Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons (4 p.)
- 3 el OO - 1 ui, in ringen - 100 gr. preiwit, fijngesneden - 1 aardappel, in stukjes gesneden - 3 el cognac - 250 gr. gekookte kastanjes - 750 ml. kippen- of groentebouillon - 50 gr. spekjes - 150 gr. boschampignons, schoongemaakt
Twee eetlepels olijfolie in een braadpan verwarmen. Ui, preiwit en aardappel toevoegen en een drietal minuten laten fruiten. Blussen met de cognac. De kastanjes en de bouillon toevoegen en dertig minuten laten stoven.
De overige olijfolie in een pan verhitten en er de spekjes en de boschampignons in bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.
De soep tot een romig geheel mixen.
In diepe borden scheppen en afwerken met de spekjes en de boschampignons.