Zelfvoorzienend leven - gezondheid - groei - OVERVLOED!
07-02-2010
ZEEMINERALEN en WATER
Je kan ons vinden op: www.terramadre.webs.com
Zeemineralen
en water
Een
andere manier om het effect van spoorelementen
te creëren zonder nadelige gevolgen
voor de bloeddruk en zonder gebruikmaking van planten- en
dierenproducten is
het verdunnen van Himalayazout of zeezout.
Dit
doe je op de volgende wijze: Himalayazout
of goede kwaliteit grijs zeezout in een afsluitbare fles of pot doen.Gebruik
hiervoor dus geen zeezout uit de supermarkt
want dat is vaak gewoon geraffineerd
tafelzout in grotere kristallen.
Natuurvoedingswinkels
en toko's verkopen echt zeezout.
De
fles of pot vullen met goede kwaliteit water (gefilterd kraanwater of
bronwater).
De
fles of pot regelmatig schudden totdat het zout is opgelost.
Daarna
opnieuw zout toevoegen en het proces herhalen.
Telkens
zout toevoegen totdat uiteindelijk het water geen zout meer opneemt
en er korrels op de bodem blijven liggen.
Het
water is dan verzadigd en je hebt geconcentreerd
Himalaya-
of zeezoutwater met 84 elementen erin in exact de juiste verhouding.
Elke
dag 1 of 2 theelepels van dat water oplossen in water, vers geperst
vruchtensap of rauwe
melk en opdrinken.
Een
betere, goedkopere en effectievere manier om jezelf
natuurlijke
mineralen toe te dienen is er niet.
In
het begin kun je de dunne hiervan krijgen of winderigheid.
Een
manier om dit op te lossen is een half uur voor of na de maaltijd het
zeezout tot je te nemen.
Helpt
dit ook niet, dan langzaam opbouwen en beginnen met een halve
theelepel per dag.
Het
geconcentreerde zoutwater niet bewaren in de koelkast,
maar gewoon op
kamertemperatuur
op een koele plek uit het zonlicht.
Op
deze manier is het oneindig houdbaar.
Je
kunt met een dergelijke zoutoplossing ook je mond en neus- en
voorhoofdholtes dagelijks spoelen.
Het
helpt onder andere tegen ontstoken tanden, kiezen en kaken en lost
slijm op bij verkoudheden of allergieën.
Mineralen
en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels.
Iedereen
die een tekort heeft aan mineralen mist dus 'sleutels' die op
bepaalde plekken in je lijf het 'contact' in werking zetten. Met
alleen vitamines kom je er niet.
Je
kunt het meest vitaminerijke voedsel tot je nemen en toch ziektes en
kwalen krijgen, omdat je een mineralentekort hebt. De
vitamines zullen dan voor een deel letterlijk niet hun weg vinden in
je systeem. Mineralentekort wordt vaak gezien als de bron van alle
ziekte.
Kijk
naar de kwaliteit van groente en vlees uit de commerciële industrie
en de alsmaar verslechterende gezondheid van mensen en je ziet het
belang in van mineralen als activators.
Door
dagelijks zeemineralen in verdunde vorm te drinken, vul je je
mineraalhuishouding aan en onderhoud en verbeter
je
daarmee je gezondheid en vitaliteit.
Zeewater
bevat maar liefst 92 elementen,
waarvan 8 in gasvorm die verdampen als het
water opdroogt tot zeezout.
Je
houdt bij zeezout of Himalayazout dus 84 elementen over.Wil
je echt de volle 92 elementen plus de aërobe (zuurstofrijke)
bacteriën in zeewater, dan raad ik je aan de Ocean
Minerals te bestellen van een Australiër van Nederlandse
afkomst genaamd Gerry Amena.
Hij
verkoopt geconcentreerd en onvervuild oceaanwater, zowel puur als met
helende kruiden die hij zelf teelt en onverhit verwerkt in zijn
preparaten:
Gerry
Amena teelt al zijn gewassen met uitsluitend verdund zeewater als
bemesting.
Dat
kun jij ook doen met je eigen huis- en tuinplanten of moestuin.
Hier
zijn de instructies:
Voor
kamerplanten een afgestreken ouderwets theelepeltje of een halve
moderne grotere
koffielepel goede kwaliteit zeezout oplossen in een lege limonadefles
van een liter
of anderhalve liter.
Beiden
zijn veilige doses. Je kunt dit doen door wat warm water toe te
voegen en te schudden, waardoor het zout sneller oplost en daarna de
fles met koud water afvullen.
In
principe is het zo dat de kwaliteit van het water mede het resultaat
bepaalt, dus gefilterd kraanwater of bronwater levert een beter
resultaat op dan gewoon kraanwater.
Toch
heb ik ook met kraanwater uitstekende resultaten behaald, omdat in
het gebied waarin ik woon het water van goede kwaliteit is.
Je
kunt spelen met zowel de dosis als met de frequentie van bemesten. Wat
dat laatste betreft, moet je in gedachten houden dat net als bij
mensen de planten en
bodem efficiënter met water gaan omspringen als ze zout tot zich
nemen. Je
hoeft dus minder vaak water toe te dienen als er zeezout in zit.
Een
gouden regel is om even je vinger in de toplaag te steken en te
voelen of het nog vochtig is en pas opnieuw zeemineralen toe te
dienen als de bodem nagenoeg droog is. De plant bouwt hierdoor
bovendien weerstand en kracht op door het maximale uit de voeding te
halen.
Wat
betreft de toe te dienen dosis is het een goed idee om voor
bloemen
en kruiden een
theelepeltje
zeezout op te lossen in anderhalve liter water en
voor
gewone planten in
een
liter water.
Bloemen
en kruiden hebben namelijk een lagere zouttolerantie.
Een uitzondering
hierop vormen mediterrane kruiden als bijvoorbeeld basilicum en munt, die
kunnen wel wat hebben.
Mocht
de plant gele bladeren krijgen, dan is er sprake van lichte
zoutschade.
Geen
paniek, want de plant kan tegen een stootje en komt er wel weer
bovenop mits je natuurlijk
niet zout toe blijft dienen maar in plaats daarvan juist verdunt met
alleen water.
Wacht
tot de plant hersteld is en dien dan een lagere dosis toe, dus bijvoorbeeld
een half theelepeltje in een liter of anderhalve liter water.
Gedijt
de plant juist uitstekend op zeemineralen, te zien aan glanzende
bladeren en snelle groei, dan kun je overwegen om de dosis te
verhogen, dus bijvoorbeeld een bolle in plaats van
afgestreken theelepel of zelfs nog meer.
Krijg
je alsnog gele bladeren dan is de dosis te hoog en moet je verdunnen
met water tot de plant hersteld is en een lagere dosis toedienen.
Experimenteer
met de maximaal toe te dienen dosis.
Verdund
zeezout niet gebruiken in combinatie met NPK-kunstmest die
ze verkopen bij plantenhandels en tuincentra.
Een
meer complete en gebalanceerde voeding dan zeemineralen is er niet en
je verstoort de balans door dit te combineren met kunstmatige
bemesting.
Je
kunt wel probleemloos natuurlijke middelen als groene theebladeren en
dergelijke toevoegen.
In
de tuin kun je hetzelfde principe toepassen, maar hier gelden andere
verhoudingen.
Ga
hiervoor uit van een denkbeeldig horloge in je handpalm.
Dat
is ongeveer een afgestreken eetlepel zeezout. Los dit op in een
gieter van vijf liter en bemest hiermee je tuingrond.
Bronwater
en gefilterd kraanwater worden op deze manier wat kostbaar, dus als
het drinkwater van redelijke kwaliteit is gewoon kraanwater gebruiken.
Probeer
zo dicht mogelijk bij de wortels van je tuinplanten te bemesten, want
onkruid doet het hier ook goed op!
Dichtbegroeid
gras simpelweg overgieten met dit gemineraliseerde water.
Ook
hier kun je spelen met de dosis en de frequentie van bemesting, je
moet er gewoon wat handigheid in krijgen.
In
ieder geval moet je na neerslag op een droge dag opnieuw bemesten met
zeemineralen, want door de neerslag spoelen de mineralen weg uit de
bodem, waardoor de bemesting minder effectief wordt.
Je
zult merken dat je planten groter en gezonder worden en ongedierte
als bladluis wegblijft,
omdat je de resistentie van de plant en de bodem verhoogt.
Daarnaast
zullen de planten bloemen of vruchten ontwikkelen die je nog niet
eerder daarvoor had gezien!
Je
kunt je voorstellen wat op zeemineralen geteelde groente en fruit
voor je gezondheid kunnen betekenen als je deze consumeert. Bovendien
is het niet duur en eenvoudig te doen.
Bang
zijn voor verzilting van de bodem en planten hoef je niet, deze doses
zijn zo klein dat je geen zoutschade toebrengt.
Steek
je vinger maar eens in de zoutoplossing en proef maar: je zult geen
zout proeven.
Voor
wie echt verdund zeewater wil gebruiken om gebruik te maken van alle
92 elementen
plus de aërobe bacteriën in zeewater verwijs ik naar de website van
Living Foods
in Leeuwarden.
Zij
verkopen een jerrycan van 5 liter genaamd 90+ Solution voor 28
euro.
Bij
een verdunning van 1:100 levert dat al 500 liter op.
Probeer
maar eens voor dat geld bloemen- of tuinmest te kopen! Dit is de
website waar je 90+ Solution kunt bestellen:
http://www.90plussolution.nl/pages/pagina.aspx
Wil
je op een meer wetenschappelijke manier hiermee bezig gaan, koop dan
bij Living Foods
ook een zogeheten TDS-meter.
Deze
meet de Total Dissolved Solids (totale opgeloste vaste delen),
oftewel de zoutconcentratie.
Deze
wordt uitgedrukt in parts per million (deeltjes per miljoen). Per
plant of bloem is de oplossing verschillend.
Op
deze site vind je een lijst van gewassen en de gewenste zoutoplossing
in ppm:
Gras
is een fantastisch gewas. Kijk naar de spierbouw van graseters als
paarden, koeien,
schapen, geiten en dergelijke.
Het
unieke aan gras is dat het maar liefst 100% van alle mineralen uit de
bodem in zich opneemt. Gras
kan groeien op zowel vrijwel niets als alles.
Geef
je gras dus de 92 elementen in zeewater of 84 mineralen in zeezout
opgelost in water en ze zuigen ze allemaal in zich op. Na
ontkiemen vormen de meeste granen een snelgroeiend gras.
Graangrassen
als tarwegras, roggegras, gerstgras en havergras zijn het gezondst.
Daarnaast
zijn ze snel te telen, want ze groeien rap en je hoeft niet te
wachten tot de granen zijn volgroeid.
Op
zeemineralen groeien ze nog sneller. Bovendien
gaan ze door de zouten efficiënter met water om (ze hebben dus
minder water nodig).
Als
het gras ongeveer 20 centimeter hoog is, wordt het tijd om te
oogsten.
Je
knipt dan simpelweg het gras zo dicht mogelijk bij de grond af.
De
vezel is te sterk om het gras zo te eten, dus je zult moeten
investeren in een goede pers om het gras tot sap te verwerken, zodat
je het snel na oogsten zo vers mogelijk kunt drinken.
Duw
de pulp opnieuw door de pers om er een maximale hoeveelheid sap uit
te krijgen. Om oxidatie te voorkomen kun je het restant nog zeker een
week in de koelkast bewaren.
Hier
zijn enkele gezondheidsvoordelen van het drinken van graangrassap:
Graangrassen
bevatten een aantal belangrijke vitamines in grote aantallen, te
weten pro-vitamine
A (betacaroteen), vitamine B-complex, vitamine C en vitamine E.
Deze
vitamines worden allemaal in organische vorm aangeboden. Noem
mij een ander voedingsmiddel dat deze combinatie van vitamines en
mineralen heeft!
Graangrassen
bevatten bovendien grote hoeveelheden chlorofyl. Chlorofyl is het
'bloed' van de plant en het is wat een plant groen maakt.
Wetenschappers
hebben echter ontdekt dat chlorofyl qua chemische samenstelling
identiek is aan hemoglobine, een eiwit dat essentieel
is
voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes.
Chlorofyl
wordt dus onmiddellijk door het bloed herkend en opgenomen en is
daarmee zeer (re)vitaliserend.
Van
kankercellen en virussen is bekend dat ze zich thuis voelen in een
anaërobe (zuurstofarme) omgeving.
Chlorofyl
voegt zuurstof toe aan je bloed en rekent af met dergelijke
indringers.
Een
Franse arts genaamd René Quinton ontdekte rond het begin van de
vorige eeuw
dat
zeewater voor 98% identiek is aan bloedplasma!!!
Het
enige verschil is dat zeewater een extra molecuul magnesium bevat en
bloed een extra molecuul ijzer.
Quinton
noemde zeewater dan ook zee- of oceaanplasma en experimenteerde met zwerfhonden
door ze verdunde zeewatertransfusies toe te dienen. Hij had succes met
z'n experimenten en beweerde zelfs dat zeewater superieur is aan
bloed!
Er
heerste in die tijd een ziekte die baby's trof en hij zette gratis
klinieken op om de kinderen
te genezen op basis van injecties met verdund zeewater.
Ook
nu was hij zeer succesvol en hij zette zijn werk voort in Afrika,
waar een groot gebrek aan bloed voor bloedtransfusies was en hij
zeewatertransfusies toediende.
Onder
invloed van de farmaceutische industrie verbood de Franse overheid
uiteindelijk zijn geneesmethode.
Zeewater
is nagenoeg identiek aan bloed en chlorofyl identiek aan een eiwit in
bloed en het zit allemaal in graangrassen als je ze teelt op
zeemineralen!
Graangrassen
zijn zeer rijk aan gezonde omega-3-vetzuren.
Om
deze reden zijn granen in het jonge grasstadium veel gezonder dan
volgroeide granen.
Nadat
granen het grasstadium voorbij zijn, veranderen de omega-3-vetzuren
in omega-6-vetzuren, de complexe suikers in het gras in simpele
suikers (zetmeel) en er ontwikkelen zich eiwitten genaamd gluten.
Er
zit veel meer levensenergie in graangrassen ten opzichte van
de volgroeide plant.
Omega-3-vetzuren
zijn ontstekingsremmend en ontbreken maar al te vaak in onze brood-
en granencultuur.
Door
veelvuldig gebruik van goedkoop verkijgbare meervoudig onverzadigde
vetzuren als zonnebloemolie en maisolie in plaats van gezondere
vetten als olijfolie, kokosolie en roomboter van dieren die gras en
klaver hebben gegeten, krijgen we helaas teveel omega-6 binnen en te
weinig omega-3.
Door
het consumeren van de vlees en zuivel van dieren die graangrassen als voeding
hebben of door het rechtstreeks consumeren van graangrassen in de
vorm van
sap, kunnen we deze balans herstellen en onszelf gezond maken en
houden.
Dit
laatste geldt uiteraard ook voor de gezondheid van dieren die
graangrassen eten.
Weston
Price was een Amerikaanse tandarts die de hele wereld rondreisde op
zoek naar
inheemse volkeren die in volledige harmonie met de natuur leefden en
dus geen,westerse
voeding aten als witbrood, witte rijst, suiker, jam, blikgroente etc.
Hij
constateerde dat deze mensen niet alleen fantastische gebit- en
kaakstructuren hadden
(zonder hun tanden te poetsen!), maar ook de rest van hun fysieke en
mentale ontwikkeling
was onovertroffen.
Hij
nam de opgedane wijsheden mee naar Amerika en schreef het boek
Nutrition and Physical Degeneration in 1939.
In
dit boek roemt hij over graangrassen. Hij beschrijft experimenten
gedaan met dieren en constateerde dat graangrassen tot een ongekende
gezondheid leidden van de dieren en daarmee hun vlees en zuivel.
Volgens
Price zijn tarwe- en roggegras het beste.
Hij
noemt ook onder andere de mineralen in graangrassen als belangrijke
factor. Daarnaast identificeerde hij vitamines en chlorofyl als
andere belangrijke bestanddelen. Inmiddels weten we dat daar ook
omega-3 en enzymen bij horen.
Graangrassen
zijn rijk aan enzymen en aminozuren.
Net
als mineralen zijn enzymen en aminozuren activators.
Ze
zijn noodzakelijk voor een goede opname van vitamines en eiwitten.
Enzymen
zijn echter gevoelig voor verhitting.
Doordat
graangrassen in rauwe vorm worden aangeboden aan dieren en, in de
vorm van sap, aan mensen profiteren mens en dier van de rijkdom aan
enzymen in graangrassen.
Dit
ondersteunt maximaal de opname van gezonde voedingsstoffen, waar
graangrassen zeer rijk aan zijn!
Graangrassen
zijn één bom geconcentreerde gezondheid.
Om
die reden vallen ze onder de noemer 'supervoeding', samen met onder
andere groenblauwe algen als spirulina en chlorella.
Uit
bovenstaande opsomming blijkt wel dat graangrassen goed zijn voor
mens en dier.
Enkele
gezondheidsvoordelen van graangrassen: zuivert lever en darmen,
zuivert het bloed, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, bindt zware
metalen uit het lichaam, stimuleert haargroei en stimuleert het
immuunsysteem en het is zelfgenezend
Het
gebruik van verdund zeewater als bemesting voor bodem en plant is afkomstig
van een Amerikaanse dokter genaamd Maynard Murray. Hij beschrijft de
methode
in zijn boek Sea Energy Agriculture uit 1976. Dit boek is opnieuw verkrijgbaar
via acresusa.com:
In
1936 raakte Murray als jonge dokter geïnteresseerd in het leven in
de zee.
Hij
vroeg zich af waarom het planten- en dierenleven in de zee vrij was
van ziekte en het landleven
(inclusief wij mensen) niet.
Ook
constateerde hij dat het leven in een gezonde zeeomgeving geen
celdegeneratie vertoont in de vorm van veroudering en planten- en
dierenleven daar twee keer zo groot wordt en twee keer zo lang leeft.
Al
snel kwam hij erachter dat het in de mineralen zit die zich in de zee
bevinden.
Alle
op de aarde voorkomende mineralen zijn geconcentreerd in zeewater.
Murray
had connecties bij de Amerikaanse marine en liet monsters meenemen
uit alle wereldzeeën.
Uit
analyses bleek dat al het zeewater dezelfde mineralen bleek te
bevatten in exact dezelfde verhoudingen.
Er
zijn tot nu toe door de wetenschap 92 mineralen geïdentificeerd (er
zijn er meer) en zeewater bevat ze allemaal in de juiste verhouding.
Murray
bedacht toen dat als zeewater alle mineralen op deze planeet bevat en
70% van het oppervlak van de aarde omvat, het mogelijk moest zijn om
de zee te recyclen op de overige 30% landmassa en landgewassen en
-bodem te 'bemesten' met zeewater.
Zijn
theorie was dat de mineralen in de zee oorspronkelijk afkomstig zijn
van het land en
in de zee terecht zijn gekomen door wegspoeling als gevolg van
neerslag.
Daarnaast
zijn onderzeese vulkaanuitbarstingen ook verantwoordelijk voor de
mineralen in de zee.
Door
zeemineralen te gebruiken als bemesting voor de grond maak je gebruik
van de
natuurlijke mineralenbalans in zeewater en bedrijf je landbouw in
volledige harmonie met de natuur.
De
zee bevat een onuitputtelijke voorraad mineralen en door neerslag
spoelen deze weer terug naar de zee.
Je
put de zee dus niet uit en je behoedt landbodem juist voor
uitputting.
Denk
ook aan de levensenergie en informatie die je via zeemineralen
toevoegt aan de aarde.
Niet
voor niets is de titel
van
Murray's boek Sea Energy Agriculture.
Hij
liet in eerste instantie door de marine zeewater aanslepen in grote
tankwagens.
Bevriende
boeren waren bereid om aan het experiment mee te doen.
Na
besproeiing met het zeewater groeiden de gewassen als kool, ze konden
eerder geoogst worden en waren van uitzonderlijke kwaliteit en
ziektevrij.
Insecticiden
waren ook niet nodig, want insecten ruimen alleen de genetisch
zwakkere gewassen op (hetgeen iets zegt over onze moderne commerciële
NPK-landbouw, die alleen maar zorgt voor uitputting en verstoring van
de balans van de bodem).
Hoewel
aangemoedigd door het succes besefte Murray dat het economisch niet
haalbaar was voor boeren om zich het zware transport van zeewater te
kunnen veroorloven, tenzij ze dicht bij de zee zaten.
Dus
ging hij op zoek naar plekken waar de zee van nature opgedroogd was.
Zeekristallen
(zeezout) zijn aanzienlijk goedkoper te transporteren, maar het moest
natuurlijk wel hetzelfde resultaat opleveren.
Hij
experimenteerde met het verdunnen van de zeekristallen in water en
kreeg inderdaad soortgelijke verbluffende resultaten.
Experimenten
met dieren die de door Murray bemeste gewassen aten leverden
hetzelfde op: grotere, sterkere en volledig gezonde dieren die langer
leefden.
Je
kunt je voorstellen wat dit voor effect moet hebben op de gezondheid
van mensen die deze
planten en dieren eten.
Waarom
is dit dan nu niet op wereldwijde schaal in gebruik, zul je je
wellicht afvragen. Het
antwoord kun je misschien zelf bedenken.
Wie
maak je met deze technologie bankroet?
De
kunstmestindustrie, geneesmiddelenindustrie en bioindustrie om mee te
beginnen.
Misschien
zijn de experimenten van Maynard Murray om die reden uiteindelijk ook
gestopt bij dieren en is hij niet verder gegaan met mensen.
Hij
kocht een boerderijtje bij de zee in Florida en ging daar gewassen
verbouwen op basis van hydrocultuur, iets waarmee hij ook
fantastische resultaten boekte op basis van zeewater.
Hij
schreef op zijn oude dag wel een boek, Sea Energy Agriculture, waarin
hij verhaal doet
van veertig jaar research.
Don
Jansen had een jaar voor het overlijden van Murray in 1983 contact
met Murray en kocht uiteindelijk zijn boerderij in Florida op.
Don
Jansen heeft de techniek van Murray voortgezet en reist nu heel
Amerika rond om
mensen hierover in te lichten.
Don
Jansen heeft zijn vader genezen van kanker en zijn hond van hernia
door middel van tarwegras dat hij op deze manier heeft verbouwd.
meer kan je vernemen op onze site, waar je ook de foto's kan bekijken als je inlogt en lid wordt ...
http://www.terramadre.webs.com/
Cirkel van HARMONIE
Samen een cirkel van HARMONIE creëren... een mooi uitgangspunt!
Met een 30 tal anderen uit België en NL, trok Terra Madre de bossen van Limburg in.
Na de kennismakingsronde voelden we reeds dat er een vriendschappelijke band ontstond, wat op zichzelf reeds deugddoend is!
De energie ging pas stromen toen we allen dingen gingen doen, waarbij we samen konden werken, dingen gaan aanvoelen ...
We zochten ook onze plaats in de keuken ... met het voedsel van mensen begaan zijn is ook aanvoelen en liefde laten stromen ...
De cirkel van HARMONIE
Dit is een cirkel waarin iedereen van de groep je liefde stuurt, je wordt uitgenodigd in deze cirkel, waarna je met gesloten ogen deze liefde ondergaat.
Rondom jou dansen een man en een vrouw = de heel-heid,hierdoor wordt je verbonden met je eigen man/vrouw zijn en kom je stilaan in evenwicht!
Door hun cirkelende bewegingen wordt je aangezet tot draaien, je cirkelt als het ware de toekomst tegemoet ...
Dit geeft uiteindelijk zo'n zalig effect alsof je jezelf in een andere dimentie voelt ... een liefdevolle staat!
Degelukzaligen eindigen dan ook met hun hart vol geluk , waarna ze de cirkel rondgaan en ieder danken die liefde stuurden ...
De éénheid die je achteraf voelt is zo zalig
Het
weekend deed ons weer her-bronnen, met nieuwe intenties kijken we uit
naar ons volgend samen-komen met allen die ook deze harmonie wensen
te ervaren en te delen met ieder die hun pad kruist ...
Te snel ging het voorbij, een mooi sereen weekend...
Zo zal de Mensheid worden, we zijn allen voorbeeld en voelen dat het goed is ...
De cirkel van Harmonie... laten we hem met iedereen delen om samen een betere en meer gelukkige wereld te creëren ...
Niemand heeft beperkingen, ieder is evenwaardig en kan LIEFDE uitstralen, liefde geven en ontvangen en in het LICHT zijn ...
Het
was fijn om al deze mensen met verschillende achtergronden en
mogelijkheden te ont-moeten ... aan te voelen met alle respect voor de
andere ...
Mogen we zo leven, met de natuur als middelpunt ...
dit is een droom voor de hele mensheid!
En zo zal het verder evolueren ...
Liefde is ... een ogen-blik,
een moment ... een stilte ... een zijn ... samen of al-één
De
wonderlijke en vaak niet geziene genezende eigenschappen van
Honing
en Kaneel
Ik
ben er zeker van dat de farmaceutische industrie niet wil dat dit de
ronde doet.
Feiten
over Honing en Kaneel
Er
is ontdekt dat een mengsel van HONING + KANEEL vele kwalen kan
genezen. Honing
wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld.Hedendaagse
wetenschappers accepteren honing ook als een wonderolie (heel effectief)
voor alle soorten kwalen.
Honing
kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse
wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen
wordt in de juiste dosering, het diabetes
patiënten niet schaadt.
Weekly
World News, een blad in Canada, van 17 januari 1995 heeft de volgende lijst
van kwalen/ziektes opgegeven die genezen kunnen worden door honing en kaneel
zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht.
HARTKWALEN:
Maak
een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van
jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het
vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval.
En
voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks
volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig
gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de
hartslag.
In
Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol
patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries
en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing
en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.
ARTRITIS:
Artritis
patiënten kunnen dagelijks, s morgens en s avonds een kop heet
water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder
drinken. Als
dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden
genezen.
In
een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen,
werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een
mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor
het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo
behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en
binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis
niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.
BLAAS
INFECTIES:
Neem
twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel(of lepel?) honing in
een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in
de blaas.
CHOLESTEROL:
Twee
lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop
theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat
het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen
twee uren.
En
zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags
doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens
informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij
voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.
VERKOUDHEDEN:
Zij
die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang,
dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met ¼ lepel
kaneelpoeder. Dit
proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de
sinussen schoonmaken.
MAAG
DIE VAN STREEK IS:
Honing
ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren
vanaf hun wortel.
GAS:
Volgens
studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing
met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.
IMMUUN
SYSTEEM:
Dagelijks
gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en
beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen..
Wetenschappers
hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in
grote hoeveelheden. Constant
gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen
bacteriële en virale ziekten te vechten.
INDIGESTIE:
Kaneelpoeder
dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten
ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.
INFLUENZA
: GRIEP:
Een
wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk
ingrediënt bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt
van de griep .
LANG
LEVEN:
Thee
gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen,
houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels
honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee
van.
Drink
een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en
zacht en houdt veroudering tegen. De
levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van
een 20 jarige uit te voeren. Jawadde!
PUISTJES:
Drie
lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng
dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende
dag met warm water af.
Als
je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de
wortel.
HUIDINFECTIES:
Leg
honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit
heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.
GEWICHT
VERLIEZEN:
Dagelijks
s morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en s
nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water
gekookt..
Als
je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de
meest dikke persoon.
Dus,
het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet
opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog
aantal calorieën gebruikt.
KANKER:
Recent
onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker
van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden
aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een
theelepel kaneel moeten nemen,
een maand lang en drie keer per dag.
VERMOEIDHEID:
Recente
studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder
behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere
mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en
flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat
een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met
kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om
ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te
verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week
toe.
SLECHTE
ADEMHALING:
Mensen
uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel
honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun
adem de hele dag door fris.
VERLIES
VAN GEHOOR:
Dagelijks
s morgens en s avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen
ingenomen, herstelt het gehoor.
Misschien
kan je dit delen met vrienden en familie.
Iedereen
kan deze tips gebruiken! wat zij er mee doen, moeten ze zelf
weten!
Nu
we nog volop in de winter zijn, gaan mijn gedachten reeds naar de mooie
dagen van zonneschijn ... daarom geef ik jullie deze mooie dingen ....
geniet er van en probeer het!
Al
enige jaren doet op het internet het gerucht de ronde dat er een man is
die kan leven op louter energie van de zon en het drinken van water.
Maar hoe dit kan en hoe wij ons dit zelf ook eigen kunnen maken is lastig te vinden.
Daarom
hierbij een korte samenvatting van het leven van deze persoon en een
samenvatting van de te volgen stappen om hetzelfde (en meer) te kunnen
bereiken.
Hira
Ratan Manek (HRM) werd geboren op 12 September 1937 in Bodhavad, India.
Hij groeide op in Calicut, Kerala, India, waar hij zijn titel in de
werktuigbouwkunde bij de universiteit van Kerala haalde.
Na
zijn slagen, trad hij toe in de familieonderneming (transport en
specerijhandel) en bleef daar werken tot aan zijn pensionering in 1992.
Na
zijn pensionering begon hij de eeuwenoude beoefening van Sun Gazing
(zonnestaren) te onderzoeken, waar hij al sinds zn jeugd in
geïnteresseerd was.
Deze
methode was een in ongebruik geraakte methode, welke beoefend werd in
de oudheid in verschillende delen van de wereld.Na hier 3 jaar aan
gewerkt te hebben, herontdekte hij de geheimen van Sun Gazing.
Tijdens
zn studie werd hij grotendeels geïnspireerd door de leer van Heer
Mahavir van de Jains, die deze methode 2600 jaar geleden al
praktiseerde.
Daarnaast werd hij ook geïnspireerd door oud Egyptische, Griekse en Amerikaanse (indianen) bronnen.
Sinds
18 juni 1995 leeft HRM alleen op zonne-energie en water. Af en toe, uit
gastvrijheid en voor sociale doeleinden, drinkt hij thee, koffie of
karnemelk. (Hij heeft bijvoorbeeld al 3 strikte observatieperiodes
ondergaan onder controle van verschillende wetenschappelijke en
medische teams, waarbij hij leefde op alleen water en zonne-energie).
De
eerste observatieperiode duurde 211 dagen lang en was in 1995-1996 in
Calicut, India, onder toezicht van Dr. CK Ramachandran, een medisch
deskundige op het gebied van allopathische en ayurvedische geneeskunde.
In
2000-2001 volgde een observatieperiode van 411 dagen in Ahmedabad,
India, onder het toezicht van een team van 21 doktoren en
wetenschappers (voor meer informatie hierover zie:
Als
gevolg van de uitslagen van dit onderzoek werd HRM voor een
observatieperiode van 130 dagen uitgenodigd door de Thomas Jefferson
Universiteit en de Staats Universiteit van Pennsylvania in
Philadelphia, waar met name zijn netvlies, pijnappelklier en hersenen
geobserveerd werden.
Het
observatieteam, geleid door Dr. Andrew B. Newberg (geld als autoriteit
op het gebied van de hersenen) en Dr. George C. Bernard (geld als
autoriteit op het gebied van de pijnappelklier),
vond al snel uit dat de grijze cellen in HRMs hersenen regenereren, de
neuronen actief zijn (in plaats vanafsterven, wat normaal geweest zou
zijn) en dat zijn pijnappelklier vergoot (ipv verkleint, wat normaal is
na je vijfenvijftigste) en een grootte had van 8 x 11 mm (6 x 6 mm is
de gemiddelde maximale grootte).
How to Sun Gaze (Hoe te zonnestaren)
De informatie die hier weergegeven wordt is in principe de HRM methode, waarvan je de details kunt vinden op www.solarhealing.com of in het internetboek Living on Sunlight. Dit is slechts een samenvatting om snel door te krijgen hoe het werkt.
Zonnestaarproces
Fase I
1. Vind de tijden uit van zonsopgang en zonsondergang, dit verandert een aantal minuten per dag.
Voor een jaaroverzicht zie
http://home.hccnet.nl/v.d.horn/weersverwachting/zonsopkomst_zonsondergang.htm of
http://www.sunrisesunset.com/custom_srss_calendar
2.
Bereken de tijd 1 uur na zonsopgang en 1 uur voor zonsondergang. Deze 2
uren zijn je veilige uren voor zonnestaren. Als beginner kun je beter
nooit, onder welke omstandigheden dan ook, buiten deze tijden
zonnestaren.
Dit betekent dat na het eerste uur vanaf zonsopgang tot voor het laatste uur voor zonsondergang een grote NEE is.
Als de zon bijvoorbeeld opkomt om 06:22u dan kun je alleen zonnestaren tussen 06:22u en 07:22u.
Als de zon ondergaat om 20:46u dan kun je alleen zonnestaren tussen 19:46u en 20:46u.
Zo simpel als dat!
3.
Sta indien mogelijk blootsvoets op zand. Indien geen zand voorhanden
is, dan kun je op een van de volgende ondergronden staan (in deze
volgorde): aarde, modder, straat, beton.
Naarmate
je lager op die lijst komt, wordt de verbinding (grondende effect) met
de aarde verminderd, dus het beste is zand of aarde. Vermijd het staan in water.
4.
Staar regelrecht in de zon met open ogen; knipperen is toegestaan!
Start met 10 seconden en elke dag kun je 10 seconden toevoegen. Als het
een bewolkte dag is, herhaal dan de tijd van de laatste zonnige dag dat
je aan zonnestaren gedaan hebt.
Als
gister bijvoorbeeld een zonnige dag was waarbij je 2 minuten naar de
zon gestaard hebt en vandaag is het bewolkt, dan kijk je vandaag ook 2
minuten (in de richting van de zon).
Als
het morgen ook bewolkt is, dan kijk je ook 2 minuten. De eerstvolgende
dag dat het zonnig is kun je dan 10 seconden toevoegen, dus 2 minuten
en 10 seconden naar de zon kijken.
5.
Het is handig een soort van klokje bij de hand te hebben voor het
tellen van de seconden, liefst eentje die de laatste tijdsspanne
onthoudt. De meeste keukenklokjes van tegenwoordig hebben deze
mogelijkheid.
Tips
● Als
je deze methode volgt zul je excellente resultaten hebben m.b.t. de
algemene gezondheid en welzijn. Als je te snel wilt, zoals meer tijd
per dag bijtellen (gebeurd al makkelijk), niet blootsvoets gaan, niet
in zand of aarde staan, dan zullen de voordelen van dat moment
verminderen. Volgens HRM zullen de voordelen vertragen, maar nooit
ontzegd worden.
● Als je zonnestaart in de ochtend of de avond, laat het klokje dan op de tijd staan die je gestaard
hebt.
M.a.w. als je 2 minuten en 10 seconden gestaard hebt, laat het klokje
die tijd vasthouden. De volgende dag kun je dan (als de zon schijnt) 10
seconden bijvoegen (als je voorgaande dag al 10 seconden hebt bijgeteld
kan het zijn dat je die er weer af moet halen als het bewolkt is,
waardoor je verward kan raken). Op deze manier hou je makkelijk bij
hoeveel tijd je al gezonnestaard hebt.
● De
meeste digitale horloges hebben een countdown; leer dit te gebruiken.
Als alternatief kun je een digitale of electronische klok/timer kopen
bij winkels als Blokker, Novalux, Hema of een willekeurige
electronicazaak, die op zn minst een uur terug kan tellen in seconden.
● Als
je je in de winter op een koude plek bevindt, dan staar naar de zon van
binnen in het huis met warme blote voeten of verhuis anders naar een
warmere locatie zoals HRM zegt.
● Als
je in een hoog gebouw ver van de grond en in de stad woont maar wel in
staat bent om in de veilige uren te zonnestaren, maak dan een doos met
(strand)zand waar je in kunt staan. De voordelen zullen
verminderen/vertragen, maar wederom de voordelen zullen nooit ontzegd
worden!
● Als je de grens van 44 minuten bereikt hebt, stop dan met zonnestaren!
Fase 2 van het proces,begint.
Fase II
1.
Loop 1 jaar lang elke dag 45 minuten met blote voeten op zand of aarde,
om de energieën te ankeren en je lichaam gezont te maken (waar zou
het woord gezond toch vandaan komen??).
Mogelijk dat je voeten hier wat onder te lijden zullen hebben, maar dat gaat wel weer voorbij.
Quote van HRM: Als geest aanvaardt, zal het lichaam zich aanpassen. Als lichaam aanpast, aanvaardt de geest.
2. Na 1 jaar van 45 minuten per dag blootsvoets lopen, kun je contact opnemen met HRM via
HiraRatanManek@Yahoo.com
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript
nodig om het te kunnen zien. .
Mijlpalen in het zonnestaarproces
1.
Na ongeveer 15 minuten per dag zonnestaren zullen mentale problemen
beginnen te verdwijnen, waardoor je met meer zelfvertrouwen en geen
angst meer door het leven zult gaan.
2. Bij ongeveer 30 minuten per dag zonnestaren zul je vrij zijn van lichamelijke ziektes en klachten.
3.
Tussen de 35 en 44 minuten zonnestaren zal de wens naar eten
verdwijnen, het lichaam zal voldoende energie ontvangen uit het
zonnestaren
Zon opgeladen water
HRM zegt dat water dat opgeladen is door de zon verbazend helende effecten op het lichaam heeft.
Om dit voordeel van water te kunnen genieten, doe het volgende:
1. Vul een glazen literfles (zonder kleur) met drinkbaar water (liefst gefilterd, gedestilleerd of kraanwater).
2. Plaats de fles s ochtends buiten op de grond met een glazen bescherming eroverheen.
3. Laat dit tussen 5 a 8 uur buiten staan. Meer tijd is niet nodig en minder tijd heeft minder effect.
4. Drink dit water gedurende de dag. (Gebruik geen plastic en verkoelen is niet nodig).
5. Je kunt er de planten ook mee wateren of de huisdieren ermee van water voorzien.
Let op:
Laat
het water niet s nachts buiten staan onder het licht van de maan, de
energie in datwater kan mogelijk nadelig effect op je hebben.
Zonnebaden
Zonnebaden is ten zeerste aan te raden voor gezondheidsaandoeningen, met inbegrip van artritis, osteoporose, etc.
1. Draag licht gekleurde lichte kleding, of niets als je over die privacy beschikt
2.
Baad een half uur gedurende de eerste 2 uren na zonsopgang of de
laatste 2 uren voorzonsondergang of dan wanneer de UV-waarde minder dan
3 bedraagt.
Zoals HRM zegt: Baadt jezelf, bak jezelf niet
Voor gedetailleerde informatie m.b.t. de voordelen van zonnebaden, zie
http://www.healself.org/sun.html (engelstalig), artikelen geschreven door Dr. Bernarr, D.C. D.D.
De onderwerpen betreffen o.a.:
- Zonnebaden heelt kanker
- Zonnebaden helpt het helen van bijna alles, ziekten van A tot Z
- Zonnebaden helpt tegen depressie
- Zonnebaden versterkt de spieren
- Zonnebaden help je ogen te helen
- Afwezigheid van zonlicht veroorzaakt blindheid
-
Voor de beste resultaten bij blootstelling aan zonlicht, gebruik geen
brillen, zonnebrillen, zonnelampen, zonnebrandmiddelen, bruinende
lotions of pillen
Een
prachtige wijze om uit de wereldwijde crisis te geraken wordt door
anderhalf duizend Russische families in de praktijk gedemonstreerd!
In
diverse regio's van Rusland verwerven gezinnen een hectare land, een
stuk in verlaten gebieden, waar ze hun familiedomeinen bouwen, hun
eigen kleine moederland
Er
zijn geen problemen te groot om hen af te schrikken.
Noch het
ontbreken van steun van de overheid, noch de afwezigheid van een
infrastructuur; velen van hen wonen nog steeds in tenten, anderen
hebben al hun eigen huis gebouwd, en een tuin aangeplant.
Kinderen
die op het domein geboren zijn doen blootsvoets hun eerste kleine
stappen op het gras. De sensatie van een prachtige toekomst
inspireert de bevolking.
Het enthousiasme van ouderen en jongeren is
vergelijkbaar met het enthousiasme van de leden van de Young
Communist League - de bouwers van het Baikal-Amoer spoorwegen en de
ontginners van het ongerepte land.
Mensen
van verschillende nationaliteiten en geloofsovertuigingen, over het
algemeen met een hoger onderwijs en de academische graden, hebben al
een ontwerpwetgeving gemaakt met betrekking tot de familiedomeinen en
bespreken die met veel ijver op de Anastasia.ru website.
Ze
doen een beroep op de regering en de president, dat zij, met de steun
van de regering, de nieuwe ideologie van het gezin-leefwijze, zoals
die beschreven staat in de "Zoemende ceders van Rusland"
boekenserie, in staat is het land binnen een aantal dagen uit de
crisis te tillen en de werkloosheid volledig op te heffen.
De
crisis zal verdwijnen wanneer iemand zich met zijn of haar familie de
toekomst duidelijk kan voorstellen.
Deze
beweging van gezinnen, die geïnspireerd worden door de ideeën van
de bouw van familiedomeinen, ontwikkelt zich ook in Oekraïne,
Wit-Rusland, Kazachstan, Canada, de VS, Australië en vele anderen
landen.
Men denkt misschien dat dit allemaal slechts fantasie is, maar de
pessimisten zien met eigen ogen hoe de mensen alleen door hun
enthousiasme, zich graag vestigen op eerder verlaten gronden en
beginnen te leven in hun eigen gelukkige toekomst. Ze zijn alle
lezers van Vladimir Megre's "De zoemende ceders van Rusland"
boekenserie.
"Er
is een nieuwe ideologie nodig, een life-style ideologie,"
zeggen ze. "Het bestaat, is staat beschreven in de boeken van de
Russische schrijver Vladimir Megre, wij zijn alle lezers van deze
boeken."
Meer
dan 150 nederzettingen bestaande uit familiedomeinen zijn reeds
gevormd in verschillende regio's van Rusland. Hun aantal blijft
toenemen. Het is volkomen duidelijk dat een nationale idee is geboren
onder het volk. Met steun van de overheid, zal de grootste kracht
worden ingezet - die van de mensen!
Anastasia is een jongedame die door Vladimir
Megre tijdens één van zijn zakenreizen door de Taiga in Rusland
ontdekt werd. Beetje bij beetje realiseert de zeer nuchtere en
sceptische man zich dat deze heremiet een gigantische kennis in zich
heeft.
Anastasia kende geen school, las geen boeken en verliet
zelden of nooit haar open woonplaats in de Taiga. Toch bezit zij een
kennis waar naar mijn gevoel geen enkele spirituele leraar of
universiteitsprofessor kan aan tippen. Ze werd geschoold door haar
grootvader. Het bijzondere is dat deze oude man geen kennis wou
overdragen. Hij bracht haar geen informatie, integendeel: hij stelde
telkens opnieuw een vraag aan Anastasia. En pas wanneer zij het
antwoord vond, kreeg ze de volgende vraag.
Door in stilte, in
alle rust en in de prachtige zuivere natuurlijke omgeving stil te
staan bij de vragen die ze kreeg, ontdekte Anastasia de sleutel naar
de innerlijke wijsheid. Op elke vraag geeft ze een bijzonder wijs
antwoord dat ze in zichzelf of in de natuur ontdekt. De boeken zijn
wonderlijk mooi en boeiend. Het voelt alsof je na het lezen van dit
boek geen stap meer terug kan zetten, alsof er iets in jou ontwaakt
wordt, dat zich maar in een richting wil evolueren: naar éénheid en
verbinding met de natuur.
De schrijver: Vladimir
Megre
De boeken zijn geschreven door Vladimir Megre, die
vanwege zijn nuchtere, wetenschappelijke kijk op het leven heel
sceptisch blijft. Soms vind hij haar bijzonder wijs en slim, maar op
andere momenten kan zijn wetenschappelijke verstand en door de
maatschappij/opvoeding geïndoctrineerde brein/ego niet meer vatten
wat Anastasia hem tracht bij te brengen. Op zon moment omschrijft
hij haar als een 'dom boswijf' waar hij zich helemaal in had vergist.
Gelukkig blijft het niet enkel bij theorie, maar gaat ook Vladimir in
bepaalde belevingen en ervaringen waarbij hij inziet dat deze
bijzonder mooie en wijze jonge vrouw toch echt wel waarheid en heel
belangrijke informatie mee te delen heeft. De Nederlandse boeken
worden uitgegeven door www.schildpadboeken.nl.
De adviezen van Anastasia, een zaadje als dokter.
Hier
volgt een stuk uit het eerste boek waarin Anastasia ons leert hoe we
de zaadjes van onze groenten dienen te behandelen:
Anastasia
vertelde: elk zaadje dat geplant wordt, bevat een enorme
hoeveelheid kosmische informatie, onnoemelijk veel groter dan alle
door mensen ontworpen informatiedragers. Zo weet het zaadje tot op de
milliseconde nauwkeurig wanneer het weer tot leven moet komen. Het
weet wanneer het moet ontkiemen, welke sappen het uit de aarde moet
opnemen en hoe het de straling van verschillende kosmische lichamen
(zon, maan en sterren) kan benutten. Het weet ook wat voor soort
gewas het moet worden en welke vruchten het moet gaan dragen. De
vruchten zijn bedoeld als voedsel voor de mensen.
Deze vruchten
kunnen veel effectiever en krachtiger dan alle bestaande en in de
toekomst nog door mensen te ontwikkelen medicijnen helpen met het
voorkomen en bestrijden van ziekten van het menselijk lichaam. Het
zaad moet daarvoor wel weten in welke conditie dat specifieke lichaam
verkeert en voor welke ziekten dat lichaam vatbaar is.
Met andere
woorden, de plant dient in contact te komen met de betreffende
persoon om aan zijn vruchten tijdens het rijpingsproces de juiste
hoeveelheid van de benodigde bestanddelen mee te kunnen geven die
nodig zijn voor het genezingsproces.
Om dat contact tot stand
te brengen en het zaad van de komkommer, de tomaat, of welke plant
dan ook die men gaat verbouwen, in de gelegenheid te stellen de
benodigde informatie op te nemen, raadt Anastasia de volgende
procedure aan:
Neem voordat de zaden geplant worden, één of
enkele droge zaden dus niet eerst bevochtigen of weken en
houd deze ten minste negen minuten in je mond, onder de tong.
Houd
ze vervolgens ongeveer een halve minuut tussen je handpalmen, terwijl
je blootsvoets op het zaaibed staat. Open vervolgens de handpalmen,
breng het zaad naar de mond en adem de lucht die je in je longen hebt
uit over het zaad. Met verwarmende uitademing nemen de piepkleine
zaadjes informatie op over alles wat er in het lichaam gaande is.
De
volgende stap is dat je het zaad een halve minuut in je geopende
handpalmen houdt, zodat het kennis kan maken met de hemellichamen.
Het zaad kan nu het moment van ontkiemen bepalen. De sterren zullen
daarbij helpen en de kiemen van het benodigde licht voorzien.
Nu
kan het zaaigoed gezaaid worden. Geef het zaad niet meteen water, dat
zou de informatie van de vloeistoffen uit de mond en de handen
wegspoelen. Het beste is om het zaaibed pas na drie etmalen te
besproeien.
Het zaaiproces moet worden uitgevoerd op dagen die
daar volgens de maankalender (de mensheid beschikt daar al eeuwenlang
over) geschikt zijn. Vroeg zaaigoed kan beter tegen niet-begieten dan
laat zaaigoed. Te vroeg zaaien is niet zo erg als te laat zaaien, als
er tenminste niet gesproeid wordt.
Vroeg zaaien als de grond nog
vochtig is, is het beste. Wied ook niet al het onkruid dat samen met
het zaaigoed opkomt. De rest kan kort worden afgeknipt, om de wortels
van het zaaigoed niet te beschadigen.
Volgens Anastasia zal
het zaad op deze wijze de maximale hoeveelheid informatie opnemen
over de persoon in kwestie. Tijdens het groeiproces neemt de plant
dan de energie op uit de aarde en de kosmos die bevorderlijk
is voor die specifieke persoon. Het onkruid mag niet verwijderd
worden, omdat het daar niet zonder reden groeit. Sommige soorten
behoeden de plant voor ziekten, andere kunnen aanvullende informatie
leveren. Verder is het noodzakelijk om tijdens de groei regelmatig in
de buurt van de plant te verkeren en deze minstens één keer bij
volle maan aan te raken.
De op deze wijze geteelde gewassen
kunnen volgens Anastasia, als ze worden gegeten door degene die de
planten verzorgde, hem of haar volledig van iedere ziekte genezen.
Ook vertragen ze het verouderingsproces van het lichaam, helpen ze de
mens los te komen van slechte gewoonten en verslavingen, doen ze de
verstandelijke vermogens aanzienlijk toenemen en brengen ze
innerlijke vrede teweeg. De werking is het krachtigst als ze binnen
drie dagen na de oogst geconsumeerd worden. Het is raadzaam om deze
procedure te doorlopen met alle gewassen die in de moestuin gezaaid
worden. Het hoeft niet met alle komkommers of tomaten, maar
bijvoorbeeld met enkele plantjes per soort gewas. De op deze wijze
geteelde planten zullen niet alleen qua smaak verschillen van de
andere. Chemische analyse zal uitwijzen dat ook de samenstelling
anders is.
Voor het aanplanten van stekjes, jonge bomen etc.,
geldt het volgende advies: maak het pootgat met blote handen of woel
op zijn minst met blote handen en voeten door de aarde in het gat.
Spuug vervolgens in het gat. Op mijn vraag waarom, legde
Anastasia uit dat door het zweten van de voeten allerlei stoffen
worden afgescheiden (waarschijnlijk gifstoffen), die informatie geven
over de toestand van het lichaam. De stekjes ontvangen deze
informatie en geven deze door aan hun vruchten die vervolgens de
strijd aanbinden met eventuele kwalen. Anastasia raadde dan ook aan
om zo nu en dan met blote voeten door de moestuin te lopen.
Uit:
Anastasia, de zoemende ceder door Vladimir Megre.
Meer
kan je lezen in het boek 'Anastasia, de zoemende ceder', een boek dat
in iedere boekenkast thuishoor!
Mijn
ruimte van liefde
Anastasia
beschrijft haar ruimte van liefde, haar veldje in het woud waar ze
leeft en slaapt.
Ik ontdekte een ruimte van liefde, een hut gemaakt
van eucalyptustakken en bladeren, onder een bijzonder mooie
eucalyptusboom.
Het is een prachtige plaats waar ik soms de nacht
doorbreng en stap voor stap mijn evolutieproces in leven 'in de
natuur' beleef.
Daar waar ik in begin een natuurlijke reactie van
angst of afgunst voelde wanneer er 's nachts een insect over me
kroop, denk ik nu: "Hey
friend, who are you? Welkom in mijn 'ruimte van liefde'.
En meteen nadien: "Je
mag hier blijven, maar aangezien mijn lichaam jou per ongeluk zou
kunnen vertrappelen, is het beter voor jou deze ruimte te
verlaten..." (nov
2007)
Behalve deze droomplek in de natuur, transformeer ik ook
mijn persoonlijke binnenshuisruimte tot een ruimte van liefde. Ook
jij dient jouw vertrouwde leefruimte niet te verlaten om je connectie
met de natuur te verdiepen. Je kan best stap voor stap je bestaande
leefruimte ombouwen tot een ruimte van liefde:
Indien
je nieuwe materialen koopt. koop dan ecologisch en milieubewuste
materialen.
Stem
je ruimte af op de natuur, door een zuivere energiestroom toe te
laten. Feng Shui is hiertoe een bijzonder interessante leer.
Reinig
jouw persoonlijke leefruimte energetisch met wierook, kaarsen,
klankschalen, meditatie, ... er bestaan veel verschillende manieren
om jouw ruimte te reinigen.
Maak
verbinding met je planten, praat met hen.
Creëer
stiltemomenten, vertraag je leven.
In
de boeken van Anastasia vind je nog meer tips die jou kunnen
inspireren bij het creëren van jouw ruimte van liefde.
Je bent niet ziek ... je heeft enkel dorst. Dorst behandel je niet met medicijnen!
Deze uitspraak komt van Dr. Fereydoon Batmanghelidj, die de bijnaam Dr.Batman kreeg, een arts en erkend wetenschapper, die zijn opleiding volgde in Engeland en die na gevangenschap in zijn geboorteland Iran naar de Verenigde Staten vluchtte om daar de laatste 20 jaar van zijn leven te wijden aan het behandelen van zieke mensen met niets anders dan slechts water!
Zijn boodschap voor de mensheid luidt dan ook:
U bent niet ziek, u heeft dorst en dorst behandel je
NIET met medicijnen.
Ziekte is volgens Dr. Fereydoon Batmanghelidj niets anders als een boodschap van het lichaam om aan te geven dat het uitgedroogd is. Volgens hem zijn bijna alle ziekten terug te brengen op uitdroging en daarom dus ook allemaal te behandelen met slechts water.
Waar baseert hij deze theorie op?
Met name op basis van de ontdekkingen die hij deed tijdens zijn gevangenschap in de beruchte Evin-gevangenis in Iran waar hij in 1979 werd vastgezet als politiek vluchteling.
Hier begon zijn ontdekkingtocht naar de genezende eigenschappen van water. Tijdens zijn verblijf werd hij snachts bij een medegevangene gebracht die schreeuwde van de pijn in zijn maag.
Aangezien medicatie niet voorradig was, gaf Dr. Fereydoon Batmanghelidj hem 2 glazen water en binnen 8 minuten bleek de pijn te zijn verdwenen.
Hij adviseerde de man om elke 3 uur opnieuw 2 glazen water te drinken en hiermee bleek de pijn volledig weg te blijven.
In totaal behandelt hij tijdens zijn 2.5 jaar gevangenschap 3.000 mensen met maagklachten alleen door middel van water.
Ondanks dat hij de gevangenis na 2 jaar mag verlaten wordt zijn gevangenschap op eigen verzoek met nog 4 maanden verlengd, om zijn onderzoek voort te zetten.
Zelf zegt hij hierover dat hij inmiddels begrepen had dat hij door God naar dit menselijke testlaboratorium was gezonden om de geneeskundige eigenschappen van water te kunnen ontdekken.
Eenmaal in de VS zet hij zijn zoektocht naar water voort, bij bijna alle ziekten is volgens hem slechts sprake van uitdroging van het lichaam en fungeert bijvoorbeeld de pijn bij ziekten slechts als boodschapper om de uitdroging van het lichaam onder de aandacht te brengen.
Bij de ziekte Astma werkt dit volgens Dr. Fereydoon Batmanghelidj als volgt:
Tijdens het ademen verliezen wij een aanzienlijke hoeveelheid vocht. Indien er sprake is van uitdroging, begint histamine er voor te zorgen dat onze longblaasjes samentrekken om de hoeveelheid vochtverlies te beperken bij de uitademing.
Histamine, een neurotransmitter, is volgens Dr. Fereydoon Batmanghelidj één van de belangrijkste regulators van onze vochthuishouding in ons lichaam en fungeert dus als een soort alarm indien er zowel op lokaal niveau dan wel in het hele lichaam sprake is van te weinig vocht.
Onze hersenen, die overigens voor 85 % uit water bestaan, worden net als bij shocktoestand ten gevolge van bloedingen, het langst behoed voor uitdroging ten koste van andere orgaansystemen.
Het symptoom, een bemoeilijkte ademhaling kan worden opgeheven door het toedienen van medicijnen, in dit geval door inname van een anti-histamine.
De oorzaak kan volgens deze arts alleen opgelost worden indien de droogte in het lichaam wordt opgeheven, eenvoudig door het drinken van water (en in het geval van astma, meer zoutopname om de slijmproppen in de longen af te breken)
Zo verklaart hij bijna alle aandoeningen zoals angina pectoris (hartpijn) een te hoog cholesterol, auto-immuun ziekten allemaal op te lossen zijn door simpelweg de inname van meer water.
Het mag opmerkelijk genoemd worden dat er in de recent verschenen
Russchische film Boda
die geheel over de wetenschap van water gaat, er een vergelijkbaar experiment wordt uitgevoerd.
Een Amerikaanse arts en onderzoeker neemt een bloeddruppel uit de vinger van een vrouw en legt deze onder de microscoop.
In het bloed is er sprake van samenklontering van de rode bloedcellen, een anaëroob beeld waar zuurstof moeilijk zijn weg kan vinden.
Zij kan uit deze foto dan ook opmaken dat op basis van dit bloedbeeld er risico is op longziekte en tevens hart- en vaatziekte.
Vervolgens laat zij deze vrouw een glas water drinken en na 12 minuten herhaalt zij de afname van een druppel bloed.
Onder de microscoop is echter nu een totaal ander bloedbeeld te zien, een aëroob beeld waarin de rode bloedcellen
los van elkaar zijn en waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen de cel goed kunnen bereiken.
Enkel en alleen door het drinken van een glas water!
Volgens deze arts gaat het hier specifiek om de inname van water aangezien water alle functies in het lichaam reguleert, ook de functies van de vaste stoffen in het lichaam.
Daarnaast hebben veel dranken, zoals koffie, frisdranken en alcohol allen een tegengesteld effect, waardoor ze juist de uitdroging versterken.
