Zelfvoorzienend leven - gezondheid - groei - OVERVLOED!
27-02-2011
Boter of Margarine???
Dit is interessant....
Margarine was origineel gemaakt om kalkoenen vet te
mesten.
Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de
investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de
koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden
terugkrijgen.
Het originele product was wit van kleur en had geen
enkele voedingswaarde. Dus voegden ze wat gele kleurstof toe en verkochten het
aan de consument om te gebruiken in de plaats van boter! Wat vindt je
daarvan...is dat geen slimme oplossing...gewoon wat kleur- en smaakstoffen
toevoegen en klaar is kees!
Weet jij... het verschil tussen boter en
margarine?
Lees door tot het einde...het wordt reuze
interessant...
· Beiden hebben dezelfde hoeveelheid aan
calorieen.
· Boter heeft een ietsie pietsie hogere
hoeveelheid verzadigd vet, namelijk 8 gram tegenover 5 gram voor
margarine.
· Volgens een recente medische studie aan Harvard
verhoogt het eten van margarine de kans op hartziekten bij vrouwen met 53%
tegenover het eten van dezelfde hoeveelheid boter
· Het eten van boter verhoogt de opname van vele
andere voedingstoffen in voeding.
· Boter heeft vele gezondheidsvoordelen voor het
lichaam, margarine heeft er maar enkelen, en dan nog alleen omdat ze extra zijn
toegevoegd.
· Boter smaakt zoveel beter dan margarine en het
kan de smaak van andere voedingstoffen verhogen.
· Boter bestaat al sinds eeuwen, terwijl margarine
nog geen 100 jaar bestaat.
En nu de margarine....
· Margarine bestaat uit zeer grote hoeveelheden
transvetzuren.
· Het verdriedubbelt de kans op ziekten aan de
kransslagaders.
· Het verhoogt het gehalte aan lipoproteine-a en
dus de kans op arteriosclerose.
· Vervijfvoudigt de kans op kanker.
· Verlaagt de kwaliteit van
moedermelk.
· Ondermijnt het immuunsysteem.
· Verlaagt de insuline respons.
En hier is het meest beanstigende feit...het meest
interessante feit.....
De samenstelling van
margarine verschilt maar 1 molecule met plastic en heeft 27 ingredienten die ook
in verf zitten....
Deze twee factoren alleen al waren voor mij genoeg om
margarine, en alle andere producten die gehydrogeneerd zijn, te vermijden voor
de rest van mijn leven. ( gehydrogeneerd wil zeggen: bewerken van de moleculaire
structuur en/of samenstelling)
Try this at home! ( probeer dit thuis
even)
Koop een kuipje margarine en zet het open in je garage of
een andere schaduwrijke plek. Binnen enkele dagen kun je het volgende
constateren:
· Geen vlieg, zelfs niet die vervelende
fruitvliegjes, zullen er op af komen. Dit zegt toch al wat, niet?
· Het gaat niet rotten of vies ruiken, dit komt
omdat het totaal geen voedingswaarde heeft.
· Niets kan er op groeien, zelfs die minuscule
kleine micro-organismen kunnen hier geen groeiplekje op vinden.
· Waarom...? omdat het bijna plastic
is.
· Zou jij je tupperware bakje smelten om op je
boterham te smeren? Nee toch?
Pass the butter on
please!
Een oud Chinees spreekwoord zegt: Als iemand iets
waardevols met je deelt en jij kunt er je voordeel mee doen, heb je de morele
verplichting om dit te delen met anderen ....