Zelfvoorzienend leven - gezondheid - groei - OVERVLOED!
05-07-2011
De gezonde eigenschappen van ROOMBOTER!
Roomboter
bestaat voor 82% uit vet. Lekker ongezond, zou je denken. Niets is
minder waar.
De
verzadigde vetten in roomboter zijn licht verteerbaar en kunnen zelfs
goed werk doen in onze darmen. Is het gezonder om roomboter te
gebruiken in plaats van margarine?
Ons
lichaam heeft verzadigd vet gewoon nodig, alleen is het wel zaak om
de goede verzadigde vetten binnen te krijgen.
De
vetten in roomboter bestaan voor meer dan de helft uit verzadigde
vetzuren. Dit zijn bij boter, in tegenstelling tot andere dierlijke
en plantaardige vetten, vooral vetzuren met korte ketens. Die zijn
licht verteerbaar en hebben een gunstige werking in de darmen. Verder
levert boter ook vitamine A, een kleine hoeveelheid vitamine D en
mineralen als natrium, calcium en fosfor.
De
slechte reputatie van roomboter heeft vooral te maken met de slimme
marketingscampagnes van de margarineproducenten vanaf de zestiger
jaren. Dit terwijl margarine in die tijd (en nu nog steeds in de
Verenigde Staten) vol zat met de ongezonde transvetzuren ontstaan uit
gehard plantaardig vet.
Nadat
het verband tussen transvetzuren en hart- en vaatziekten in de
openbaarheid kwam, stapte de margarine-industrie in Nederland in de
negentiger jaren over op een productieproces waarbij minder dan één
procent transvetzuur wordt gevormd. Maar ondertussen wordt gehard
plantaardig vet nog wel steeds gebruikt in de meeste koek- en
banketproducten.
Roomboter
bevat ook een klein deel transvetzuren (2-3 procent), maar dat zijn
dierlijke transvetzuren die juist bescherming kunnen bieden tegen
hart- en vaatziekten en kanker. Margarine (vroeger kunstboter
genoemd) blijft een bewerkt product, terwijl roomboter puur natuur
is. Hoe gezonder de voeding van de koe, hoe gezonder het vet.
Goudsbloem
is een winterharde, eenjarige plant uit de Composietenfamilie en
wordt tussen de 30 en 70 cm hoog.
Goudsbloem
heeft een dunne penwortel en een lichtgroene, brosse, sappige,
hoekige en rechtopstaande stengel die bovenaan vertakt is en bedekt
met haartjes.
De
bladeren zijn groen, harig, en peddelachtig van vorm. De bladeren
zijn gaafrandig.
De
plant bloeit van juni tot en met september (soms nog langer) met
gele tot geeloranje schijfbloemen van 4 tot 7 cm doorsnee.
De
typisch geurende margrietachtige bloemen staan in alleenstaande en
eindstandige, stralende bloemhoofdjes. De buitenste lintbloemen zijn
talrijk aanwezig meestal in verschillende rijen. De binnenste
buisbloemen zijn iets donkerder van kleur. De bloemhoofdjes gaan
open bij zonsopgang en sluiten tegen de avond.
Het
zaad is een sikkelvormig nootje, beige, 5mm lang, gevormd zoals een
apostrof met een knobbelige ruggengraat.
Goudsbloem is een
van de veelzijdigste kruiden. Hij is populair als vrolijke
tuinbloem, om zijn cosmetische en culinaire toepassingen, als
verfplant en vanwege zijn vele geneeskrachtige
eigenschappen. Omdat deze winterharde eenjarige plant het
hele jaar door schijnt te bloeien, kreeg ze de botanische naam
Calendula.
Candendula
is afgeleid van het Latijnse woord "Calenda" wat elke
eerste dag van de maand aangeeft. De naam geeft dus aan dat de plant
op de eerste dag van elke maand bloeit.
De
oude Egyptenaren waarderen de plant al vanwege haar verjongende
eigenschappen.
In
Europa is de plant lang gebruikt in soepen en stoofpotten en
om boter en kaas te kleuren.
In
Amerikaanse burgeroorlogen gebruikten artsen op het slagveld de
Goudsbloem om open wonden mee te behandelen. Goudsbloem is
ook geassocieerd met de heilige maagd Maria. De Engelse naam voor
Goudsbloem is ook 'Marigold'.
Het
lichtgroene blad staat voor een milde werking op maag en darmen.
De
oranje bloemen staan voor levenslust, de oranje bloemkleur is
samengesteld uit geel en rood, geel staat voor stimulering van de
lever, rood voor de bloedsomloop.
Goudsbloem geeft
nieuwe kracht en vitaliteit. Maakt vastzittende emoties los
in lichaam en geest.
Medicinaal Als geneeskruid
gebruikt men de (gedroogde) bloemen.
Werking en
karakter Natuurlijk antibioticum Goudsbloem bevat
een natuurlijk antibioticum. antiseptisch, bloedstelpend,
ontstekingsremmend, schimmelbestrijdend, ontgiftend, krampstillend,
wondhelend, zweetafdrijvend.
Uitwendig Het beste
middel tegen huidaandoeningen: bij ontstekingen,
(schaaf)wonden en zweren.
Bij
steenpuisten, eczeem, absessen, fistels, brandwonden, berg, en
droge huiduitslag, vooral bij kinderen, tevens psoriasis en
decubitis, en winterhanden.
Bloedzuiverend bij alle
infecties (bij alles waar 'itis' achter staat, kan men
Goudsbloem inzetten). Ook preventief bij anemie,
hypertensie, hoofdpijn door te weinig bloedtoevoer naar de
hersenen en duizeligheid, Goudsbloem verwijdt de
perifere vaten.
Verbetert en reinigt de spijsvertering.
Stimuleert de lever en de maag. Ook bij allerlei infecties in
het maag- darmkanaal. Bij gastritis.
Heeft een licht
laxerende werking. Kan ook worden gebruikt om lintwormen
te verdrijven.
Gebruik de tinctuur bij alle mogelijke
pijnlijke en ontstoken plekken en schimmelinfecties. Gebruik de
crème bij uitslag, spataderen, ruwe huid, pijnlijke anus, spruw
en als lippenzalf. Gebruik het olie-extract bij droge
uitslag. Een goudsbloem kompres helpt bij ontstekingen. Maak een
kompres van goudsbloemthee of tinctuur voor ontstoken plekken op de
huid, pijnlijke tepels en pijnlijke ogen.
Inwendig
Gebruik
een sterke thee of een verdunde tinctuur als spoelmiddel bij
pijnlijk tandvlees en keelpijn Neem thee of tinctuur bij
gezwollen lymfeklieren,kinderziekten, ontstoken amandelen,
gastritis,galblaasproblemen, pijnlijke menstruaties,
cellulitis en na operaties. Gebruik het met smeerwortel
bij vergroeiingen en maagzweren en met salie tegen
griep.
Dosering Gebruik naar believen. Bij
kinderziekten elke twee uur een halve kop thee van drie of vier
bloemen getrokken in een kop kokend water. Laat voor kompressen
een handvol bloemen 15 minuten trekken in 6 deciliter heet
water.
Decoratief Droog bloemblaadjes om kleur aan
melanges te geven.
Huishouden Kook de bloemen voor
een vaal gele verfstof.
Cosmetisch Voeg de
bloemblaadjes toe aan crèmes en een bad voor reiniging, genezing en
het zachter maken van de huid.
Goudsbloemzalf Leg
je handen tegen elkaar. Leg er goudsbloemen in. Je kunt de hele
plant, uiteraard zonder wortel, gebruiken. Je hebt vier van die
handkuiltjes vol goudsbloem nodig. Laat nu 500 g vaseline in een
pan zachtjesaan smelten. Roer de in stukjes gesneden goudsbloem
eronder en laat een nachtje staan. Verwarm opnieuw en zeef het
goedje. Giet het in potjes, laat het afkoelen en doe er een
deksel op. Goudsbloemzalf werkt desinfecterend, wond helend,
reinigend, genezend en beschermend. Gebruik ze bij schrale en droge
huid, kloven en jeuk, doorligwonden en
spataders.
Goudsbloemolie Verzamel verse, droge
bloemen en doe ze in een glazen pot. Giet er koudgeperste
olijfolie op tot de bloemen onder staan. Zet de pot op een warme,
donkere plaats. Regelmatig even schudden is de boodschap. Giet de
olie na vier weken door een dunne doek. Goudsbloem olie werkt
wond helend en verzachtend.
Goudsbloem aftreksel Als
je last hebt van een uitwendige ontsteking, dan neem je best een
gezonde plons in een goudsbloembad. Hiervoor maak je een aftreksel
van goudsbloem: Overgiet 150 g goudsbloemen met kokend water,
laat 20 minuten trekken, zeef het mengsel en giet het in het
badwater. Vlij je erin en geniet van de reinigende, genezende
goudsbloem die je huid meteen ook nog zacht maakt.
Goudsbloemblaadjes handcrème Benodigdheden 1
afgestreken soeplepel bijenwas in korrelvorm
6 afgestreken
soeplepels goudsbloemolie etherische olie van geranium of rozen
en lavendel
Werkwijze Laat alles au bain marie
smelten Als de was gesmolten is, neem je de pan van het vuur. Doe
2 druppeltjes geranium etherische olie erbij (1 druppeltje rozen-
en een druppel lavendel etherische olie kan ook) Deze crème is
zacht. Verwen je handen ermee na het tuinwerk.
Culinair Bloem Gebruik de bloemblaadjes
rijkelijk om een saffraankleur en een iets scherpe smaak (niet die
van saffraan) te geven aan rijst, vis en vleessoepen, zachte kaas,
yoghurt, boter, omeletten, melkgerechten, cakes en zoete broden.
Voeg 1 theelepel (5 cc) bloemblaadjes toe aan vis en wildbraad.
Gar
neer paté en fruitsalades met goedbloemblaadjes.
Blad Strooi
de bladeren in salades en stoofpotten.
De Ø
(moedertinctuur) wordt gemaakt van de hele plant. De thee en de zalf
van de bloemblaadjes. Oogsten tijdens de bloei, wacht tot de bloemen
helemaal open staan. Waarschuwing
!!! Verwar Goudsbloem niet met Tagetes-soorten.
Deze bloemen (onder meer afrikaantjes) hebben andere eigenschappen
en mogen niet inwendig worden gebruikt.
Zou
je het geloven als iemand je vertelde dat je jouw gezondheid en het
reinigende vermogen van je lichaam een enorme boost kunt
geven met gewone huis-tuin-en-keuken middelen?
Je bent zelf
verantwoordelijk voor je gezondheid en het mooie is, dat je je
lichaam kunt ontdoen van opgestapelde schadelijke stoffen.
Sjamanen uit Mexico vertellen dat we onze ingewanden moeten
reinigen met het drinken van sinaasappelsap en olijfolie, dit deden
de Azteken ook.
Veel mensen
hebben stenen in hun galblaas, een nog groter percentage
heeft galstenen in de lever. Deze worden vaak niet opgemerkt.
De oorzaak van deze verontreiniging ligt in onze westerse
voeding. Ons lijf heeft door de jaren heen heel wat te verduren
gehad, het begon al met de medicijnen die we vroeger als al kind
kregen bij een simpele keelontsteking.
Toevoegingen en
chemische rotzooi zoals e-nummers, geraffineerde suikers, teveel
productievlees, pesticiden op ons eten en stress
hebben er toe geleid dat onze lever het niet meer aankan.
Er zijn zoveel
onnatuurlijke stoffen uit ons systeem af te voeren. De lever is een
zeer complex orgaan van ongeveer 1,5 kilo. Het is teveel om alle
functies op te noemen. Maar de lever is o.a.
verantwoordelijk
voor de distributie, verwerking en het onderhoud van onze
hele brandstoffen voorraad (o.a. opslag van glycogeen).
daarnaast
produceert de lever hormonen en essentiële eiwitten die
beïnvloeden hoe het lichaam functioneert, groeit en geneest.
de
lever breekt afgedankte cellen af en
de lever
gebruikt enzymen om giftige en schadelijke substanties uit het
bloed te filteren en af te voeren via de galstroom.
Kortom,
de lever reguleert onze stofwisseling en is in feite één grote
schoonmaakfabriek.
De
plaats van de lever en de galblaas in het menselijke
spijsverteringskanaal.
Als zon
fabriek de vuilverwerking niet meer aan kan, raakt deze volgepropt
met vuilnis, er wordt dan niet meer effectief schoongemaakt.
De galstroom
stagneert, er ontstaan galstenen die de galkanalen van de lever
afsluiten met als gevolg dat je bloed niet meer voldoende wordt
ontdaan van schadelijke stoffen.
Een tweede
gevolg is dat er onvoldoende gal je spijsverteringsstelsel in
stroomt, waardoor je voedsel niet meer volledig wordt afgebroken.
Daardoor is je
lichaam niet meer in staat om voldoende gezonde voedingsstoffen en
vitaminen op te nemen, ondanks je gewicht, raakt je lijf ondervoed.
Dit proces is vaak de oorzaak voor vermoeidheid ...
Kortom, wanneer
je lever zo verstopt raakt, dat het niet meer 100% functioneert, kun
je ook niet 100% gezond zijn.
Niet helemaal
gezond, hoeft natuurlijk niet meteen erg ziek te betekenen. Het kan
ook gaan om bijvoorbeeld: vroegtijdige veroudering, spierpijn,
regelmatige vermoeidheid, pijntjes hier en daar, vaak verkouden,
opgezette klieren, doffe huid, last van je darmen, etc.
Je lijf kan de
afvalstoffen niet meer goed via de lever afvoeren, deze afvalstoffen
kunnen niets anders doen dan zich ophopen tussen je lichaamscellen
met alle schadelijke gevolgen van dien. Dit verhaal klinkt
dramatisch en volgens mij is dat het ook. Kijk maar gewoon om je
heen, veel mensen hebben in meerdere of mindere mate
gezondheidsklachten, onze gezondheidszorg is zwaar overbelast.
In de reguliere
geneeskunde is men wel bekend met galstenen in de galblaas, de
galblaas wordt er dan gewoon uitgehaald. Wat zover ik weet niet
erkend wordt, is dat deze galstenen voornamelijk de leverkanalen
verstoppen. Deze galstenen bestaan uit samengeklonterde gal,
cholesterol, virussen, bacteriën, chemische stoffen uit voedsel en
soms ook parasieten.
De manieren om
binnen de gezondheidszorg oorzaken van ziektes bij de wortel aan te
pakken zijn over het algemeen beperkt. Eveneens de aanpak om ziektes
te voorkómen. Het gezondheidssysteem zit vast in de cirkel van
meer medicijnen, meer geld verdienen, meer zieke mensen en weer meer
medicijnen produceren. Op deze manier raakt het systeem
vergiftigd, zo hoeft het met ons lichaam niet te gaan!
Een lever- en
galblaas reiniging zoals omschreven door Andreas Moritz duurt niet
langer dan 24 uur, de ingrediënten die je nodig hebt zijn: een
magnesiumsulfaat oplossing en een mix van olijfolie en
grapefruitsap.
In de week
ervoor drink je veel appelsap tussendoor, zodat de galstenen
zachter kunnen worden. Deze informatie geef ik om aan te geven dat
je relatief simpel je lijf en lever kan ontdoen van verstoppingen.
Je hoeft in
ieder geval geen dagen te vasten en het resultaat is heel concreet.
Ga niet experimenteren met receptjes van internet, als je de
leverreinigingen wilt doen raad ik je aan om Andreas zijn boek te
lezen: De ongelooflijke lever- en galblaasreiniging
Hulda Clark
heeft ook een recept voor leverreiniging geschreven. Van essentieel
belang is dat als je één reiniging hebt gedaan, je moet doorgaan
totdat alle stenen verdwenen zijn. Dit kan 6 tot 8 keer of soms
meer zijn.
Lichaam
en geest beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een
gezonde geest en andersom.
Ik zeg niet dat
we gelijk helemaal zonder farmaceutische middelen moeten leven, als
ik mijn been breek ben ik waarschijnlijk wel blij met een
pijnstiller. Maar Big Pharma is er niet op uit om ons volledig gezond
en onafhankelijk van medicijnen te maken.
Maar het proces
van gezond en heel worden heeft alles met bewustzijn te maken. Ga
zelf op zoek naar wat je zou kunnen helpen en blijf voelen of
de methodes die worden aangereikt goed voor je zijn of niet.
Lichaam en geest
beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest
en andersom. Wellicht zul je intuïtief weten dat je iets heel
belangrijks voor jezelf aan het doen bent.
Maar
misschien spreekt het je op dit moment nog niet aan.
Blijf
vooral kritisch als het om je gezondheid gaat.
Wij
mogen zelf het heft in handen nemen als het over onze
gezondheid gaat,
De
citroen is een miraculeuze vrucht die kankercellen geneest.
Dit is algemeen geweten in de wereld van de gezondheidswetenschap:
citroenen zijn zeer doeltreffend is om kankercellen te doden. Ze zijn
zelfs tot 10.000 maal sterker dan welke vorm van chemotherapie ook.
Waarom zijn we hiervan niet op de hoogte? Omdat er laboratoria zijn
die belangstelling vertonen om er een synthetische versie van te
maken die hen enorme winsten zou opbrengen. U kunt nu een vriend in
nood helpen door hem te laten weten dat citroensap heel voordelig is
om de ziekte te voorkomen. De smaak is bitter, maar ook niet
onaangenaam en het heeft niet de verschrikkelijke nevenwerkingen van
chemotherapie. Als u kunt, plant dan een citroenboom in uw tuin of
serre. Hoeveel mensen sterven er niet, terwijl dit een goed bewaard
geheim is om de winsten van de grote bedrijven en multinationals niet
in het gevaar te brengen!
Zoals u weet groeit de citroenboom
laag, neemt hij niet veel plaats in en is hij gekend voor zijn
verscheidenheid aan citroenen en limoenen. U kunt het fruit op
diverse wijzen consumeren: u kunt de pulp opeten, het geperste sap
opdrinken en het wordt gebruikt in vruchtensappen en zelfs
vruchtentaartjes. Er worden vele heilzame werkingen aan verbonden,
maar de meest belangrijkste eigenschap is de uitwerking ervan op
cysten en tumoren. Deze plant is een bewezen remedie tegen alle
vormen van kanker en velen beamen dit ook.
Het wordt ook
gezien als een breed antimicrobe gamma tegen bacteriële infecties en
schimmels, het is werkzaam tegen interne parasieten en wormen en het
regelt de bloeddruk, is een middel tegen depressies, bestrijdt stress
en stoornissen aan de zenuwen.
De bron van deze informatie is
boeiend: de informatie komt van een van de grootste
geneesmiddelenproducenten ter wereld. Na meer dan twintig volwaardige
laboratoriumtesten sinds 1970, onthullen de extracten dat het
kwaadaardige cellen vernietigt bij twaalf soorten kankers, waaronder
darmkanker, borstkanker, prostaatkanker en kanker aan de
pancreas...
De genezingskracht van de citroenboom is 10.000
maal efficiënter dan Adriamycine, een geneesmiddel dat gewoonlijk
overal ter wereld gebruikt wordt bij chemotherapie om de de groei van
kankercellen tegen te gaan. En nog meer verbazingwekkend: dit soort
therapie met citroenextracten vernietigt enkel de cellen die
aangetast zijn. Aan de overige cellen wordt geen schade toegebracht.
Samen met licht behoren zout en water tot de essentiële
elementen van het leven: zonder water en zout is feitelijk geen leven
mogelijk. In vroeger tijden, toen de mensen nog dichter bij de natuur
stonden, wisten ze intuïtief hoe belangrijk zout voor een gezond lichaam
is.
Tegenwoordig kopen wij een potje geraffineerd zout in de supermarkt,
om ons eten beter te laten smaken. Maar zout is zoveel meer!
Zout is een geweldig geschenk van Moeder Natuur. Twee eigenschappen
maken zout waardevol voor ons: zout beschermt en het reinigt.
Bij
beschermen kun je denken aan het bewaren van voedsel in zout - in
vroeger tijden een van de weinige mogelijkheden om levensmiddelen langer
houdbaar te maken. Maar ook nu worden in de voedingsindustrie grote
hoeveelheden zout aan producten toegevoegd, het verbetert de smaak
(zout is relatief goedkoop en versterkt de smaak van de andere
ingrediënten) en houdt producten lang, zelfs járen goed. Zout is ook
reinigend: zo helpen de mineralen uit zout de organen, om de zuur-base
verhouding in ons lichaam optimaal te houden door de zuren uit te
scheiden - zoals wellicht bekend, is verzuring een van de belangrijkste
ziekmakende factoren in deze tijd.
Ongeraffineerd zout
Deze geweldige eigenschappen van zout gelden voor echt zout:
ongeraffineerd, niet vervuild en liefdevol handmatig verwerkt. Goed,
natuurlijk zout is rijk aan vele mineralen: gemiddeld zon 50
verschillende mineralen en sporenelementen, maximaal kunnen het er zelfs
84 zijn. Wat je doorgaans in de supermarkt koopt, is geraffineerd zout,
dat voor 97,5% uit Natrium-Chloride bestaat en 2,5% chemicaliën. De
overige mineralen zijn er chemisch uit verwijderd. Aan dit geraffineerde
keukenzout wordt nog van alles toegevoegd, o.a. Aluminium Hydroxide
om het zout strooibaar te maken. Deze stof die overigens ook in
vaccins zit - wordt ervan verdacht zich in de hersenen op te stapelen en
ziekten als Alzheimer en dementie te bevorderen.
Zout beschermt en het reinigt
Zout is goed voor ons. Zout heeft de laatste tientallen jaren,
onterecht, een slechte naam gekregen. Bij hoge bloeddruk wordt
geadviseerd geen zout te gebruiken; dat is jammer want dit werkt juist
averechts! De mineralen in het zout zorgen oor middel van het
osmose-principe - voor de juiste verhouding vocht/mineralen in de
cellen. Samen met het drinken van voldoende water blijft de bloeddruk
daardoor mooi op peil. Ook osteoporose en cellulitis zijn terug te
voeren op (o.a.) overmatig gebruik van NatriumChloride (dat zonder de
tegenhanger van de overige mineralen giftig is); gebruik van
ongeraffineerd zout kan deze processen stoppen.
Download hier het gehele artikel 'Zout en water, geschenken van Moeder Natuur'.
(Hetzelfde
effect bekom je door HOESTZALF van vb. La Drôme Provencale te
gebruiken!)
Tijdens een lezing over essentiële olieën
werd ons verteld hoe het komt dat de voetzolen olie absorveren!
Hun
voorbeeld: Doe
wat knoflook op je voetzolen, en binnen twintig minuten "proef"
je het. Sommigen
van ons gebruiken al jaren Vicks Vapo Rub voor alles en nog wat, van
het genezen van gebarsten lippen tot zere tenen en alles daar tussen.
Maar van wat hieronder staat had ik nog nooit gehoord: en niet
lachen, het werkt 100% zeker, hoewel de geleerden die het ontdekten
er niet zeker van zijn waarom.
Om het nachtelijk
hoesten van een kind (of
volwassenen, vonden we zelf uit) te stoppen, wrijf
je een stevige laag Vicks VapoRub op de voetzolen, doe er sokken over
aan, en binnen vijf minuten stopt het zware hoesten en geeft het je
vele, vele uren verlichting.
Het
werkt voor de volle 100% en is bij kinderen veel doeltreffender
dan de sterkste voorgeschreven medicijnen! Waarbij
nog vermeld kan worden dat het buitengewoon verzachtend
en kalmerend werkt
en ze vast in slaap vallen.
Op
de radio was een programma waarin een man uitlegde waarom
hoestmedicijnen bij kinderen over het algemeen meer kwaad dan goed
doen, vanwege de chemicaliën er in.
Deze
manier, dus het wrijven van Vicks VapoRub op de voetzolen, werd
werkzamer
bevonden
dan de voorgeschreven medicijnen bij het slapen. Over het algemeen
lijkt het een verzachtend en kalmerend effect te hebben op zieke
kinderen, die dan rustig in slaap vallen.
In plaats van
iedere paar seconden een oncontroleerbare hoest, ga je over op een
urenlange hoestvrije slaap. Heeft u
kleinkinderen,
geef het door! Als je zelf ziek wordt, probeer het en je zult
verbaasd zijn hoe het werkt.
Sinaasappelen
hebben een verbazend positieve invloed op de gezondheid. Dit
effect kan al bereikt worden door het eten van één sinaasappel
per dag.
Hier
vindt u de belangrijkste redenen om sinaasappelen te eten.
Sinaasappelen
ontgiften het lichaam. Antioxidanten kunnen in elk deel
van dit fruit gevonden worden, inclusief de schil. Deze
antioxidanten helpen zuurstof door het lichaam te
transporteren. Bovendien beschermen ze de huid tegen
veroudering.
Sinaasappelen
zijn een grote bron van limonoïden, phytochemicaliën die het
lichaam beschermen tegen allerlei vormen van kanker.
Eén
sinaasappel geeft het lichaam 67% van de dagelijkse aanbevolen
hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine versnelt de genezing van
wonden en maakt het lichaam minder vatbaar voor ziekten.
Sinaasappelen
bevatten pectine. Pectine onderdrukt de eetlust gedurende
tenminste vier uur. Wanneer u probeert gewicht te verliezen
helpt het om sinaasappelen te eten. Pectine helpt ook bij het
verlagen van het cholesterol.
Door
regelmatig sinaasappelen te eten vermindert het risico op
hartziekten tot 50%. Gedacht wordt dat de flavonoïden in
sinaasappelen helpen de cellen te beschermen.
Ook
folaat uit het vitamine B-complex bevindt zich in
sinaasappelen. Deze vitamine voorkomt bepaalde
geboorteaandoeningen. Het helpt tevens bij de bescherming van
het hart.
Kalium
zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het lichaam in balans
blijft. Eén sinaasappel draagt zorg voor 7% van de
dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kalium.
Een
recente studie laat zien dat sinaasappelen een stof bevatten die
van nature strijdt tegen huidkanker. Dit is wellicht een
betere bescherming dan zonnebrandcrème.
Phytochemicaliën
in sinaasappelen voorkomen leeftijdsgebonden ziekten. Ze
werken als een geoliede machine samen om de cellen in ons lichaam
te beschermen.
Zoals u ziet
brengt het eten van sinaasappelen vele voordelen met zich mee!
Het
geniale in de vinding van Royal R. Rife was de methode die hij
ontwikkeld had om de frequentie die de cel in kwestie moest
vernietigen, om die als het ware te vergrendelen met de bewuste cel
Royal R. Rife,
briljant, een genie, de man die Kanker
voor 100procent
wist te genezen en daarom heeft u nog nooit van hem gehoord.
Kennis
is macht, maar soms kom je ergens achter dat je werkelijk heel boos
maakt, zo boos, je gaat bijna denken 'wist ik dit maar niet'.
Ik ga u
voorstellen aan het werk van een genie, een man waar u vrijwel zeker
nog nooit van gehoord heeft.
Net als de genie Nicola
Tesla,
komt ook nog aan bod op EQgen,
is Royal
R. Rife
uit de geschiedenisboeken verwijdert. Waarom is dit met beide heren
gebeurd? Het antwoord op die vraag is ronduit schokkend en zal u pijn
doen.
Het
menselijke lichaam en alles om ons heen bestaat uit energie Soms
is het merkwaardig om te spreken over zaken die in de moderne
wetenschap oud nieuws zijn, terwijl mensen om mij heen nog roepen
"wat je nu zegt is onzin".
Als u naar uw lichaam
kijkt ziet u vlees en bloed, net als dat u steen ziet als u naar een
muur kijkt. Onder de microscoop komen we al gauw tot de ontdekking
dat alles bestaat uit moleculen, neutronen en protonen.
Deze
bouwstenen zijn de basis van alles om ons heen, iedereen en alles is
gemaakt van en bestaat uit energie.
Albert
Einstein:E=MC2; "Energie verdwijnt niet, maar kan zich wel in
een andere vorm begeven"
Dus
zelfs als u dood gaat, zal uw energie nooit in niets opgaan, maar in
een andere vorm verder gaan. Wellicht nog eens een leuk artikel in de
toekomst, want ik kan u verzekeren, de dood bestaat niet.
Alles
functioneert op zijn eigen unieke Frequentie Alles
om ons heen inclusief dus ons eigen lichaam, functioneert op een
bepaalde frequentie. Net zoals de radio werkt, doordat radio1 op een
andere frequentie zit dan radio2, kunnen beide zenders dezelfde
ruimte vullen zonder last van elkaar te hebben.
Zodra we op
radio1 afstemmen, horen we niet radio2, maar die is gewoon nog
aanwezig. Stellen we de radio-ontvanger echter niet nauwkeurig in,
niet precies op de frequentie van radio1, dan kan het zijn dat radio2
als storing hoorbaar is. Deze storing is echter alleen aan de kant
van de niet nauwkeurig afgestelde ontvanger.
We kunnen
frequenties natuurlijk ook zelf storen, door bijvoorbeeld op dezelfde
frequentie als radio1, iets totaal anders uit te zenden. Er zal nu
storing ontstaan die niet op te lossen is aan de kant van de
ontvanger, radio1 is niet meer goed of helemaal niet meer
hoorbaar.
Wanneer we ons storingssignaal sterker en sterker
maken, zal het moment komen dat radio1 volledig verdwenen is en
alleen nog maar ons signaal hoorbaar.
Cellen
vernietigen met hun eigen frequentie Met
deze kennis ging Royal
R. Rife aan
de slag. Zijn gedachten was om uit te vinden op welke unieke
frequentie een virus of bacterie functioneert. Aangezien alles dus op
zijn eigen unieke frequentie werkt, zou het vernietigen van een virus
of bacterie net zo moeten werken als het storen of platleggen van
radio1, zolang het signaal maar sterk genoeg is.
Het zou ook
totaal veilig zijn voor het menselijke lichaam, aangezien al onze
organen, cellen en noem maar op, niet op de frequentie zitten van een
andere energievorm in dit universum, zij het een virus, bacterie of
die stenen muur.
Hebt u wel eens gezien hoe een stuk glas uit
elkaar knalt door geluid (filmpje)
? Het glas begeeft het om de volgende reden. Dit glas heeft een
bepaalde unieke frequentie. Door op deze frequentie een
geluidssignaal uit te zenden, kunnen we de moleculen harder laten
vibreren, dit naar mate we meer energie achter te frequentie
zetten.
Op een bepaald moment is de energie waar de moleculen
op trillen zo groot, dat de beweging van de onderlingen moleculen te
groot wordt om de structuur van het glas, de vorm, nog intact te
houden. Hierdoor zien we het glas vervolgens onder druk van zijn
eigen frequentie uit elkaar spatten.
Nu, dit is de methoden
die Royal R. Rife tot in de perfectie heeft uitgewerkt als het gaat
om virussen, bacteri?n, kankercellen en alle andere
ziekteveroorzakers. Het was allemaal niet zo makkelijk als dat het
klinkt, aangezien een virus of bacterie of kankercel niet zomaar te
vernietigen is met zijn eigen frequentie.
[
De vinding van Royal R. Rife ]
Sturen we namelijk gewoon
dezelfde frequentie af op de cel die we vernietigen willen, dan gaat
veel energie verloren door weglekken. Vergelijk het met onder stroom
staan, veel van de energie reist alleen maar door je lichaam om
vervolgens in de grond weg te lekken.
Het geniale in de
vinding van Royal R. Rife was de methode die hij ontwikkeld had om de
frequentie die de cel in kwestie moest vernietigen, om die als het
ware "te vergrendelen" met de bewuste cel.
Momenteel
zijn er mensen die hun hele leven wijden aan het opnieuw ontwikkelen
van deze verloren (onderdrukte, gestolen, verborgen) geraakte kennis
en zij gebruiken plasma als drager van de energie. En niet zonder
succes, u kunt een kort fragment downloaden waar met succes een
levend organisme letterlijk explodeert.
De
test die een enorm succes bleek en het einde van deze vinding
inluidde De
onderzoeksresultaten begonnen eind jaren twintig op te vallen in de
medische wereld en men stelde Royal R. Rife voor een uitdaging. Hem
werden 16
patiënten
toegewezen die allen opgegeven waren door de moderne wetenschap,
allen
hadden een
terminale vorm van kanker.
Na
drie maanden wist Royal R. Rife 12 van de 16 patiënten volledig
kankervrij te krijgen, volledig genezen. Met de laatste 4 had hij
meer moeite, maar ook die krijg hij in de volgende drie maanden
volledig kankervrij en volledig genezen.
Door
bij iedere individuele patiënt exact de frequentie uit te dokteren
van
hun kankerbacterie, de T-baccilli,
bleek
al gauw dat een 100%-succes ratio gehaald werd.
Het
was tijd voor een groot feest Hier
links ziet u een bijeenkomst gehouden in november 1931. Tijdens
dit banket wordt door vooraanstaande doktoren en wetenschappers feest
gevierd. Het is namelijk een bijzondere dag in de geschiedenis van
de geneeskunde, er is een apparaat uitgevonden dat iedere vorm van
kanker 100% geneest.
Je
zou toch verwachten dat we deze man allemaal kennen en dat hij
geprezen wordt in alle medische publicaties en geschiedenisboeken.
Royal R. Rife is namelijk de man wiens uitvinding in 1931
kanker VOLLEDIG wist te GENEZEN.
Maar zijn vinding is
verdwenen en Royal R. Rife stierf anoniem en gedesillusioneerd.
Ondanks dat hij kon bewijzen, keer op keer, dat hij kanker kon
genezen, werd hem overal de deur gewezen. Gewist uit de
geschiedenisboeken, uitgewist als geniaal wetenschapper.
Er
kon niet verdient worden aan deze uitvinding Zijn
kennis is in handen van mensen die dit niet met de wereld willen
delen. Er zijn zelfs apparaten ontwikkeld op basis van deze
technologie die menselijke cellen volledig kunnen vernieuwen.
Zo
is er een apparaat, ik zal hier een artikel aan gaan wijden, waar je
een mens in kunt schuiven en 3 minuten later komt die persoon er weer
uit met volledig vernieuwde cellen. Ja mensen, het eeuwige leven
bestaat al,
de
techniek is bijna 100 jaar oud.
Dagelijks
sterven er miljoenen mensen aan kanker
terwijl deze 100% genezen kunnen worden. Mensen doorgaan gruwelijke
chemocuren, worden volgespoten met zwaar gif
om alle cellen
te verbranden
in de hoop dat je nog op tijd nieuwe cellen aanmaakt voor je sterft,
allemaal voor niets? Of toch niet? De farmaceutische
industrie verdient namelijk
triljoenen aan de handel in allerlei "niet" geneesmiddelen
tegen kanker.
Ik zeg het u recht voor zijn raap, het
kankerfonds mag dan gedragen worden door enorme aantallen ter goeder
trouw menslievende mensen, maar de
personen die deze organisatie hebben opgezet zijn CRIMINELEN.
Biljoenen gaan er om in de zoektocht
naar een NIET genezend geneesmiddel.
Het
is werkelijk te triest voor woorden dat de zucht naar macht en geld
een dergelijk walgelijk bedrog bestaansrecht geeft. Denkt u er maar
eens goed over na wanneer een geliefde van u sterft aan kanker en
waarom hij sterft.
U bent niet boos? Dan komt dat omdat u deze
informatie niet geloven kunt of niet geloven wilt.
Komboecha lijkt op een zwam, maar
is er geen. Het is evenmin een kwal, een
paddestoel of een wier. Het is geen schimmel, geen mos of het is geen
alg.
Niemand weet waarbij
men het feitelijk moet klasseren. Gemakkelijkheidshalve noemen we het
dan toch maar een zwam.
Komboecha heeft
een brede therapeutische werking.
De bekendste komboecha-gebruiker
is ongetwijfeld ex-president Reagan van Amerika. Hij zou
minstens een liter komboecha per dag drinken! In 1983 kreeg Reagan
kanker aan de darm, de blaas en de neus.
Er waren uitzaaiingen en de
ziekte leek fataal. Iemand uit Reagans omgeving herinnerde zich dat
de gekende Russische schrijver Alexander Solsjenitsin in zijn
boek Kankerpaviljoen schreef over een effectief natuurmiddel
dat in de Russische kampen gebruikt werd. Men ging te rade bij
Solsjenitsin en dat natuurmiddel bleek de komboecha te zijn!
Het is zeker niet de bedoeling om
komboecha als een wondermiddel te propageren. Geloven in mirakelen is
immers vermetel. Toch staat het vast dat komboecha een zeer goed
preventief en therapeutisch middel is dat wereldwijd miljoenen
enthousiaste gebruikers kent.
HERKOMST
De komboechazwam is reeds meer
dan duizend jaar bekend in China. In onze streken leerde men
ze kennen via Rusland waar het tot op de dag van vandaag een
populair volksmiddel is.
Meer en meer neemt de kennis over
deze wondere zwam toe en vooral in de middens van
natuurgeneeskunde wordt zij aangeprezen. Als men de
getuigenissen leest komt men sterk onder de indruk van de
spectaculaire heilzame krachten.
UITZICHT
De komboecha is een
levensgemeenschap van gisten en bacteriën. Het is een taaie,
glibberige massa. De gladde witachtige zijde is de bovenkant, de
bruine ruwe zijde is de onderkant. De komboecha neemt de vorm aan
van de recipiënt waarin het zich bevindt: in een ronde pot krijg je
een ronde zwam, in een vierkantige pot een vierkantige zwam.
KOMBOECHADRANK
Komboechadrank smaakt flink
zuur, te vergelijken met zure appelwijn, ciderazijn of
molkosan. Let op: is hij zoet, dan is hij niet goed!
In de meeste natuurwinkels kan
men komboechadrank kopen maar men kan hem vrij gemakkelijk zelf maken
op voorwaarde dat men vertrekt met een goede komboechazwam. Zon
zwam kan men krijgen bij vrienden of kennissen die reeds met de
komboechacultuur bezig zijn of u kan ze opkweken vanuit een fles
gekochte drank.
