Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui (4 p.)
- 200 gr. orzopasta - 400 gr. zwaardwalvis - 2 kleine courgettes, in reepjes gesneden met de dunschiller - 2 gele paprika's, doormidden gesneden - 9 el olijfolie - 1 teentje knoflook, geperst - 3 el citroensap - 1 rode ui, in ringen - olijfolie - peper en zout
De zwaardvis kruiden met peper en zout en kort aanbakken in olijfolie. De vis in stukjes verdelen.
Een beetje olijfolie door de courgettelinten husselen en ze gillen. Kruiden met peper en zout.
De paprikahelften met het snijvlak naar beneden op een ingeoliede ovenschaal leggen en ze vijfendertig minuten in een voorverwarmde oven van 190°C zetten. Daarna vijftien minuten in een dichtgeknoopt plastic zakje laten rusten. De paprika's pellen, in repen snijden en er de negen eetlepels olijfolie en de knoflook aan toevoegen. Minstens dertig minuten laten marineren.
De pasta beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
Alle ingrediënten samenvoegen en besprenkelen met het citroensap.
Lekker als lunch of om mee te nemen bij een picknick.