- 1/2 butternut, in repen gesneden - 3 schorseneren, in repen gesneden - 1 zoete aardappel, in balkjes gesneden - 2 gele wortelen, in balkjes gesneden - 2 pastinaken, in repen gesneden - 2 takjes tijm - 1 blaadje laurier, in stukjes getrokken - 1 kl komijnpoeder - 1 tl gemberpoeder - mespuntje espelettepeper - OO - 1 tl acaciahoning - 1 rode ui, gehalveerd en in plakken gesneden - fleur de sel - 1 tl tijmblaadjes
Butternut, schorseneer, zoete aardappel, wortel en pastinaak in een ovenschotel doen. Met de kruiden bestrooien en met olijfolie besprenkelen.
Een twintigtal minuten -of tot de groenten zacht zijn- onder de grill plaatsen. Regelmatig omroeren.
De honing over de groenten sprenkelen, de ui toevoegen, goed doorroeren en een vijftal minuten doorwarmen.
Vlak voor het serveren bestrooien met fleur de sel en de tijmblaadjes.
Dit bijgerecht is een prima begeleider van gebraden lams- en varkensvlees, eend en wild.
Een winterse lauwe salade verkrijg je door er rucola en/of veldsla aan toe te voegen die je even met een lichte vinaigrette gemengd hebt. Op die manier serveren met enkele snedes vers gebakken notenbrood.