De Provence
een paradijs op aarde, een streek met een prachtige blauwe zee en , lucht, met prachtige warme dagen en met prachtige wijnen. Een streek van lavendel, tijm en laurier maar ook van mistral, een wind die soms dagen aan een stuk kan aanhouden en een onprettig koudegevoel geeft.
De Provence is vooral bekend voor zijn roséwijnen, die best ter plekke in vakantiesfeer gedronken worden. Het wijngebied is heel uiteenlopend en strekt zich uit vanaf het heuvelachtige koelere binnenland tot aan de warmere Middellandse zee (Nice).
We proefden geen landwijnen en geen roséwijnen maar we ontdekten een gamma Provence wijnen uit 8 appellations. De gekende appellations côte de Provence, coteaux-dAix-en-Provence, les Baux-de-Provence en coteaux-Varois kwamen aan bod maar ook de minder gekende en duurdere appellations zoals Bandol, Cassis, Palette en Bellet stonden klaar om te proeven.
Een leerrijke avond.














26-11-2010 om 00:00
geschreven door DFVA 
|