Inhoud blog
 • PRIL
 • PLANNEN
 • IRONMAN BARCELONA
 • BARCELONA .... Llevamos
 • BARCELONA ... twordt krap ...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Blog als favoriet !
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Christophe Scheire
 • Wilfried
 • Marc De Ren
 • vorige blog norbert ironman
 • ironman lanzarote
 • Kris Duhayon
 • Karl Vannieuwkerke
 • Tom
 • Norbert Ironman
  KONA FINISHER 2014
  27-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IRONMAN MALLORCA

  Gisteren dus mijn vijfentwintigste gefinished ! tWas een zware vond ik toch. Gelukkig mocht met wetsuit worden gezwommen. Wa was da en opluchting toen we donderdag hierover een berichtje kregen. Het water is best aangenaam, maar voor de "krabbers" (inklusief mezelf) die dan meer dan één uur dertig in zee liggen vond ik dat een terechte beslissing.

  Het voorspel - incheck/ registratie - verliep vlot, en tot mn verrassing zat een GOLDEN badmuts in mn enveloppe, ik ben dus een AWARD atlete, bij bike incheck gelijk vooran. Gisterenmorgen zacht weertje weinig wind, het zwemmen niks speciaals, twee lussen met een lange zee-wandeling. Mn doel gehaald van 1.20, dat was dan ook het vak waarin ik me had gelegd, dit is een zéér praktisch idee. Vlot gewisseld, en gelijk in goe ritme op golvend, de wind was intussen wat beginnen blazen en stond meestal in het nadeel maar soepel voortgedaan. De tweede lus was werkelijk véél zwaarder en na 110k stond een heuse COL op tprogram van méér dan 8k aan gemiddeld 8% ni-gemakkelijk zwoegen en zweten, kheb er hun kar zien keren en terug naar beneden rijden, zooo zwaar. kVraag me af of dit echt nodig is zo'n ding erin te steken. Maar alléz na mn zeven uur in tpark. Een "klein" ding begon gelijk in tSpaans tegen mij omdat ik mn helm te vroeg afzette, maar kvroeg in tSpaans of ze echt geen RESPEKT van voor iemand van 67 die zonet zeven uur in een straffe zon had gereden ...

  Dan vlot beginnen lopen ...gauw zeker wa wordt dat hier ...twee volle ronden kunnen volghouden, zodat ik mn Duitse freund Ulli - sterke fietser - reeds na eerste ronde tepakken had. Dan had ik het podium al in gedachten..die fransman zou toch te sterk blijken ... maar na een goeie twintig kilometer begon een lange lijdensloop ...aftellen ...maar toch aankomen ...netjes laten verzorgen door Rood Kruis was er zo erg aan-toe ... you got to pay inderdaad the price ..

  Vanmorgen toch fier op het podium met vele Belgen en veel applaus als oudere atleet ...zou het daarvoor zijn dat ik het doe ...OP NAAR  ???

  27-09-2015 om 18:51 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALLORCA HERE I COME ...

  Voila ..zaterdag mn laatste afspraak voor dit seizoen. Deze week is een moeilijk geval geworden ...REGEN WIND en OPNIEUW van tzelfde ... kwam daar nog bij dat mn beugel historie mn woensdagnacht een slapeloze heeft opgeleverd. Mijn nieuw stuurtje - voor eenmaal dat ik iets op Internet kocht - is een complete RAMP. Niet het stuurtje op zicht maar na montage zat ik op mn Cervelo als een  ineengestrengelde slang ! Onmogelijk op dergelijke manier te fietsen laat staan 180 .. dus snachts wakker gelegen tot ik eindelijk een oplossing vond .. kzal dan maar met mn MERCKX mét beugels rijden. Dit was oorspronkelijk mn gedacht ..en dus beter ineens doorgedaan hiermee ..

  De trainingen dan .. maandag uurtje en nog wat losgefietst na mn twee uur run op zondag. Dinsdag ...gietende regen ... zerodag .. woensdag een blokken (geen brokken) loop met intensieve dingetjes ...donderdag ondanks regen en wind, een mentale bike van 3.30 uur, kwam thuis met een gevoel van "wie of wat doet me wat " ..vrijdag een indoor zwem - hoe lang was dat geleden - en in de middag een duurloopje ..gisteren LAATSTE thuistraining / transition van 2 uur bike en 30' loop erachter. Zo dat was het dan voor dit jaar ...meer kon niet door het weer ...

  Zaterdag doe ik mn stikkende best om er te raken en het motto is ..." Quitters never win / Winners never Quit " ...

  20-09-2015 om 11:11 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAATSTE ZWARE...

  Week is achter de rug. Eindelijk, alhoewel ...het enige negatieve is dt mn Cervélo nog steeds niet 100% klaar is ... de beugel is er, en eindelijk heb ik de shifters, die verneukt werden bij monteren (bedankt Shifting Gears Brugge !!!) gevonden. Al bij al moet ik tevreden zijn van mn laatste week, alles kunnen doen wat mn coach voorschreef, ttz ergens zoals we het al een paar jaar mét sukses doen. Een intensieve loop, een identieke bike, evenals een lange run en bike, een deftige koppel, dit keer was het dus 2uur en 45' run er achter, twee goeie pit-zwemmen (twordt er wel koud) ..en vanmorgen afgesloten met 2uur lange rustige loop. De geplande halve maraton heb ik links gelaten, frisheid is wa weg, en in een "wedstrijd" loop je sneller, wat niet de bedoeling is ..

  En deze week ... de coach heeft me een lichter ding beloofd ...in elk geval er zal GERUST worden ...dat weet IK zeker... net nog een taper program gelezen van de grote DAVE SCOTT ...ook hij drukt erop tijdig te beginnen RUSTEN ...

  Toekomende maandag ben ik dan in Alcudia waar ik toch nog wa dingetjes kan doen ...zeezwemmen bijvoorbeeld ...

  13-09-2015 om 17:59 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG EEN WEEKJE ..

  Doortrainen en tseizoen zit er weer op ! Maar dat wordt nog een serieus weekje ...natuurlijk in het vooruitzicht van Ironman Mallorca op 26 september. Sabine/Frank hebben alvast goe/warm weer voorspeld ..laat ons hopen ..want zoals het vorige week en nog deze morgen was ...ni-te-doen ...zwemmen in de pit ...golven/surfers/water-temperatuur ...een lange bike zoals gisteren, beuken tegen de wind-in aan 20 per uur, wat heb je daaraan (en Lanzarote is pas toekomend jaar mei ! ) enkel het lopen is nog ok zoals vanmorgen in de bossen uit de wind en regen, goed voor 100 minuutjes (ietsje TE rap)

  Deze week nog een vijf-uurtje bike, een deftig BRICKje en zondag een half maratonnetje met als extra 30 minuutjes cooling down. Ook minder wind dus met de buurvrouwe nog een paar keer de pit in. En ... mn nieuw triatlonstuurtje is bijna gemonteerd, want kga met de Cervélo rijden op Palma, gisteren raakte ik vooruit gelijk een boerekar met mn MERCKX+beugels ...enkel mn wieltjes versteken zodat ik achteraan een 27 heb (oude mannen toegelaten ! ) ...

  06-09-2015 om 16:00 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70.3 BUDAPEST

  Zaterdag nog eentje aan mn palmares toegevoegd. Boedapest, in godsnaam zou je denken ...wel vorig jaar won hier een  collega in haar age-group en toen dit bekend werd, was er een reaktie van mn overgebuur de kiné, die daar zn broer wonen heeft, zou dat niks voor jou zijn ...et voila we waren vertrokken. Vertrokken waren we bijna niet want vorige donderdag was er weer een serieus ongeval net voor Zaventem, shit niet waar zeker ...maar net nog een afslag kunnen nemen en via de kleine ring toch nog net op tijd aangekomen voor onze vlucht.

  Ironman in Budapest wel het was er in orde qua organisatie, wel niet de impact van een IRONMAN à la Lanza/Nice en zeker niet Kona maar echt in orde ...Registratie, fiets inchecken zéér vlot ...En ook ik was in orde - al zeg ik het zelf - ondanks de kleine twijfel over de al dan niet ZONA of zoiets, niet een laatste pittige of lange kunnen doen. Dit bewijst alleen dat RUST zeker ook zn effect heeft ...

  De game dan ...zwemmen in erg aangename zijplas van de Donau, water ideaal zo'n 22° geen stroming (profs zwommen zonder pak/age groupers-joepie- mét) ...starten in rustige wave ...alles ok tot er ééntje van een vorige wave pardoes kop-tegen-kop met mij wou zwemmen, eventjes groggy maar toch netjes en zonder forceren zwem kunnen afwerken. kZag nog net een fransman uit mn age-group vertrekken met de fiets, dus dat zou achtervolgen worden. Ook geen problemen met fiets - remember mn getapte beugel - en direkt in goei ritme. Kwam daar echter ook een zéér sterk fietsende Spanjaard voorbij ..ni bij te houden, ook een Oostenrijker ...no worries ...enkel met mezelf bezigblijven ...5de aangekomen in tpark. Geen podium dit keer ...maar "gelukkig" mochten we ook nog lopen en dat liep ook gesmeerd ...na 7 kilometers eerst die fransman en kort daarop die Oostenrijker voorbij gelopen ...en finaal 2de geworden ...eerlijk die Spanjaard was echt een sterke, liep ook nog bijna 3minuten sneller dan mijn 1.50 !

  Ook fijne  ceremonie daarna - netjes op tijd - en ...op het fotootje met Paula Newby Frazier  hier als gaste ...

  Echt een aanrader die race - alsook de stad Budapest ...en nu ...Mallorca is waiting ...kzal maar terug beginnen trainen zeker ?

  26-08-2015 om 12:49 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET BEETJE ...
  Probleempjes naar Budapest. Nadat ik vrijdag le feu-vert" had gekregen van mn dokter, volgens hem waren mn symptonen niet van een ZONA, dacht ik terug in orde te zijn voor Budapest. Vooral het morele front was terug klaar, zaterdag 10k gelopen zonder probleem, zondag sedert een week terug de "pit" in en 2 uurtjes bike...maar na 10k ...terug breuk aan mn beugel ...dus opnieuw oplossing beginnen zoeken ...bij het bedrijf welke me vorige keren uit de penarie heeft geholpen kreeg ik vorig keer de melding " dat dit de laatste keer was dat kon geboord worden " ! ...een paar fietswinkels opgebeld ...ofwel dicht tot donderdag ofwel geen stuur beschikbaar ...dus voorlopig zal ik het doen met één vijs en een tape ter versterking ! Hopelijk alles goed op t einde !

  17-08-2015 om 16:59 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAPEREN BEGONNEN
  tMocht feitelijk nog niet van de coach. Maar wat vorige week een onschuldig irritatietje aan bovenbeen leek, percies wa huid die ontstoken is, blijkt na een check-up bij mn dermatologe een ZONA te zijn ! Een zona zou dan weer een gevolg zijn van ..vermoeidheid ! Zelf heb ik daar tot nu toe niks van gemerkt, integendeel, met dit schitterend weer zonder probleem een knappe trainingsweek achter de kiezen en rug, met alles derop-en-deran, een lange bike, een meer dan bevredigende BRICK op vrijdag -2500 swim/70k bike en 45' run en zondag als afsluiter een 100minuten loop ! Alles is orde voor Budapest dus, ware het niet van dat gedoe ..derhalve wa vroeger beginnen taperen en enkel "bezig" blijven. Omdat wondjes niet "nat" mogen raken pas op eind van deze week nog eens de pit in ...best geen zorgen maken, kop en conditie zitten goed !

  11-08-2015 om 18:17 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen hemel en hel ..

  Op dit moment zit ik zowat ik een Club Brugge stemming. kWeet ni of ik goed ben/klaar ben of net niet ...In de Champions League of niet ... dinsdag een lekkere IDT loop met maat en woensdag na 50k ...ai wa gekraak aan heup ... licht pijntje, tzal wel passeren zeker, maar donderdag ... krom/krommer/kromst ... ni recht geraken aan bekken ...kiné gedaan ...maar tbleef pijnlijk, moeilijk stappen/zitten ...bovenop was sedert een lange tijd  met buur - supporter in Budapest - afgesproken een BBQ te houden ...dan maar - tegen mn principes - dokter opgebeld en spuit met troep erin gekregen ...dus ... beetje twijfels maar tzit nog steeds zooo diep ..gisteren terug wa losgereden en vanmorgen 2000 gezwommen en 2uur erachter zonder probleem gefietst. Spijtig dat ik - zoals vorig jaar trouwens - de 10miles in Wenduine niet heb kunnen lopen ...maar indien alles verder verloopt zoals vorig jaar ...kwil er best voor tekenen !

  Zie net dat mn maat van vele prettige momenten in Lanza/ Klagenfurt en meer, Big Marc, in Maastricht de strijd staakt aldaar ...maar ook de volgende jaren niet meer "zou" gaan Ironmannen !! IK geloof dat alvast niet ...Marc ...we spreken mekaar nog ...mijn uitleg aan velen mensen waarom ik dat doe is steeds " een PORSCHE/FERRARI kun je kopen ..mooie vrouwen ook ....maar dat gevoel wanneer je over de FINISH komt op een IRONMAN niet " ...Marc ...see you next year ...in NICE of LANZAROTE !!!

  02-08-2015 om 17:47 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAAR MAAR WAAR

  Het menselijk lichaam zit soms raar in mekaar. Het mijne in elk geval. Vorige week zaterdag liep ik krom als een oude man (misschien ben ik het wel ?) en mn kinésiste sprak van een Lumbago ...alleen het woord alleen al ...zondag de muren beginnen oplopen .Gelukkig viel de regen met bakken uit de lucht en trok de Tour de bergen in waardoor ik weer wa kon dromen om toch nog eenmaal die reuzen te gaan beklimmen (toekomend jaar ?). Maar zie, we gaan toch niet trunten zeker, vanaf maandag - tging nog niet erg vlotjes, maar toch - terug de draad herop-genomen. Gelijk een 2uur bike met blokjes. Op onze Nationale feestdag een hete-groepsloop van 1.20 aan 12.4km/min .Woensdag een lange 4uurs bike zonder problemen. Enkel het zwemmen blijft wa achterwege. In het zomerseizoen liggen de zwembaden aan de kust vol met toeristen en door de constante sterke wind was het nog niet veel mogelijk geweest om veel in mn PIT te zwemmen. Maar donderdag gelijk de beuk erin, een onvervalste BRICK noemen kenners dat. 40' ochtendzwem in de pit, wa eten gevolgd door 2.10 bike en een 8km koopelloop in 42' met één enkele pijnscheut in mn rug ...Vrijdagmorgen dan, weer windstil, 30' ochtendswim, maar ...nu niet vlot en meer dan lief rugpijn ...daarna gelukkig kiné-beurt. Vandaag met deze storm een rust/zero dag ...velen hebben daar problemen mee maar ik heb daar meer dan behoefte aan en kan ervan genieten ! Forme zal beslist niet weg zijn ! Morgen nog een lange-groepsloop en  mn week was best ok!

  Toch spijtig dat de nv IRONMAN deze van Maastricht zo laat heeft aangekondigd, zo vlakbij ! maar ik had planning al gemaakt met nog Budapest en Mallorca op de agenda. Maar wat niet is kan nog komen ...in 2016 ?? wait and see ...

  25-07-2015 om 21:43 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPS ...vele DOWNS

  Tis ni dat ik ga klagen maar toch ...het goei gevoel van voor Gravelines is nog niet terug. En donderdag dan nog opgestaan met een geblokkeerde rug ...vrijdag precies weer voorbij, en ...als een beginner terug 2uur bike gevolgd door 30' koppelloop ...gevolg ...zaterdag terug alles vast ...mn Kiné sprak van een LUMBAGO ! dus pillerie en pijnlijke maag ...ja tleven van een triatleet, laat staan een Ironman, loopt ni altijd over rode lopers en rozen ! Maar bij nazicht vorige jaarschema's zit ik precies op zelfde ttz vorig jaar ook wa gesukkeld met lijf en leden. Maar tkomt wel in orde !

  Waar ik me kan over-opwinden op de "sociale-triathlon" gebabbel is dat velen daar de wijsheid te koop hebben en ik mn een dikke pannekoek voel. Mannen die met moeite een kwartje hebben gedaan spreken daar over "zouttabletten/diëtisten...of het niks is. Zijn niet content over hun tijden in Roth terwijl ze niks te vergelijken hebben wegen Rookies ... en dan die vragen ...waarom ze bij het lopen steeds de pot moeten opzoeken ...help ...tzal wel weer aan mezelf liggen zeker ?


  20-07-2015 om 19:14 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRAVELINES 113

  Sorry voor de trouwe followers ...Internet een paar dagjes uit geweest ...

  Vorige zondag terwijl velen in Frankfurt uitvielen door de hitte aldaar, ikzelf een halvetje - frans championnat - meegedaan in Gravelines. De formule was een beetje aangepast à la Française, en diende 3000 gezwommen, 90 gefietst en dan de halve maraton gelopen. Waar of geen waar, maar t'was were van dadde ... nadat het de vorige dagen beestig heet was, zondag bij de start om 9uur frisjes maar zware wolken aan de hemel. Bij het zwemmen merk je uiteraard niks van nattigheid ...maar van bij uitkomen van het water zag ik direkt supporters onder paraplu's ...EEEK ...iedere keer ik hier iets doe in het Noorden is er regen ...twas zo tijdens de halves van Damme/Brugge vorige jaren en kijk ..opnieuw idem ditto hier ...ook vorig jaar hier gans de dag pokkeweer met regen die met bakken uit de lucht viel ..Hier dus niks anders ...met stevige wind en na 50k een onweer met donderslagen ...bangelijk zoiets ...geen risico's genomen en rustig uitgereden ...gevolgd door een sterk halve maraton - 1.50 - tblijft mij sterkste punt. Maar al met al een zéér goed gevoel, enkel zwemmen wat opdrijven ..en nu op naar 22 augustus ...70.3 Ironman Budapest !!!

  10-07-2015 om 17:47 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (9)
  22-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tBEGINT TE JEUKEN
  Nog twaalf dagjes en ik kan mn seizoen echt beginnen. Zondag 5 juli dus Gravelines (Gravelingen !) Het begint tijd te worden om eens een "echten" te doen na een paar testjes. Trainingen lopen "lekker" enkel zou het weer wa beter moeten zijn om in mn "pit" te kunnen zwemmen. Temperatuur is best ok maar door wind is de golfslag nog te hevig en maakt zwemmen veels te moeilijk. Maar tkomt goed. Vorige week toch tweemaal de pit in / een lange 4 uurs-goeie bike en een deftige halve maraton in Torhout (winner 65+ in 1.44 met plasstop) met een goei gevoel en vertrouwen naar deze laatste VOLUMEweek en dan go go ...

  22-06-2015 om 11:09 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WERELDPLOEGje
  Vrijdagavond bij zwoel weer vlug nog de 12k Vuurtorenloop gedaan - 3x rond mn pit - snel mn "prijs" - een shampootje - afgehaald om tijdig voor mn flatscreen te zitten om de op één-na beste voetbalploeg ter wereld te mogen aanschouwen ...kWas acht minuutjes te laat, maar dat zou toch maar de warm-up zijn voor de "real-thing" dan pas zouden de stars eraanbeginnen, dacht ik ... maar bleef maar wachten en hopen, allez beste/betere/dominante spelers van de Premier Legue/de Bundesliga waar zijn jullie ...Driesje nog kleiner dan anders, die Rooien van Volkswagen - zn pree is pas aangepast - Lateral Witsel ...ik zocht ze overal ...gepingel  van jewelste van Eden Huzaar ... Benteke waar Real Madrid op zit te wachten, help ook ni gezien ...en Chadli die onze TOPscorer zou vervangen zei de "Moi/Je" Coach ...wel die bleef gans de match op de bank !!! Was da een zootje vrijdag !! En de pers ...wanneer brengen die ook eens een beetje kritiek op deze overroepen gasten ??

  14-06-2015 om 21:58 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK ...
  begint mn training erop te trekken na twee non-weken ! tZal natuurlijk alles te maken hebben met het "weer" natuurlijk ...niks voor niks ontstond triathlon op het zonnige eilandje Hawaii niet waar ! Dus deze week voor het eerst in mn geliefde pit kunnen zwemmen, en het voelde lekker an, het fietsen, wel deze week op een "reserve" luxe-leen-fietsje moeten doen, een SCOTT PLASMA zowaar, want opnieuw een beugel afgebroken van mn Cervélo dus, in nood kent men zn vrienden !! Kortom, alles-erop-en eraan deze week, vrjdag een zwoele-net-voor-het-onweer loop en deze morgen 2.15 biken met loop erachter, vooral het lopen in nog steeds in orde, zelfde tijden als vorig jaar ...Deze week - tussen badkamerklussen in - nogmaals van tzelfde hopelijk, met vrijdag ook een 12k  straat - of ist pitloop (3x errond ) op tprogram ...