GEZOND?
De heilzame werking van de
komboechadrank wordt nauwelijks ontkend. De bestanddelen van het
wondere goedje werden reeds meerdere malen wetenschappelijk
geanalyseerd.
De inhoud werd geïdentificeerd
als courante chemische verbindingen die ook toegepast worden in de
courante farmacie. Maar net zals bij kruiden, ligt de kracht in
het samenspel van de talrijke bestanddelen. Het geheel is meer dan de
som van de delen.
Als middel tegen ongemakken en
kwalen is de lijst lang, zo lang dat men op de duur de wenkbrauwen
fronst: is komboecha misschien een tovermiddel? In Hagers Handbuch
der Pharmazeutischen Praxis een standaardwerk, wordt komboecha
vermeld als volksgeneesmiddel tegen alle kwalen en in hetbijzonder als waterafdrijvend middel, als middel tegen
darmtraagheid, jicht, arterioslerose, en om nier- en galstenen af te
voeren.
Verder zou komboecha gunstig zijn
bij: - pijnlijke en onregelmatige menstruatie -
eksterogen (compres met komboecha) - zweren (deppen
met komboecha) - slaapstoornissen -
baarmoederontstekingen - migraine - te hoge of
te lage bloeddruk - maag- en darmontstekingen -
spijsverteringsstoornissen - lelijke littekens
(compressen) - depressie - kliergezwellen in de
keel - pijn in de lenden en de rug - couperose -
psoriasis
DOSERING
Vooraf weze gezegd dat sommige
mensen de komboechadrank niet binnen krijgen. Met kleine
hoeveelheden beginnen is dan ook aangewezen. En bij een uitgesproken
walg moet men dit aanzien als een te volgen signaal van ons
lichaam. Doorgaans neemt men 3 keer per dag een half kopje
komboechadrank, al of niet aangelegd met water. De eerste
inname liefst op een nuchtere maag, de laatste enkele uren
voor het slapengaan.
De dosis kan zonder problemen
verhoogd worden: Ronald Reagan dronk 1 liter per dag! Men
mag komboecha drinken zolang men wil, maanden, jaren, zelfs
levenslang. Maar, zoals reeds gezegd: bij tegenzin is het beter om
ermee te stoppen. Op sommige plaatsen in Rusland wordt komboecha
verkocht als frisdrank (detegenhanger van
Coca-cola?). Geneesheren waarschuwen dat in bepaalde
omstandigheden en bij bepaalde personen zuurvergiftigingvan het bloed zou kunnen ontstaan, zeker bij zware suikerzieken.
Vertel het aan uw arts dat u regelmatig komboecha drinkt!
ZELF
MAKEN
Maak 3 liter thee van 15 g losse
zwarte (of groene) Chinese thee. Gebruik kalkarm water. Laat
minstens een kwartier trekken en daarna zeven. Voeg 300 g suiker
toe en roer tot hij volledig is opgelost. Als alles afgekoeld is
tot circa 30° overgieten in een bokaal met brede hals. Giet een
kopje komboechadrank bij ofwel 10 eetlepels azijn. Leg de
moederzwam op de vloeistof, met de gladde kant naar boven. Sluit
de bokaal af met een gaasje en een elastiekje en zet hem op een warm
plaatsje. Laat 14 dagen gisten. Giet nu over in schone
flessen. Zorg ervoor dat het bezinksel achterblijft: gebruik een
kaasdoek of hevel over. Als er toch zwevende deeltjes meekomen is dit
geen bezwaar. Alleen, heldere drank oogt mooier dan troebele
drank. Bewaar de fles(sen) op een koele plaats. Komboechadrank
kan gemakkelijk zes maanden bewaard blijven, zonder zijn kracht te
verliezen.
MEER INFO.
Frans Balis & Roos Van Hoof
schreven over de KOMBOECHA een interessant en zeer toegankelijk
werkje onder de titel Komboecha of kargasok, eeuwenoud
levenselexir brengt opnieuw gezondheid. Het boek werd uitgegeven
door Farma Import; Heymansplein, 45 3581 Beverlo-Beringen. Tel
011/40.14.07
Komboecha
- de stille kracht
Een zure
drank, voor het eerst beschreven in een "geneesmiddelenboek"
in 221 voor Chr. in Noord-China. Tegenwoordig als volksmiddel bekend
in Zuid-Siberië, grote delen van China, Korea, Japan en bijna alle
Zuidelijke Russische staten en tegenwoordig hoe langer hoe beter
bekend in U.S.A., Brazilië, Oost-Europa, Duitsland, Nederland en
zelfs hier! KOMOECHAdrank bevat de symbiose van verschillende
micro-organismen. Die micro-organismen zetten alle suikers om in
stoffen die een heilzame werking hebben op het menselijk
organisme. Door die omzetting wordt de drank zuur (PH ongeveer
2,8). Door het gistingsproces ontstaan in KOMBOECHA heel
belangrijke stoffen: gluconzuur, rechtsdraaiend melkzuur, natuurlijke
antibiotische stoffen, vitaminen en andere organische zuren.
Komboecha
ontgift
Eén van de
belangrijkste eigenschappen van KOMBOECHA is zijn zuiverende
werking op het organisme. Daardoor heeft KOMBOECHA een
preventieve werking bij heelwat chronischeproblemen.
KOMBOECHA helpt op een
natuurlijke wijze afvalstoffen van onze eigen stofwisseling, of
giftstoffen opgenomen met de voeding of ademhaling af te voeren via
de nieren.
Dat hebben Dr. Molodejew en Dr.
Grigorijew met hun team ruimschoots aangetoond tijdens hun onderzoek
in het district Perm in de USSR in 1951 (KOMBOECHA de theezwamdrank
van W. Frank blz. 144) Het is zeer belangrijk dat men in de
loop van de dag naast KOMBOECHAvoldoende water drinkt, om de
afvoer van die afvalstoffen mogelijk te maken.
Komboecha
en infecties
Verschillende
organische zuren (waaronder usninezuur) van de KOMBOECHAdrank hebben
antiobiotische eigenschappen. Trouwens een KOMBOECHAgebruiker
die na een tijdje gezuiverd is van afvalstoffen zal automatisch een
beter werkende afweer kunnen opbouwen en zijn algemene immuniteit
tegen chronische infecties verbeteren. (zie ook: KOMBOECHA de
theezwamdrank van W. Frank blz. 120)
Komboecha
en de spijsvertering
De miljoenen
levende micro-organismen kunnen samen met het rechtsdraaiend melkzuur
een heilzame invloed uitoefenen op onze darmflora.
AangezienKOMBOECHA direct ter plaatse kan inwerken ervaren mensen met
spijsverteringsproblemen soms al heel snel verbetering met een
KOMBOECHAkuur. Ook bij maagproblemen bleek KOMBOECHA tot op
heden steeds vrij snel te scoren.
De naam KOMBOECHA komt van
(Theezwam van R. Fashing)
Dokter KOMBOE, een Koreaans
dokter die in 414 na Chr. uitgenodigd werd aan het hof van de
Japanse Keizer Inkyo, omdat die erg sukkelde met de maag. Zijn
eigen hofartsen konden hem niet helpen en toen Dr. Komboe na twee
weken zijn CHA (thee in het Japans of Chinees) klaar had
bleek de keizer al snel verlost te zijn van zijn probleem. De
populariteit van de drank steeg meteen enorm en KOMBOECHA werd de
meest gebruikte benaming voor deze drank.
Heel wat
KOMBOECHAgebruikers getuigen dat ze met de drank een veel vlottere
vertering hebben van maaltijden die vroeger steeds op hun maag bleven
liggen.
Komboecha
en de darmen
Eerste
officiële melding: Prof. Henneberg 1926: Handbuch der
Gärugsbateriologie) Organische zuren in de darminhoud stimuleren
de dikke darmperistaltiek op een zacht en veilig wijze. De hogere
zuren in de KOMBUCHAdrank worden weinig opgenomen in het bloed en
zullen dus hetzelfde effect veroorzaken als vruchtenzuren éénmaal
ze in de dikke darm toekomen: een veilige stoelgangbevorderende
werking. Let wel! Iemand die voor het eerst KOMBOECHA drinkt en uit
zichzelf al een vlotte darmperistaltiek heeft moet zeker met een lage
dosis starten (3 x 50 cc per dag), dit om diarreetoestanden te
vermijden. Na enkele dagen kan men dan overgaan naar de gemiddelde
dosis (3 x 100 cc).
Komboecha
en de lever
(Dr.
Valentin Köhler: Glucuronsäure macht Krebspatienten Mut.) uit
Arztliche Praxis 33 (1981), 887 / (Komboecha of Kargasok F. Balis en
R. Van Hoof blz. 57) Onze lever maakt dagelijks kleine
hoeveelheden glucuronzuur aan. De hoofdeigenschap van dit
glucuronzuur is: het lichaam ontgiften van afvalstoffen die
anders door hun moeilijke oplosbaarheid in ons organisme opgestapeld
worden en op de duur schade kunnen veroorzaken.
Klinisch-biologen kennen zeer
goed de glucuronaten (de conjugatie van glucuronzuur met een
afvalstof uit ons lichaam) die in de urine teruggevonden
worden. KOMBOECHA bevat dit glucuronzuur.
KOMBOECHAgebruikers bezorgen hun lever de extra hoeveelheid
glucuronzuur, waardoor de lever haar ontgiftende werking heelwat
beter kan uitvoeren.
Een
persoon met teveel afvalstoffen in de lever zal meestal een
bruinverkleuring vertonen rond de ogen, verdraagt heel slecht
sterk licht en heeft een afkeer van scherp zure spijzen (citroen).
Na een tijd KOMBOECHA gebruik merkt men duidelijk dat die
verschijnselen verdwijnen.
Komboecha
en de nieren
Dr. Max
Bing in Die medizinische Welt 2 (42) 1576-1577 (1928) Vrij naar:
F. Balis en R. Van Hoof in Komboecha of Kargasok blz. 106
(1991) Meestal merk je binnen het half uur dat KOMBOECHA de
afvoer van overtollig water bevordert, en
dat gebeurt anders dan bij koffie - dat eveneens waterafdrijvende
eigenschappen heeft-. Koffie veroorzaakt een verdroging van de
darminhoud waardoor de stoelgang harder wordt.
Bij KOMBUCHA daarentegen wordt
het meervolume aan urine vooral uit de weefsels gerecupereerd,
waardoor de normale stoelgang niet wordt verstoord.
Heelwat KOMBOECHAgebruikers
hebben al ervaren dat oedemen vrij snel verminderen onder invloed
van de drank. Door zijn gehalte aan natuurlijke antibiotische
stoffen kan KOMBOECHA ook bescherming bieden tegen chronische
unineweginfecties.
De zure KOMBOECHA zou ook in
staat zijn om alkalisch niersteengruis terug op te lossen en uit
te drijven.
Komboecha
en de gewrichten
Eerste
officiële melding: Prof. Dr. Rudolf Kobert: Teekwass. Mikrikosmos
(1917-18) Vrij naar: Komboecha of Kargasok Balis en Van Hoof
(1991) blz. 105
KOMBOECHA drinken
brengt micro-organismen in het lichaam die samen met o.a.
glucuronzuur in staat zijn de schadelijke afzettingen van
naaldvormige unrinezuurkristallen en van andere afvalstoffen terug
oplosbaar maken, zodat ze via de nieren het lichaam kunnen verlaten.
De sterkere reuk en de donkere kleur van de urine zijn daarvan het
duidelijk bewijs.
Het is dan ook van het
allergrootste belang dat mensen met gewrichtsproblemen ten gevolge
van urinezuuropstapeling zeker voldoende (water) drinken om de
nieren te stimuleren.
Na enkele weken voldoende
KOMBOECHAgebruik zal men merken dat de gewrichten soepeler worden
en dat meestal ook de pijn achterwege blijft.
Komboecha
en het bloed
Officiële
melding: (1928) Dr. Max Bing: Die Medizinische Welt 2 (42)
1576-1577 Vrij naar: F. Balis en R. Van Hoof: Komboecha of
Kargasok (1991) blz. 107
KOMBOECHA is een heel complex
product, waarbij de synergische (elkaar versterkende) werking van
zijn componenten ook op de samenstelling van ons bloed een invloed
heeft. Heel wat bloedproeven hebben de laatste jaren bewezen dat
KOMBOECHA invloed heeft op cholesterol en vetstoffen in ons
bloed.
Daarnaast is KOMBOECHA
krachtig bloedzuiverend door de verbeterdenier- en
darmwerking.
Alle hogebloeddrukpatiënten
hebben ervaren dat ze met KOMBOECHA hunbloeddruk zagen
normaliseren. Hier kunnen we echter niet sterk genoeg benadrukken
dat de voorgeschreven geneesmiddelen steeds verder doorgenomen moeten
worden tot de dokter zelf andere adviezen geeft!
