Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljouwhaasje met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum
    Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 kabeljouwhaasjes (of andere vaste witte vishaasjes, moeten wel een redelijke dikte hebben om het beste resultaat te bekomen)
    • 1 behoorlijk plantje basilicum (zeker een 40-tal blaadjes gebruiken groot en klein door elkaar)
    • 2 bollen mozzarella
    • 100 à 150 gram pittige vaste kaas (parmezaan, pecorino, ...) vers grof geraspt
    • 2 kleine bakjes kerstomaatjes (rood en geel door elkaar als je ze kan vinden, anders enkel rood)
    • olijfolie
    • zwarte versgemalen peper
    • grof zout


    bereidingswijze
    • neem een vuurvaste schotel met deksel
    • druppel wat olijfolie over de bodem
    • leg de vishaasjes naast elkaar in de schotel
    • strooi wat grof zout en verse peper over de haasjes
    • halveer de kerstomaatjes
    • strooi de halve tomaatjes en de basilicumblaadjes over de vis
    • snij de mozzarella in blokjes en strooi gelijkmatig over de vis en de tomaten
    • rasp de harde kaas als laatste over het mengsel
    • druppel nog wat olijfolie over het totaal

    verwarm de oven voor op 200° en plaats te afgedekte schotel 30 à 45 minuten in de over (afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van de vis)

    opdienen met ciabattabrood

    Opmerkingen:
    • je kan ook in folie verpakte porties per persoon maken als je dat wil
    • als je diepvriesvis gebruikt, vis niet op voorhand laten ontdooien alleen de oventijd een beetje langer maken
    • ideaal gerecht om op voorhand te maken en tijdens het aperitief in de oven te zetten, zo moet je niet te lang in de keuken staan op het moment dat de gasten er zijn
    naar een recept van jamie oliver


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs