De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie-Mango-Banaanijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor meerdere ijsjes:

    1 mango
    1 banaan
    2 handjes gewassen spinazie
    2 dl water

    Snijd de mango en banaan in stukjes, mix met de spinazie en het water. Vul hiermee ijsvormpjes en stop ze in de vriezer voor 3 à 4 uur.

    Bron: www.heartlife.nl

    19-09-2015, 23:10 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ijsjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glucose-fructosesiroop
    Glucose-fructosesiroop wordt ook wel fructose-glucosesiroop, glucosesiroop, fructosesiroop, maïssirroop, isoglucose of high-fructose corn syrup (HFCS) genoemd en wordt gebruikt als zoetmiddel. Terwijl suiker voor de helft uit glucose en voor de helft uit fructose bestaat, bevat glucose-fructosesiroop meer fructose dan glucose. Hierdoor is hij zoeter. Aangezien hij bovendien goedkoper en langer houdbaar is, is hij sinds de jaren 80 een veelgebruikt ingrediënt in frisdranken, ijs, snoep, gebak, soepen, ketchup, dressings, crackers,... Zeker de laatste jaren is een bewerkt (zoet) voedingsmiddel zonder dit ingrediënt vinden een hele karwei. Deze trend is verontrustend, want – nog meer dan gewone suiker – zorgt hij voor leververvetting en vergroot hij de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en kanker. Daarnaast bevat deze siroop soms ook hoge concentraties kwik, wat nog een extra belasting voor de gezondheid is.

    19-09-2015, 23:07 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ingrediënten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cécémel Mager

    'De enige échte Cécémel' bevat 87 kcal per 100 mL. Dit is ongeveer dubbel zoveel als cola.

    De nieuwe Cécémel is gemaakt van magere melk en bevat per 100 mL ongeveer 30 kcal minder. Dit is niet weinig. Op het eerste zicht lijkt het dus dat Friesland een licht alternatief voor de originele variant op de markt gebracht heeft.

    De bewuste consument heeft waarschijnlijk echter iets opgemerkt: Cécémel mager is niet de eerste poging om de originele chocomelk van Friesland gezonder te maken. Tot een tijdje geleden was er immers Cécémel Light. Cécémel mager werd niet zomaar toegevoegd aan het gamma, Cécémel Light moest ervoor verdwijnen.

    Op het eerste zicht lijkt er weinig verschil tussen beiden te zijn. Hun energie-aanbreng is immers ongeveer gelijk. Gewoon een naamswijziging dan? Spijtig geniet niet.

    Cécémel Light was gemaakt van halfvolle melk, zoetstof en cacao. Cécémel Mager is gemaakt van magere melk, suiker en cacao.
    Deze wijziging is in de eerste plaats negatief voor diabetespatiënten. Aangezien de wereldgezondheidsorganisatie de maximaal aanbevolen hoeveelheid 'vrije' suikers per dag recent nog verlaagde en men er steeds meer van overtuigd is dat (snelle) suikers schadelijker zijn dan (verzadigde) vetten, is het eigenlijk voor iedereen een nadelige evolutie.

    De gezondste chocomelk maak je zelf met behulp van magere of halfvolle melk/plantaardige melkvervanger, ongezoete cacao (bv. Pur Cacao van Ethiquable) en enkele druppels Stevia.

    Eveneens gezonder en bovendien ook minder energierijk dan Cécémel mager zijn:
    - magere melk met Cankao (Canderel): 40 kcal per 100 mL;
    - Alpro Soya Light Choco: 42 kcal per 100 mL;
    - Alpro Almond Dark Choco: 47 kcal per 100 mL.









    19-09-2015, 15:23 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen drankjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frozen Banana Snack
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meng een geplette banaan met wat Griekse Yoghurt 0% en een beetje pindakaas. Voeg eventueel wat honing toe. Breng dit mengsel steeds tussen twee schijfjes banaan. Leg deze snacks een paar uur in de vriezer.

