Laten we beginnen met de boodschap van de Theekransjes, de BN-ers. Die boodschap luidt als volgt: "Seks is de basis van alles, want het ligt aan de oorzaak van de grootste emoties, en de mens komt er uit voort." Dat komt opvallend dicht bij mijn boodschap, maar het is vaak, en hier dus ook, beter het gewoon te zeggen zoals het is, dus zo: "De hoer is de moeder van het universum." De gelijkenis tussen beide beweringen is heel groot, maar de kloof tussen beide is nog veel groter.
Misschien weten de meeste mensen wel waar de term onthechting voor staat, maar de kans is wel gering dat de meeste mensen beseffen hoe relevant het woord onthechting is. Onthechting is een beetje zoals wanneer de stroom uitvalt, en je de stroom niet terug mag opzetten, om geen enkele andere reden dan dat je er met je onbevoegde fikken moet afblijven. Het probleem van de wereld is de power shutdown. Als de zekering in de elektriciteitskast afpsringt, moeten onbevoegden er afblijven, en introverte mensen zijn onbevoegd. Die krijgen het deksel op de neus. Als introverte mensen ook al toelating krijgen om problemen op te lossen, zullen extraverte mensen morgen in een slecht daglicht staan. Ja, voor sommige mensen is dat belangrijk, dat ze niet in een slecht daglicht staan. Ik zeg wel: voor sommige mensen. Het feit of problemen al dan niet opgelost worden is niet belangrijk, wat wel belangrijk is, is wie ze moet oplossen. Niet wij! Mag ik een oproep lanceren om de power shutdown in het vervolg te laten oplossen door mensen die slim genoeg zijn om te weten dat wanneer de waarheid niet op de emoties aangesloten zijn, het licht uitvalt?! En met praten is het net hetzelfde. Ik moet al gans mijn leven op de tippen van mijn tenen lopen om iets te mogen zeggen. Sommige mensen maken elke dag van hun oren, maar dat is geen probleem. Ik moet altijd dimmen. Daar zien we geen graten in.
Religieuze doctrines worden algemeen beschouwd als ideëen die te hoog zijn om bereikbaar te zijn. Godsdienst wordt algemeen beschouwd als het vehikel van een onbereikbare waarheid. De maatschappij schijnt gevestigde waarden enkel in stand te willen houden als ze op "heilige principes" stoelen die gewone mensen totaal vreemd zijn. Uit noodzaak, misschien? Daar lijkt het wel op, want principes waar we geen snars van begrijpen kunnen we natuurlijk nooit weerleggen. Het draait allemaal om hoogte natuurlijk. Het eeuwige altijddurende verbond, ja natürlich, de krachten van de wereld liggen voor eeuwig vast. Afstand is hoogte, daarom moet (in onze wereld) afstand gecreëerd worden. De inhoud van het heilige schrift van welke godsdienst of religie dan ook, die afstandelijk is, is vals. Of het heilige schrift is misschien niet vals, maar dan is in ieder geval de interpretatie ervan vals. Dicht bij de mensen zijn is niet altijd tof, maar het is wel een voorwaarde voor emoties om echt te zijn. Voor "heilige principes" geldt net hetzelfde! Natuur, intelligentie, schoonheid, waarheid, emoties, zijn allemaal zaken die de Schepper uit hetzelfde vaatje tapt. Dat is wat de Schepper doet. Wat de maatschappij doet is precies het tegendeel. De maatschappij heeft waarheid en emotie lang geleden van elkaar los gekoppeld. Op een dag zei er iemand tegen ons: "Uw emotie is niet waar. " Is een emotie niet waar dan? Dat kan natuurlijk niet. Gaat het daar niet over dan, of heb ik het probleem verplaatst? Op een dag zei er iemand tegen ons: "Uw emotie is geen idee. " Is een emotie geen idee dan? Dat kan natuurlijk niet. Heilige principes? Het zijn eerder heilige leugens.
Openheid is nog wat anders dan extravert zijn. Extravert zijn is zijn uiterlijke schoonheid uitstallen, met als doel gelauwerd te worden. Ik heb mij ooit eens in een oude tekst vergist: ik heb in plaats van het werkwoord lauweren, het werkwoord louteren gebruikt. Wie kent het verschil? Ik kende het verschil alleszins niet, maar nu wel. In onze wereld zijn extraverte mensen winnaars. Zegt iemand dan dat introverte mensen verliezers zijn? Heb je dat al iemand horen zeggen? Nee, maar niemand zegt wat dan ook in onze wereld. Alles is onuitgesproken: maatschappelijke norm, sociale regel, algemene stroming, er zijn namen genoeg voor. En zo zijn we getuige van het ontstaan van DE DRUK OM EXTRAVERT TE ZIJN. Hoezo, waar is de druk om extravert te zijn ontstaan? Waar twee mensen of meer samen zijn ontstaat, als er niet gepraat wordt, onvermijdelijk de druk om te praten, daar ontstaat het. Als iedereen zwijgt is er een leegte. AHA er is een leegte. Daar ontstaat het. Ja, er staat altijd wel wat tegenover de leegte. Mensen die een leeg hoofd hebben, zien altijd en leegte. Da 's maar een perceptie. Een verkeerde perceptie. Er bestaat zoiets als goede leegtes, en slechte leegtes. Een leegte, dat is ruimte, plaats voor een nieuw begin, dat zou mooi moeten zijn. Maar als een doelwit het eerste is, waar de radar van een mens naar zoekt, vanaf het ogenblik dat hij een leegte bespeurt op zijn radar, dan hebben we een probleem. Er is echt geen reden om u een verliezer te voelen, alleen maar omdat uw radar geen enkele verliezer detecteert. The very beginning, en het is al om zeep. Begin maar achteraan. Tot zover het ontstaan van de druk om extravert te zijn.
|