De aardappelen en de pompoen schillen en in lange dunne plakjes snijden. Apart beetgaar koken, laten uitlekken en afkoelen.
In de room op een laag vuurtje 2 takjes rozemarijn, de knoflook, en peper en zout twintig minuten laten trekken. Laten afkoelen en zeven. De eieren loskloppen in de room.
In een ingevette terrinevorm met de pompoen- en de aardappelplakjes laagjes vormen tot de terrine volledig gevuld is. Eindigen met een laagje pompoen. Goed aandrukken.
Overgieten met de room, met een deksel of alufolie afdekken. De terrine in een op 180°C voorverwarmde oven in ongeveer veertig minuten gaarbakken.
De laatste vijf minuten het deksel weghalen zodat de bovenkant licht kan kleuren.
Bestrooien met rozemarijnnaaldjes. In porties snijden, over eenpersoonsschaaltjes verdelen en serveren.
Dit bijgerecht past perfect bij gebakken vis. Uitermate geschikt als basis voor een vegetarisch gerecht.