Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing (6 p.)
- 3 roze grapefruits - 6 el olijfolie - 1 tl gomasio (mengeling van zeezout en sesamzaad, natuurvoedingswinkels) - versgemalen peper - 12 grote roze garnalen - 2 grote, vrij harde maar wel rijpe avocado's) - sap van 1 citroen - 1 el sesamzaad
In een kom het sap van 1 grapefruit met de olijfolie glad kloppen. De dressing op smaak brengen met gomasio en peper. De gepelde garnalen toevoegen. In de koelkast laten marineren.
De resterende grapefruits tot op het vruchtvlees schillen. Met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vleisjes uitsnijden.
de avocado's in zo dun mogelijke plakken snijden en besprenkelen met citroensap.
Op elk bord een plak avocado leggen. 2en of twee garnalen er op leggen en partjes vers grapefruit.
Afdekken met een plak avocado en er de friszure dressing over sprenkelen.
De sesamzaadjes in een droge pan roosteren en over de avocadoravioli verdelen.
(NB, 10-11/09/11. Uit 'Vis en schaaldieren'. Elle eten . Terra)