    19-09-2015, 15:20 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ijsjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konjac
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Konjac is een plant die groeit in China, Japan en Indonesië. De knollen van deze plant bevatten zetmeel. Hierdoor kan er meel van gemaakt worden en bijgevolg ook pasta.

    Konjac is zeer rijk aan vezels. Deze vezels slorpen water op, waardoor je maag dus met een kleine hoeveelheid van deze 'Konjac-producten' gevuld is. Bovendien bevat de pasta maar 9 kcal per 100 g, dit is minder dan 1/5 van de kcal in een appel!

    Voor volume-eters is deze pasta dus een goed idee. Belangrijk is om er een lichte saus bij te maken (bv. tomatensaus, de pasta slorpt de smaak van andere voedingsmiddelen goed op, droog is hij vrij smaakloos) en om er veel bij te drinken.

    Producten van konjac zijn spijtig genoeg vrij duur. In Action kan je ze nu vinden voor een klein prijsje. Gans het jaar vind je ze ook in Di (merk 'Dukan'), sommige Delhaizes (merk 'Gerlinéa) en Bioplanet (merk Slendier). In deze laatste winkel vind je er zelfs lasagnebladen van.

    19-09-2015, 15:19 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ingrediënten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thee-ijs'

    Kook 1 liter water. Giet in een thermoskan. Hang 1 zakje rooibosthee in het water en laat circa 5 minuten trekken. Haal het zakje eruit. Voeg 2 eetlepels honing, 3 blaadjes verse munt (fijngehakt) en 3 perziken (zonder schil, gepureerd) toe. Giet het theemengsel in ijsvompjes en laat een nacht opstijven in de diepvries. 

    19-09-2015, 15:15 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten ijsjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tilman Elimin Fresh
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voldoende drinken is in elk seizoen belangrijk. Water is de voorkeursdrank. Ter afwisseling zijn koffie en thee ideaal. Warme dranken zijn in de zomer echter minder geliefd. Aan de koude varianten van deze twee wordt vaak veel suiker toegevoegd. Ze zelf maken en zoeten met bijvoorbeeld stevia is een oplossing. Geen tijd voor? In de apotheek vond ik Tilman Elimin Fresh. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je een zakje 
    gedurende 4 tot 6 minuten in een glas koud (spuit)water laten trekken om een lekkere, afslankende thee te krijgen. Maar klopt dit ook? Ik testte de variant met munt en citroen. Ook de smaken Citroen-Anijs en Hibiscus-rode vruchten bestaan.

    Zoals de meeste afslankende dranken, bevat ook Tilman Elimin Fresh Munt-Citroen groene thee. Groene thee is rijk aan anti-oxidanten en bevat geen kcal. Het is dus een gezonde dorstlesser. Dat het effectief vetverbrandend werkt, is echter nooit bewezen. Sommige studies tonen een beperkt gunstig effect op het vermageringsproces, in andere onderzoeken is er helemaal geen invloed waarneembaar. Zelfs als een gunstig effect bij overgewicht werd geobserveerd, gold dit slechts op korte termijn. 

    Ook citroen(sap), eveneens aanwezig in zowat alle vetverbrandende dranken, heeft waarschijnlijk geen effect. 

    De andere ingrediënten zijn rozemarijn, kaneel, zoethout en pepermunt. De kruidengeneeskunde zegt dat rozemarijn vochtafdrijvend werkt. Is het echter niet vet dat we willen verliezen?

    Hoewel ook hierbij niet alle onderzoeken hetzelfde resultaat leveren, zou kaneel kunnen helpen om de suikerspiegel te stabiliseren. Een constante suikerspiegel staat voor minder energiedips en dus minder drang naar zoetigheid. Zoethout en pepermunt kunnen eveneens deze drang in toom houden.

    De combinatie van pepermunt en citroen zorgt voor een frisse smaak. Door de toevoeging van de zoete specerijen kaneel en zoethout heb ik niet de neiging de drank af te werken met suiker of zoetstof. Wanneer je ongezoete (ijs)thee drinkt in plaats van bijvoorbeeld fruitsap of frisdrank (ice tea), neem je veel minder kcal op. Hierdoor past deze drank perfect in een vermageringsdieet. Zal hij effectief de vetverbranding bevorderen? Ik zou er niet op rekenen, maar baat het niet, dan schaadt het niet.

