Gestoofde kalfsschenkel (4 p.) (Osso buco in bianco)
- 4 kalfsschenkels, ongeveer 5 mm. dikte elk, ongeveer 1 kg.) - bloem om te paneren - pezo - 6 el olijfolie - 1 grote ui, fijngesneden - 2 wortelen, in fijne brunoise - 3 stengels bleekselderij, in fijne brunoise - 4 laurierblaadjes - 1 dl. droge witte wijn - 1 liter runder- of kippenbouillon - 4 salieblaadjes - 1 takje rozemarijn - zeste van 1 kleine sinaasappel
De schenkels door de bloem wentelen en bestrooien met peper en zout. De olijfolie verhitten en de schenkels vijf à zes minuten per kant bruin bakken.
De schenkels uithalen en in dezelfde pan ui, wortelen, bleeksederij en laurier doen. Ongeveer acht minuten bakken tot de ui gaar is.
De wijn toevoegen, even laten verdampen.
De schenkels in de saus leggen en bouillon, salie, rozemarijn en sinaasappelzeste toevoegen. Alles tegen de kook aan brengen, onder deksel plaatsen en de schenkels anderhalf uur stoven. Regelmatig controleren of er vloeistof moet worden toegevoegd.
Op smaak brengen met peper en zout. Opdienen met risotto Milanese.