9 juni 2014 - culturele daguitstap naar de Thierache o.l.v. Carlo Goethals
Archief per maand
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 12-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 12-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 02-2006
  • 09-2005
    GASTENBOEK

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    DAVIDSFONDS VER-ASSEBROEK
    VOOR REACTIES OF TIPS: GEBRUIK HET GASTENBOEK
    WELKOM IN CULTUUR
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 december 2007: 'Champagne' degustatieavond door Willy De Four
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het succes van de degustatie van de Elzaswijnen vorig jaar bleef niet zonder vervolg. 
    Willy De Four liet ons vandaag proeven van 9 verschillende champagnes, voor hem en velen onder ons een goddelijke drank.

     

    Er werd antwoord gegeven op vele vragen, zoals:

          ►hoe wordt champagne gemaakt en welke druiven worden er gebruikt ?

          ►wat is het verschil tussen extra brut, brut, sec en demi-sec ?

          ►wat is een blanc de blancs en een blanc de noirs ? enz…

          ►wat zijn onze voorkeursmaken ?

     

    Vorig jaar mochten wij 24 deelnemers verwelkomen, dit jaar waren we met 30. Meer mocht echt niet, zodat nog wat geïnteresseerden afvielen.

     

    We proefden klassieke champagnes maar ook champagnes gemaakt van één druif zoals 100 % pinot noir, 100 % pinot meunier en 100 %
    chardonnay.

     

    We proefden 9 champagnes,  kregen tips voor aankoop, bewaring, schenken en proeven, ontvingen een syllabus met de gegeven theorie.

     

    Mocht het de bedoeling geweest zijn de aanwezigen smaak te doen krijgen in Champagne, zal Willy alvast geslaagd zijn. Menige aanwezigen
    stelden het bestuur voor een weekendje Champagne te organiseren …


    Voor ons 25-jarig bestaan volgend jaar is alvast een meerdaagse reis voorzien naar de Elzas.
     

    Bedankt voor een niet te vergeten avond.

    08-12-2007 om 00:00 geschreven door DFVA  


    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 december 2007: 'Champagne' degustatieavond door Willy De Four
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-12-2007 om 00:00 geschreven door DFVA  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 december 2007: 'Champagne' degustatieavond door Willy De Four
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-12-2007 om 00:00 geschreven door DFVA  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 december 2007: 'Champagne' degustatieavond door Willy De Four
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-12-2007 om 00:00 geschreven door DFVA  




    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs