Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffĂ© chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien stroganov
    benodigdheden voor 4 personen
    • 700 gr verse aardbeien
    • 2 eetlepels cointreau
    • 1/2 koffielepel fijngeraspte sinaasappelschil
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 5 dl opklopbare room
    • 2 el poedersuiker

    werkwijze
    • snij de aardbeien in hapklare stukjes en doe ze in een kom
    • meng er de cointreau, het sinaasappelraspsel en de vanillesuiker onder (als het zeer zoete aardbeien zijn volstaat 1/2 zakje
    • zet dit mengsel minimum 1 uur en maximaal 1/2 dag op een koele plaats (mag in de koelkast maar hoeft niet persĂ©)
    • laat de aardbeien lichtjes uitlekken en schep een kwart van de aardbeien terug in het vocht
    • neem 4 grote wijnglazen of glazen schaaltjes en verdeel de licht uitgelekte aardbeien over de glazen of schaaltjes
    • plet de overgebleven aardbeien met een vork grof
    • klop de room stijf met de poedersuiker en meng er de grof geplette aardbeien onder
    • verdeel deze aardbeienroom over de aardbeien in de glaasjes
    • zet in de koelkast tot je kan serveren
    • rasp wat fondant chocolade over de aardbeienroom en dien op.
    Opmerking:
    • dit kan ook gemaakt worden in het vroege aardbeienseizoen als de aardbeien nog niet zo zoet zijn omdat ze toch gemarineerd worden.
    • snel en gemakkelijk op voorhand te maken dessert.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs