- 150 gr. kerstomaten - 50 ml. olijfolie - 4 teentjes knoflook, fijngesneden - 1/2 tl pimenton - 8 ansjovisfilets - 4 takjes basilicum - 375 gr. pasta (linguini of spaghetti) - parmezaan, geraspt
De oven voorverwarmen op 240 °C (220 °C heteluchtoven).
De kerstomaten in een ovenschaal leggen (8 stuks met het kroontje er nog aan) en olijfolie, knoflook, pimenton, ansjovis en basilicum toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en vijftien minuten in de oven plaatsen.
De pasta al dente koken.
De acht tomaten met het kroontje er aan uit de ovenschaal halen en de rest van de tomaten samen met de overige ingrediënten tot een dikke saus prakken.
De pasta afgieten en met de saus vermengen. Eventueel aan lengen met wat kookvocht van de pasta.
De pasta over de borden verdelen, er telkens twee hele tomaten bij schikken, bestrooien met parmezaan en afwerken met versgemalen zwarte peper.