9 juni 2014 - culturele daguitstap naar de Thierache o.l.v. Carlo Goethals
Archief per maand
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 12-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 12-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 02-2006
  • 09-2005
    GASTENBOEK

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    DAVIDSFONDS VER-ASSEBROEK
    VOOR REACTIES OF TIPS: GEBRUIK HET GASTENBOEK
    WELKOM IN CULTUUR
    30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AQUARELCURSUS NAJAAR 2011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3de cursus aquarel o.l.v. Johan Vandewalle

    De cursisten zijn ondertussen reeds enige tijd bezig aan de 3de cursus o.l.v. Johan.

    Wat staat er op het programma: een herfstlandschap, een winters landschap, een bloemenstilleven, kleine werkjes voor de kersttijd, een groot werk (A2-formaat), oefeningen in perspectief en in kleurencombinaties.

    Hierbij alvast enkele sfeerbeelden.

     























    30-10-2011 om 00:00 geschreven door DFVA  


    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 oktober 2011 - Koken voor mannen o.l.v. Lena Hallaert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bruchetta met paddenstoelen
    Trendy herfstslaatje met eendenborst en abrikozenvinaigrette met rozijnentoast
    romige pompoensoep
    Gemarineerde hertekalf met herfstgarnituur en zoete bataat
    Limoenbavarois

    Bruchetta met paddenstoelen

    Benodigdheden:
    1 focaccia – olijfolie – 2 teentjes look – 2 sjalotjes – 250 gr paddenstoelen – een paar eetlepels fijngesnipperde peterselie – 100 gr pittige kaas (vb. grana padano) - pezo

    Werkwijze:
    Warm de oven voor op 180°. Snipper 1 teentje look en de sjalotjes fijn. Spoel en droog de peterselie en snipper fijn. Snij het focaccia in plakjes en wrijf in met het teentje look en olijfolie en bak even in de oven. Fruit de sjalotjes en de look aan in olijfolie in een pan, voeg de versneden paddenstoelen toe en bak aan. Breng op smaak met pezo en peterselie. Strooi
    de kaas erover en laat nog even smelten in de oven en serveer.

    Trendy Herfstslaatje met gerookte eendenborst en peren en abrikozenvinaigrette

    Benodigdheden:

    1 krop eikenbladsla – 150 gr veldsla – rucolasalade - 50 gr walnoten gehakt – broodcroutons – 150 gr gerookt spek – gerookte eendenborst – 4 peren – een bakje braambessen – 3 eetlepels citroensap – preischeuten – 4 vijgen 4 sneetjes rozijnenbrood

    Benodigdheden voor de vinaigrette :
    1 eetlepel mosterd met zaadjes – 2 eetlepels abrikozenconfituur – 2 eetlepels balsamico azijn – 2 fijngehakte sjalotjes – pezo - 2 dl olijfolie – 1 geutje water

    Werkwijze voor de vinaigrette:
    alles samen mengen

    Werkwijze voor het slaatje:

    Kuis en spoel de verschillende slasoorten. Hak de walnoten grof. Snij het spek in reepjes en bak krokant. Schil de peren, doe er het klokhuis uit en snij in plakjes en besprenkel met citroensap. Snij het rozijnenbrood in twee en rooster even in een voorverwarmde oven. Verdeel de slasoorten over de borden. Verdeel de plakjes peer en eendenborst erover. Leg in het midden de vijgen, de braambessen en de preischeuten.  Werk af met de broodcroutons, het krokant gebakken spek, de noten en de vinaigrette. Dien op met geroosterd rozijnenbrood

    ROMIGE POMPOENSOEP MET PAPRIKA
    Benodigdheden

    1 kg pompoen (in blokjes)- 3 rode paprika – 2 uien- 2 teentjes knoflook - 1 doosje maredsouskaas crème - 1 klein doosje tomatenpuree- 3 liter kippenbouillon - pezo – wat boter – wat bieslook.

    Bereidingswijze:
    Schil de pompoen en snij 1 kg vruchtvlees in blokjes. Halveer de rode paprika , verwijder de pitten en snij in stukjes.  Pel de ui en versnipper, pel de teentjes knoflook en versnipper. Verwarm de boter in een soepketel en fruit hierin de uien. Voeg de grof versneden pompoen, paprika en knoflook toe en fruit alles nog even mee. Voeg er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes zachtjes koken. Voeg de tomatenpuree en de maredsouskaas toe en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat bieslook.

    GEMARINEERDE HERTENBIEFSTUKJES MET HERFSTGARNITUUR EN ZOETE BATAAT

    Benodigdheden voor de hertenbiefstukjes:

    4 hertenbiefstukjes - 1 kaneelstokje – 1 stuk steranijs – 2 rode uien –2 dl sap van blauwe bessen – een scheutje frambozenazijn – 2,5 dl bruine fond – 1 dl vlierbessensiroop – 1 bakje blauwe bessen - handboter

    Werkwijze

    Snij de rode ui in ringen. Leg het vlees in een kom met de steranijs, de kaneel, het bessensap, de rode uiringen en een scheutje frambozenazijn en laat marineren. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Zeef de marinade.

    Saus:
    Laat de rode uienringen stoven in een beetje boter. Blus met marinade en voeg er de fond en de vlierbessensiroop aan toe en laat inkoken. Voeg al kloppend een klontje boter toe. Bind met handboter. Voeg de blauwe bessen toe

    Zoete bataat:

    Benodigdheden: 4 stuks zoete bataat

    Werkwijze: Schil en spoel de zoete bataat. Kook beetgaar in gezouten water. Giet af, laat wat afkoelen. Snij in stukjes en doe in een ingevette ovenschotel. Kruid met pezo. Giet er nog wat olijfolie over. Zet voor zo’n tiental minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°.

    HERFSTGARNITUUR:

    Benodigdheden: 4 witloofstronken – boter – suiker - 4 vijgen – 1 bakje braambessen – 1 sinaasappel (ook de schil) – een takje witte en een takje blauwe druiven - een paar noten – 4 kaneelstokjes – 4 theelepels bruine suiker – 4 eetlepels crème de cassis – boter

    Werkwijze:
    Stoom het witloof in de microgolf en bak aan in boter met beetje suiker. Snij de vijgen in partjes. Spoel de braambessen en laat goed uitlekken. Spoel de druiven, laat goed uitlekken en halveer ze. Haal de schil van de sinaasappel met een zesteur of een rasp en bewaar. Schil de sinaasappel nu a vif. Hak de walnoten in grove stukken. Doe in een individueel potje, of op een stuk alluminiumfolie wat braambessen, partjes sinaasappel, druiven, vijgen, noten, sinaasappelrasp en een stokje kaneel. Schep op ieder portie een beetje bruine suiker en een eetlepel crème de cassis. Doe er een klontje boter bovenop. Zet 10 a 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

    BORDPRESENTATIE:
    Schik een biefstukje op een bord, doe er wat saus over. Breng de zoete bataat op het bord, samen met het witloof en het potje herfstvruchten.

    BAVAROIS VAN LIMOEN

    Benodigdheden:
    ½ kg volle platte kaas (liefst Brabantse platte kaas) - 300 gr suiker -

    ½ liter room – 4 blaadjes gelatine (van Dr. Oetker – wegen 1,66 gr per stuk) – 6 limoenen of limoensap uit fles in dit geval 1,60 dl

    Werkwijze:

    Week de gelatine in koud water. Meng de suiker met de platte kaas. Pers de limoenen uit en warm het sap op en los er de uitgeknepen gelatine in op.

    Voeg dit bij het platte kaas mengsel en roer goed.  Klop de room half stijf en voeg bij het platte kaas mengsel. Vul in de vorm of in glaasjes en laat opstijven in de koelkast

    SMAKELIJK!













































    10-10-2011 om 20:43 geschreven door DFVA  




    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs