- 2 avocado's - 1 roze pompelmoes - 1 rode ui - 20 blaadjes spinazie - 400 gr. ongepelde garnalen (of 150 gr. gepelde) - 50 gr. geroosterde pijnboompitten - 6 el olijfolie - 4 el frambozenazijn - 12 blaadjes koriander - pezo
De garnalen pellen en afgedekt koel bewaren. De spinazie wassen en laten uitlekken. De rode ui in fijne schijfjes snijden.
De pompelmoes schillen en de partjes eruit snijden (péler à vif). De avocado schillen en in stukjes snijden.
De avocado met de pompelmoes, de ui en de pijnboompitten mengen. Afkruiden met peper en zout.
De spinazie over de borden verdelen, hierop de zelfgemengde sla leggen.
Besprenkelen met olijfolie en azijn en afwerken met garnaaltjes en koriander.
De koriander kan eventueel vervangen worden door platte peterselie of bieslook.
Een avocado heeft bleekgroen vruchtvlees met een boterachtige, broze structuur. Het vruchtvlees smaakt licht naar noten. Avocado verkleurt na het schillen erg snel: ofwel onmiddellijk serveren, ofwel het vruchtvlees besprenkelen met citroensap. De steelaanzet van een rijpe avocado zal zacht aanvoelen. Bewaren in de groentenbak van de koelkast. Naast garnalen past avocado uitstekend samen met krab. Het is ook het hoofdbestanddeel van guacamole.