voor de bechamelsaus : - 350 ml. melk - 15 gr. boter - 20 gr. bloem - 100 gr. gemalen kaas
De oven voorverwarmen aan 180 °C. Het schoongemaakte witloof overlangs in tweeën snijden en de harde kern verwijderen. Een schijfje van de bolle kant van het witloof snijden zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten. Het witloof even aanstoven in de pan.
De rijst koken zoals aangegeven op de verpakking.
Ui, knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt mengen. Bijkruiden met peper en zout. Afdekken en minstens twee uur in de koelkast zetten.
De witloofschuitjes in een ovenschaal leggen en ze vullen met het gekruide lamsgehakt. Afdekken met aluminiumfolie en gedurende vijftien à twintig minuten in de oven plaatsen.
De bechamelsaus klaar maken.
De witloofschuitjes met de witte saus en de rijst serveren.