Ingrediƫnten : 600 gr witte vis ( vb. kabeljauwhaasje, schelvis,... )
2 venkelknollen
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
gehakte peterselie
300 gr rijst
400 gr tomatenblokjes ( 1 blik )
1 glas witte wijn
300 ml visfond ( verkrijgbaar in het warenhuis )
200 ml kippenbouillon ( 200 ml water + 1/2 blokje kippenbouillon )
peper en zout
Bereiding : Snij de vis in blokjes.
Snij al de groenten in reepjes.
Stoof de ui en de knoflook in een beetje olijfolie.
Doe er de rijst en de groenten bij, bak dit even mee.
Blus het geheel met de witte wijn.
Doe er de visfond, de tomaten en de kippenbouillon bij.
Laat het geheel 20' sudderen.
Voeg de visblokjes toe en laat nog 5' verder garen.
Breng op smaak met peper en zout als dit nodig is.
Bestrooi met de peterselie.
Zeer lekker !
Smakelijk ....
|