Gegrilde tofusandwich (4 stuks)
- 8 sneden volkorenbrood (pantiquebrood) - 400 gr tofu - 1 bussel groene asperges - 1 courgette (of 2 kleine) - 4 el OO - 25 gr. olijven - 1 komkommer - sla (naar keuze) - 4 el mayo - 2 el limoensap - snuifje cayennepeper
voor de marinade : - 4 el OO - 4 el sojasaus - 4 el limoensap - 2 teentjes knoflook - pezo
Voor de tofumarinade de olijfolie, de sojasaus, het limoensap, de geperste knoflookteentjes en de peper mengen. De tofu in plakken van één centimeter dik snijden en minstens één uur laten marineren. De tofu in een grillpan bakken.
De courgettes in de lengte in dunne plakken snijden. De courgetteplakken en de groene asperges met vier eetlepels olijfolie besprenkelen en kruiden met peper en zout. Op een met bakpapier beklede ovenplaat leggen en ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C roosteren.
De olijven en de komkommers in plakjes snijden.
De mayonaise met het limoensap en de cayennepeper mengen. Hiermee vier boterhammen besmeren en ze beleggen met sla, komkommerschijfjes, tofuplakjes, courgetteplakken, olijfringetjes en groene asperges.
Afdekken met de vier resterende boterhammen.
De tofu kan vervangen worden door kipfilet.
|