Voor 4 personen:
500 g broccoliroosjes uit de diepvries
400 g vastkokende aardappelen (8 kleintjes)
1 eetlepel hazelnoten 1/2 rode ui, fijngesnipperd 1 eetlepel wijnazijn 1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel mosterd 3 eetlepels olijfolie peper
1) Kook de geschilde aardappelen samen met de broccoli gaar in een grote pan met lichtgezouten water. 2) Plet de hazelnoten in grove stukken op een snijplank en rooster ze enkele minuten in een droge pan op een hoog vuur. 3) Meng de mosterd, de wijn- en balsamicoazijn en de olie tot een vinaigrette. 4) Breng op smaak met peper. 5) Laat de aardappelen en de broccoli uitlekken. Snijd de aardappelen overlangs in twee en leg ze in een slakom. Doe er de uitgelekte broccoli, rode ui en geroosterde hazelnoten bij. Overgiet met de vinaigrette. Laat 1 minuut intrekken en meng voorzichtig. Dien onmiddellijk op.
Bron: Lekker van bij ons
|