Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree (4personen). Grande 01/06.
- 4 aardappelen - 1 knolselderij - water en melk - 50 gr. boter - 1 dl room - pezo - 200 gr. gehakt - 1 gehakt knoflookteentje - 1 ei - 2 el ongesuikerde kastanjepuree - 2 el gehakte kastanjes - 2 el gehakte peterselie - 4 kalkoenlapjes - 4 blaadjes aluminiumfolie - 4 plakken gedroogde ham - 2 dl. poro - 2 dl bruine fond - 1 takje rozemarijn - 2 el balsamico-azijn - 1 bosje platte peterselie
De knolselderij, samen met de aardappelen, koken in water en melk. Na het afgieten van het kookvocht pureren. Afwerken met room en boter, peper en zout toevoegen.
Het gehakt met de look, het ei, de kastanjepuree, de kastanjes en de peterselie mengen. De kalkoenlapjes in de lengte opensnijden en vullen met het mengsel. Op de velletjes aluminiumfolie schikken en oprollen tot een worst. Deze worsten gedurende 15' in bijna kokend water pocheren.
De fond laten inkoken met de porto, een takje rozemarijn en de balsamico.
De kalkoenworsten in schijfjes snijden en serveren met de selderijpuree, de portsaus en eventueel wat gefrituurde platte peterselie.
Uit: Leven en koken als Piet in Frankrijk. Piet Huysentruyt. Standaard Uitgeverij.