De olijfolie verhitten en hierin de sjalot, de knoflook en een halve in stukjes gesneden venkel fruiten.
De steranijsjes en de tomatenpuree toevoegen en een vijftal minuten laten stoven.
Met de pastis blussen. De kreeftenbouillon toevoegen tot alles onder staat. Kruiden met peper en zout en het laurierblaadje toevoegen.
Laten trekken op laag vuur. Op het laatst het vuur hoger zetten zodat het vocht inkookt.
Door een fijne zeef gieten.
De jus opnieuw laten inkoken en reduceren tot een stevige saus.
De rest van de venkel flinterdun snijden en in ijswater leggen zodat hij krokant wordt.
De Sint-Jakobsnoten op een hoog vuur in de helft boter, de helft olijfolie één minuut aan elke zijde bakken. Afkruiden met peper en zout.
De nootjes in kreeftenjus serveren, afwerken met dille en venkel.
Dit gerecht is erg lekker met vers gekookte pasta. Bijvoorbeeld: de pasta al dente koken en afgieten. In olijfolie een fijngesneden sjalotje en een fijngesneden lookteentje stoven. Een zeer fijngesneden chilipepertje toevoegen, afkruiden met peper en zout en dan een lepel currypoeder toevoegen. De gekookte pasta en een handvol grof gesneden platte peterselie toevoegen en alles mengen.