9 juni 2014 - culturele daguitstap naar de Thierache o.l.v. Carlo Goethals
Archief per maand
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 12-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 12-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 02-2006
  • 09-2005
    GASTENBOEK

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    DAVIDSFONDS VER-ASSEBROEK
    VOOR REACTIES OF TIPS: GEBRUIK HET GASTENBOEK
    WELKOM IN CULTUUR
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober 2008: Koken voor mannen o.l.v. Lena Hallaert

    Veel mannen waren samengekomen om samen een feestelijk maaltijd voor te bereiden. Dit alles onder de deskundige leiding van Lena Hallaert.

    Een succesvolle avond. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een ontspannende avond van te maken.

    Hieronder de sfeerbeelden van de kookavond. Onder de foto's tevens recept van het feestmaal.

    Wij spreken opnieuw af op 13/03/2009.

    18-10-2008 om 00:00 geschreven door DFVA  


    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober 2008: Koken voor mannen o.l.v. Lena Hallaert


















    17-10-2008 om 00:00 geschreven door DFVA  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober 2008: Koken voor mannen o.l.v. Lena Hallaert


















    17-10-2008 om 00:00 geschreven door DFVA  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober 2008: Koken voor mannen o.l.v. Lena Hallaert
















    17-10-2008 om 00:00 geschreven door DFVA  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober 2008: Koken voor mannen o.l.v. Lena Hallaert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KOOKLES DAVIDSFONDS 17/10/2008

    aperitief: Pink Panter

    aperitiefhapje: Lasagne van chevagnekaas en zalm

    soep: bloemkool-courgettesoep

    voorgerecht: bladerdeeggebakje met prei, zalm en kruidensausje

    hoofdgerecht: kalkoenfilet met karamelsaus, ananasbrochette en krielaardappeltjes

    dessert: chocobeker

    Pink Panter

    benodigdheden

    2dl cointreau – 2 dl passoa – 4 à 6 dl pompelmoessap

    werkwijze

    Giet alle dranken in een maatbeker. Schut goed en plaats afgedekt koel weg. Serveer in smalle hoge glazen, die je eventueel versiert met citroen en suiker.

    Lassagne van chevagnekaas en zalm

    benodigdheden

    4 sneetjes chevagnekaas – 4 sneetjes gerookte zalm – 1,5 soeplepels graantjesmosterd – 3 eetlepels olijfolie - 1 koffielepel basilicum – 1 koffielepel dille – 1 blad aluminiumfolie

    werkwijze

    Meng de mosterd, de olijfolie, de basilicum en de dille. Leg op de strook aluminiumfolie een sneetje chevagnekaas. Giet een beetje van het mengsel op de kaas en strijk open. Leg daarop een beetje zalm. Giet terug een beetje van het mengsel op de zalm en strijk open. Leg daarop terug een sneetje chevagnekaas. Herhaal de bewerking en eindig met chevagnekaas. Plooi de folie dicht en laat opstijven in de koelkast. Snij in kleine blokjes, net voor het opdienen en serveer in een schaaltje.

    Bloemkool-courgettesoep

    Benodigdheden

    2 uien – 2 courgettes – 1 bloemkool – 2 liter kippenbouillon – boter – tijm en laurier

    Werkwijze

    Ui pellen en fijn snipperen. Bloemkool schoonmaken, wassen en versnijden. Courgettes wassen en grof versnijden.

    Ui aanfruiten in boter. Voeg de andere groenten toe en stoof goed aan. Leng aan met bouillon, de kruiden en laat garen.

    Mix de soep fijn en breng op smaak.

    Bladerdeegtaartje met zalm en kruidensaus

    Benodigdheden

    4 plakjes bladerdeeg van 10cm op 10cm

    Vulling: 20 gr. boter – 2 gespoelde en in ringen gesneden preiwitten – pezo – 2 sneetjes

    gerookte zalm – 1 losgeklopt ei

    voor de saus: 1,5 dl room – 50 gr kruidenkaas – fijngehakt bieslook – pezo

    Werkwijze

    Smelt de boter en stoof hierin de prei, laat uitlekken. Meng de afgekoelde prei met de in reepjes gesneden zalm. Verdeel het mengsel over de deeglapjes. Bestrijk de deegranden met water, vouw ze dicht tot een driehoek en druk de randen goed aan. Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei. Leg ze op een ingevette bakplaat (eventueel op bakpapier) en bak ze 20’ op 180°. Meng de room (40% vet) met de fijne bieslook en de kruidenkaas, kruid met pezo. Verwarm de saus al roerend en serveer bij het warme gebakje.

    Kalkoenfilet met karamelsaus

    Benodigdheden

    1 kalkoenfilet van 1 kg – boter – 2 uien - 1 liter sinaasappelsap – 20 suikerklontjes – 4 dl rode wijn – pezo

    Werkwijze

    Het vlees langs alle zijden dichtschroeien, kruiden en laten garen. De ui fijn snipperen en stoven in wat boter. Haal de ui uit de pot en breng er het sinaasappelsap en de suikerklontjes in, laat inkoken. Breng de pan van het vuur en voeg de wijn bij. Doe de ui terug bij de saus en laat opnieuw inkoken. Daarna binden met handboter.

    Ananasbrochette

    Benodigdheden

    1 verse ananas – brochettestokken – boter – suiker – kokospoeder

    Werkwijze

    Schil de ananas, halveer en snij elke helft in drie delen, verwijder de kern, snij in stukjes en breng op een brochettestokje. Kleur aan in boter, bestrooi met suiker en karameliseer kort, bestrooi met kokospoeder en dien op.

    Krielaardappeltjes met spek

    Benodigdheden

    4 krieltjes per persoon – 1 plakje gerookt spek per aardappel – 1 takje rozemarijn per persoon

    Werkwijze

    Was en stoom (of kook) de krieltjes gaar. Leg op iedere aardappel een takje rozemarijn en omwikkel met gerookt spek. Schik in een ingeoliede vuurvaste schotel en zet in een voorverwarmde oven van 180° tot het spek begint te bruinen.

    Afwerking:

    Snij het vlees in plakjes. Schik op een bord: een paar plakjes vlees, nappeer met saus de gebakken ananasbrochette en de krieltjes.

    Chocobeker

    Benodigheden

    100 gr chocolade – 1 dl melk – 200 gr platte kaas – 2 x 75 gr. suiken – 2 dl room – 3 eieren

    Werkwijze

    Roer de dooiers en 75 gr suiker schuimig. Smelt de chocolade in de melk. Roer de eierdooiers en de chocolade in de platte kaas. Klop de room stijf. Klop het eiwit stijf en voeg 75 gr. suiker toe. Meng de room en het eiwit onder het mengsel. Dien fris op, eventueel met een koekje.

    SMAKELIJK

    17-10-2008 om 00:00 geschreven door DFVA  




    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs