Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    17-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemarineerde spaanse kwarteleitjes (veggie)

    Deze eitjes zijn doorgaans een succes in een aperitiefhapjesbuffet. Ze kunnen het beste de dag voordien gemaakt worden omdat ze dan echt gemarineerd zijn. De vinaigrette waarin de eitjes zijn gemarineerd kun je met een stukje brood lepelen.

    Ingrediëntenlijst:
    12 kwarteleitjes


    voor de vinaigrette:

    • 6 eetlepels olijfolie e.v.

    • 2 eetlepels sherryazijn

    • 1 héél fijngehakt sjalotje

    • 2 eetlepels dilleblad, ook fijngehakt

    • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

    • 2 eetlepels pimiento (geroosterde en ontvelde rode paprika)

    Voorbereiding:

    • Koop voorgekookte kwarteleitjes of indien je deze niet kan vinden kook de verse kwarteleitjes vijf minuten in water met een scheutje azijn. Laat ze schrikken onder koud water, en pel ze.

    • Koop geroosterde paprika in bokaaltjes of indien je die niet kan vinden rooster de paprika in de oven (200 grC) 10 minuten, draai hem om en rooster nog eens 10 minuten. Laat een beetje afkoelen, en trek het vel van de paprika. Snijd het vruchtvlees (zaadlijsten verwijderen) in kleine blokjes.

    • Hak de kappertjes grof.

    Bereiding:


    Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Doe in een bakje met de hele, gepelde eitjes.

    Zet minimaal twee uur in de koelkast. Schep af en toe voorzichtig om.

    Ik maak meestal 2 maal zoveel vinaigrette als in het recept aangegeven omdat ik het heerlijke marinade vind dit lekker opschept.


    Serveren:
    Op kamertemperatuur. Leg de eieren in een schaaltje met prikkertjes voor de eitjes en stukjes brood (eventueel licht geroosterd en ingerweven met knoflook) voor de vinaigrette Overschotjes van de vinaigrette kan je ook g
    ebruiken op sla.

    Je kan ook een individueel eitje in een klein borrelglaasje scheppen en zo per persoon een portie maken.

    17-02-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provolone met luikse siroop (veggie)
    een ideaal aperitiefhapje voor een onverwachte bezoeker

    ingrediënten
    • blok provolone kaas (of elke andere harde pittige kaassoort)
    • luikse siroop

    bereidingswijze
    • snij de kaas in staafjes
    • dip de staafjes tot halverwege in de siroop en schik ze op een schaaltje

    je kan ook de staafjes zo op een schaaltje schikken en er een potje siroop bijgeven zodat mensen zelf kunnen dippen

    17-02-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarom deze blog
    deze blog is er vooral gekomen om het nodeloos kopieren van recepten tussen een aantal mensen te vermijden, kopies die dan toch ergens belanden waar ze niet moeten belanden of gewoon verdwijnen. Hier zullen recepten verschijnen van gerechten die gemaakt geweest zijn door één van ons en die we lekker vonden, aangepast hebben (omdat je een kookboek niet altijd klakkeloos moet volgen) en met iedereen willen delen.
    De recepten zijn niet door ons uitgevonden. We hebben allemaal massa's kookboeken en de recepten komen uit één er van. Waar mogelijk zullen we vermelden wat de bronnen zijn.
    voor tips vragen of wat dan ook kan u ons mailen.
    alvast veel lees- en kookplezier.

    anja


    17-02-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs