9 juni 2014 - culturele daguitstap naar de Thierache o.l.v. Carlo Goethals
Archief per maand
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 12-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 12-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 02-2006
  • 09-2005
    GASTENBOEK

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    DAVIDSFONDS VER-ASSEBROEK
    VOOR REACTIES OF TIPS: GEBRUIK HET GASTENBOEK
    WELKOM IN CULTUUR
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 januari 2013 - Toast Literair - ontbijt met anekdotes uit de geschiedenis van de tafelmanieren + kookkunst door de jaren heen - door Toon Hillewaere

    TOAST LITERAIR

     

    Ontbijt met anekdotes uit de geschiedenis van de tafelmanieren

    +

    kookkunst door de jaren heen

     

    door Toon Hillewaere

     

    In het kader van ‘toast literair’  organiseerden wij een  ontbijt, met hieraan gekoppeld een causerie. De gastspreker van dienst  was Toon Hillewaere.

     

    Tafelen is steeds een beetje feest. Geboren in de keuken van het ouderlijke hotel, begon Toon al vroeg te experimenteren. Daardoor is zijn interesse voor de keuken altijd gebleven.

     

    Tijdens zijn voordracht bracht hij ons anekdotes uit de geschiedenis van de tafelmanieren door de eeuwen heen, eetgewoontes van de prehistorie via het Franse Hof tot en met de Revolutie, import uit  Oost en West “spijzen en dranken en tradities”, en zowaar een aantal tips om in uw eigen keuken te gebruiken. Alles werd overgoten met een pikant sausje en uiteraard waren etymologische verklaringen en literaire anekdotes nooit ver te zoeken.





































    20-01-2013 om 00:00 geschreven door DFVA  


    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 januari 2013 - diavoordracht Bretagne door Paul Coessens

    Audio-visuele voordracht – Bretagne -

                    door Paul Coessens

     

    “Armor”… tussen hemel en zee,

    “Argoat”… tussen hemel en aarde….

     

    Zo spreken de Bretoenen met eigen woorden

    over hun eigen land!

    Maar zelfs tussen hemel en aarde is de zee

     hier altijd dichtbij.

    “Armor”, “Argoat”… twee Keltische namen dus

    die de dappere stammen al gebruikten

    toen ze zich hier als eersten kwamen vestigen.

    In Carnac en op vele andere plaatsen hebben

    die eerste volkeren 6000 jaar geleden

    grote stenen in  merkwaardige rijen rechtop gezet…

     

    Vandaag zijn de Bretoenen nog steeds diepgelovige, maar ook koppige, dappere en eenvoudige mensen. Ze leven in een land van klippen met grillige vormen en onverwachte kleuren, kruisbeelden en calvaries, heilige fonteinen, oude vrouwen met traditionele kapjes, festnoz of feesten, processies en pardones, mysteries en legendes

     

    Dit alles maakt van Bretagne een wonderlijke streek, waarover Paul Coessens prachtig kon vertellen.

















    17-01-2013 om 00:00 geschreven door DFVA  




    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs