Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergesoep met oesterzwammen en een vleugje madeira
    erg lekkere en feestelijke soep

    ingrediënten voor 4 personen
    • 400 gram asperges (vers of diepvries)
    • 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
    • 100 gram oesterzwammen
    • 2 eetlepels madeira
    • boter
    • fijngehakte bieslook
    Werkwijze
    • snij de oesterzwammen in reepjes en bak gedurende 5 minuten in gesmolten boter (alle champignons smaken beter gebakken in boter)
    • hou de reepjes apart voor de afwerking
    • breng de kippenbouillon aan de kook
    • snij de aspergepunten van de asperges en leg ze gedurende een 5 à 7 minuten in de kokende bouillon
    • haal ze uit de bouillon en hou ze apart voor de afwerking
    • voeg de aspergestengels toe aan de bouillon
    • en kook 20 à 25 minuten
    • mix de soep heel fijn (voor echt gladde soep kan u ze zeven maar dat vind ik uitsloverij)
    • voeg voor het opdienen de reepjes oesterzwam en de aspergepunten toe en laat nog even doorwarmen
    • roer net voor het opdienen de madeira en de bieslook door de soep.
    de soep kan ook gemaakt worden met asperges uit een bokaal maar dan moeten de punten niet eerst meegekookt worden omdat ze doorgaans reeds zacht zijn.

    bron : colruyt

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geitenkaaspuree
    benodigdheden
    voor 4 personen
    • 500 gram aardappelen
    • 100 à 150 gram smeuïge geitenkaas
    • bieslook
    • boter
    • peper - zout
    • melk
    Werkwijze
    • kook de aardappelen gaat
    • pureer de aardappelen
    • meng er wat boter en melk door
    • meng er de geitekaas door
    • kruiden met peper en nootmuskaat
    • roer de gesnipperde bieslook er pas op het einde doorheen

    lekker bij vis

    09-03-2009 om 13:34 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaanse aperitiefballetjes
    Ingredienten voor ongeveer 25 kleine balletjes

    • 250 gram gehakt
    • 1 kleine ui
    • 1 teentje knoflook
    • 40 gram broodkruim
    • 40 gram zwarte olijven
    • 1 theelepel oregano
    • 1 handvol verse peterselei

    Werkwijze
    • doe de ui, de knoflook, de olijven, de oregano en de peterselie in een keukenmachine en maal fijn tot en smeuïge pasta
    • voeg gehakt, broodkruim en kruidenpasta samen en meng goed door elkaar
    • maak kleine balletjes (ongeveer de grootte van een walnoot) en bak ze op de pan

    de balletjes zijn lekker warm en koud met een dipsausje

    je kan de balletjes ook invriezen, wat handig is want dan heb je altijd iets in de diepvries zitten !
      

    09-03-2009 om 12:06 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pangasiusfilet met appel, champignons, tomaat en bacon
    Dit gerecht maak je klaar in een vuurvaste schotel, de hoeveelheid ingrediënten hangt een beetje af van de grootte van je schotel, ik geef ongeveer een richthoeveelheid

    Ingredienten

    • pangasiusfilet (afhankelijk van grote of niet grote eters, hoofdgerecht met of zonder voorgerecht kan je variëren van 1 à 1,5 filet pp)
    • gerookte bacon (ongeveer 10 sneetjes voor 4 personen)
    • champignons (ongeveer 250 gram voor 4 personen)
    • tomaten (ongeveer 1 kleine tomaten voor 4 personen)
    • jonagold appel (of andere niet te zure appel) (ongeveer 2 appels voor 4 personen)
    • 2,5 dl sojaroom
    • graantjesmosterd

    Werkwijze
    • snij de champignons in schijfjes
    • snij de tomaat in plakken
    • schil de appel en snij in schijfjes
    • snij de bacon in repen
    • schik de verse of diepgevroren vis (niet eerst ontdooien) in de ovenschotel
    • kruid met peper en zout
    • bestrijk met de graantjesmosterd
    • maak hierbovenop laagjes: eerst de champignons, daarna de baconrepen, dan de appelpartjes en als laatste de tomaten.
    • kruid de tomaten met peper, zout en een beetje tijm
    • overgiet alles met de sojaroom (als 2,5 dl niet volstaat kan je meer gebruiken, het gerecht moet niet volledig onder staan maar er moet toch ongeveer 2/3 onder de room zitten)
    • plaats in een voorverwarmde oven van 200° voor ongeveer 35 minuten (iets meer als het gaat om diepgevroren vis, of dikke moten vis)

    is lekker met geitenkaaspuree (zie ander recept)

    bron: colruyt
     





    09-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruschetta's (veggie)
    bruschetta's zijn licht geroosterde sneetjes brood met daarop allerlei lekkere dingen

    benodigdheden en werkwijze voor bruschetta's
    • stokbrood (stevig zonder al te veel luchtbellen) of ciabattabrood
    • olijfolie
    • paar teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd

    snij het brood in sneetjes van 1 à 1,5 cm
    wrijf ze in met olijfolie en leg ze op een rooster onder de gril in de oven (opgepast, het gaat snel, blijf er bij staan)
    als ze uit de oven komen wrijf je met het gehalveerde teentje knoflook over de nog warme broodjes
    als ze erg dik zijn en nog zeer vers kan je ze ook aan beide kanten roosteren (beide kanten inwrijven met olie, 1 kant achteraf met knoflook)

    1/ Bruschetta met champignons
    nodig: champingnons, sjalot, peper en zout
    • snij de champignons in stukjes (geen schijfjes)
    • snij de sjalot zeer fijn
    • bak de sjalot in boter (champignons smaken best gebakken in boter)
    • voeg de champignonblokjes toe
    • kruid met peper en zout
    • schik een eetlepel beleg op de bruschetta en dien op
    Je kan dit beleg op voorhand maken en op het moment van het opdienen nog even opwarmen in de microgolfoven

    2/ Bruschetta met tapenade en mozzarella
    nodig: olijventapenade, paprikatapenade, mozzarella
    • smeer de kant en klare tapenade op de bruschetta
    • beleg met een stukje mozzarella en zet nog even onder de grill tot de kaas gesmolten is

    3/ Bruschetta met tomatensalade
    de tomatensalade uit het recept "ricottakoekje met tomatensalade" kan ook gebruikt worden voor op een bruschetta
    alleen zorgen dat je de tomaten een beetje laat uitdruppen alvorens op de bruschetta te scheppen

    4/ bruschetta met rucola en feta
    nodig: rucola, feta, geraspte sinaasappelschil, gerookte bacon, olijfolie en balsamicoazijn
    • verkruimel de feta
    • meng de feta met de geraspte sinaasappelschil en de olijfolie (1 eetlepel sinaasappelschil en 1à2 eetlepels olijfolie voor 100 gram feta)
    • laat even marineren
    • bak de bacon krokant
    • snij de rucola en meng er wat olijfolie en balsamicoazijn onder
    • leg wat rucola op de bruschetta
    • schep een lepel feta-mengsel op de rucola
    • verkruimel de gerookte bacon over de feta
    5/ bruschetta met champignon, geitekaas en peterselie
    nodig: 200 gr champignons, 1 eetlepel citroensap, 75 gram geitekaas, 1 eetlepel fijngehakte peterselie
    • snij de champignons in kleine stukjes
    • bak in boter
    • zet het vuur af en roer er het citroensap door
    • laat een beetje afkoelen en meng er de geitekaas en de peterselie door
    • lepel het mengsel op de bruschetta's vlak voor opdienen anders worden de broodjes zacht






    09-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken ricottakoekjes met tomatensalade (veggie)

    ingrediënten voor ricottakoekje

    • 1 potje ricotta
    • ongeveer 100 gram geraspte pittige kaas (genre parmezan, provolone, ...)
    • 1 à 2 eetlepels bloem (afhankelijk van de vochtigheid van de ricotta)
    • zout en peper
    • 1 ei

    ingrediënten voor tomatensalade
    • 2 à 4 tomaten (afhankelijk van grootte) indien mogelijk verschillende kleuren (geel, oranje, groen, rood)
    • verse basilicum (naar smaak)
    • 1/2 à 1 rood spaans pepertje zonder de zaadjes (afhankelijk van het feit of je het pikant wil maken of niet)
    • extra vierge olijfolie
    • rode wijnazijn
    Werkwijze voor de ricottakoekjes
    roer de ricotta, de geraspte kaas, de bloem en het ei door elkaar
    voeg een flinke snuif zout en peper toe
    zet in de koelkast tot je dit gebruikt

    voor de tomatensalade
    snij de tomaten in partjes en verwijder de pitjes
    snij daarna de tomaten in kleine blokjes (ongeveer halve centimeter)
    hak de basilicum fijn
    hak het spaanse pepertje fijn
    meng alles door elkaar en kruid met peper en zout
    overgiet met een scheut olijfolie en rode wijnazijn
    meng alles en zet in de koelkast tot gebruik

    vlak voor opdienen:
    leg voor één koekje een theelepel van het ricottamengsel in een pan met antiaanbaklaag en laat goudbruin bakken
    draai de koekjes om en bak ook de tweede kant een paar minuutjes
    leg één à twee koekjes op een klein bordje en schep er een eetlepel tomatensalade bij of naast
    warm of lauw opdienen, dan zijn ze het lekkerst

    kan ook als klein voorgerechtje gebruikt worden maar dan maak je de koekjes best iets groter

    (recept aangepast uit "Jamie's Italie" van Jamie Oliver)
        



    09-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs