NAAR HOMEPAGE

Kampenhout-Sas Ademt

Inhoud blog
  • Oproep tot meer informatie over logistiek mega-complex valt in dovemansoren
  • Nieuw logistiek megacomplex in Kampenhout-Sas
  • Onteigeningen in Boortmeerbeek en Kampenhout voor nieuwe industrieterreinen aan Kampenhout-Sas
  • Nieuw winkelcomplex op site witloofveiling?
  • Isvag gaat nieuwe afvalverbrandingsoven bouwen in Wilrijk
  • Nieuwe vergunning van 20 jaar voor omstreden drukkerij Mafrans
  • Vlaams Gewest weigert opnieuw bouwvergunning afvaloven Kampenhout-Sas
  • Na precies een jaar brandt het opnieuw bij Celis aan Kampenhout-Sas
  • Rechter vernietigt uitspraak bouwaanvraag afvaloven Kampenhout-Sas
  • Kans op afvaloven Kampenhout-Sas weer een pak kleiner
    The British Society for Ecological Medicine:
    "Ons standpunt over verbrandingsovens is heel eenvoudig. Wij kunnen geen technologie erkennen die onvermijdelijk mensenlevens kost. Wij kunnen geen techno-logie ondersteunen die leidt tot degradatie van het milieu. Wij hebben geen vertrouwen in de huidige controlesystemen. Wij herhalen dat we geen plaats zien voor verbrandingsovens in een modern afvalbeleid!
    Respect human life!"

    (Drs. J. Thompson & H. Anthony)


    Nieuwsbrief

    Geef je e-mail adres op als je informatie wil ontvangen over de stand van zaken van de afvalverbrandingsoven aan Kampenhout-Sas


    Interessante links
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op YouTube
  • Stop de Oven vzw
  • Global Anti-Incineration Alliance (GAIA)
  • Recover Energy
  • Stand van zaken MER afvalverbrandingsoven
  • Ovenbodig (Beringen)
  • De Pijp Uit ! (Wilrijk)
  • Stichting Afvaloven Nee (Harlingen, NL)
  • Limburg Adem-benemend (Houthalen)
    Zoeken in blog

    Foto
    Actiecomité 'Kampenhout-Sas Ademt'


    Nieuws en informatie over industriële activiteiten op Kampenhout-Sas en omgeving

    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwvergunning Recover Energy ontvankelijk, openbaar onderzoek start binnen 10 dagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Recover Energy n.v., de firma die aan Kampenhout-Sas een afvalverbrandingsoven wil bouwen, heeft zoals eerder aangekondigd het gemeentelijk en provinciaal niveau overgeslagen en zijn nieuwe bouwaanvraag rechtstreeks ingediend bij de Vlaamse overheid.

    Het departement RWO (Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend erfgoed) heeft deze aanvraag ontvankelijk verklaard en op 4 november 2011 doorgestuurd naar de gemeente Kampenhout. Deze moet nu binnen de 10 dagen een openbaar onderzoek organiseren, dat dus waarschijnlijk op 14 november zal starten. Vanaf die datum kan iedere burger een bezwaarschrift indienen tegen het afleveren van een stedenbouwkundige vergunning voor de verbrandingsoven. Het is echter niet de gemeente Kampenhout die zal beslissen over het al dan niet toekennen van de bouwvergunning. En in tegenstelling tot berichten in sommige media is het ook niet de Vlaamse Minister, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening of de Vlaamse regering, die een beslissing zal nemen over de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag van Recover Energy.

    De beslissing zal worden genomen door de gedelegeerd stedenbouwkundig ambtenaar van de Vlaamse overheid. Een vergelijking met het Uplace-project in Machelen gaat dan ook niet op. Bij Uplace geldt immers het zogenaamde "brownfieldconvenant" waarbij de overheid bepaalde faciliteiten geeft om de herontwikkeling van vervallen en verontreinigde bedrijfsterreinen voor investeerders economisch aantrekkelijk te maken. In het Uplace-dossier werd uitdrukkelijk bepaald dat de Vlaamse regering de beslissing moest nemen. Voor het dossier van de afvalverbrandingsoven van Recover Energy gaat deze regel niet op. Wel blijft het een raadsel waarom het ovendossier op Vlaams niveau ontvankelijk is verklaard, terwijl dit eigenlijk overduidelijk een bevoegdheid van de gemeente Kampenhout is.

    Het openbaar onderzoek duurt 60 dagen. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift volgt.

