- 2 el OO - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 350 gr. rundsgehakt - 250 gr. varkens-kalfsgehakt - 2 zakjes fajitakruiden (of 4 el zelfgemaakte fajitakruiden) - 450 gr. rode bonen uit blik - 250 gr. zure room - 5 grote tortilla's - 400 gr. geraspte belegen kaas - pezo - 1 bosje lente-ui voor de salsa : - 2 el OO - 1 ui - 1 knoflookteentje - 800 gr. tomatenblokjes uit blik - zout - enkele druppels tabasco
Voor de salsa de ui en de knoflook fijn snipperen en aanstoven. Tomaten en tabasco toevoegen en op smaak brengen. Twintig minuten zachtjes laten sudderen tot de saus wat ingekookt is.
De ui en de look fijn snipperen. De bonen spoelen en laten uitlekken. De ui en de look fruiten in olijfolie. De twee soorten gehakt toevoegen en rul bakken. Kruiden met fajitakruiden en de rode bonen toevoegen. Goed doorwarmen en op smaak brengen.
Van een ronde ovenschaal de bodem met wat salsa bedekken. Er een tortilla op leggen. De tortilla met wat gehakt beleggen, dan een laagje salsa en daarna bestrooien met gemalen kaas. Herhalen tot de tortilla's op zijn en eindigen met gehakt, salsa en kaas.
Gedurende dertig minuten in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen. Uit de oven halen en in punten snijden. Serveren en afwerken met een toef zure room en in ringetjes gesneden lente-ui.7
Zelf fajitakruiden maken kan eenvoudig. Eén eetlepel maïszetmeel mengen met twee theelepels chilipoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel suiker, 1/4 theelepel lookpoeder, 1/4 theelepel cayennepeper en 1/4 theelepel gemalen komijn. Bewaren in een luchtdicht potje.