  07-06-2015 om 17:23 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORMANDY
  Vorige week nog eens de "landingbeaches" van Normandy weest bezoeken. I shall always remember them !!! Altijd weer met veel respekt en emoties deze plaatsen bezocht waar de arme/jonge sukkels onze bevrijding hebben ingezet. Thanks Yanks/Tommies en ook Merci les Canadiens. Want in dit grote verhaal worden de Canadezen meestal over het hoofd gezien, al deden ze meestal wel de meest "dirty jobs", zoals bv in 1942 tijdens een "try-outje" in Dieppe om de zwaarte van  de Atlantikwall eens te testen ! Gevolg : 4000 doden, maar de generaals hadden wel veel geleerd. Steeds onder de indruk van Omaha beach/Pointe du Hoc waar de Amerikanen kliffen van 30m hoogte dienden te beklimmen om een batterij uit te schakelen, terwijl die batterij nog niet eens functioneerde, den Duits had nl. BOOMSTAMMEN in de bunkers geplaatst ipv kanonslopen wat bij verkenning uit de lucht niet werd opgemerkt ! Echt ingenieus hoe de mof zn verdediging organiseerde, bv de bunkers van 2 meter dikte ondoordringbaar voor het geschut vanaf de vloot/ ofwel werden ze gecamoufleerd net als zomerhuisjes. Om stil te worden ook bij het bezoek aan de begraafplaatsen bovenop Omaha beach, 9000 GI's liggen hier begraven, of ook op het Duits kerkhof van La Cambe, jongens die niet eens 18 jaar werden ...

  30-05-2015 om 22:32 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COACHES
  Nooit een grote fan geweest van dat soort ! Bestwetertjes, uitleggen ...ben er zelf ééntje geweest voor een periode, maar vond me meer trainer, een coach is iemand die de weg wijst, zoals een coach-driver, buschauffeur of zoiets. Wat we echter gisteren hier bij het wéireldploegsje meemaken ..nie geweune ...grootheidswaanzin van Koeke ...met een ploeg van uitgebluste/afgedankte spelers heeft de vorige man het uiterste uit die klieke gehaald ! Nu haalt ie efkens z'n portefeuille bonen, "hoeveel kost da hier ? 200.000 EURO "geen probleem" ! Precies of die Vanderhaeghe al zoveel getoond heeft ...de messias precies ! maar was dat ook al niet die Bob de Roemeen, of die Glenn de grasmaaier ? By the way, ik heb er ook eentje ...

  12-05-2015 om 18:08 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KARAKTER of GOED-GEK ?
  kHad het er nog over met de coach, "ni beter wa rusten/goesting is wa weg met dit weer" ! "Rusten is geen optie" zei ie !!! ...Dan komt de niet-coachable basketter weer boven in me enne ..."Coaches are hired to be fired ". Echt, het gaat er ni om dat ik geen "goesting" heb om te trainen, tzijn de omstandigheden ! Kom eens hier aan de kust de wind voelen !!! Dinsdag daarom een 16k/90 minuten run gedaan in bos netjes beschermd, en gisteren, ja gisteren ...blokjes KRACHT rijden ... hoe stom kun je zijn zoiets te doen op je leeftijd, man man toch ...  gestart met wind in de rug/zij van overal quoi, met rukken aan je stuur  ...de onweerswolken in de verte kwamen steeds dichterbij, maar, ambitie/goesting/koppigheid zeker, kzal het wel halen ... wel kheb het gehaald, net niet een Steegmansje of 2 gedaan (in de gracht/vaart worden geblazen) en die wolken of was het een onweer die viel natuurlijk met bakken op lijf en leden, met hagel er bovenop ...Wat je daaran hebt ? Frustaties, natte kleren en fiets, voor ochgot 41k/1.50 met pieken tot 15k en minder SNELheid !!! Mij niet meer gezien ...wel nog een zéér goeie swim gisterenavond in De Haan - héélemaal alleen in zwembad - spijtig dat het bad dichtgaat op 1 juli ! Ondertussen davert het huis hier weer onder een stortbui !!! en dit aan de vooravond van mn 45ste huwelijksverjaardag, denk daar maar eens over-na !!!

  07-05-2015 om 09:58 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEN DRAAD
  precies een beetje kwijt. Dit is het gevoel dat ik deze week ervaar. Minder goesting, de wind die onverminderd blijft blazen hier aan de kust waardoor trainen telkens "vechten" is, een temperatuur die ook niet uitnodigend is, waardoor ook nog steeds "winter"kledij nodig blijft, maw nog maar één luttele keer met blote benen-armen kunnen fietsen? van-in-de-pit-zwemmen kan ik enkel nog maar dromen   ...Vergelijken is misschien niet nodig, en dat is wat ik teveel doe wellicht, benen en recuperatie van 10 jaar en langer zijn niet meer dezelfde ...maar moeilijk aan te nemen zeker ? Vrijdag bv de 10k van Knokke gelopen in 50' maar moet wel paar minuten af wegens lang dienen aan te schuiven voor aan start-mat maar nooit goed gevoel gehad  ...kmag echt niet pessimistisch doen ... enkel voortbouwen met zondag de 15k Dwars door Brugge run ...

  03-05-2015 om 17:07 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOETBAL IS OORLOG !

  Gisteren voor het eerst sedert 19......79 naar tClubtje geweest ...... toen betaalde ik ergens 500 belgische franks voor een zitje ... nu had ik een uitnodiging, vandaar ....zoals alles - en ook mezelf - is er wel één en één verandert sindsdien .. een parkeerplekje is nu nog te vinden op 15 minuten lopen, tenzij je een dure parking wilt betalen waar het wemelt van SUV's / blitse Mercedessen ...crisis Meneer ( is de Club niet de ploeg van ..het WERKvolk in Brugge naast de Christelijk Bourgeois van de Vereniging ??) !! Als niet-Blauw-zwarte-sjerp drager viel ik onmiddellijk op ...van kleuren gesproken ...pas bij thuiskomst die schandelijke Vlaamse-Leeuw tifo gezien op Internet ...WALGELIJK !! Wir haben ist nicht gewisst !!! Op de tribunes voel je direkt een sfeer van hoop op die titel bij de blauw-zwarte modale fans, achter het doel -de spionkop dus - onmiddellijk een en al spanning en agressie tegenover de RSCA, bommetjes/karton gooien, de gekende middenvinger, scheldtirrades ...natuurlijk moesten de "slimmen" van geest genre doelman Proto/"tatoe" Defour op deze provocaties ingaan ...Maar ook "schoon" vrouwvolk gespot op die tribunes ...groupies met - bij een koude wind - met hun ganse-hebben-en-houden tentoonspreidend showend ..cool ...maar content naar huis ..WE hebben gewonnen - ttz tweemald gescoord de andere "slechts" éénmaal ..dus gewonnen !!

  "If triathlon was easy, they've called if Football" of zoiet ! Triathlon dus, vorige week deftige week gehad - here comes the sun - verstandig met nodige rust na inspanning, en zaterdag een deftige 10 miles (was wa meer ) gelopen tussen Blankenberge en Oostende als afsluiter ...deze week RUST (??) week want ...SCHILDERWERKEN  !!
  20-04-2015 om 12:04 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANGE VOORBEREIDING
  Eindelijk hier ook "ten lande" een deftig trainingsweer(week) . Echter nog steeds niet in zomertenu - korte mouwen/blote benen - getraind. Ik versta niet dat sommige dat reeds doen. Gisteren bv 3 uur tegen de westenwind richting Nieuwpoort met maat, wel twas ok maar de wind blies wel serieus en wa frisjes (wel zonder handschoenen). Wel vorige week een "fringale" gehad tijdens lopen ...na goed 30minuten ging het licht uit en werd ik duizelig .. dan maar gestopt. Voor de rest een deftige week gehad. Ook een technisch berichtje - kweet het tis van alles wa - mn mekanieker heeft mn MERCKX bike eindelijk perfekt afgesteld, waardoor ik er eindelijk "goed" op zit. Dus alles "loop" best ok - deze weel doe ik de Vindictive run (16k) en ook de 10k in Knokke en 15k Dawar door Brugge op tprogram ...kwestie van de "schitteren" binnen ...nog zeker twee maanden ...

  13-04-2015 om 10:20 geschreven door Norbert Ironman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)

  Archief per week
 • 05/11-11/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 10/07-16/07 1978
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Over mijzelf
  Ik ben NORBERT HALLEMEESCH
  Ik ben een man en woon in 8450 BREDENE (BELGIE) en mijn beroep is Ex-transportplanner nu ....full time triathlete zonder sponsor !.
  Ik ben geboren op 23/10/1948 en ben nu dus 70 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Gitaar spelen, muziek, sporten......
  Ex basketter werd in 1984 triatleet ! Na 10x Almere en 14 IRONMANS nu tijd vr KONA via IRONMAN KOPENHAGEN in 2014 !

  Inhoud blog
 • PRIL
 • PLANNEN
 • IRONMAN BARCELONA
 • BARCELONA .... Llevamos
 • BARCELONA ... twordt krap ...

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!