    05-11-2011 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Recover Energy
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Vlaams-Brabant, bouwvergunning, bouwaanvraag, milieuvergunning, stedenbouw, ruimtelijke ordening, RWO
    >> Reageer (0)
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is er in deze wereld geen plaats voor afvalverbranding?
    Over de hele wereld wordt campagne gevoerd tegen de schadelijke effecten van afvalverbrandingsovens voor mens en milieu. Hieronder vind je drie korte maar interessante filmpjes gemaakt door "Health Care Without Harm", een internationale coalitie van 473 organisaties uit de gezondheidszorg die in meer dan 50 landen strijdt tegen milieuvervuiling en de schade die dit toebrengt aan de volksgezondheid. De (engelstalige) filmpjes zijn gemaakt voor de markt in Zuidoost-Azië, waar momenteel heel wat projecten voor nieuwe verbrandingsovens op stapel staan, maar zijn net zo goed van toepassing bij ons. Verder vind je in bijlage een interessante wetenschappelijke studie van dezelfde organisatie over de gezondheidseffecten van afvalverbrandingsovens.






    Bron:  Health Care Without Harm - Southeast Asia

    Bijlagen:
    The Health Effects of Waste Incinerators.pdf (7.8 MB)   

    03-11-2011 om 13:15 geschreven door Bert Francois  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Afval & Gezondheid
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, vuilverbrander, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, gezondheid, gezondheidsrisico, kanker, kankerverwekkend, milieu, milieuvervuiling, HCWH, GAIA
    >> Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teveel verbrandingsovens in Vlaanderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlaams Parlementslid Hermes Sanctorum (Groen!) stelt vast dat er in Vlaanderen nu al te veel verbrandingscapaciteit is voor huishoudelijk afval. Bijkomende ovens doen de vraag naar afval alleen maar stijgen. Die overdreven capaciteit voor het verbranden van huishoudelijk afval gaat ten koste van het recycleren. Die tendens tekent zich nu al af. Recycleerbaar afval gaat naar de oven.

    Erik Torbeyns: "De cijfers van Sanctorum zijn sprekend: als alle ovens die een vergunning kregen ook operationeel zullen zijn, dan spreken we van een overcapaciteit van 75.000 ton. Op basis van deze cijfers tekent Groen! bezwaar aan tegen de bouwplannen. Het kan niet dat Vlaanderen buitenlands afval moet importeren om de ovens brandend te houden.

    Van bij het prille begin verzet Groen! Kampenhout zich tegen de bouw van een oven aan Kampenhout-Sas. Het gezond verstand zegt dat je geen afvalverbrandingsoven bouwt op 500 meter van een woonkern. Daarnaast is de druk op Kampenhout-Sas nu al veel te hoog. De aanduiding van het Sas als economisch knooppunt in onze provincie is sowieso al een aanslag op de leefbaarheid, laat staan dat daar ook nog eens het vrachtvervoer voor het voeden van een oven bijkomt.

    Vlamingen zijn kampioenen in het sorteren van afval. Dat bewijst dat mensen wel degelijk een inspanning willen doen voor het milieu. Nu is er een evolutie naar voorkomen van afval. Wat er niet is hoef je niet te sorteren of te verbranden. Producenten en consumenten houden meer en meer rekening met de nabestemming van een product. Die evolutie heeft tot gevolg dat de afvalberg steeds kleiner zal worden, zodat we eerder moeten plannen maken om afvalovens te sluiten in plaats van er te bouwen.

    Bron:  Groen! Kampenhout

    Bijlagen:
    Overzicht overcapaciteit verbrandingsovens.pdf (66.5 KB)   

    25-10-2011 om 19:09 geschreven door Erik Torbeyns  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Afvalverbranding
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, vuilverbrander, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, overcapaciteit, Recover Energy, Kampenhout, Kampenhout-Sas, recycleren, Groen!, Erik Torbeyns, Hermes Sanctorum
    >> Reageer (0)
    21-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verbrandingsoven in Nederland ondanks overvolle afvalmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het Nederlandse Roosendaal is een nieuwe afvalverbrandingsoven van 290.000 ton geopend. De centrale "ReEnergy" (wat verdacht veel doet denken aan Recover Energy) werd op woensdag 12 oktober 2011 officieel in gebruik genomen. Nochtans zijn er in Nederland al teveel afvalovens, net als in België. Eigenaar Sita is er echter niet minder trots op. De jongste aanwinst verbrandt een mix van huishoudelijk en industrieel afval en residuen van de eigen sorteerinstallaties. De bouw vergde een investering van ruim € 200 miljoen. Eind 2008 bouwde Sita ook al een afvaloven, de EVI-centrale in Coevorden.

