De Rode Ridder #66: Het Nimfenwoud. (Standaard Uitgeverij) (1982)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Als Johan in Camelot arriveert blijkt de burcht verlaten op Merlijn na, op wiens verzoek Johan naar Camelot is gekomen. Johans vermoeden dat er iets ernstigs aan de hand moet zijn wordt al snel bevestigd: de door Merlijn opgeroepen Galaxa neemt met haar kortdurende verschijning niet alleen Johans neerslachtigheid weg die Merlijn zo scherp had waargenomen, maar ze kondigt ook aan dat er die nacht een "vreselijke strijd tussen goed en kwaad" beslecht zal worden. Merlijn weet er meer van en vult aan dat die strijd zal plaatsvinden in het Nimfenwoud waar de duivelaanbidders (een volgens Merlijn al sinds de oertijd bestaande sekte waarvan de leden tot doel hebben chaos in de wereld te brengen) op hun heer en meester wachten. De duivelaanbidders worden verzameld en geleid door niemand minder dan... Bahaal.
Tekst: Jean Dufaux --- Tekeningen: Olivier Grenson.
Het succes van Koda, de spion die occulte opdrachten uitvoert voor de Franse diplomatieke dienst, wekt jaloezie. Ondanks beschuldigingen van malversaties geeft het ministerie van Justitie hem opdracht een geheimzinnige moord op te helderen.
De Russische geheime dienst heeft een van zijn efficiëntste agenten, Valentina Souleva, op de dodenlijst gezet. Omwille van haar dochter, geboren uit haar verboden liefde voor de Fransman Koda, is ze echter vastbesloten om haar huid duur te verkopen. Haar voormalige minnaar is gelukkig ter plaatse om, incognito, te voorkomen dat ze in een dodelijke valstrik loopt. In Parijs heeft het succes van de spion-diplomaat intussen zo veel afgunst gewekt dat sommigen proberen hem in discrediet te brengen. Ondanks alles geeft het ministerie van Justitie hem opdracht om een mysterieuze moord op te helderen. Als onder hypnose heeft een parlementariër een andere klant in een restaurant neergestoken. De moordenaar kan niet uitleggen hoe hij daar terechtkwam en hij kende het slachtoffer niet. Hij weet evenmin wie de verleidelijke vrouw was die zich in zijn gezelschap bevond en die hem ertoe aanzette deze schijnbaar onbeduidende belastingadviseur te vermoorden. Het onderzoek van Koda begint bij de jas die het slachtoffer droeg. Het is een duur kledingstuk, ver boven het budget van een doodgewone boekhouder, met in een van de zakken een kaartje voor de voorstelling van een illusionist. Deze laatste heeft zijn Franse tournee echter onverwachts afgebroken om naar Egypte te vertrekken...
De Rode Ridder #65: Het adelaarsnest. (Standaard Uitgeverij) (1979)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De Rode Ridder trekt door een bergstreek en wil zijn dorst lessen bij een riviertje. Daar ontmoet hij Valeria, een zigeunerin. Ze leest Johans handpalm en voorspelt dat er bloed zal vloeien indien Johan de streek niet verlaat. Dan vlucht ze weg. Op z'n hoede zet Johan zijn tocht voort en treft even later een groepje soldaten aan dat een jonge vrouw, Ulrika, en haar kleine neefje, Kennir begeleidt. Als ze met een veer de rivier willen oversteken, voegt Johan zich bij hen. Op het laatste moment komt ook een groep bedelaars aan boord. Ze hebben het op Ulrika en Kennir voorzien en halverwege de rivier slaan ze toe. De verraste soldaten worden omgebracht. Johan laat het vlot op een rots te pletter slaan en zwemmend kan hij Ulrika in veiligheid brengen. Kennir is echter te ver afgedreven maar wordt door een grote adelaar uit het water geplukt. Aan de oever treffen ze een overvaller aan. Voor hij bezwijkt onthult hij dat Kennir nu in handen is van een bende. Vanuit het Adelaarsnest hoog in de bergen maken ze de streek onveilig en eisen nu een losprijs voor de jongen.
Tekst: Jean Van Hamme ---Tekeningen: William Vance.
XIII is de gevangene van de NSA die hem beschuldigt van moord op Jason MacLane met de bedoeling zijn identiteit over te nemen om als Iers terrorist aanslagen te plegen op Amerikaanse bodem. Maar de actie begint pas goed als hij ontsnapt.
De Rode Ridder #64: Het dodenschip. (Standaard Uitgeverij) (1980)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Vlakbij het bedevaartsoord Mont Saint Michel snelt Johan een monnik tegemoet die wordt aangevallen door een reuzenhagedis. Hij overwint het reptiel, maar de monnik is stervende. Met zijn laatste woorden vraagt hij Johan om de abt te waarschuwen: er dreigt gevaar van de vijand wegens een Dodenschip. Op weg naar de abt ontmoet Johan in de dodenbaai een kluizenaar bij een hut. Hij vertelt Johan meer over het mysterieuze Dodenschip: dit zou tijdens nachtelijke stormen de overledenen komen halen, maar degenen die tijdens hun leven teveel kwaad bedreven hebben worden op het strand achtergelaten, wat meteen de naam dodenbaai verklaart. Terwijl een storm opsteekt zet Johan zijn zoektocht naar de abt verder tot hij duizelig wordt van - zo realiseert hij zich nu - de drank die de kluizenaar hem aanbood. Voor hij het bewustzijn verliest merkt hij het Dodenschip op: roerloze witte gedaanten staan stilzwijgend op het dek.
De Rode Ridder #63: De Walkure. (Standaard Uitgeverij) (1980)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De landvoogd stuurt herauten naar iedere burcht van de streek om al zijn ridders te verzamelen. Spoedig trekken grote aantallen krijgslieden naar de burcht van de landvoogd aan de kust om zich te verzamelen voor de beslissende veldslag tegen de vikings. Ook Johan heeft de oproep gehoord en is onderweg naar de burcht in Altona als hij een eenzame reiziger ontmoet die hij de weg wil vragen. Het is Od de Sakser die zijn diensten als gids en verkenner wil aanbieden en met Johan meereist. Als het onweert vertelt Od over de dondergod Thor en andere goden van het Noorse / Germaanse godenrijk (Johan : "Ik weet niet veel af van het Germaanse godenrijk, Od. Vertel me meer !" Hierbij moet opgemerkt worden dat de Noorse goden op het vaste land van europa andere namen hadden dan op het Scandinavisch schiereiland.
De Rode Ridder #62: Het sprekende zwaard. (Standaard Uitgeverij) (1975)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Wanneer Johan op doortocht gebruik maakt van de gastvrijheid in de burcht Tanelor, ontmoet hij er de bedlegerige burchtheer Albar, die sedert zijn terugkeer van een speurtocht naar het Sprekende Zwaard nog slechts in wartaal spreekt. De aandacht van Johan wordt getrokken wanneer Albar raaskalt dat Bahaal op zoek is naar het Sprekende Zwaard. Kornos, de zoon van Albar, vertelt Johan dat Albar in een oud perkament het bestaan van het Sprekende Zwaard ontdekte; dit zwaard zou zich ergens in een ruïne aan de andere kant van de woestijn bevinden en zowel de wensen van de eigenaar vervullen als de toekomst voorspellen. Tegen de zin van Johan vergezelt Kornos hem op de gevaarlijke zoektocht door de woestijn. Ze overnachten bij Ord,een pottenbakker die hen tevergeefs hun voornemen uit het hoofd tracht te praten. Die nacht laat Ord een giftige woestijnspin los in de kamer van zijn gasten. Johan wordt door een manestraal gewekt en kan op het nippertje de spin vermorzelen, maar voor Kornos komt alle hulp te laat. De vluchtende pottenbakker schreeuwt Johan nog de verwittiging toe om hem niet te volgen, zoniet zal Bahaal met hem afrekenen. Johan begraaft Kornos en volgt het spoor van Ord tot hij Zaroah ontmoet, een vrouw die naar eigen zeggen verdwaalde reizigers een onderdak verschaft.
Niklos Koda #5: Hali Mirvic. (SC) (Le Lombard) (2003)
Tekst: Jean Dufaux --- Tekeningen: Olivier Grenson.
Niklos Koda is in Praag midden op straat omgebracht. Hij had de opdracht Hali Mirvic te grijpen met de onvrijwillige hulp van de Zweedse 'zakenvrouw' Sonia Dobrovna, die belast is met het witwassen van het geld van deze ex-werknemer van de Russische geheime dienst, die tegenwoordig in wapens handelt. Koda is niet de enige die het financiële netwerk van Mirvic wil saboteren. De Russische veiligheidsdienst heeft diezelfde taak opgedragen aan Valentina Souleva, omdat deze meedogenloze agente het bed heeft gedeeld met zowel de wapenhandelaar als de diplomaat-spion. Echter, noch zij noch Mirvic heeft opdracht voor de moord op Niklos Koda gegeven. Er is duidelijk nog een andere organisatie bij de zaak betrokken, maar wie is de opdrachtgever ? Mirvic doet zijn best om de schade te beperken, zijn nieuwe tegenstanders te identificeren en zijn huid te redden. Intussen sluit Valentina een opmerkelijke deal met een goede vriend van Koda: in ruil voor de bankcode van Mirvic's rekening geeft ze hem het adres van de kostschool waar de dochter die zij samen met Niklos heeft, al acht jaar in het geheim verblijft. Was het ware liefde die beide spionnen samenbracht ? Of was de verwekking van dit kind slechts een onderdeel van een machiavellistisch plan uit de koker van Hali Mirvic, die destijds de geheime dienst van de USSR leidde en Valentina's superieur was ? Zelfs na zijn dood blijft de intrigant Niklos Koda zandkorrels strooien tussen de raderen van de internationale politieke betrekkingen
Tekst: Jean Van Hamme ---Tekeningen: William Vance.
Twee journalisten hebben een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen op Zwarte Vrijdag. Ze hebben bijna de hele geschiedenis ontrafeld als hun hoofdredacteur weigert het verhaal te publiceren en de NSA in de vorm van Frank Giordino probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Dit is geen album dat in de reeks thuishoort maar een verzameling van losse feiten die de andere albums verduidelijken.
De Rode Ridder #61: In de schaduw van de Thughs. (Standaard Uitgeverij) (1984)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
In het steppenland wordt onder een brandende zon een uitgeputte jonge vrouw meegevoerd door een zestal woeste Thughkrijgers. Wanneer de Thughs de jonge vrouw willen aansporen met de zweep, merken ze dat ze bespied worden door een vreemdeling, onze held Johan. Hij wil weten wat de vrouw misdaan heeft. Eens het meisje onthuld dat ze prinses Chimera is en dat ze werd ontvoerd door de barbaren trekt de rode ridder van leer en hakt meedogenloos in op zijn vijanden. Dit wekt een enorme bewondering op vanwege zijn beschermelinge, zeker wanneer er slechts één overlevende kan vluchten. Het meisje vertelt hem dat ze afdwaalde tijdens een jacht en dat ze toen in contact kwam met de Thughs. Johan vertelt haar dat hij uit het noorden komt en dat hij verscheidene vorstendommen op zijn weg gevonden heeft die door de Thughs onder de voet waren gelopen. Tijdens de rit naar Arakos vertelt de prinses hem over de grote onenigheid tussen de zeven steden, die eens hun krachten gebundeld zouden zijn, een enorm en machtig leger zouden kunnen vormen die zo de vloedgolf van Thughs zou kunnen stoppen.
Tekst: Jean Van Hamme ---Tekeningen: William Vance.
Generaal Carrington draait dol op het moment van zijn pensionnering ontvoert hij de president. Hij wil enkel nog overleggen met XIII en Jones. Het blijkt dat hij helemaal niet gek geworden is maar enkele openstaande rekeningen wil vereffenen.
De Rode Ridder #60: Sidarta. (Standaard Uitgeverij) (1978)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De rode ridder komt in een Oostelijk gebied terecht en volgt een rotskust .Daar zoekt hij naar de stad Gymmir. Hij laat zijn paard achter en vat een beklimming aan.Eindelijk ziet hij de stad. Tijdens de afdaling blijft Johan verrast staan. Hij hoort mannen praten die in een hinderlaag te liggen voor ene Sidarta, in opdracht van hun meester Kyrach; heerser van de stad Gymmir. Een krijger mort waarom zij Sidarta de eenzame zwaardvechter moeten doden? Johan nadert hen ongemerkt, maar plots wordt hij toch ontdekt enwordt in de rug aangevallen. Johan laat zich niet doen! Plots valt één van de krijger hem in laf de rug aan maar hij laat zich niet verrassen en gooit hem weg op de andere krijger die hals over kop naar beneden rolt. Hierdoor vluchten de krijgers naar de kust. Johan zet zijn tocht verder maar onderweg ziet hij talrijke spleten en kloven. Uit één daar van ziet hij een schaduw! Toch besluit Johan verder te rijden en kort daarna is hij aan de poort van de stad. Johan merkt dat hij juist op tijd binnen was want men was net van plan de poort te sluiten. Een poortwachter ziet een ruiter! Het is Sidarta en in opdracht van de kapitein sluit de wachter de poort. Zo komt Sidarta voor een gesloten poort terecht, plots gaat deze vooralsnog open! het is onze held die Sidarta helpt binnen te geraken. Hierop vluchten ze samen weg voor de nachtwacht en zoeken onderdak in een herberg. In de herberg wordt het eensklaps stil als ze binnen komen. Ze zetten zich neer en Sidarta vertelt zijn levensverhaal aan Johan. Sidarta vraagt Johan tevens om bijstand tegen Kyrach en de Forgallers de onderaardse wezens uit de spelonken.
Tekst: Jean Dufaux --- Tekeningen: Olivier Grenson.
In Noorwegen is Niklos Koda een flirt begonnen met de beeldschone zakenvrouw Sonia Dobrovna en hij zet die in de Tsjechische republiek voort. Zij weet echter niet dat de diplomaat annex spion op de hoogte is van de ware aard van haar activiteiten... Sonia is officieel directrice van een import-exportbedrijf, maar werkt in werkelijkheid voor Hali Mirvic, een wapenhandelaar die guerillastrijders bevoorraadt met de bedoeling een groot-Albanese staat op de Balkan te stichten. De jonge vrouw heeft tot taak het geld wit te wassen en het daarna op een geheime rekening op Cyprus te storten. De uiterst wantrouwige Mirvic verandert regelmatig de code van deze bankrekening. Het ene deel geeft hij door aan Sonia en het andere aan zijn vertrouwensman Polkow. Ze ontmoeten elkaar op een van tevoren bepaalde plaats en tijd om de beide gedeelten van de code met elkaar te combineren. Bij aankomst in Praag wordt Polkow echter vermoord! Daarna is Mirvic de enige die Sonia aan de ontbrekende cijfers kan helpen, zodat hij gedwongen is zijn geheime schuilplaats te verlaten. Maar de moordenaars van Polkow zijn er nu op uit om Sonia de resterende cijfers van de code te ontfutselen. Om dat te bereiken zullen ze vanaf dat moment alles in het werk stellen om haar nieuwe minnaar Koda aan hun kant te krijgen. Daarvoor maken ze gebruik van de niet geringe charmes van diens voormalige maîtresse, de mooie spionne Valentina Souleva...
De Rode Ridder #59: De ijzeren hand. (Standaard Uitgeverij) (1979)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Vervuld van de herinnering aan Galaxa zwerft de Rode Ridder doelloos rond. Donkere wolken pakken zich ineens samen.Een vreselijk onweer barst los. Dan rijt een vreselijke bliksenschits de wolken uiteen. De stormwind gaat liggen en de zon schijnt weer. Heel even meent Johan Bahaal in de wolken te zien. Dan gaat hij verder. s'Avonds komt hij in een verlaten dorp aan. Hij klopt overal aan, maar niemand doet open. Uiteidelijk doet er een man open. Het hele dorp wil niets met vreemdelingen te maken hebben. Hij zegt tegen Johan dat hij moet vertrekken anders zal hij op het kerkhof de nacht doorbrengen. De Rode Ridder gaat kijken, en de poort van het kerkhof vliegt open. Opeens ziet hij iets bewegen in de struiken. Het is een hond die naar een kapel rent. Opeens hoort Johan een kreet. De man die hem waarschuwde strompelt naar buiten en valt neer. Johan stapt van zijn paard af en kijkt naar de man, die bliksemsnel verouderd. Hij sterft enkele ogenblikken later.
De Rode Ridder #58: De toverspiegel. (Standaard Uitgeverij) (1986)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Tegen zonsondergang nadert Johan een oude Keltische ruïne. Alvorens zich ten ruste te begeven inspecteert hij de bouwval. Plots bemerkt hij in het aangrenzende woud een lichtschijnsel. Meteen loopt hij er heen, en merkt al snel dat het een bende rabauwen is die zich rond het kampvuur verzameld hebben. Hun aanvoerder Boggolt neemt het woord en vertelt zijn manschappen het verhaal van de Keltische ruïne. De spiegel der geheimen die zich in de burcht bevond gaf zijn eigenaar, de sterrenwichelaar Kuroda en zijn discipelen ongekende krachten. Niemand kon de burcht veroveren. Nu leven Kuroda en zijn gezellen niet meer. De spiegel echter zou zich nog in de ruïne bevinden. Boggolt is van plan om zich meester van de spiegel te maken. Johan weet genoeg en tracht ongehinderd te verdwijnen. Het maanlicht steekt daar echter een stokje voor! Boggolt geeft bevel Johan te doden. Meteen zetten zijn manschappen de achtervolging in. Johan weert zich met felle zwaardhouwen, maar een boogschutter dreigt hem te treffen. Plots verschijnt een oude man, die bezwerend zijn armen opheft. De rovers schrikken zich rot. Terwijl enkelen al willen terugkeren, besluit een boogschutter het spookgehalte te testen. De oude man wordt getroffen, maar geeft geen kik, het signaal voor de rovers om zo snel mogelijk op te krassen. Nauwelijks zijn de rovers weg, of de oude man zakt in elkaar. Met zijn laatste woorden maakt hij zichzelf bekend als de laatste discipel van Kuroda. Hij bewaakte jarenlang de spiegel, hopende dat een man als Johan zou opdagen. Hij geeft Johan instructies om naar de spiegel te gaan en er Galaxa, de goede fee te bevrijden.
Niklos Koda #3: Inch Allah. (SC) (Le Lombard) (2001)
Tekst: Jean Dufaux --- Tekeningen: Olivier Grenson.
Op verzoek van zijn collega Aïcha Ferouz gaat Niklos Koda in Marokko op onderzoek. Haar broer is midden in de woestijn dood aangetroffen. Misdaad uit hartstocht of moord met voorbedachten rade door een terroristische organisatie? In de Marokkaanse woestijn wordt het lijk van Taki Ferouz gevonden, een hoge functionaris van de Atlas Corporation, het aannemersbedrijf dat belast is met de stadsvernieuwing in Marrakesj. Volgens zijn zuster Aïcha is Taki vermoord en is de belangrijkste verdachte zijn werkgever, met wiens dochter hij zou gaan trouwen. Ze vraagt Koda zijn charmes aan te wenden om de verloofde van haar vermoorde broer uit te horen. Met een list weet Niklos door te dringen tot een receptie die de hoogste baas van de Atlas Corporation geeft. Daar krijgt hij weliswaar de mooie erfgename te spreken, maar ze laat niets los. Langs een andere weg verneemt hij dat de onderneming betrokken is bij een groot bouwproject dat de legendarische palmentuin van de keizerlijke stad bedreigt. Die operatie heeft verbeten en meedogenloze tegenstanders, de Oesjtsjenen, die zelfs niet voor moord terugdeinzen om hun natuurlijke erfgoed te beschermen. Een van de meest actieve leden van deze conservatieve groepering is een jonge vrouw, Selma. Aïcha is verbijsterd door die onthullingen, te meer omdat Selma nog niet zo lang geleden de minnares van haar broer was...
De Rode Ridder #57: De verboden berg. (Standaard Uitgeverij) (1984)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Tijdens een van zijn zwerftochten belandt de Rode Ridder in een verlaten en uitgestorven streek. In een nabijgelegen woud ontmoet hij een ridder met een zilveren zwaan als wapenschild. De zwaanridder vertelt aan Johan dat hij zich in het rijk van Koning Romberius bevindt. Maar het rijk van de Koning wordt geteisterd door de Discipel van de Nacht. Johan hoort het verhaal hoe de dochter van de Koning, Iljona, verliefd werd op de jonge beeldhouwer Adelbert. De beeldhouwer vereeuwigde hun liefde in een marmeren beeld van de twee geliefden. Maar in de marmeren rug van Adelberts beeld steekt een dolk. De dolk is daar aangebracht door de Discipel van de Nacht, die afgewezen werd door Iljona. Sinds de dolk in het beeld steekt, is Adelbert verlamd. Intussen werd Iljona door het Zwarte Vendel, de handlangers van de Discipel, naar de verboden berg ontvoerd. Yspar de zwaanridder gaat nu proberen Iljona te verlossen. De Rode Ridder wordt door Yspar tegengehouden om mee te gaan. Wel ziet Johan dat de berg omgeven wordt door een felle schittering. Johan besluit de burcht van Koning Romberius te gaan bezoeken.
De Rode Ridder #56: Mandragora. (Standaard Uitgeverij) (1978)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Het paaldorp aan de rand van het moeras ligt er rustig en doodstil bij. Toch niet helemaal, want een donkere gedaante sluipt dichter en giet zn drinkbus leeg in de vergaarbak. Johan, de Rode Ridder is echter niet ver uit de buurt van het paaldorp en merkt een druïde op. Voor hij bij hem komt heeft de zwarte gedaante al toegeslagen, de druïde is dood. Zn laatste woorden zijn o.a. Alruinman en gevaar voor paaldorp. Wanneer Johan het paaldorp bereikt, krijgt hij een niet zo aangename verrassing van formaat. Gerwina, een vrouw die in een hut verblijft, overmeestert Johan bijna. Voordat ze wou toeslaan, vertelde de de rode ridder dat hij geen kwaad in de zin had. Gerwina vertelt aan Johan haar verhaal. Boarbas, haar genadeloze vijand en slavendrijver van het dorp, die alle mensen als slaven gebruikt waaronder haar verloofde Baldwin. De ander belangrijke tegenstander is de legendarische kwelgeest uit het moeras, bekend als de Alruinman. Hij leeft en regeert over het hele moeras en bewaakt zorgvuldig de mandragoraplant. Deze plant bevat sap om de mensen van hun ziekten te verlossen. Nadat Gerwina haar verhaal heeft verteld, vertrekken ze beiden door het moeras naar de mandragoraplant. Hun tocht verloopt alles behalve vlekkeloos. Voor ze vertrokken, pleegde de Alruinman immers nog een aanslag door Gerwinas hut in brand te steken. Onze held en zijn vrouwelijke gezel weten gelukkig te ontkomen en trachten de Alruinman uit te schakelen.
Niklos Koda #2: De God van de Jakhalzen. (SC) (Le Lombard) (2000)
Tekst: Jean Dufaux --- Tekeningen: Olivier Grenson.
De hallucinerende ontknoping van de eerste missie van de grootste vrouwenverleider onder de spionnen! Na de gefluisterde confidenties Achterin de berlines moet Niklos Koda nu dringend een einde zien te maken aan een uiterst dodelijk staatsgeheim... De diplomatiek attaché van een Derde-Wereldland, die met de Franse regering moet onderhandelen over de fabelachtige rijkdom aan delfstoffen van zijn land, heeft een verschrikkelijk wapen meegebracht: de voodoo-tovenaar Barrio Jésus, tegen wiens dodelijke krachten niets of niemand bestand is. De spion-diplomaat Niklos Koda moet deze killer zonder gezicht, die vanuit een suite in het Lutetia opereert, zien te ontmaskeren. Om zijn opdracht tot een goed einde te brengen heeft Koda een kamer in hetzelfde hotel genomen. Hij heeft bovendien de echtgenote van het hoofd van de delegatie verleid, de beeldschone en mysterieuze Theodora. Maar het hotel, dat wemelt van de valstrikken, is niet meer dan een illusie, een spiegel waarmee Barrio Jésus tracht Koda op een dwaalspoor te zetten... Gelukkig is zijn charme nog onverlet en zal Theodora zijn draad van Ariadne zijn die hem naar de ultieme confrontatie met de verschrikkelijke god van de jakhalzen leidt!