- 8 zwezeriken (750 gr.) - 100 gr. meel - 1 geklopt ei - 1 kopje paneermeel - 2 el olijfolie komkommersaus : - 40 gr. boter - 1 sjalot, gesnipperd - 2 el kappertjes - 1 komkommer, geschild, fijngehakt - 1 el citroensap - peper en zout
De zwezeriken in het meel wentelen en ze achtereenvolgens door het geklutste ei en het paneermeel halen. Op een met vetvrij papier bedekte ovenplaat leggen en een half uur in de koelkast plaatsen.
De sjalot vijf minuten smoren in wat boter. Kappertjes, komkommer en citroensap toevoegen en kruiden met peper en zout. Warm houden.
De gepaneerde zwezeriken vijf minuten in verhitte olie goudbruin bakken. Afdeppen met keukenpapier. Opdienen met de komkommersaus.
Als salade hierbij : één appel in blokjes, één witloof in reepjes, een handvol kervel en vijftig gram in de pan gebakken hazelnoot.