- 300 gr. witte vis (vb. zeewolf), in dunne plakjes - 1 flesje Hoegaarden - sap van 2 limoenen - 1 teentje knoflook, gesnipperd - 1/2 ui, in fijne plakjes - 1 el verse koriander, gesnipperd - 1 klein stukje rode chili, in fijne ringetjes - 1 zoete aardappel, schoongeboend - peper en zout - boter - olijfolie - 1/4 rammenas, in julienne - 1 bosje waterkers - 1/4 granaatappel
Limoensap, knoflook, koriander, chili en ui mengen. De vis er een dertigtal minuten in laten marineren.
De zoete aardappel in de schil gedurende twintig minuten in de oven op 180 °C garen. Laten afkoelen. Pellen en pureren. De puree op smaak brengen met peper en zout en een beetje olijfolie of boter.
De rammenasjulienne en de waterkers in ijswater leggen.
De plakjes gemarineerde vis over de borden verdelen.
De rammenas en de waterkers droogzwieren en midden op de vis wat van deze salade leggen. Daarop een quenelle van de zoete-aardappelpuree leggen en afwerken met wat granaatappelpitjes. Eventueel een beetje Hoegaarden opschuimen met de mixer en elk bordje afwerken met een lepel van het schuim.
Bereidingstijd : 30'
(Proeven. 'Bier voor meer pit en extra aroma'. 06/08.)