Al deze dranken hebben namelijk een sterk verzurend effect door de suikers dan wel cafeïne en produceren afvalstoffen die het lichaam weer moeten verlaten. Indien u plast na het consumeren van koffie plast u niet alleen de koffie uit maar ook water waarin de afvalstoffen worden vervoerd.
Dus de enige vraag die u zich dient te stellen is: hoeveel water drink ik op een dag?
En hoeveel andere dranken consumeer ik per dag en wat voor effect heeft dit op mijn waterhuishouding?
Maar indien het nu allemaal zo eenvoudig is waarom wordt dit dan in de geneeskunde niet toegepast?
Wel, je begrijpt dat de farmaceutische industrie natuurlijk niet staat te juichen over dit soort ontdekkingen.
Op water valt geen patent aan te vragen en aan kraanwater is niet zoveel te verdienen als aan medicatie. Althans nog niet.
Er is al een Zwitserse vermogensbeheerder die alleen wil investeren in waterbedrijven en vindt dat onze waterrekening zeker boven onze telefoonrekening moet gaan uitstijgen!
Maar vooralsnog is het voor de farmaceutische industrie verre van interessant.
IN HOEVERRE IS DEZE INFORMATIE VOOR ONS INTERESSANT?
Baadt het niet, dan schaadt het zeer zeker niet om 2 liter water per dag te gaan drinken en uit te vinden in hoeverre je daadwerkelijk de bewaker van je eigen gezondheid dan wel de genezer van je ziekte kunt zijn.
De vraag komt dan wel gelijk op: is het van belang wat voor soort water dit moet zijn? Bronwater, kraanwater, gevitaliseerd water?
Een belangrijk punt waar deze arts zich niet over uitgelaten heeft. Meer hierover in het artikel over gevitaliseerd water.
Het werk van Dr. Fereydoon Batmanghelidj is in Nederland verschenen onder de titel Uw lichaam hunkert naar water, uitgegeven door uitgeverij Leliehoven.
De
overheid is steeds meer natuurlijke geneesmiddelen en biologische
voeding aan
het verbieden.
Eind
2009 zou deze zogenoemde Codex Alimentarius
regel in gaan.
Maar
als er 1 miljoen handtekeningen zijn dan wordt dit eerst bespreekbaar
gemaakt.
Weinig
mensen weten hiervan omdat het niet in het reguliere nieuws te vinden
is.
Dus
voordat we het weten gaat deze regel sluipenderwijs al in en heeft u
alleen nog de keuze uit giftig bespoten voedsel en
chemisch/synthetische medicijnen.
En
dan is het te laat!
Er
gaat het gerucht dat het wel meevalt, maar dat is niet waar: in
sommigelanden
zijn al bedrijven failliet of failliet aan het gaan.
Een
producent van natuurlijke shampoo e.d. mag officieel zijn producten
nog wel maken maar niet meer verkopen!
Het
is dus menens!!!
Voorbeelden
van de nieuwe regels:
-
geen natuurlijke vitaminen meer in baby- en
kindervoeding (zogenaamde voedselveiligheid).
-
een groot deel van alle antroposofische geneesmiddelen (en ook van
andere natuurlijke
middelen, zoals ayurvedische) valt buiten de toegestane samenstelling
en wordt dus verboden (de enige reden is dat de registratie criteria
zo zijn opgesteld dat deze middelen erbuiten vallen).
Vreemd
genoeg worden juist de meest natuurlijke middelen verboden.
Weet
u ook waarom?
Er
zijn niet genoeg politieke partijen
die
tegen de bemoeizucht van de overheid
in
actie willen komen.
Maar
bij 1 miljoen handtekeningen
is de EU verplicht te luisteren.
Daarom
is het ontzettend belangrijk dat veel mensen deze actie (Eliant) gaan
steunen met handtekeningen.
Eliant
is een antroposofisch initiatief, maar de zaak waar zij voor strijden
is veel
breder.
Het
gaat niet alleen om alternatieve geneeskunst en babyvoeding maar om
de vraag in hoeverre wij toestaan dat de overheid (in dit geval de
EU) onze vrije keuze beperkt.
Tot
nu toe is dit medium onze enige kracht om hiertegen wat te doen.
Dus:
vertel het door vertel het door!
Vul
je naam en email in om de 1 miljoen te halen zodat het
Behalve lopen te
klagen over Monsanto, is er een andere praktische aanpak om via
ons eigen dingetje mee te helpen deze donkere club gewoon
links en rechts te passeren. Jazeker!! Met een methode die zooo
simpel is, dat je het bijna niet gelooft. Wat een ongelooflijk mooi
verhaal dus en vraagt je af waarom we hier zo lang overheen
hebben gekeken..!
Willem van
Cotthem, 72 Jaar, maar zo jong van geest en vooral van Hart, dat je
er jaloers op wordt..
De Belgische
hoogleraar Willem van Cotthem, professor in de plantkunde en 72 jaar
jong, is een tijdje geleden begonnen met het verzamelen van
zaden van het fruit en de groenten die wij gewoon dagelijks in de
supermarkt kopen en thuis consumeren Tatata..!! Zaden die wij
weggooien, worden door Willem verzameld. Laten we gewoon dit
prachtige intiatief nou eens steunen. Seeds for Food heet zijn
website/initiatief, kijk HIER.
Voortaan gewoon
dus je groente of fruit schoonmaken, lekker oppeuzelen en de
pitjes/zaden even apart leggen en daarna afspoelen, goed laten drogen
en vervolgens naar Willem sturen. Koop bij de kantoorboekhandel zon
doos met die minigrip-plastic zakjes, jeweetwel, die zo lekker
sluiten. Schrijf er met een watervaste stift op van welke soort
fruit/groente de zaadjes zijn en evt. details van de soort. En
klaar is Kees! Pak een envelop en doe de zakjes erin en stuur ze naar
Willem van Cothem, de praktische professor..
Willem van
Cotthem zorgt er vervolgens voor dat deze zaden worden verspreid
over de wereld en dat de armsten de gelegenheid krijgen een
tuintje aan te leggen, mét zaden waar deze mensen normaal niet aan
kunnen komen. Ze kunnen ze niet kopen, ze kunnen ze niet betalen.
Enzo. Terwijl wij ze gewoon in de vuilnisbak gooien.
En zo laten we
Monsanto ook nog eens zien hoe we elkaar helpen, zonder hun
ingrijpen. Hoe simpel wil je het hebben..? Ontwikkelingswerk in
optima forma. DOEN dus..!
Wat mij betreft
istie op weg naar de Groene Nobelprijs deze symphatieke Belg, Willem
van Cotthem. Smakelijk!
Maar
laten we hem gewoon zijn verhaal vertellen:
Een
groentetuin DÁÁR, van de groenten uit onze supermarkten HIER..!
Ik vraag
u geen financiële steun. Het volstaat immers mij af en toe de
zaden (pitten) toe te sturen die u aantreft in de vruchten die u zelf
wel eens eet : meloenen, watermeloenen, pompoenen, paprikas,
avocados, papayas, eierplanten (aubergines) en andere.
Spoel
deze zaden even in water, laat ze drogen op een bord (niet op een
papier, want dat kleeft) en bezorg ze mij (liefst met de naam van de
vruchtensoort die u meestal bij de aankoop vindt, bv. op een
etiketje).
Hoe
meer zaden, hoe liever, want het gaat om duizenden familietuintjes in
Afrika, Azië en Zuid-Amerika en we willen alle families het plezier
bezorgen van uw pitten te kunnen uitzaaien. Zo draagt ieder van
u rechtstreeks bij tot het succes van ons project.
Maar
daar blijft het niet bij. We willen dit systeem ook verder toepassen
voor veel humanitaire projecten over de hele wereld. We rekenen
daarbij op de belangstelling voor deze methode bij allerlei
ontwikkelingsorganisaties (bv. NGOs) en privé-initiatieven.
Tot
nu toe kwam een hoeveelheid zaden terecht op 4 verschillende
projecten :
De
vluchtelingenkampen van de Saharawis in Z.W. Algerije (UNICEF) De
plattelandsbevolking van Malawi / Zuidelijk Afrika (Patrick
DIMUSA) De plattelandsbvolking van Tamil Nadu / Zuid-India (Rotary
Antwerpen / SCAD) De dovenschool van Ouahigouya / Burkina Faso
(Sensorial Handicap Cooperation SHC)
Wie
denkt dat deze methode nuttig kan zijn voor een of ander project, kan
mij gerust bellen of schrijven. We zien dan samen wel hoe we onze
acties kunnen bundelen.
Voor
ons staat het vast, het project ZADEN VOOR VOEDSEL kan uitgroeien tot
een wereldwijd initiatief omdat alle burgers in de rijkere,
ontwikkelde landen, jong en oud, van senioren tot kinderen er kunnen
aan meewerken. Hoe klein ook uw bijdrage moge wezen, hoe klein ook
het pakje zaden dat ons toegezonden wordt, het zal altijd
rechtstreeks leiden tot een verbetering van de levensstandaard van de
armsten, zonder enige organisatorische of administratieve
hinderpalen. Want : UW ZADEN KOMEN REGELRECHT BIJ DE ARMSTEN
TERECHT.Men kan geven zonder lief te hebben, niet liefhebben zonder
te geven.
Zo
helpen we samen de honger en de armoede uit deze wereld.
We
genieten alleszins van dit mooie najaarsweer ... in de tuin staat nog
heel wat te groeien: wortels, prei, knolselder, koolsoorten,
andijvie, bernagie, rode bietjes, raapjes en witlof in de kelder
Er
is een wereldwijde epidemie bezig zich te verspreiden met een razende
snelheid. De WWO (Wereld-Welzijns-Organisatie) voorziet dat miljarden
individuen besmet zullen geraken in de volgende 10 jaar.
Hieronder
de voornaamste symptomen van deze vreselijke ziekte:
1 De
neiging om zich te laten leiden door zijn eigen intuïtie in plaats
van te handelen onder de druk van angsten, opgedrongen ideeën en
vanuit het verleden geconditioneerd gedrag.
2
Totaal gebrek aan interesse om anderen te beoordelen, zichzelf te veroordelen en om zich bezig te houden met al wat conflicten kan
voortbrengen.
3
Totaal verlies van de capaciteit om zich zorgen te maken dit
is één van de allerergste symptomen.
4
Een continu genoegen in het appreciëren van mensen en dingen
zoals ze zijn, wat met zich meebrengt dat men de anderen niet meer
wil veranderen.
5
Het verlangen om zichzelf te veranderen teneinde de eigen
gedachten, gevoelens, emoties, lichaam, materieel leven en omgeving
op een positieve manier te beheren zodat steeds wat mogelijk is qua
gezondheid, creativiteit en liefde ten volle ontwikkeld wordt.
6
Herhaalde aanvallen van glimlachen: de glimlach die dank u
zegt en die een gevoel van eenheid opbouwt met al wat leeft.
7
Een steeds verder groeiende openheid naar kinderlijkheid,
simpelheid, lach en blijheid.
8
Steeds frequentere momenten waarin men in communicatie komt met
zijn/haar ziel in non-dualiteit, dat een aangenaam gevoel van
voldaanheid en geluk veroorzaakt.
9
Er genoegen in vinden zich als een genezer te gedragen, die
blijheid en licht brengt in plaats van kritiek of onverschilligheid.
10
De bekwaamheid om alleen, in koppel, in een familie en in
gemeenschap op een vlotte en gelijkwaardige manier te leven, zonder
slachtoffer of beul of zelfs redder te willen spelen.
11
Een gevoel van verantwoordelijkheid en geluk dat men aan de
wereld zijn/haar dromen over een overvloedige, harmonieuze en
vredevolle toekomst wil aanbieden.
12
Totale aanvaarding van zijn/haar eigen aanwezigheid op aarde en
de wil om op elk moment te kiezen voor wat mooi, goed, waar en levend
is.
Wil je blijven verder leven in angst, afhankelijkheid, conflicten, ziekten
en conformisme, vermijd dan te allen prijzen ieder contact met mensen
die deze symptomen vertonen. Immers, deze aandoening is buitengewoon
besmettelijk. Als u reeds symptomen vertoont, weet dan dat uw
toestand waarschijnlijk hopeloos is. Medische behandelingen kunnen
tijdelijk enkele symptomen onderdrukken, maar de onontkoombare
voortgang van de ziekte kan niet worden tegenhouden. Er bestaat
namelijk geen anti-geluk-vaccin.
Omdat
deze geluksziekte het verlies van de angst om te sterven veroorzaakt,
die één van de centrale peilers is waarop het geloof in de
materialistische moderne maatschappij berust, riskeert er grote
sociale beroering te ontstaan onder vorm van stakingen van de
oorlogsdrang en van de drang om gelijk te hebben, het ontstaan van
samenscholingen van gelukkige mensen die zingen, dansen en het leven
vieren, de opkomst van kringen van mensen die hun (lichamelijke en
geestelijke) genezing vieren, crisissen van slappe lach en seances
van collectief emotioneel afreageren.
De
tomaten kunnen verwerkt worden tot moes, chutney ...
De
peperkes ... hot hot ... gepureerd en in zout verwerkt...
De
zaadjes van de Oost Indische kers kunnen dienen als kappertjes...
Wanneer
je aan zelfvoorziening denkt opent zich een brede waaier van dingen
...waar je nooit bij stilstond.Je
moet denken voor een jaar, wat hebben we nu, kunnen we daar de kringloop van
een jaar mee verder???
Laten
we het deze herfst hebben over het voedsel:
We
beginnen 's morgens met een ontbijt: noten, appelen,
zonnebloempitten, misschien wat yoghurt (eigen geiten), of een eitje
(eigen kippen), of brood, van eigen deeg (eigen granen, spelt kweken
kan natuurlijk ook!)
Bovengenoemde
dingen zijn dus noodzakelijk ... we leven nog niet van Prana!
Daarom
zijn we begonnen een desem te maken ...
Ons
recept van 't desemke!
*
In een grote Weckpot, of wat dan ook, als het maar natuurlijk is, doe
je 500 gram wit BIO meel, je roert het water erdoor (met houten
lepel) tot het een papje is ...
*
dit laten staan en elke morgen en avond roeren ..
je
zal zien dat er zich stilaan broebeltjes beginnen te vormen, ook de
geur verandert ..en wordt lichtzurig (het moet aangenaam zijn)!
*
de derde dag >>> voedsel geven!
BIOspeltmeel
of bloem bijvoegen, en wat lauw water ... goed roeren...en laten
staan, hij zal stilaan
voluminieuzer worden en UITBREKEN!
Dat
was alleszins bij ons het geval!
We
bakten er broodjes mee:
ongeveer
500 gram speltmeel of bloem, flinke wat desem een
koffielepel zout en water, 2 eetlepels cocosvet of zonnebloemolie
(staat korter bij ons staat dan olijfolie, het
doet je ook denken aan zomer)
dit alles kort kneden ondertussen
hebben we oven reeds verwarmt tot 50 °we
maken onze broodjes tot mooie bolletjes, en in het midden zetten we
een streep met een mesje, op de bakplaat strooien we eerst wat meel
tegen het aankleven
de
broodjes worden dan 25 min gebakken op 50 °
(onderaan i/d oven
zetten weeen schaaltje met water)
na
die 25 min zetten we de oven op 190 °, en laten de broodjes
afbakken zo'n 20 min.
Dit
is dan ons eerste baksel, ze smaken lichtzurig,
aangenaam, zelfs
kinderen lusten ze.. dus goede start!
Pannenkoeken
Omdat
ons demsemke zooooo ijverig is hebben we dan ook maar pannenkoeken
gebakken ...
Kan
jullie verzekeren ... ze zijn lekker ... en oh zo makkelijk ...
gewoon het desemke, wat melk en olie ... (GEEN ei!) en je hebt
lichtzurige pannenkoeken van speltmeel ...
zelfs de kinderen lusten
ze ...!
Je
kan het deeg ook aangenaam, pikant of kruidig maken door er
verschillende kruiden, peperkes aan toe te voegen.
Opdienen
met een vruchtensalade, met yoghurtsausje, of met chutney ... of met
zoete dingen, zoals appeltjes, vruchtenmoes ....
En
nog steeds wist ie van geen ophouden .... hij bruiste van leven:
We
maken er ne pizza van!
We
nemen wat desem uit de wonderbaarlijke pot, doen er wat bloem of
meel bij, olie of cocos, zout en kneden tot we een brooddeegje bekomen.
Uitrollen
met een deegrol tot je ongeveer de vorm bekomt van je pizzavorm.
Ondertussen
je oven verwarmen tot 180 °
In
de vorm wat bloem gooien, en het deeg erin leggen ...
de
oven in zo'n 10 min
ondertussen
zijn je ingrediënten voor de vulling reeds klaar, restjes van
vorige dag, verse groenten, tomatensaus met ui, look, kruiden,
peperkes ...voor
veggies met geitenkaas en bestrooi dit alles nog eens ruim met
gemalen kaas (wat dan ook!)
10
15 min de oven in op 190 ° en klaar is ie ...
Alweer
een toepassing dus van ons desempje
En
nu gaat onze WONDERBAARLIJK desemke de koelkast in, voor verder
gebruik, en een deel gaat de vriezer in, voor barre tijden .... of
mocht ie de geest geven ...
Wat
zullen we drinken de ganse winter lang,
wat
zullen we drinken ....wat een dorst!
Deze
zomer hebben we allerlei kruiden verzamelt, die we snel drogen en dan
bewaren in onze kruidenbokaal.
Laatst
was tijm en salie ..
Nog
een tip: de geoogste walnotennoten kan je een deel van kraken, de
tussenschotjes kan je drogen (goed tegen koorts bij kinderen, ook
voor het hart en de hersenen.
Zoals
jullie zien: niets gaat verloren!
Aan
het vervangen van koffie zijn we nog niet begonnen, eikels en
dergelijke ... we zoeken het uit!
De
appelwijn die deze zomer gemaakt werd, staat nu open, en mag azijn
worden.
Lekker
om vele dingen in op te leggen.....
De
kriekenwijn van deze zomer pruttelt nog rustig verder ... wat het zal
worden ... who knows, anders zal het ook zeker azijn worden!
Een
tijdje geleden zochten we contact met de sympathieke Lieven David van
De Lusthof!
Hij
is een man, die ganse dagen met tuinieren bezig is, recepten
uitdokert, en dan nog tijd vindt om les te geven 's avonds aan
volwassenen ... (het is zoals je 't bekijkt!)
We
bezochten hem voor 't eerst in de tomatentijd >>> zijn
vochtige en droge serre, met soorten waar je kan van dromen ..
De
meeste soorten zijn zelf gekweekt ...kruisingen ...en vooral LEKKER!
Toen
de frambozen opgebonden dienden te worden en hielpen mee dit te doen.
In ruil konden we ons naar hartelust te goed doen aan de frambozen,
ze waren zo rijp dat ze smolten in onze mond ....hmmm
In
de pompoenentijd brachten we een bezoek om pompoenen te knippen,
zodat ze 's anderdaags konden vervoerd worden. Ze zullen hun
weg vinden naar mensen die er een gastronomische maaltijd soep
mee bereiden. Ook in pannenkoeken erg gewild, en als gebakken
dessertpompoen!
We
namen afscheid van hem >>> onze wagen volgeladen .....
Met
deze nieuwsbrief informeren we je graag over de actuele
ontwikkelingen... Voor meer informatie over Nieuw Bewust Nederland,
verwijzen we je graag naar onze website.
1e
Spraakmakende openbaring, vrije energie voor iedereen
Het
is zover: de "motor die loopt op water is
een feit.
Het
lijkt te mooi om waar te zijn, maar de praktijkresultaten spreken
boekdelen. HIJ WERKT! Het is nu tijd om de volgende stap te gaan
zetten. Vrije energie wordt voor iedereen beschikbaar!
Nu
al gemiddeld 50% minder brandstofverbruik
In
de afgelopen jaren is hard gewerkt aan het ontwikkelen en
optimaliseren van een waterbrandstofcel voor benzine en
dieselmotoren. De waterbrandstofcel loopt op gedestilleerd water
en reduceert het brandstofverbruik met 30-70%.
De
kosten voor de brandstofcel voor een personenauto bedragen
inclusief de professionele inbouw circa 1.500,- exclusief BTW.
Een
eenvoudige rekensom laat zien dat deze eenmalige
investering zich terug laten verdienen in 25.000 kilometer.
Doordat
de brandstofcel nagenoeg onderhoudsvrij is en geen bewegende delen
bevat is de levensduur ervan nagenoeg onbeperkt.
Het
is mogelijk deze cel over te bouwen in een volgende auto.
100%
vrije energie voor thuisgebruik
Uit
onderzoek blijkt dat door optimalisatie van de brandstofcel het
mogelijk is dat motoren 100% op water lopen.
Momenteel
wordt gewerkt aan een kwalitatieve oplossing voor thuisgebruik.
De
prognose is dat de kosten voor een volledig integraal systeem voor
thuisgebruik circa 3.500,- gaan bedragen.
In
dit systeem worden de brandstofcel, de generator en de productie van
gedestileerd water aan elkaar gekoppeld in een onderhoudsvrij
systeem.
De
generator levert voldoende energie voor
alle
functies in en om het huis.
Tegenwerking
of medewerking vanuit bedrijfsleven en politiek?
Het
is natuurlijk op zich verwonderlijk dat deze technologie die al jaren
bekend is en nog niet wereldkundig en voor iedereen bereikbaar is
gemaakt.
Wij
erkennen dat er grote strijdige belangen bestaan bij de
energieleveranciers.
In
de praktijk zijn de laatste jaren veelbelovende initiatieven monddood
gemaakt of door middel van octrooirecht aan de bevolking onthouden.
De
schade die onnodig wordt veroorzaakt aan de natuur is een schandelijk
feit. Wij beschouwen dit als een misdaad tegen de mensheid en
natuur.
Dit
nieuws gaat naar buiten!
Deze
waarheid mag niet langer worden genegeerd door het bedrijfsleven en
de politiek. Het is in het belang van iedereen dat wij onze
maatschappij onafhankelijk wordt van olie en gas.
Vrije
energie maakt de mens vrij.
Vrije
energie heeft daarnaast geen CO2 uitstoot.
Vrije
energie maakt alles voor iedereen betaalbaar
Het
doel is dat vrije energie volledig kosteloos wordt.
Veel maatschappelijke en technologische innovaties worden
hierdoor mogelijk.
Wanneer
we kijken naar de producten om ons heen, dan blijkt dat de kosten van
de grondstoffen vaak slechts 10% bedragen maar dat de kosten
voor energie 90% zijn.
Dit
zet je aan het denken!
Bundeling
van krachten
Vrije
energie voor iedereen is één van de thema's waar Nieuw Bewust
Nederland zich op gaat richten.
NU
is de tijd om al deze themas aandacht te geven.
Vrije
energie is de basis om alle grote veranderingen te
realiseren die maatschappelijk noodzakelijk zijn.
Inmiddels
hebben zich veel mensen gemeld die kunnen bijdragen om vrije energie
voor iedereen beschikbaar te maken.
In
het hele land zijn er mensen die werkzame modellen hebben.
Wij
willen alle mogelijkheden onderzoeken en alle kennis samenbrengen om
tot een kwalitatief en financieel aantrekkelijk product te komen.
Wij
doen hierbij een oproep aan alle mensen die essentiële informatie
en een werkend model hebben ontwikkeld.
Naast
de brandstofcel willen we ook alle kennis op het gebied van
flux-switching en magneetmotoren samenbrengen zodat de productie van
werkende modellen ontwikkeld kan worden.
Nieuw
Bewust Nederland bereidt een bijeenkomst voor waar we de brandstofcel
graag demonstreren en we samen nadenken over hoe we vrije energie
voor iedereen bereikbaar kunnen maken.
Indien
je op de hoogte gehouden wilt worden over wanneer en waar we samen
komen, dan horen we het graag van je.
De
natuur doet wonderen. Al langer was bekend dat mensen in een groene
omgeving minder gestrest zijn en sneller van een ziekte genezen, maar
uit recent onderzoek blijkt dat we van de natuur ook socialer worden.
Een onlangs verschenen studie van de Universiteit van
Rochester beschrijft dat de levenshouding van mensen die worden
blootgesteld aan de natuur veranderd: ze worden socialer, hebben een
betere connectie met hun gemeenschap en zijn bereidt meer aan anderen
te geven.
Volgens de Amerikaanse professor Richard Ryan gaan
mensen door de natuur dichter bij hun eigen waarden staan. Hierdoor
zijn ze gevoeliger voor de behoeften van anderen. Ook zien ze de
wereld meer als een geheel; ze voelen zich verantwoordelijker en dat
uit zich in het guller geven aan anderen.
De onderzoekers
lieten 317 proefpersonen afbeeldingen zien van de natuur of van een
door de mens gebouwde omgeving en vergeleken de uitkomsten van een
vragenlijst en een test met donaties.
Wil je zelf ook een
socialer mens worden? Bekijk deze
relaxte slideshow op Youtube. Ook op Youtube, professor Richard Ryan
die over de experimenten vertelt:
De
toekomst is meer dan nieuwe snufjes en hyper geavanceerde technieken.
Een terugkeer naar de basis en respect voor de natuur zijn minstens
even belangrijk. De woning van de doe-het-zelfarchitect Simon Dale,
in Wales, bewijst het. Ze is volledig opgetrokken uit gerecupereerde
of natuurlijke materialen. Ecologische voetafdruk: nagenoeg nul.
Hobbit
House,
werd zijn woning in de Britse pers gedoopt. Een bijnaam waar Simon
Dale aanvankelijk wat misnoegd over was. Er sprak misprijzen uit,
vond hij. Maar intussen heeft de doe-het-zelfarchitect zich ermee
verzoend. 'Ik moet de vergelijking nu al zowat duizend keer gehoord
hebben', zegt hij. 'En hoe meer ik ze hoor, hoe meer ik ervan houd.
Zeker omdat Hobbits in de boeken van Tolkien staan voor een
duurzame, eenvoudige manier van leven, in harmonie met de natuur en
de omgeving. Het is niet zo vreemd dat de verhalen van Tolkien zo
populair zijn. Ze verbeelden eigenschappen waar veel mensen naar
hunkeren.'
Drie maanden lang bouwde de Britse fotograaf en
vormgever aan de low-impactwoning in Wales. Ze is deels ingegraven
in een heuvel, heeft een turfdak en houdt maximaal rekening met de
omgeving waarin ze neergeplant werd. Dale werkte eraan met zijn
vader, vrienden en toevallige passanten. Het plan tekende hij in
zijn eentje uit. Moeilijk was het niet, zegt hij. 'Je kunt veel uit
boeken halen. Het is een fluitje van een cent: je plaatst een paar
strobalen op elkaar en je gooit er klei tegenaan. De technieken heb
je binnen het uur onder de knie.'
Dale droomde al langer van
een eigen woning. En van een leven in de natuur. 'Als kind speelde
ik vaak buiten of in het buis. Ook toen ik ouder was, trok ik met
vrienden graag de wouden in. Toen we plots de kans kregen om op een
stuk land te wonen en het zelf te beheren, wist ik meteen dat het
een buitenkans was. We kregen van de eigenaar de toestemming om er
een woning te bouwen. De grond was gratis, dat was mooi meegenomen,
maar anders hadden we het ook gedaan. Zelf je huis ontwerpen en
bouwen is gewoon enorm leuk. Tenminste, ik vond het heel
leuk.'
Simon Dales grootste motivatie? De klimaatverandering
en het dreigende olietekort. De crisis ontlopen kunnen we volgens
Dale niet, wel kunnen we voorkomen dat ze verder uitbreidt. Veel
meer gebruik maken van natuurlijke energiebronnen is de boodschap.
'Deze manier van duurzaam leven is heel toegankelijk', zegt Dale.
'Mensen kunnen het zelf doen, zonder veel voorkennis. Sommige mensen
zijn bezorgd om het comfort, maar in verschillende opzichten is er
net meer comfort. Onze woning is bijvoorbeeld drie keer beter
geïsoleerd dan een klassiek huis.'
Maar hoe is het om in
zo'n huis te wonen? 'In één woord?' zegt Dale, 'heerlijk. Ik kom
er tot rust en ik vind het mooi, veel mooier dan een traditioneel
huis met rechte lijnen. Rechthoekige ruimtes geven me het gevoel dat
ik een doos woon. En ik voel me uiteraard dichter bij de natuur dan
in een gemiddelde moderne woning, doordat we in een bos zitten en
bijna uitsluitend natuurlijke materialen hebben gebruikt. Het is een
romantische manier van wonen, denk ik. Een beetje zoals je als klein
kind graag een eigen hut of kamp bouwt in het bos. Het enige ongemak
is dat klassieke meubelen minder goed passen in het interieur. We
hebben geen vlakke muren en weinig effen vloeren.'
Dale
werkte uitsluitend met natuurlijke materialen of
recuperatiemateriaal. 'Stenen en aarde die vrijkwamen bij het
uitgraven, hergebruikten we voor de funderingen en de muren. Het
frame van het huis is gemaakt van los eikenhout dat we vonden in het
bos. In de vloeren, muren en plafonds gebruikten we strobalen als
isolatie, en op de muren hebben we kalkpleister aangebracht. De
vloeren en vensters zijn opgetrokken in recuperatiehout. Ik heb één
ding geleerd tijdens het bouwen: alles wat je ook maar nodig hebt,
kun je vinden in een of andere vuilnishoop.'
'Ook bij de
keuze van onze huishoudapparaten hebben we aan de natuur gedacht. De
koelkast wordt bijvoorbeeld gekoeld met lucht die via de fundamenten
van onder de grond komt. Ze maakt geen ijs aan, maar houdt wel
spullen koud als het warm is. Voor de computer, muziekinstallatie en
verlichting hebben we zonnepanelen op het dak.'
Beton wilde
Dale niet in zijn woning. 'Betonconstructies ademen niet en kunnen
ongezond zijn. Het is ook niet gemakkelijk om beton te hergebruiken.
Klei, kalk of een andere grondstof zijn vaak goede alternatieven.'
Dale begon met het houten raamwerk en plaatste daarna het dak, met
stro als isolatiemateriaal. Op het stro werd plastic gelegd om het
waterdicht te maken, vervolgens ging er aarde op. Een heel
eenvoudige manier om een dak te bouwen, volgens Dale. 'Het is
low-tech,
goedkoop en het heeft een minimale visuele impact. We hebben stro
niet alleen in het dak, maar ook in de muur gebruikt.'
'Of er
brandgevaar is? Nee, zolang er geen lucht in zit. We hebben er een
laag aarde en kalk op gelegd, waardoor het volledig vuurvast is.'
Het stro was een van de grootste uitgaven, de meeste andere
materialen waren gratis. Het hout dat we vonden in het bos was een
bron van schitterende mogelijkheden en creatieve uitdagingen,
dankzij de verrassende vormen.'
In
juni trokken we naar de Gaumestreek, deze streek was ons niet gekend...
In
ons vizier hadden we Virton, Torgny, Chassepierre.
Vermits
we aan de Franse grens verbleven, zijn we daar ook enkele dorpjes
gaan bezoeken.
Virton:
vonden we maar niks, er is ook een papierfabriek die een geur nalaat,
die alles behalve aangenaam is.
Tenslotte
is het ook een stad, en steden die willen we absoluut vermijden.
Torgny
heeft ons hart gestolen, het is Dé Parel van de streek!
Liefelijk,
doet Zuiders, Provenceachtig aan, het weer was dan nog eens
uitstekend ... het kon dus niet stuk.
Het
voelt ginder erg goed aan.
We
bezochten het Natuurpark en waren er net in de periode van de
bosaarbeien (die lieten we natuurlijk niet hangen!)
In
Frankrijk bezochten we Avioth, dit is een klein dorpje, met
Kathedraal, te vergelijken met Chartres...
Ook
Montmedy met zijn grote en prachtige citadel ... mooie streek
En
dan nog Marville, een onoogelijk dorpje, maar erg krachtig!
Bij
het huiswaarts keren kwam ook Chassepierre aan de beurt, een krachtig
pittoreske plaatsje aan de Semois .... mooi mooi!
En
zo hadden we een overzicht op wat de Gaume te bieden heeft: een mooie
streek, micoklimaat, maar helaas, gronden ....
Onze
trip naar Argonne
Op
aanraden van vrienden trokken we gepakt en gezakt naar Argonne., er
is daar veel leegstand, zodoende ...
Logeren
deden we op een domein van 1 ha, om in de sfeer te komen ... haha
We
logeerden in Romagne, een klein dorpje in de buurt van Grandpré.
De eigenaars waren Nederlanders, die ons verwenden met alle lekkers wat
hun hectare te bieden hadden. We kwamen dan ook juist in de
tijd van de mirabellen aan ...hmmmm. Ook de bramen op de
zuidkant waren erg lekker en de frambozen, deden zeker niet onder!
Het
glooiende landschap sprak alleszins aan. Na verkenning van de streek
blijkt Argonne zowat de graanschuur van Frankrijk te zijn.
Veel
boerderijen staan te koop, maar nergens grond bij, alles wi
opgeslorpt door andere boeren...
De
dorpjes, die omwille van de rust en de stilte, en het niet meer overspoeld
worden van toeristen, leeglopen ... de jongeren trekken naar de
steden...
Vroeger
werden deze dorpen veel bezocht, naar de grote oorlog van 1914
'18.
Maar
de dag van vandaag zijn al de oudstrijders, hun nabestaanden....
overleden ... dus er is geen bron van inkomsten meer.
Zodoende
leven de mensen daar nog zoals in de jaren 1950, wat op zichzelf
zeker een zegen is!
De
mensen bekijken je argwanend als je in de bossen gaat wandelen..
Tot
we een geleide wandeling meededen met een Nederlander die ter plaatse
een museum heeft.
Toen
kwamen we te weten dat la grande guerre hier écht een waar
slagveld heeft aangericht, en dat de bossen vol herinneringen zijn
aan die slagen die werden geleverd!
Op
het geploegde veld van de boer zagen we munitie liggen, een
scheerkwast, een tandenborstel, een broekriem, en het was er zeker
niet gelegd omdat wij daar voorbij kwamen, het veld was trouwens
juist geploegd!
Tot
de jaren 1950 heeft men enkel dennenbomen kunnen planten in de regio
... er groeide anders niets, nu zijn er loofbomen aangeplant, maar
binnenin zijn deze groen/blauw, van het koper en wat nog allemaal,
restanten van de munitie die daar is gebruikt!