- 6 tomaten - 1/2 pak broodmix voor witbrood - 4 el olijfolie - 1/2 bosje munt - zeezout -peper
De oven voorverwarmen op 150 °C
de tomaten doormidden snijden en de zaadjes verwijderen. De tomaten met het snijvlak naar boven op een bakplaat leggen, bestrijken met olijfolie en besprenkelen met zeezout. Gedurende twee en een half uren zachtjes in de oven roosteren. De tomate helemaal laten afkoelen.
Het deeg maken volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar in plaats van de boter twee eetlepels olijfolie gebruiken. Het deeg één keer laten rijzen. Het deeg in 12 bolletjes verdelen en ze platdrukken. In het midden van elk deegrondje een halve tomaat en enkele blaadjes munt leggen. Bestrooien met zeezout en verse peper. Het broodje dichtvouwen, de naden goed samenknijpen, en in een ovale vorm rollen. Onder een doek, met de dichtgeknepen randen naar onder, nog een vijftiental minuten laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 225 °C. Een ovenschaaltje vullen met water en het onder in de oven plaatsen. De broodjes in het midden van de oven in vijftien à twintig minuten gaar bakken.
Serveren bij gerechten met tomatensaus, tomatensoep,....