Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen (4 p.)
- 4 stukken kalfsschenkel (ossobuco) - 2 el meel - 1 bos uitjes, geschild, in twee gesneden - 1 bos jonge wortelen, schoongemaakt - 1 kop diepvriesdoperwten - 3 dunne plakken bacon in reepjes - 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes - 375 ml. gevogeltebouillon - 1 el olijfolie - 2 dikke plakken citroen - takjes tijm
De oven voorverwarmen op 180 °C.
Het vlees door het meel halen, het teveel er af schudden en kruiden. Aanweerszijden twee tot drie minuten aanbraden in olijfolie. In een ovenschotel in één laag schikken.
Uien, bacon en knoflook in dezelfde pan fruiten. Over het vlees verdelen.
De pan deglaceren met de bouillon, vastgekleefde stukjes losschrapen, aan de kook brengen en over het vlees gieten. Tijm en citroen toevoegen. Afdekken met aluminiumfolie en vijfenveertig minuten in de oven zetten.
De wortelen toevoegen en nogmaals veertig minuten in de oven plaatsen. Vijf minuten voor het einde de doperwtjes toevoegen.