- 500 gr. kipfilet - 2 uien - 8 teentjes knolook - 2 l. kippenbouillon - 250 ml. kokosmelk - 200 gr. rode linzen, gespoeld - sap van 2 citroenen - 3 takjes koriander - 1 chilipepertje - 1 laurierblaadje - 1 kl komijnzaad - pezo - 1 el korianderpoeder - 1/2 kl kurkuma - 2 el olie
De uien schoonmaken en in halve ringen snijden. De knoflook fijn hakken. De chilipeper snipperen.
De kipfilet in blokjes snijden. Aanbakken in wat olie. Apart houden.
De ui en de knoflook in dezelfde pan als de kip glazig fruiten. Laurier, chili, komijn, kurkuma en koriander toevoegen en een minuutje roerbakken. De linzen en de bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en vijftien minuten laten sudderen.
De kip en de kokosmelk toevoegen en laten opwarmen. Op smaak brengen met citroensap, peper en zout. Afwerken met korianderblaadjes.