    De projecten laten zien dat Sita, onderdeel van het Franse Suez Environnement, verwikkeld is in een vernieuwings- en uitbreidingsslag in Nederland. Topman Adriaan Visser van Sita Benelux en Duitsland bevestigt dat. De beslissing om fors te investeren werd nog in de hoogtijdagen genomen in 2005 en 2006. Inmiddels zijn de marktomstandigheden wel ingrijpend gewijzigd.

    De lawine aan investeringen wekt immers de indruk dat de afvalmarkt groeit en dat er nog steeds te weinig capaciteit is. Niets is minder waar. Er heerst overcapaciteit en de verwachting is niet dat die snel uit de markt zal verdwijnen. Het volume aan huishoudelijk en industrieel afval krimpt structureel met als gevolg dat de Nederlandse afvalbedrijven een keiharde concurrentiestrijd voeren. Ieder wil zich verzekeren van voldoende aanvoer via langjarige leveringscontracten met gemeenten en andere aanbieders.

    De tarieven voor het inzamelen, scheiden en verwerken van afval liggen op een historisch laag niveau. Kostte de verwerking van een ton afval in 2008 nog zo'n € 100 tot € 125, de prijs is inmiddels gezakt naar € 70 tot € 80.

    En dat plaatst de exploitanten van afvalovens voor problemen. Marktleider Van Gansewinkel Groep moest tal van nieuwe contracten onderhandelen die de afvalverwerker in 2010 alleen al € 80 miljoen verlies aan omzet kostten.

    Om dit te compenseren wordt in Nederland meer en meer afval uit het buitenland ingevoerd. In augustus van dit jaar heeft de Nederlandse koepelorganisatie "Vereniging Afvalbedrijven" nog een deal gesloten voor het verbranden van 248.000 ton afval uit Napels. Het afval zou per schip uit Italië naar Nederland getransporteerd worden.

    België is dezelfde weg aan het opgaan als Nederland. Ook bij ons zijn er al teveel verbrandingsovens om enkel het afval uit eigen land te verwerken. Bijkomende verbrandingscapaciteit zal onvermijdelijk leiden tot invoer van industrieel afval uit het buitenland. Hopelijk begaan de Vlaamse beleidsmakers niet dezelfde stommiteiten als hun collega's uit Nederland en wordt de geplande afvaloven van Recover Energy niet vergund. Zoniet hebben we er het raden naar wiens afval binnenkort in Kampenhout zal verbrand worden. Van één ding kunnen we wel zeker zijn: het zal niet ons eigen afval zijn.

    Bron: Het Financieele Dagblad, eigen berichtgeving


    Zie ook:

    Het Laatste Nieuws:  Nederland verwerkt afvaloverschot uit Napels

    21-10-2011 om 17:39 geschreven door Bert Francois  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Afvalverbranding
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, EVI, afvalverbranding, ReEnergy, Roosendaal, Sita, Van Gansewinkel, Vereniging Afvalbedrijven, Recover Energy, Kampenhout, Kampenhout-Sas, overcapaciteit
    >> Reageer (0)
    14-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recover Energy stapt met bouwaanvraag naar Vlaams Gewest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat het Recover Energy menens is, blijkt uit een opmerkelijk interview in Het Laatste Nieuws van vrijdag 14 oktober 2011 met Johan Boon, projectverantwoordelijke van de firma die in Kampenhout een afvalverbrandingsoven wil bouwen. Daarin verklaart Boon te werken aan een nieuwe bouwaanvraag, nadat de eerste aanvraag op 3 oktober 2011 door het schepencollege van Kampenhout onontvankelijk werd verklaard omdat het dossier op een aantal punten onvolledig was.

    De nieuwe bouwaanvraag zou volgens Boon echter niet meer in Kampenhout ingediend worden, maar rechtstreeks bij het Vlaams Gewest. Volgens de afvalfirma zou het immers om een dossier van "algemeen belang" gaan, aangezien er als bijprodukt van afvalverbranding elektriciteit kan worden opgewekt uit de vrijgekomen warmte. Dit wordt dan weer betwist door Schepen van Stedenbouw en Openbare Werken van Kampenhout Kris Leaerts (CD&V), die benadrukt dat het in de eerste plaats om een afvalverbrandingsoven gaat, iets waarvoor de gemeente wel degelijk bevoegd is.

    Bovendien is de bewering van Johan Boon dat de oven elektriciteit zou leveren aan 33.000 gezinnen en bedrijven, ronduit belachelijk. Feit is dat Recover Energy geen blijf weet met de stoom die vrijkomt bij de verbranding van zijn afval. Deze stoom kan in de vorm van mechanisch-elektrische energie naar het elektriciteitsnet gestuurd worden, maar dat geeft slechts een rendement van 22 à 24%, veel te weinig volgens Europa. Beter zou zijn om de stoom in de vorm van thermische energie aan te wenden om huizen en bedrijven in de buurt te verwarmen. Maar geen enkel bedrijf in de wijde omgeving blijkt bereid om warmte af te nemen van de fel betwiste fabriek, en de kost om de stoom tot bij bestaande ééngezinswoningen te krijgen, is te hoog om rendabel te zijn. En dan moeten er nog voldoende gezinnen bereid gevonden worden om hun huizen te verwarmen met de restwarmte van de afvaloven, en die kans is zo goed als onbestaande.

    Het is duidelijk dat Recover Energy zo snel mogelijk naar het hoogste beleidsniveau wil gaan met zijn dossier, omdat de ovenbouwer weet dat het bij de bevolking, de gemeente en de provincie op enorme weerstand botst. Los van de kwestie wie er nu effectief bevoegd is voor het vergunnen van de bouwaanvraag, is het nog maar de vraag hoe de Vlaamse regering zich zou uitspreken over een vervuilende fabriek, ergens halverwege tussen Leuven en Mechelen.


    Bron: Het Laatste Nieuws


    Bron: De Streekkrant

    14-10-2011 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Recover Energy
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Vlaams-Brabant, bouwvergunning, bouwaanvraag, milieuvergunning, stedenbouw, Kris Leaerts, Vlaams Gewest
    >> Reageer (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw brand in industriezone Kampenhout-Sas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het lijkt wel een plaag in Industriezone 2 van Kampenhout-Sas. Deze keer was het de beurt aan drukkerij Artoos aan de Oudestraat in Kampenhout. In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober 2011 is er een zware brand uitgebroken in een loods waar drukpersen en vouwmachines stonden opgesteld. Toen de brandweer van de Leuvense voorpost Haacht rond 23 uur arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak. Omdat meteen duidelijk was dat het om een bijzonder zware brand ging, werd bijstand gevraagd van de korpsen uit Leuven en Mechelen. Na iets meer dan twee uur had de brandweer het vuur onder controle, al moest er nog wel uren worden nageblust. De schade is vrij groot, maar doordat de brand niet oversloeg, bleven de ruimten waar de grootste drukpersen stonden gevrijwaard.

    Niemand raakte gewond, maar de materiële schade is groot. De volledige afwerkingsafdeling werd vernield, de andere compartimenten van het gebouw liepen rook- en waterschade op. "Wij hebben nog geen zicht op de oorzaak van de brand", zegt Bart Gijzen van de brandweer van Leuven. Mogelijk is er sprake van nalatigheid. De laatste werknemers zijn vrijdagavond om 22 uur gestopt, een uur later is de brand uitgebroken. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld."

    Na de bijzonder heftige brand met enorme rookontwikkeling in een afvalloods van Celis op dinsdag 17 mei 2011 en eerder in diezelfde loods van Celis op woensdag 13 april 2011, is dit al de derde brand in minder dan een half jaar tijd in in deze toch wel kleine industriezone. Op zaterdag 5 juni 2010 was er ook al een brand bij Celis en het enkele gebouwen verderop gelegen afvalbedrijf Van Gansewinkel is in het recente verleden evenmin door de vlammen gespaard gebleven. Nochtans zouden in deze industriezone enkel "ongevaarlijke" bedrijven mogen staan omwille van de onmiddellijke nabijheid van woonwijken.

    Bovendien ligt de site van de geplande verbrandingsoven van Recover Energy op amper 250 meter in vogelvlucht, enkel gescheiden door het kanaal Leuven-Mechelen. Moest deze afvaloven er ooit komen, weten we dat het brandrisico niet denkbeeldig is. Afvalverbrandingsovens hebben immers geregeld te kampen met spontane zelfontbranding van het opgeslagen afval dat ligt te wachten om de oven in te gaan. Verder is er het risico op een explosie (zie bijvoorbeeld blog van 12 januari 2011 over de ontploffing in de afvaloven van Rotherham in Engeland) dat in het geval van Recover Energy nog verergerd wordt doordat er volgens het goedgekeurd MER-rapport permanent 18.500 kg ammoniak - een bijzonder gevaarlijk goedje - op de site zal opgeslagen worden. Het is dan ook totaal onverantwoord om een dergelijke gevaarlijke fabriek te bouwen temidden van woonwijken. Enkel uit winstbejag wordt met de veiligheid van honderden omwonenden gespeeld. Recover Energy en de initiatiefnemers achter deze firma zouden zich diep moeten schamen.

    Bron: Het Nieuwsblad, eigen berichtgeving


    Bron: Het Nieuwsblad

    10-10-2011 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kampenhout-Sas
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalverbranding, afvalbedrijf, afvalverwerking, industriezone, Kampenhout, Kampenhout-Sas, brand, Artoos, drukkerij, Celis, Van Gansewinkel, Recover Energy
    >> Reageer (0)
    04-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwvergunning afvaloven niet volledig, Recover Energy betwist bevoegdheid gemeente
    De gemeente Kampenhout heeft de bouwvergunningsaanvraag voor de verbrandingsoven onvolledig verklaard en teruggestuurd. Uitstel dus, maar zeker nog geen afstel. Integendeel. Recover Energy lijkt meer en meer overtuigd te zijn dat het zijn plannen kan doordrukken en betwist nu ook de bevoegdheid van de gemeente Kampenhout over het stedenbouwkundig dossier. Als de firma gelijk krijgt, is het niet Kampenhout maar Leuven dat beslist over de bouwvergunning. En de milieuvergunning wordt naar alle waarschijnlijkheid doorgespeeld naar de Vlaamse regering. De strijd is nog lang niet gestreden.


    Bron: Het Laatste Nieuws


    Bron: Passe-Partout

    04-10-2011 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Recover Energy
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, vuilverbrander, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Vlaams-Brabant, bouwvergunning, bouwaanvraag, milieuvergunning, stedenbouw
    >> Reageer (0)
    19-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recover Energy vraagt bouwvergunning aan voor verbrandingsoven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op maandag 19 september 2011 heeft de firma Recover Energy (www.recover-energy.be) een bouwvergunning aangevraagd bij de dienst stedenbouw van de gemeente Kampenhout voor de bouw van een afvalverbrandingsoven met een capaciteit van 150.000 ton/jaar op de site van de firma De Coninck n.v. op de Leuvensesteenweg aan Kampenhout-Sas.

    Hiermee is meteen de start gegeven voor de vergunningsprocedure van dit fel omstreden project. Naar alle waarschijnlijkheid zal eerstdaags ook een milieuvergunningsaanvraag worden ingediend bij de provincie Vlaams-Brabant.

    Meer details over de bouwaanvraag brengen we zo snel mogelijk op deze website. Voor verdere info kan je alvast terecht bij de dienst stedenbouw van de gemeente Kampenhout op 016/65.99.02 of per e-mail op stedenbouw@kampenhout.be.


    Bron: Het Laatste Nieuws


    Bron: Ring TV

    19-09-2011 om 00:00 geschreven door Bert Francois  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Recover Energy
    Tags:afvalverbrandingsoven, verbrandingsoven, afvaloven, afvalenergiecentrale, vuilverbrander, afvalverbranding, Recover Energy, De Coninck, Kampenhout, Kampenhout-Sas, Vlaams-Brabant, bouwvergunning, bouwaanvraag, milieuvergunning, stedenbouw
    >> Reageer (0)


    STAND AFVALOVEN: provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan dat afvaloven verbiedt goedgekeurd door minister Muyters
    Foto

    Kampenhout-Sas Ademt op

    Institut de Veille Sanitaire:
    "Er is een significant statistisch verband tussen leven in de nabijheid van een verbrandings-oven en kanker, zowel bij mannen als bij vrouwen." (Frans
    ministerie van Volksgezondheid)

    Categorieën
  • Afval & Gezondheid (7)
  • Afvalverbranding (13)
  • Celis (4)
  • Kampenhout-Sas (42)
  • Mafrans (6)
  • Milieu: Overige (0)
  • Ovens: Bionerga (13)
  • Ovens: Isvag (5)
  • Ovens: Overige (7)
  • Recover Energy (35)
  • Sneltram (6)
  • Tildonk Sas (3)
  • Van Gansewinkel (5)

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 20/12-26/12 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 10/08-16/08 2020
  • 10/09-16/09 2018
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/01-01/02 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 01/01-07/01 2001
  • 25/12-31/12 2000

    Foto

    Foto

    Delen


    (voor oudere artikels klik op het pijltje naar links onderaan deze pagina)



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs