De Blauwbloezen: Baby Blue. (SC) (Dupuis + Zwan) (1996)
Reclame uitgave van ZWAN in A5 formaat met 2 kortverhalen uit 24ste album van 'De Blauwbloezen'.
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Lambil.
Chesterfield en Blutch op patroelje. Wat komen ze tegen? Een ukkie. Helemaal alleen omgeven door wolven. Wat moeten ze daarmee aanvangen? Meenemen natuurlijk! Met als gevolg dat het kleine ding de rust in het kamp danig zal verstoren. Baby Blue palmt heel wat hartjes in.
De Blauwbloezen #42: Blutch, zweet en tranen. (Mini HC) (Dupuis) (2009)
Deze mini-hardcover (A5) werd aangeboden in de Smatch winkels in september 2009.
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Tijdens één van zijn verwoede desertiepogingen vindt Blutch een gewond soldaat die de raad geeft om Generaal Grant te verwittigen dat er een aanslag op hem gepleegd zal worden. Na de boodschap overgebracht te hebben worden Blutch en Chesterfield aangesteld als diens persoonlijke lijfwacht...
De Blauwbloezen #37: Duel in het Kanaal. (Mini HC) (Dupuis) (2009)
Deze mini-hardcover (A5) werd aangeboden in de Smatch winkels in september 2009.
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Generaal Alexander heeft onze helden iets te vaak in zijn nabijheid moeten dulden en stuurt ze na de zoveelste blunder naar de boot Kearsarge van een jeugdvriend-collega. Infanteristen die bootje gaan varen is echter een te gevaarlijke onderneming. Wie zal er baat bij hebben? De Noorderlijken of de Zuidelijken.
De Blauwbloezen #8: De hoogvliegers van de cavalerie. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
In het hoofdkwartier van de Noorderlijken: Als wij de vijandelijke troepenbewegingen van tevoren zouden kunnen zien, dan zouden we hun aanval kunnen afslaan... Door verkenners uit te sturen die t doen en laten van de Zuidelijken in de gaten houden! Maar alle verkenners kwamen nooit levend terug... De oplossing: een luchtballon. En de vrijwilligers: Blutch en Chesterfield! Als ze maar geen hoogtevrees hebben en... afdrijven!
De Blauwbloezen #6: De nor in Robertsonville. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Blutch en Chesterfield worden gevangengenomen en meegevoerd naar een gevangenis met een enorme reputatie: het strafkamp in Robertsonville. Vooral Blutch neemt het initiatief om dr tussenuit te glippen. Maar een hardnekkig Zuiders soldaat heeft het op hen gemunt.
De Blauwbloezen #47bis: De Nancy Harts. (HC) (Dupuis) (2004)
Album 47 bis van De Blauwbloezen is een bijzonder album. Het bevat weliswaar het hele verhaal van De Nancy Harts, maar in een zeer ongebruikelijke vorm: 44 pagina's in potlood, aangevuld met 16 bladzijden vol kanttekeningen van Raoul Cauvin en Willy Lambil betreffende het ontstaan van De Blauwbloezen. Dit fascinerende kijkje in de keuken van de beide auteurs is het neusje van de zalm voor de liefhebbers van deze reeks. En zeker ook voor de lezers die zich afvragen hoe een strip wordt gemaakt.
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Georgia, ten tijde van de Secessieoorlog... Na een buitengewoon bloedige veldslag worden korporaal Blutch en sergeant Chesterfield als enige overlevenden van het Tweeëntwintigste Regiment voor een verkenningsopdracht naar Lagrange gestuurd. Lagrange is een kleine, versterkte stad, maar het is er zó rustig, dat het verdacht lijkt. Achter de houten schutting rond de stad hebben de 'Nancy Harts' postgevat, een gewapende groep zuidelijke vrouwen. Bij aanvang lijkt het kransje dames voor het georganiseerde noordelijke leger een hapklare brok te worden, maar deze ongewone vijand blijkt niet alleen erg taai, maar ook bijzonder geslepen te zijn. De 'Nancy Harts' zijn dan ook bij de gevaarlijkste tegenstanders die de Blauwbloezen ooit hebben bekampt.
De Blauwbloezen #7: De blauwe groentjes. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
De infanterie geraakt niet door de Zuidelijke linies heen. Blutch ziet het niet zitten om steeds zijn leven nodeloos te wagen. Ze worden door hun insubordinatie overgebracht naar het kamp van kapitein Sanders, maar met hem kunnen ze helemaal niet overweg. Ze vragen een overplaatsing aan naar... eender waar. Ze komen op een boot terecht!
De Blauwbloezen #5: De deserteurs. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Willy Lambil.
Tijdens de afwezigheid van de kolonel heeft Captain Joyce het gezag over het legerkamp. Door echter zijn machtswellustige en zeer koppige opstelling worden velen gestraft. Dit zorgt natuurlijk voor een opstand, gevolgd door desertie van verschillende soldaten.
De Blauwbloezen #3: Voor vijftienhonderd dollar extra. (HC) (Dupuis) (1986)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
Chesterfield heeft zo maar eventjes het contract van zijn leven getekend. Voor een heel jaar soldij moeten ze slechts door de vijandelijke linies sluipen en alles vernietigen wat er zich daarachter bevindt. Dat klinkt wel als een zelfmoordoperatie!
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
Een generaal van de Yankees is het er niet mee eens met de wijze waarop Chesterfield zijn meerdere behandelt én hoe Blutch bevelen negeert. Beiden worden uit het leger ontslagen. Een beslissing die soldaat in hart en nieren Chesterfield moeilijk kan verwerken... Als gewone cowboys gaan ze verder door het leven!
De Blauwbloezen #2: Van Noord naar Zuid. (HC) (Dupuis) (1985)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
De oorlog tussen Noord en Zuid is dan toch (eindelijk) uitgebroken. Sergeant Chesterfield en korporaal Blutch vervoegen zich bij hun nieuwe compagnie en worden onder het gezag van de gekke kapitein Stark geplaatst. Als dat maar goed afloopt!
De Blauwbloezen #1: Wagen in 't Westen. (HC) (Dupuis) (1985)
Tekst: Raoul Cauvin --- Tekeningen: Louis Salverius.
Het garnizoen van Fort Trots ligt zwaar onder vuur. Ze komen het kamp van Chesterfield om hulp vragen. Deze wordt door de generaal erop uitgestuurd om een wagen met munitielading ter bestemming te brengen. Het begin van een hachelijke opdracht.