    19-09-2015, 15:12 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen drankjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balisto Yoberry-Mix

    Het VIGeZ of Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie beoordeelt een koek op basis van 4 criteria: het energie-, vet-, vezel- en zoutgehalte. Een ‘gezonde’ koek mag volgens haar maximum 150 kcal per portie leveren. Per 100 g mag hij niet meer dan 15 g vet en 400 mg natrium bevatten en moet hij minstens 2 g vezels aanbrengen. Aangezien het VIGeZ een onafhankelijk expertisecentrum is, ga ook ik deze criteria gebruiken: 

    -> Balisto Yoberry-Mix bevat per pakje (1 koek) 93 kcal;
    -> Het vetgehalte is 25 %;
    -> Per 100 g bevat hij 265 mg natrium;
    -> Het vezelgehalte wordt niet vermeld.

    Vanwege het hoge vetgehalte kunnen we een Balisto geen voorkeurskoek noemen. Door zijn lage energiegehalte per stuk, ben je er wel beter mee dan met een andere snoepreep (Twix, Snickers,…). Op een gezondere manier je drang naar chocolade stillen, doe je met een blokje (of bijvoorbeeld een Mignonette, energiegehalte van ongeveer 50 kcal per stuk) van de donkerste variant. Liever wat meer knabbelwerk? In de natuurvoedingswinkel (Terrasana) vond ik van het merk ‘Soria’ rijstsnacks met een vulling van chocolade en hazelnoten. Ze bevatten geen geraffineerde bloem (wel volkoren rijstmeel) en hebben, zeker voor chocoladekoeken, een gunstige vetzuursamenstelling. Met 106 kcal per pakje (3 snacks), 14 g vet, 48 mg natrium en 3 g vezels per 100 g voldoen ze bovendien aan de eisen van het VIGEZ.





    19-09-2015, 14:47 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen tussendoortjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vondelmolen Peperkoek met parelsuiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het VIGeZ of Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie beoordeelt een koek op basis van 4 criteria: het energie-, vet-, vezel- en zoutgehalte. Een ‘gezonde’ koek mag volgens haar maximum 150 kcal per portie leveren. Per 100 g mag hij niet meer dan 15 g vet en 400 mg natrium bevatten en moet hij minstens 2 g vezels aanbrengen. Aangezien het VIGeZ een onafhankelijk expertisecentrum is, ga ook ik deze criteria gebruiken: 

    -> Vondelmolen peperkoek bevat per pakje (2 sneetjes) 120 kcal;
    -> Het vetgehalte is minder dan 1%;
    -> Per 100 g bevat hij 168 mg natrium;
    -> Hij levert per 100 g iets meer dan 3 g vezels.

    We kunnen dus besluiten dat Vondelmolen Peperkoek met parelsuiker een eerstekeuskoek is. Is het daarom een gezond tussendoortje? Elke koek behoort tot de restgroep. In de restgroep zijn alle voedingsmiddelen opgenomen die niet nodig zijn in een evenwichtige voeding. Ze leveren vooral energie en in verhouding weinig of geen voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Ook peperkoek gaan we dan ook geen écht gezond tussendoortje noemen. Wat me bovendien verontrust, is dat het hoofdingrediënt glucose-fructosestroop is. Roggebloem komt slechts op de tweede plaats. 37% van de peperkoek is roggebloem. Meer dan 37% is dus glucose-fructosestroop. Terwijl suiker voor de helft uit glucose en voor de helft uit fructose bestaat, bevat glucose-fructosesiroop meer fructose dan glucose. Hierdoor is hij zoeter. Aangezien hij bovendien goedkoper en langer houdbaar is, is hij sinds de jaren 80 een veelgebruikt ingrediënt. Zeker de laatste jaren is een bewerkt (zoet) voedingsmiddel zonder dit zoetmiddel vinden een hele karwei. Deze trend is verontrustend, want – nog meer dan gewone suiker – zorgt hij voor leververvetting en vergroot hij de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en kanker. Daarnaast bevat deze siroop soms ook hoge concentraties kwik, wat nog een extra belasting voor de gezondheid is.

    19-09-2015, 14:45 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen tussendoortjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitige overnight oats (vegetarisch gerecht, ontbijt)

    Voor 1 persoon (210 kcal):

    1 portieverpakking Quaker Naturel
    1 Optimel Lang Lekker Aardbei Framboos 200mL
    100 g Crop's Fruit for Smoothies Rode vruchten

    Meng alle ingrediënten. Zet het geheel een nachtje in de ijskast. De volgende ochtend staat een fris ontbijt je op te wachten.

    Opmerking: Natuurlijk kan je ook havermout van een ander merk gebruiken en/of kiezen voor ander diepvriesfruit/verse rode vruchten.

    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten ontbijt en lunch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmvet (palmolie)
    Palmolie wordt gewonnen uit het vruchtvlees van oliepalmvruchten. Het is een zeer goedkope vetstof en wordt dan ook veelvuldig gebruikt in gebak en taart, kant-en-klare gerechten, pizza's, quiches, sandwiches, zoete en zoute koekjes, smeerpasta's en margarines. Plantaardige oliën zijn doorgaans rijk aan onverzadigde, gezonde vetten. Palmolie, palmpitolie en kokosolie zijn echter rijk aan verzadigde vetten die de kans op hart- en vaatziekten verhogen.

    Hoewel voedselproducenten veelvuldig gebruik maken van dit ingrediënt, raad de Hoge Gezondheidsraad aan om de inname ervan te beperken.  In de praktijk komt dit dus neer op zoveel mogelijk onbewerkte producten te kiezen. 

    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Ingrediënten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quinoasalade met venkel (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen (325 kcal per persoon): 

    200 g quinoa
    10 tricolore kerstomaatjes
    1 komkommer
    110 g groene mini-asperges 
    ½ venkel
    ½ bussel koriander
    ½ bussel munt
    1 koffielepel sambal oelek

    Voor de dressing:
    Sap van ½ limoen
    Sap van ½ citroen
    4 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels sushi-azijn
    Peper en zout

    1) Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
    2) Snijd het uiteinde van de asperges en blancheer ze kort. Laat ze daarna schrikken onder koud water. 
    3) Snijd de tomaten in partjes. Spoel de komkommer en de venkel en snijd in kleine blokjes. Hak de munt en de koriander fijn.
    4) Meng de groenten, de sambal oelek en de groene kruiden onder de quinoa. 
    5) Maak een dressing door alle ingrediënten te mengen, giet deze over de quinoasalade en serveer koud. Werk af met fijngesnipperde koriander. 

    Bron: Delhaize Magazine

    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sultana Fruitbisuit en Sultana Hartig

    Het VIGeZ of Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie beoordeelt een koek op basis van 4 criteria: het energie-, vet-, vezel- en zoutgehalte. Een ‘gezonde’ koek mag volgens haar maximum 150 kcal per portie leveren. Per 100 g mag hij niet meer dan 15 g vet en 400 mg natrium bevatten en moet hij minstens 2 g vezels aanbrengen. Aangezien het VIGeZ een onafhankelijk expertisecentrum is, ga ook ik deze criteria gebruiken: 

    Sultana Fruitbiscuit Naturel
    -> Sultana Fruitbiscuit Naturel bevat per pakje (3 koeken) 171 kcal;
    -> Het vetgehalte is 7%;
    -> Per 100 g bevat hij 240 mg natrium;
    -> Hij levert per 100 g bijna 3 g vezels.

    Sultana Hartig Kaas-tomaat

    -> Sultana Hartig Kaas-tomaat bevat per pakje (3 koeken) 177 kcal;
    -> Het vetgehalte is 14 %;
    -> Per 100 g bevat hij 1000 mg natrium;
    -> Hij levert per 100 g nog geen 2 g vezels.

    Sultana’s worden gezien als gezonde koeken. Toch voldoet geen van beide varianten aan de eisen om een voorkeurskoek genoemd te mogen worden. De hartige versie bevat niet alleen te veel kcal, maar ook te weinig vezels. Bovendien brengt hij heel veel zout aan. Hierdoor is deze ‘gezonde’ koek volgens het VIGeZ zelfs geen tweedekeuskoek, wel een product dat zelfs in de restgroep bij de slechtste leerlingen hoort.





    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen tussendoortjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grany Zacht en Grany Biscuit

    Het VIGeZ of Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie beoordeelt een koek op basis van 4 criteria: het energie-, vet-, vezel- en zoutgehalte. Een ‘gezonde’ koek mag volgens haar maximum 150 kcal per portie leveren. Per 100 g mag hij niet meer dan 15 g vet en 400 mg natrium bevatten en moet hij minstens 2 g vezels aanbrengen. Aangezien het VIGeZ een onafhankelijk expertisecentrum is, ga ook ik deze criteria gebruiken: 

    Grany zacht appel en abrikoos

    -> Grany zacht appel en abrikoos bevat per pakje (1 koek) 130 kcal;
    -> Het vetgehalte is 14 %;
    -> Per 100 g bevat hij 330 mg natrium;
    -> Hij levert per 100 g 3 g vezels.

    Grany zacht appel en abrikoos voldoet aan de 4 eisen die het VIGeZ oplegt, het is dus een voorkeurskoek. Toch valt ook hier het gebruik van de goedkope, maar ongezonde ingrediënten glucose-fructosesiroop en palmolie op. 

    Grany biscuit granen

    -> Grany biscuit granen bevat per pakje (2 koeken) 132 kcal;
    -> Het vetgehalte is 17 %;
    -> Per 100 g bevat hij 640 mg natrium;
    -> Hij levert per 100 g iets meer dan 5 g vezels.

    Grany biscuit granen bevat te veel vet en te veel natrium (zout) om een voorkeurskoek te zijn. Wel erg positief is zijn hoge vezelgehalte. Van alle reeds besproken koeken zal deze dan ook het best verzadigen. Bovendien zullen de vezels de nadelige effecten van de snelle suikers deels wegwerken. Met een natriumgehalte van 640 mg per 100 g is deze koek volgens het VIGeZ echter een product dat zelfs in de restgroep bij de slechtste leerlingen hoort. Het plaatst Grany biscuit granen dus in dezelfde categorie als frangipanes, wafels,… Juist vanwege zijn hoge vezelgehalte vind ik dit niet terecht.





    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Productbesprekingen tussendoortjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauw broccolislaatje met aardappelen en hazelnoten (vegetarisch gerecht)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen: 

    500 g broccoliroosjes uit de diepvries

    400 g vastkokende aardappelen (8 kleintjes)

    1 eetlepel hazelnoten
    1/2 rode ui, fijngesnipperd
    1 eetlepel wijnazijn
    1 eetlepel balsamicoazijn
    1 eetlepel mosterd
    3 eetlepels olijfolie
    peper

    1) Kook de geschilde aardappelen samen met de broccoli gaar in een grote pan met lichtgezouten water. 
    2) Plet de hazelnoten in grove stukken op een snijplank en rooster ze enkele minuten in een droge pan op een hoog vuur.
    3) Meng de mosterd, de wijn- en balsamicoazijn en de olie tot een vinaigrette. 
    4) Breng op smaak met peper.
    5) Laat de aardappelen en de broccoli uitlekken. Snijd de aardappelen overlangs in twee en leg ze in een slakom. 
    Doe er de uitgelekte broccoli, rode ui en geroosterde hazelnoten bij. Overgiet met de vinaigrette. Laat 1 minuut intrekken en meng voorzichtig. Dien onmiddellijk op.

    Bron: Lekker van bij ons

    19-09-2015, 00:00 geschreven door Carmen  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten salades
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs