Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus (4 à 6 p.)
- 1/2 el olijfolie - 1 el zwarte-sojabonensaus - 400 gr. biefstuk ( dikke lende of ossenhaas), in blokjes - 1 rode peper, zonderzaadjes, in reepjes - 100 gr. ui, in halve ringen - 300 gr. gele paprika, schoongemaakt, in blokjes - 2 dl. hete runderbouillon voor het maïzenapapje : 1 tl maïzena gemengd met 1 el water of 1 el bouillon
De olie verhitten in een pan met antiaanbaklaag. De zwarte-sojabonensaus even roerbakken.
Het vlees toevoegen en gedurende 1 minuut halfgaar roerbakken. Peper, ui en paprika toevoegen en één à twee minuten roerbakken. De hete bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Het maïzenapapje er geleidelijk aan doorheen roeren.
Laten koken tot de saus gebonden en transparant is. Meteen serveren.
Dit populair Kantonees gerecht wordt bereid met runderbouillon. Op die manier krijgt de saus een volle smaak zonder dat bijkomend zout of ve-tsin moet toegevoegd worden.
Dit gerecht past uitstekend bij geroerbakte paksoi met shii-takes. Serveren met rijst of mie.