- 500 gr. gevogeltelever - 75 gr. + 50 gr. boter - 2 teentjes knoflook, geplet - 1 el verse tijmblaadjes - 2 el porto - laurierblaadjes als versiering
De knoflook in twintig gram boter bakken om deze te aromatiseren. De knoflook mag niet bruin worden. De knoflook verwijderen en de helft van de lever en de helft van de tijm toevoegen en drie minuten al roerend aanbakken. De lever moet binnenin rozerood blijven. De helft van de drank erbij schenken en nog één minuut doorroeren. opzij houden.
Deze stappen herhalen met de rest van de lever. Wat laten afkoelen.
De lever in een mixer stoppen. De rest van de boter laten smelten en langzaam in de draaiende mixer schenken zodat er een gladde puree ontstaat. Op smaak brengen.
Het mengsel in schaaltjes doen en gladstrijken. Twintig minuten in de koelkast plaatsen.
Voor de versiering nog vijftig gram boter smelten, over de schaaltjes schenken en versieren met de laurierblaadjes. Tot opdienen. in de koelkast laten.