Komboecha
en de huid en de slijmvliezen
Vrij naar:
Komboecha of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof blz. 108 Slechte
stofwisseling, vaak veroorzaakt door darm- en leverproblemen,
kan oorzaak zijn van ongezonde huid.
Door de stofwisseling te
verbeteren en het evenwicht in de darm te herstellen zal KOMBOECHA
ook hier verbetering brengen.
Oudere mensen
beweren dat de drank verjonging in de hand werkt: de huid wordt
strakker,
rimpels verminderen en
ze voelen zich
opvallend gezonder en vitaler.
Onder invloed van
KOMBOECHA vermindert de kans op huidontstekingen (jeugdacné) en zal
de tranpiratie frisser gaan ruiken. Met de tijd hebben ook al
heelwat vrouwen ervaren dat ze met een langdurige KOMBOECHAkuur
minder of geen last meer hadden van chronisch vaginale
(schimmel)infecties.
Komboecha
en allergie
Vrij naar:
Komboecha of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof blz. 109
Allergieproblemen worden vaak in
gang gezet door de onbewuste opname van lichaamsvreemde stoffen o.a.
door scheikundig behandeld voedsel (sproeistoffen), luchtbezoedeling,
detergenten ...
Aangezien KOMBOECHA met zijn
glucuronzuur één van de krachtigste middelen blijkt te zijn om het
lichaam te zuiveren, zien we vaak, maar toch niet altijd,
alergiereacties verminderen of zelfs verdwijnen.
Komboecha
en geestelijke prestaties
Vrij naar:
Komboecha of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof blz. 107 De vele
zuren en vitaminen uit de KOMBOECHA hebben de eigenschap dat ze
doordringen tot in iedere cel van ons lichaam en daar de omzettings-
en verbrandingsprocessen gaan stimuleren. Het
eindresultaat van al die minime stimulaties in alle celletjes laat
zich voelen. KOMBOECHAgebruikers vertellen steeds dat ze zich
fitter, actiever, kortom gezonder voelen. Arbeiders en medisch
personeel getuigen dat ze minder last hebben van werken in
ploegverband (verschuivende werkuren, nachtwerk). Studenten
ervaren dat ze intensiever en geconcentreerder kunnen blokken. Het
gehalte aan vitamines en het feit dat ons lichaam na een tijd
KOMBOECHAgebruik verlost geraakt van zijn overbodige of zelfs
schadelijke ballast-(=gif) stoffen, zal natuurlijk ook meespelen
in dit algemeen fitheidsgevoel.
Komboecha
en kanker
(Komboecha
of Kargasok van F. Balis en R. Van Hoof 1991 blz. 114) (Komboecha
de theezwamdrank van G.W. Frank blz. 144 en verder)
Tijdens onderzoek naar
verspreiding van kanker in de voormalige Sovjet-Unie, stelde men vast
dat er in bepaalde streken weinig of geen kanker voorkomt.
Nochtans was het leefmilieu daar zeer ongezond: chemische- en
metaalindustrie in verouderde fabrieken en sterke luchbezoedeling. De
enige verklaring die men tenslotte vond voor de haast onaantastbare
vitaliteit en werklust, bleek nu juist de gewoonte te zijn bij die
mensen om reeds van oudsher hun dagelijkse hoeveelheid
KOMBOECHA te drinken. (Citaten uit Arztliche Praxis nr 24/1981
blz. 887)
"Dr. Valentin Köhler
bereikte met glucuronzuur, dat een component is van KOMBOECHA,
verrassende resultaten bij klinisch opgegeven kankerpatiënten en
stelde daarbij vast:
- geen
nieuwe metastasen (uitzaaiingen) - gewichtsverlies stopt, soms
treedt gewichtstoename op! - toename in de belangstelling voor de
buitenwereld. - vermindering van pijnstillenden middelen. -
verzwakking van de hoestprikkels."
(Wat volgt
komt uit: Theezwam Komboecha van R. Fasching)
Van de hierboven geciteerde
kennis gebruik makend heeft Dr. Sklenar in Duitsland KOMBOECHA
toegediend aan patiënten met kanker of cystevorming.
Hier bleek dat de cyste
meestal binnen de 6 weken en hoogstens na 3 maand verdwenen was
(dosis 1/2 liter per dag). Bij kanker boekte hij alleen resultaten
wanneer het een goed doorbloede plaats betrof, met een dosis tot 1
liter per dag.
Tegenwoordig hebben levertesten
bewezen dat de huidige chemotherapie veel beter wordt verdragen
wanneer men die kan kombineren met een goed volgehouden
KOMBOECHAkuur (dosis 1/2 tot 1 liter per dag). KOMBOECHA heeft
tot op heden zeker zijn waarde in de behandeling van
kankeraandoeningen, alleen al in dit opzicht, dat geen enkele
kankerpatiënt kan bogen op een gezond darmstelsel!
(Rosina Fasching : Theezwam
Komboecha blz. 20) KOMBOECHA is zeker in staat om dit darmstelsel
te regenereren en dedarmflora te herstellen.
Men weet intussen perfect dat
kanker alleen ontstaat bij een zuurtegraad vanhet bloed
boven PH 7,56 (het alkalische gebied).
KOMBOECHA, als aangenaam
aanvaarde drank, is heel vlot in staat om de zuurtegraad van het
bloed te herstellen. En zo zijn we al aardig op weg om de toestand
van de patiënt te verbeteren.
Het is natuurlijk niet "HET
WONDERMIDDEL" maar een zeer nuttig natuurlijk hulpmiddel,
te combineren met degelijke therapieën en aangepaste
geneesmiddelen.
Komboecha
bewaren
De drank
bewaart men op een koele en donkere plaats: kelder of
frigo. Eventuele bruine neerslag onderaan in de fles kan, na
schudden, gerust opgedronken worden. Een slijmerig schijfje kan
bovenop de drank ontstaan wanneer de fles eenmaal geopend werd en
daarna een tijdje is blijven staan. Dit is een nieuwe KOMOECHAzwam
die zich vormt, meteen het bewijs dat de drank levende
micro-organismen bevat. Men kan dit slijmerig velletje gewoon
affilteren met een nylonzeefje. Een begonnen fles wordt eigenlijk
best binnen de week uitgedronken.
Komboecha,
dosering en gebruik
Voor
volwassenen is de gemiddelde dosis 1/2 glas (= 100 cc) drie maal
perdag na eten.
Kinderen kunnen volstaan met de
helft van die dosis.
Wie een
KOMBOECHAkuur start begint best voorzichtig
(3 x per dag 50
cc), want soms kan het stimulerend effect op de darmen bij de start
nogal overduidelijk zijn.
Hierbij nog een
veelgehoorde vraag: "Mogen diabetici (suikerzieken) ook
KOMBOECHA drinken ? Het antwoord is volmondig JA, wanneer die
KOMBUCHA voldoende zuur is, want dan zijn haast alle suikers die
gebruikt werden bij het opstarten van de fermentatie omgezet tot
heilzame zuren.
Het is wel aan te
raden voor diabetici, wanneer ze starten met een kuur, om regelmatig
hun bloedsuikerspiegel te bepalen, om hun dosis insuline indien nodig
aan te passen.
Komboecha
slotbeschouwing
De
KOMBOECHAdrank is een belangrijk natuurprodukt, een biologische
levende drank, en is voor elke gezondheidsbewuste gebruiker een
waardevolle toevoeging aan zijn dagelijkse voeding.
KOMBOECHA
is geen "wondermiddel"
maar dagelijks getuigen gebruikers van zijn heilzame werking.
Denkt
nooit dat het gebruik van KOMBOECHA uw gewone medicatie overbodig
maakt! KOMBOECHA ondersteunt de therapie op een natuurlijke wijze en
kan ervoor zorgen dat het herstel veel sneller wordt bereikt.
De naam MIR staat voor
Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een
Zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en
lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen.
MIR
betekend in het Russisch: VREDE
... mooi toch!
Hieronder vindt je 2 video's die
de zelfhelingsmethode verduidelijken!
Een
andere manier om het effect van spoorelementen
te creëren zonder nadelige gevolgen
voor de bloeddruk en zonder gebruikmaking van planten- en
dierenproducten is
het verdunnen van Himalayazout of zeezout.
Dit
doe je op de volgende wijze: Himalayazout
of goede kwaliteit grijs zeezout in een afsluitbare fles of pot doen.Gebruik
hiervoor dus geen zeezout uit de supermarkt
want dat is vaak gewoon geraffineerd
tafelzout in grotere kristallen.
Natuurvoedingswinkels
en toko's verkopen echt zeezout.
De
fles of pot vullen met goede kwaliteit water (gefilterd kraanwater of
bronwater).
De
fles of pot regelmatig schudden totdat het zout is opgelost.
Daarna
opnieuw zout toevoegen en het proces herhalen.
Telkens
zout toevoegen totdat uiteindelijk het water geen zout meer opneemt
en er korrels op de bodem blijven liggen.
Het
water is dan verzadigd en je hebt geconcentreerd
Himalaya-
of zeezoutwater met 84 elementen erin in exact de juiste verhouding.
Elke
dag 1 of 2 theelepels van dat water oplossen in water, vers geperst
vruchtensap of rauwe
melk en opdrinken.
Een
betere, goedkopere en effectievere manier om jezelf
natuurlijke
mineralen toe te dienen is er niet.
In
het begin kun je de dunne hiervan krijgen of winderigheid.
Een
manier om dit op te lossen is een half uur voor of na de maaltijd het
zeezout tot je te nemen.
Helpt
dit ook niet, dan langzaam opbouwen en beginnen met een halve
theelepel per dag.
Het
geconcentreerde zoutwater niet bewaren in de koelkast,
maar gewoon op
kamertemperatuur
op een koele plek uit het zonlicht.
Op
deze manier is het oneindig houdbaar.
Je
kunt met een dergelijke zoutoplossing ook je mond en neus- en
voorhoofdholtes dagelijks spoelen.
Het
helpt onder andere tegen ontstoken tanden, kiezen en kaken en lost
slijm op bij verkoudheden of allergieën.
Mineralen
en water zijn de bron van leven. Mineralen werken als activators, als sleutels.
Iedereen
die een tekort heeft aan mineralen mist dus 'sleutels' die op
bepaalde plekken in je lijf het 'contact' in werking zetten. Met
alleen vitamines kom je er niet.
Je
kunt het meest vitaminerijke voedsel tot je nemen en toch ziektes en
kwalen krijgen, omdat je een mineralentekort hebt. De
vitamines zullen dan voor een deel letterlijk niet hun weg vinden in
je systeem. Mineralentekort wordt vaak gezien als de bron van alle
ziekte.
Kijk
naar de kwaliteit van groente en vlees uit de commerciële industrie
en de alsmaar verslechterende gezondheid van mensen en je ziet het
belang in van mineralen als activators.
Door
dagelijks zeemineralen in verdunde vorm te drinken, vul je je
mineraalhuishouding aan en onderhoud en verbeter
je
daarmee je gezondheid en vitaliteit.
Zeewater
bevat maar liefst 92 elementen,
waarvan 8 in gasvorm die verdampen als het
water opdroogt tot zeezout.
Je
houdt bij zeezout of Himalayazout dus 84 elementen over.Wil
je echt de volle 92 elementen plus de aërobe (zuurstofrijke)
bacteriën in zeewater, dan raad ik je aan de Ocean
Minerals te bestellen van een Australiër van Nederlandse
afkomst genaamd Gerry Amena.
Hij
verkoopt geconcentreerd en onvervuild oceaanwater, zowel puur als met
helende kruiden die hij zelf teelt en onverhit verwerkt in zijn
preparaten:
Gerry
Amena teelt al zijn gewassen met uitsluitend verdund zeewater als
bemesting.
Dat
kun jij ook doen met je eigen huis- en tuinplanten of moestuin.
Hier
zijn de instructies:
Voor
kamerplanten een afgestreken ouderwets theelepeltje of een halve
moderne grotere
koffielepel goede kwaliteit zeezout oplossen in een lege limonadefles
van een liter
of anderhalve liter.
Beiden
zijn veilige doses. Je kunt dit doen door wat warm water toe te
voegen en te schudden, waardoor het zout sneller oplost en daarna de
fles met koud water afvullen.
In
principe is het zo dat de kwaliteit van het water mede het resultaat
bepaalt, dus gefilterd kraanwater of bronwater levert een beter
resultaat op dan gewoon kraanwater.
Toch
heb ik ook met kraanwater uitstekende resultaten behaald, omdat in
het gebied waarin ik woon het water van goede kwaliteit is.
Je
kunt spelen met zowel de dosis als met de frequentie van bemesten. Wat
dat laatste betreft, moet je in gedachten houden dat net als bij
mensen de planten en
bodem efficiënter met water gaan omspringen als ze zout tot zich
nemen. Je
hoeft dus minder vaak water toe te dienen als er zeezout in zit.
Een
gouden regel is om even je vinger in de toplaag te steken en te
voelen of het nog vochtig is en pas opnieuw zeemineralen toe te
dienen als de bodem nagenoeg droog is. De plant bouwt hierdoor
bovendien weerstand en kracht op door het maximale uit de voeding te
halen.
Wat
betreft de toe te dienen dosis is het een goed idee om voor
bloemen
en kruiden een
theelepeltje
zeezout op te lossen in anderhalve liter water en
voor
gewone planten in
een
liter water.
Bloemen
en kruiden hebben namelijk een lagere zouttolerantie.
Een uitzondering
hierop vormen mediterrane kruiden als bijvoorbeeld basilicum en munt, die
kunnen wel wat hebben.
Mocht
de plant gele bladeren krijgen, dan is er sprake van lichte
zoutschade.
Geen
paniek, want de plant kan tegen een stootje en komt er wel weer
bovenop mits je natuurlijk
niet zout toe blijft dienen maar in plaats daarvan juist verdunt met
alleen water.
Wacht
tot de plant hersteld is en dien dan een lagere dosis toe, dus bijvoorbeeld
een half theelepeltje in een liter of anderhalve liter water.
Gedijt
de plant juist uitstekend op zeemineralen, te zien aan glanzende
bladeren en snelle groei, dan kun je overwegen om de dosis te
verhogen, dus bijvoorbeeld een bolle in plaats van
afgestreken theelepel of zelfs nog meer.
Krijg
je alsnog gele bladeren dan is de dosis te hoog en moet je verdunnen
met water tot de plant hersteld is en een lagere dosis toedienen.
Experimenteer
met de maximaal toe te dienen dosis.
Verdund
zeezout niet gebruiken in combinatie met NPK-kunstmest die
ze verkopen bij plantenhandels en tuincentra.
Een
meer complete en gebalanceerde voeding dan zeemineralen is er niet en
je verstoort de balans door dit te combineren met kunstmatige
bemesting.
Je
kunt wel probleemloos natuurlijke middelen als groene theebladeren en
dergelijke toevoegen.
In
de tuin kun je hetzelfde principe toepassen, maar hier gelden andere
verhoudingen.
Ga
hiervoor uit van een denkbeeldig horloge in je handpalm.
Dat
is ongeveer een afgestreken eetlepel zeezout. Los dit op in een
gieter van vijf liter en bemest hiermee je tuingrond.
Bronwater
en gefilterd kraanwater worden op deze manier wat kostbaar, dus als
het drinkwater van redelijke kwaliteit is gewoon kraanwater gebruiken.
Probeer
zo dicht mogelijk bij de wortels van je tuinplanten te bemesten, want
onkruid doet het hier ook goed op!
Dichtbegroeid
gras simpelweg overgieten met dit gemineraliseerde water.
Ook
hier kun je spelen met de dosis en de frequentie van bemesting, je
moet er gewoon wat handigheid in krijgen.
In
ieder geval moet je na neerslag op een droge dag opnieuw bemesten met
zeemineralen, want door de neerslag spoelen de mineralen weg uit de
bodem, waardoor de bemesting minder effectief wordt.
Je
zult merken dat je planten groter en gezonder worden en ongedierte
als bladluis wegblijft,
omdat je de resistentie van de plant en de bodem verhoogt.
Daarnaast
zullen de planten bloemen of vruchten ontwikkelen die je nog niet
eerder daarvoor had gezien!
Je
kunt je voorstellen wat op zeemineralen geteelde groente en fruit
voor je gezondheid kunnen betekenen als je deze consumeert. Bovendien
is het niet duur en eenvoudig te doen.
Bang
zijn voor verzilting van de bodem en planten hoef je niet, deze doses
zijn zo klein dat je geen zoutschade toebrengt.
Steek
je vinger maar eens in de zoutoplossing en proef maar: je zult geen
zout proeven.
Voor
wie echt verdund zeewater wil gebruiken om gebruik te maken van alle
92 elementen
plus de aërobe bacteriën in zeewater verwijs ik naar de website van
Living Foods
in Leeuwarden.
Zij
verkopen een jerrycan van 5 liter genaamd 90+ Solution voor 28
euro.
Bij
een verdunning van 1:100 levert dat al 500 liter op.
Probeer
maar eens voor dat geld bloemen- of tuinmest te kopen! Dit is de
website waar je 90+ Solution kunt bestellen:
http://www.90plussolution.nl/pages/pagina.aspx
Wil
je op een meer wetenschappelijke manier hiermee bezig gaan, koop dan
bij Living Foods
ook een zogeheten TDS-meter.
Deze
meet de Total Dissolved Solids (totale opgeloste vaste delen),
oftewel de zoutconcentratie.
Deze
wordt uitgedrukt in parts per million (deeltjes per miljoen). Per
plant of bloem is de oplossing verschillend.
Op
deze site vind je een lijst van gewassen en de gewenste zoutoplossing
in ppm:
Gras
is een fantastisch gewas. Kijk naar de spierbouw van graseters als
paarden, koeien,
schapen, geiten en dergelijke.
Het
unieke aan gras is dat het maar liefst 100% van alle mineralen uit de
bodem in zich opneemt. Gras
kan groeien op zowel vrijwel niets als alles.
Geef
je gras dus de 92 elementen in zeewater of 84 mineralen in zeezout
opgelost in water en ze zuigen ze allemaal in zich op. Na
ontkiemen vormen de meeste granen een snelgroeiend gras.
Graangrassen
als tarwegras, roggegras, gerstgras en havergras zijn het gezondst.
Daarnaast
zijn ze snel te telen, want ze groeien rap en je hoeft niet te
wachten tot de granen zijn volgroeid.
Op
zeemineralen groeien ze nog sneller. Bovendien
gaan ze door de zouten efficiënter met water om (ze hebben dus
minder water nodig).
Als
het gras ongeveer 20 centimeter hoog is, wordt het tijd om te
oogsten.
Je
knipt dan simpelweg het gras zo dicht mogelijk bij de grond af.
De
vezel is te sterk om het gras zo te eten, dus je zult moeten
investeren in een goede pers om het gras tot sap te verwerken, zodat
je het snel na oogsten zo vers mogelijk kunt drinken.
Duw
de pulp opnieuw door de pers om er een maximale hoeveelheid sap uit
te krijgen. Om oxidatie te voorkomen kun je het restant nog zeker een
week in de koelkast bewaren.
Hier
zijn enkele gezondheidsvoordelen van het drinken van graangrassap:
Graangrassen
bevatten een aantal belangrijke vitamines in grote aantallen, te
weten pro-vitamine
A (betacaroteen), vitamine B-complex, vitamine C en vitamine E.
Deze
vitamines worden allemaal in organische vorm aangeboden. Noem
mij een ander voedingsmiddel dat deze combinatie van vitamines en
mineralen heeft!
Graangrassen
bevatten bovendien grote hoeveelheden chlorofyl. Chlorofyl is het
'bloed' van de plant en het is wat een plant groen maakt.
Wetenschappers
hebben echter ontdekt dat chlorofyl qua chemische samenstelling
identiek is aan hemoglobine, een eiwit dat essentieel
is
voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes.
Chlorofyl
wordt dus onmiddellijk door het bloed herkend en opgenomen en is
daarmee zeer (re)vitaliserend.
Van
kankercellen en virussen is bekend dat ze zich thuis voelen in een
anaërobe (zuurstofarme) omgeving.
Chlorofyl
voegt zuurstof toe aan je bloed en rekent af met dergelijke
indringers.
Een
Franse arts genaamd René Quinton ontdekte rond het begin van de
vorige eeuw
dat
zeewater voor 98% identiek is aan bloedplasma!!!
Het
enige verschil is dat zeewater een extra molecuul magnesium bevat en
bloed een extra molecuul ijzer.
Quinton
noemde zeewater dan ook zee- of oceaanplasma en experimenteerde met zwerfhonden
door ze verdunde zeewatertransfusies toe te dienen. Hij had succes met
z'n experimenten en beweerde zelfs dat zeewater superieur is aan
bloed!
Er
heerste in die tijd een ziekte die baby's trof en hij zette gratis
klinieken op om de kinderen
te genezen op basis van injecties met verdund zeewater.
Ook
nu was hij zeer succesvol en hij zette zijn werk voort in Afrika,
waar een groot gebrek aan bloed voor bloedtransfusies was en hij
zeewatertransfusies toediende.
Onder
invloed van de farmaceutische industrie verbood de Franse overheid
uiteindelijk zijn geneesmethode.
Zeewater
is nagenoeg identiek aan bloed en chlorofyl identiek aan een eiwit in
bloed en het zit allemaal in graangrassen als je ze teelt op
zeemineralen!
Graangrassen
zijn zeer rijk aan gezonde omega-3-vetzuren.
Om
deze reden zijn granen in het jonge grasstadium veel gezonder dan
volgroeide granen.
Nadat
granen het grasstadium voorbij zijn, veranderen de omega-3-vetzuren
in omega-6-vetzuren, de complexe suikers in het gras in simpele
suikers (zetmeel) en er ontwikkelen zich eiwitten genaamd gluten.
Er
zit veel meer levensenergie in graangrassen ten opzichte van
de volgroeide plant.
Omega-3-vetzuren
zijn ontstekingsremmend en ontbreken maar al te vaak in onze brood-
en granencultuur.
Door
veelvuldig gebruik van goedkoop verkijgbare meervoudig onverzadigde
vetzuren als zonnebloemolie en maisolie in plaats van gezondere
vetten als olijfolie, kokosolie en roomboter van dieren die gras en
klaver hebben gegeten, krijgen we helaas teveel omega-6 binnen en te
weinig omega-3.
Door
het consumeren van de vlees en zuivel van dieren die graangrassen als voeding
hebben of door het rechtstreeks consumeren van graangrassen in de
vorm van
sap, kunnen we deze balans herstellen en onszelf gezond maken en
houden.
Dit
laatste geldt uiteraard ook voor de gezondheid van dieren die
graangrassen eten.
Weston
Price was een Amerikaanse tandarts die de hele wereld rondreisde op
zoek naar
inheemse volkeren die in volledige harmonie met de natuur leefden en
dus geen,westerse
voeding aten als witbrood, witte rijst, suiker, jam, blikgroente etc.
Hij
constateerde dat deze mensen niet alleen fantastische gebit- en
kaakstructuren hadden
(zonder hun tanden te poetsen!), maar ook de rest van hun fysieke en
mentale ontwikkeling
was onovertroffen.
Hij
nam de opgedane wijsheden mee naar Amerika en schreef het boek
Nutrition and Physical Degeneration in 1939.
In
dit boek roemt hij over graangrassen. Hij beschrijft experimenten
gedaan met dieren en constateerde dat graangrassen tot een ongekende
gezondheid leidden van de dieren en daarmee hun vlees en zuivel.
Volgens
Price zijn tarwe- en roggegras het beste.
Hij
noemt ook onder andere de mineralen in graangrassen als belangrijke
factor. Daarnaast identificeerde hij vitamines en chlorofyl als
andere belangrijke bestanddelen. Inmiddels weten we dat daar ook
omega-3 en enzymen bij horen.
Graangrassen
zijn rijk aan enzymen en aminozuren.
Net
als mineralen zijn enzymen en aminozuren activators.
Ze
zijn noodzakelijk voor een goede opname van vitamines en eiwitten.
Enzymen
zijn echter gevoelig voor verhitting.
Doordat
graangrassen in rauwe vorm worden aangeboden aan dieren en, in de
vorm van sap, aan mensen profiteren mens en dier van de rijkdom aan
enzymen in graangrassen.
Dit
ondersteunt maximaal de opname van gezonde voedingsstoffen, waar
graangrassen zeer rijk aan zijn!
Graangrassen
zijn één bom geconcentreerde gezondheid.
Om
die reden vallen ze onder de noemer 'supervoeding', samen met onder
andere groenblauwe algen als spirulina en chlorella.
Uit
bovenstaande opsomming blijkt wel dat graangrassen goed zijn voor
mens en dier.
Enkele
gezondheidsvoordelen van graangrassen: zuivert lever en darmen,
zuivert het bloed, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, bindt zware
metalen uit het lichaam, stimuleert haargroei en stimuleert het
immuunsysteem en het is zelfgenezend
Het
gebruik van verdund zeewater als bemesting voor bodem en plant is afkomstig
van een Amerikaanse dokter genaamd Maynard Murray. Hij beschrijft de
methode
in zijn boek Sea Energy Agriculture uit 1976. Dit boek is opnieuw verkrijgbaar
via acresusa.com:
In
1936 raakte Murray als jonge dokter geïnteresseerd in het leven in
de zee.
Hij
vroeg zich af waarom het planten- en dierenleven in de zee vrij was
van ziekte en het landleven
(inclusief wij mensen) niet.
Ook
constateerde hij dat het leven in een gezonde zeeomgeving geen
celdegeneratie vertoont in de vorm van veroudering en planten- en
dierenleven daar twee keer zo groot wordt en twee keer zo lang leeft.
Al
snel kwam hij erachter dat het in de mineralen zit die zich in de zee
bevinden.
Alle
op de aarde voorkomende mineralen zijn geconcentreerd in zeewater.
Murray
had connecties bij de Amerikaanse marine en liet monsters meenemen
uit alle wereldzeeën.
Uit
analyses bleek dat al het zeewater dezelfde mineralen bleek te
bevatten in exact dezelfde verhoudingen.
Er
zijn tot nu toe door de wetenschap 92 mineralen geïdentificeerd (er
zijn er meer) en zeewater bevat ze allemaal in de juiste verhouding.
Murray
bedacht toen dat als zeewater alle mineralen op deze planeet bevat en
70% van het oppervlak van de aarde omvat, het mogelijk moest zijn om
de zee te recyclen op de overige 30% landmassa en landgewassen en
-bodem te 'bemesten' met zeewater.
Zijn
theorie was dat de mineralen in de zee oorspronkelijk afkomstig zijn
van het land en
in de zee terecht zijn gekomen door wegspoeling als gevolg van
neerslag.
Daarnaast
zijn onderzeese vulkaanuitbarstingen ook verantwoordelijk voor de
mineralen in de zee.
Door
zeemineralen te gebruiken als bemesting voor de grond maak je gebruik
van de
natuurlijke mineralenbalans in zeewater en bedrijf je landbouw in
volledige harmonie met de natuur.
De
zee bevat een onuitputtelijke voorraad mineralen en door neerslag
spoelen deze weer terug naar de zee.
Je
put de zee dus niet uit en je behoedt landbodem juist voor
uitputting.
Denk
ook aan de levensenergie en informatie die je via zeemineralen
toevoegt aan de aarde.
Niet
voor niets is de titel
van
Murray's boek Sea Energy Agriculture.
Hij
liet in eerste instantie door de marine zeewater aanslepen in grote
tankwagens.
Bevriende
boeren waren bereid om aan het experiment mee te doen.
Na
besproeiing met het zeewater groeiden de gewassen als kool, ze konden
eerder geoogst worden en waren van uitzonderlijke kwaliteit en
ziektevrij.
Insecticiden
waren ook niet nodig, want insecten ruimen alleen de genetisch
zwakkere gewassen op (hetgeen iets zegt over onze moderne commerciële
NPK-landbouw, die alleen maar zorgt voor uitputting en verstoring van
de balans van de bodem).
Hoewel
aangemoedigd door het succes besefte Murray dat het economisch niet
haalbaar was voor boeren om zich het zware transport van zeewater te
kunnen veroorloven, tenzij ze dicht bij de zee zaten.
Dus
ging hij op zoek naar plekken waar de zee van nature opgedroogd was.
Zeekristallen
(zeezout) zijn aanzienlijk goedkoper te transporteren, maar het moest
natuurlijk wel hetzelfde resultaat opleveren.
Hij
experimenteerde met het verdunnen van de zeekristallen in water en
kreeg inderdaad soortgelijke verbluffende resultaten.
Experimenten
met dieren die de door Murray bemeste gewassen aten leverden
hetzelfde op: grotere, sterkere en volledig gezonde dieren die langer
leefden.
Je
kunt je voorstellen wat dit voor effect moet hebben op de gezondheid
van mensen die deze
planten en dieren eten.
Waarom
is dit dan nu niet op wereldwijde schaal in gebruik, zul je je
wellicht afvragen. Het
antwoord kun je misschien zelf bedenken.
Wie
maak je met deze technologie bankroet?
De
kunstmestindustrie, geneesmiddelenindustrie en bioindustrie om mee te
beginnen.
Misschien
zijn de experimenten van Maynard Murray om die reden uiteindelijk ook
gestopt bij dieren en is hij niet verder gegaan met mensen.
Hij
kocht een boerderijtje bij de zee in Florida en ging daar gewassen
verbouwen op basis van hydrocultuur, iets waarmee hij ook
fantastische resultaten boekte op basis van zeewater.
Hij
schreef op zijn oude dag wel een boek, Sea Energy Agriculture, waarin
hij verhaal doet
van veertig jaar research.
Don
Jansen had een jaar voor het overlijden van Murray in 1983 contact
met Murray en kocht uiteindelijk zijn boerderij in Florida op.
Don
Jansen heeft de techniek van Murray voortgezet en reist nu heel
Amerika rond om
mensen hierover in te lichten.
Don
Jansen heeft zijn vader genezen van kanker en zijn hond van hernia
door middel van tarwegras dat hij op deze manier heeft verbouwd.
De
wonderlijke en vaak niet geziene genezende eigenschappen van
Honing
en Kaneel
Ik
ben er zeker van dat de farmaceutische industrie niet wil dat dit de
ronde doet.
Feiten
over Honing en Kaneel
Er
is ontdekt dat een mengsel van HONING + KANEEL vele kwalen kan
genezen. Honing
wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld.Hedendaagse
wetenschappers accepteren honing ook als een wonderolie (heel effectief)
voor alle soorten kwalen.
Honing
kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse
wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen
wordt in de juiste dosering, het diabetes
patiënten niet schaadt.
Weekly
World News, een blad in Canada, van 17 januari 1995 heeft de volgende lijst
van kwalen/ziektes opgegeven die genezen kunnen worden door honing en kaneel
zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht.
HARTKWALEN:
Maak
een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van
jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het
vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval.
En
voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks
volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig
gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de
hartslag.
In
Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol
patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries
en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing
en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.
ARTRITIS:
Artritis
patiënten kunnen dagelijks, s morgens en s avonds een kop heet
water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder
drinken. Als
dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden
genezen.
In
een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen,
werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een
mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor
het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo
behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en
binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis
niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.
BLAAS
INFECTIES:
Neem
twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel(of lepel?) honing in
een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in
de blaas.
CHOLESTEROL:
Twee
lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop
theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat
het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen
twee uren.
En
zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags
doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens
informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij
voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.
VERKOUDHEDEN:
Zij
die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang,
dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met ¼ lepel
kaneelpoeder. Dit
proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de
sinussen schoonmaken.
MAAG
DIE VAN STREEK IS:
Honing
ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren
vanaf hun wortel.
GAS:
Volgens
studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing
met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.
IMMUUN
SYSTEEM:
Dagelijks
gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en
beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen..
Wetenschappers
hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in
grote hoeveelheden. Constant
gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen
bacteriële en virale ziekten te vechten.
INDIGESTIE:
Kaneelpoeder
dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten
ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.
INFLUENZA
: GRIEP:
Een
wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk
ingrediënt bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt
van de griep .
LANG
LEVEN:
Thee
gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen,
houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels
honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee
van.
Drink
een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en
zacht en houdt veroudering tegen. De
levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van
een 20 jarige uit te voeren. Jawadde!
PUISTJES:
Drie
lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng
dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende
dag met warm water af.
Als
je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de
wortel.
HUIDINFECTIES:
Leg
honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit
heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.
GEWICHT
VERLIEZEN:
Dagelijks
s morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en s
nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water
gekookt..
Als
je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de
meest dikke persoon.
Dus,
het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet
opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog
aantal calorieën gebruikt.
KANKER:
Recent
onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker
van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden
aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een
theelepel kaneel moeten nemen,
een maand lang en drie keer per dag.
VERMOEIDHEID:
Recente
studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder
behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere
mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en
flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat
een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met
kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om
ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te
verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week
toe.
SLECHTE
ADEMHALING:
Mensen
uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel
honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun
adem de hele dag door fris.
VERLIES
VAN GEHOOR:
Dagelijks
s morgens en s avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen
ingenomen, herstelt het gehoor.
Misschien
kan je dit delen met vrienden en familie.
Iedereen
kan deze tips gebruiken! wat zij er mee doen, moeten ze zelf
weten!
Nu
we nog volop in de winter zijn, gaan mijn gedachten reeds naar de mooie
dagen van zonneschijn ... daarom geef ik jullie deze mooie dingen ....
geniet er van en probeer het!
Al
enige jaren doet op het internet het gerucht de ronde dat er een man is
die kan leven op louter energie van de zon en het drinken van water.
Maar hoe dit kan en hoe wij ons dit zelf ook eigen kunnen maken is lastig te vinden.
Daarom
hierbij een korte samenvatting van het leven van deze persoon en een
samenvatting van de te volgen stappen om hetzelfde (en meer) te kunnen
bereiken.
Hira
Ratan Manek (HRM) werd geboren op 12 September 1937 in Bodhavad, India.
Hij groeide op in Calicut, Kerala, India, waar hij zijn titel in de
werktuigbouwkunde bij de universiteit van Kerala haalde.
Na
zijn slagen, trad hij toe in de familieonderneming (transport en
specerijhandel) en bleef daar werken tot aan zijn pensionering in 1992.
Na
zijn pensionering begon hij de eeuwenoude beoefening van Sun Gazing
(zonnestaren) te onderzoeken, waar hij al sinds zn jeugd in
geïnteresseerd was.
Deze
methode was een in ongebruik geraakte methode, welke beoefend werd in
de oudheid in verschillende delen van de wereld.Na hier 3 jaar aan
gewerkt te hebben, herontdekte hij de geheimen van Sun Gazing.
Tijdens
zn studie werd hij grotendeels geïnspireerd door de leer van Heer
Mahavir van de Jains, die deze methode 2600 jaar geleden al
praktiseerde.
Daarnaast werd hij ook geïnspireerd door oud Egyptische, Griekse en Amerikaanse (indianen) bronnen.
Sinds
18 juni 1995 leeft HRM alleen op zonne-energie en water. Af en toe, uit
gastvrijheid en voor sociale doeleinden, drinkt hij thee, koffie of
karnemelk. (Hij heeft bijvoorbeeld al 3 strikte observatieperiodes
ondergaan onder controle van verschillende wetenschappelijke en
medische teams, waarbij hij leefde op alleen water en zonne-energie).
De
eerste observatieperiode duurde 211 dagen lang en was in 1995-1996 in
Calicut, India, onder toezicht van Dr. CK Ramachandran, een medisch
deskundige op het gebied van allopathische en ayurvedische geneeskunde.
In
2000-2001 volgde een observatieperiode van 411 dagen in Ahmedabad,
India, onder het toezicht van een team van 21 doktoren en
wetenschappers (voor meer informatie hierover zie:
Als
gevolg van de uitslagen van dit onderzoek werd HRM voor een
observatieperiode van 130 dagen uitgenodigd door de Thomas Jefferson
Universiteit en de Staats Universiteit van Pennsylvania in
Philadelphia, waar met name zijn netvlies, pijnappelklier en hersenen
geobserveerd werden.
Het
observatieteam, geleid door Dr. Andrew B. Newberg (geld als autoriteit
op het gebied van de hersenen) en Dr. George C. Bernard (geld als
autoriteit op het gebied van de pijnappelklier),
vond al snel uit dat de grijze cellen in HRMs hersenen regenereren, de
neuronen actief zijn (in plaats vanafsterven, wat normaal geweest zou
zijn) en dat zijn pijnappelklier vergoot (ipv verkleint, wat normaal is
na je vijfenvijftigste) en een grootte had van 8 x 11 mm (6 x 6 mm is
de gemiddelde maximale grootte).
How to Sun Gaze (Hoe te zonnestaren)
De informatie die hier weergegeven wordt is in principe de HRM methode, waarvan je de details kunt vinden op www.solarhealing.com of in het internetboek Living on Sunlight. Dit is slechts een samenvatting om snel door te krijgen hoe het werkt.
Zonnestaarproces
Fase I
1. Vind de tijden uit van zonsopgang en zonsondergang, dit verandert een aantal minuten per dag.
Voor een jaaroverzicht zie
http://home.hccnet.nl/v.d.horn/weersverwachting/zonsopkomst_zonsondergang.htm of
http://www.sunrisesunset.com/custom_srss_calendar
2.
Bereken de tijd 1 uur na zonsopgang en 1 uur voor zonsondergang. Deze 2
uren zijn je veilige uren voor zonnestaren. Als beginner kun je beter
nooit, onder welke omstandigheden dan ook, buiten deze tijden
zonnestaren.
Dit betekent dat na het eerste uur vanaf zonsopgang tot voor het laatste uur voor zonsondergang een grote NEE is.
Als de zon bijvoorbeeld opkomt om 06:22u dan kun je alleen zonnestaren tussen 06:22u en 07:22u.
Als de zon ondergaat om 20:46u dan kun je alleen zonnestaren tussen 19:46u en 20:46u.
Zo simpel als dat!
3.
Sta indien mogelijk blootsvoets op zand. Indien geen zand voorhanden
is, dan kun je op een van de volgende ondergronden staan (in deze
volgorde): aarde, modder, straat, beton.
Naarmate
je lager op die lijst komt, wordt de verbinding (grondende effect) met
de aarde verminderd, dus het beste is zand of aarde. Vermijd het staan in water.
4.
Staar regelrecht in de zon met open ogen; knipperen is toegestaan!
Start met 10 seconden en elke dag kun je 10 seconden toevoegen. Als het
een bewolkte dag is, herhaal dan de tijd van de laatste zonnige dag dat
je aan zonnestaren gedaan hebt.
Als
gister bijvoorbeeld een zonnige dag was waarbij je 2 minuten naar de
zon gestaard hebt en vandaag is het bewolkt, dan kijk je vandaag ook 2
minuten (in de richting van de zon).
Als
het morgen ook bewolkt is, dan kijk je ook 2 minuten. De eerstvolgende
dag dat het zonnig is kun je dan 10 seconden toevoegen, dus 2 minuten
en 10 seconden naar de zon kijken.
5.
Het is handig een soort van klokje bij de hand te hebben voor het
tellen van de seconden, liefst eentje die de laatste tijdsspanne
onthoudt. De meeste keukenklokjes van tegenwoordig hebben deze
mogelijkheid.
Tips
● Als
je deze methode volgt zul je excellente resultaten hebben m.b.t. de
algemene gezondheid en welzijn. Als je te snel wilt, zoals meer tijd
per dag bijtellen (gebeurd al makkelijk), niet blootsvoets gaan, niet
in zand of aarde staan, dan zullen de voordelen van dat moment
verminderen. Volgens HRM zullen de voordelen vertragen, maar nooit
ontzegd worden.
● Als je zonnestaart in de ochtend of de avond, laat het klokje dan op de tijd staan die je gestaard
hebt.
M.a.w. als je 2 minuten en 10 seconden gestaard hebt, laat het klokje
die tijd vasthouden. De volgende dag kun je dan (als de zon schijnt) 10
seconden bijvoegen (als je voorgaande dag al 10 seconden hebt bijgeteld
kan het zijn dat je die er weer af moet halen als het bewolkt is,
waardoor je verward kan raken). Op deze manier hou je makkelijk bij
hoeveel tijd je al gezonnestaard hebt.
● De
meeste digitale horloges hebben een countdown; leer dit te gebruiken.
Als alternatief kun je een digitale of electronische klok/timer kopen
bij winkels als Blokker, Novalux, Hema of een willekeurige
electronicazaak, die op zn minst een uur terug kan tellen in seconden.
● Als
je je in de winter op een koude plek bevindt, dan staar naar de zon van
binnen in het huis met warme blote voeten of verhuis anders naar een
warmere locatie zoals HRM zegt.
● Als
je in een hoog gebouw ver van de grond en in de stad woont maar wel in
staat bent om in de veilige uren te zonnestaren, maak dan een doos met
(strand)zand waar je in kunt staan. De voordelen zullen
verminderen/vertragen, maar wederom de voordelen zullen nooit ontzegd
worden!
● Als je de grens van 44 minuten bereikt hebt, stop dan met zonnestaren!
Fase 2 van het proces,begint.
Fase II
1.
Loop 1 jaar lang elke dag 45 minuten met blote voeten op zand of aarde,
om de energieën te ankeren en je lichaam gezont te maken (waar zou
het woord gezond toch vandaan komen??).
Mogelijk dat je voeten hier wat onder te lijden zullen hebben, maar dat gaat wel weer voorbij.
Quote van HRM: Als geest aanvaardt, zal het lichaam zich aanpassen. Als lichaam aanpast, aanvaardt de geest.
2. Na 1 jaar van 45 minuten per dag blootsvoets lopen, kun je contact opnemen met HRM via
HiraRatanManek@Yahoo.com
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript
nodig om het te kunnen zien. .
Mijlpalen in het zonnestaarproces
1.
Na ongeveer 15 minuten per dag zonnestaren zullen mentale problemen
beginnen te verdwijnen, waardoor je met meer zelfvertrouwen en geen
angst meer door het leven zult gaan.
2. Bij ongeveer 30 minuten per dag zonnestaren zul je vrij zijn van lichamelijke ziektes en klachten.
3.
Tussen de 35 en 44 minuten zonnestaren zal de wens naar eten
verdwijnen, het lichaam zal voldoende energie ontvangen uit het
zonnestaren
Zon opgeladen water
HRM zegt dat water dat opgeladen is door de zon verbazend helende effecten op het lichaam heeft.
Om dit voordeel van water te kunnen genieten, doe het volgende:
1. Vul een glazen literfles (zonder kleur) met drinkbaar water (liefst gefilterd, gedestilleerd of kraanwater).
2. Plaats de fles s ochtends buiten op de grond met een glazen bescherming eroverheen.
3. Laat dit tussen 5 a 8 uur buiten staan. Meer tijd is niet nodig en minder tijd heeft minder effect.
4. Drink dit water gedurende de dag. (Gebruik geen plastic en verkoelen is niet nodig).
5. Je kunt er de planten ook mee wateren of de huisdieren ermee van water voorzien.
Let op:
Laat
het water niet s nachts buiten staan onder het licht van de maan, de
energie in datwater kan mogelijk nadelig effect op je hebben.
Zonnebaden
Zonnebaden is ten zeerste aan te raden voor gezondheidsaandoeningen, met inbegrip van artritis, osteoporose, etc.
1. Draag licht gekleurde lichte kleding, of niets als je over die privacy beschikt
2.
Baad een half uur gedurende de eerste 2 uren na zonsopgang of de
laatste 2 uren voorzonsondergang of dan wanneer de UV-waarde minder dan
3 bedraagt.
Zoals HRM zegt: Baadt jezelf, bak jezelf niet
Voor gedetailleerde informatie m.b.t. de voordelen van zonnebaden, zie
http://www.healself.org/sun.html (engelstalig), artikelen geschreven door Dr. Bernarr, D.C. D.D.
De onderwerpen betreffen o.a.:
- Zonnebaden heelt kanker
- Zonnebaden helpt het helen van bijna alles, ziekten van A tot Z
- Zonnebaden helpt tegen depressie
- Zonnebaden versterkt de spieren
- Zonnebaden help je ogen te helen
- Afwezigheid van zonlicht veroorzaakt blindheid
-
Voor de beste resultaten bij blootstelling aan zonlicht, gebruik geen
brillen, zonnebrillen, zonnelampen, zonnebrandmiddelen, bruinende
lotions of pillen
Je bent niet ziek ... je heeft enkel dorst. Dorst behandel je niet met medicijnen!
Deze uitspraak komt van Dr. Fereydoon Batmanghelidj, die de bijnaam Dr.Batman kreeg, een arts en erkend wetenschapper, die zijn opleiding volgde in Engeland en die na gevangenschap in zijn geboorteland Iran naar de Verenigde Staten vluchtte om daar de laatste 20 jaar van zijn leven te wijden aan het behandelen van zieke mensen met niets anders dan slechts water!
Zijn boodschap voor de mensheid luidt dan ook:
U bent niet ziek, u heeft dorst en dorst behandel je
NIET met medicijnen.
Ziekte is volgens Dr. Fereydoon Batmanghelidj niets anders als een boodschap van het lichaam om aan te geven dat het uitgedroogd is. Volgens hem zijn bijna alle ziekten terug te brengen op uitdroging en daarom dus ook allemaal te behandelen met slechts water.
Waar baseert hij deze theorie op?
Met name op basis van de ontdekkingen die hij deed tijdens zijn gevangenschap in de beruchte Evin-gevangenis in Iran waar hij in 1979 werd vastgezet als politiek vluchteling.
Hier begon zijn ontdekkingtocht naar de genezende eigenschappen van water. Tijdens zijn verblijf werd hij snachts bij een medegevangene gebracht die schreeuwde van de pijn in zijn maag.
Aangezien medicatie niet voorradig was, gaf Dr. Fereydoon Batmanghelidj hem 2 glazen water en binnen 8 minuten bleek de pijn te zijn verdwenen.
Hij adviseerde de man om elke 3 uur opnieuw 2 glazen water te drinken en hiermee bleek de pijn volledig weg te blijven.
In totaal behandelt hij tijdens zijn 2.5 jaar gevangenschap 3.000 mensen met maagklachten alleen door middel van water.
Ondanks dat hij de gevangenis na 2 jaar mag verlaten wordt zijn gevangenschap op eigen verzoek met nog 4 maanden verlengd, om zijn onderzoek voort te zetten.
Zelf zegt hij hierover dat hij inmiddels begrepen had dat hij door God naar dit menselijke testlaboratorium was gezonden om de geneeskundige eigenschappen van water te kunnen ontdekken.
Eenmaal in de VS zet hij zijn zoektocht naar water voort, bij bijna alle ziekten is volgens hem slechts sprake van uitdroging van het lichaam en fungeert bijvoorbeeld de pijn bij ziekten slechts als boodschapper om de uitdroging van het lichaam onder de aandacht te brengen.
Bij de ziekte Astma werkt dit volgens Dr. Fereydoon Batmanghelidj als volgt:
Tijdens het ademen verliezen wij een aanzienlijke hoeveelheid vocht. Indien er sprake is van uitdroging, begint histamine er voor te zorgen dat onze longblaasjes samentrekken om de hoeveelheid vochtverlies te beperken bij de uitademing.
Histamine, een neurotransmitter, is volgens Dr. Fereydoon Batmanghelidj één van de belangrijkste regulators van onze vochthuishouding in ons lichaam en fungeert dus als een soort alarm indien er zowel op lokaal niveau dan wel in het hele lichaam sprake is van te weinig vocht.
Onze hersenen, die overigens voor 85 % uit water bestaan, worden net als bij shocktoestand ten gevolge van bloedingen, het langst behoed voor uitdroging ten koste van andere orgaansystemen.
Het symptoom, een bemoeilijkte ademhaling kan worden opgeheven door het toedienen van medicijnen, in dit geval door inname van een anti-histamine.
De oorzaak kan volgens deze arts alleen opgelost worden indien de droogte in het lichaam wordt opgeheven, eenvoudig door het drinken van water (en in het geval van astma, meer zoutopname om de slijmproppen in de longen af te breken)
Zo verklaart hij bijna alle aandoeningen zoals angina pectoris (hartpijn) een te hoog cholesterol, auto-immuun ziekten allemaal op te lossen zijn door simpelweg de inname van meer water.
Het mag opmerkelijk genoemd worden dat er in de recent verschenen
Russchische film Boda
die geheel over de wetenschap van water gaat, er een vergelijkbaar experiment wordt uitgevoerd.
Een Amerikaanse arts en onderzoeker neemt een bloeddruppel uit de vinger van een vrouw en legt deze onder de microscoop.
In het bloed is er sprake van samenklontering van de rode bloedcellen, een anaëroob beeld waar zuurstof moeilijk zijn weg kan vinden.
Zij kan uit deze foto dan ook opmaken dat op basis van dit bloedbeeld er risico is op longziekte en tevens hart- en vaatziekte.
Vervolgens laat zij deze vrouw een glas water drinken en na 12 minuten herhaalt zij de afname van een druppel bloed.
Onder de microscoop is echter nu een totaal ander bloedbeeld te zien, een aëroob beeld waarin de rode bloedcellen
los van elkaar zijn en waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen de cel goed kunnen bereiken.
Enkel en alleen door het drinken van een glas water!
Volgens deze arts gaat het hier specifiek om de inname van water aangezien water alle functies in het lichaam reguleert, ook de functies van de vaste stoffen in het lichaam.
Daarnaast hebben veel dranken, zoals koffie, frisdranken en alcohol allen een tegengesteld effect, waardoor ze juist de uitdroging versterken.
Al deze dranken hebben namelijk een sterk verzurend effect door de suikers dan wel cafeïne en produceren afvalstoffen die het lichaam weer moeten verlaten. Indien u plast na het consumeren van koffie plast u niet alleen de koffie uit maar ook water waarin de afvalstoffen worden vervoerd.
Dus de enige vraag die u zich dient te stellen is: hoeveel water drink ik op een dag?
En hoeveel andere dranken consumeer ik per dag en wat voor effect heeft dit op mijn waterhuishouding?
Maar indien het nu allemaal zo eenvoudig is waarom wordt dit dan in de geneeskunde niet toegepast?
Wel, je begrijpt dat de farmaceutische industrie natuurlijk niet staat te juichen over dit soort ontdekkingen.
Op water valt geen patent aan te vragen en aan kraanwater is niet zoveel te verdienen als aan medicatie. Althans nog niet.
Er is al een Zwitserse vermogensbeheerder die alleen wil investeren in waterbedrijven en vindt dat onze waterrekening zeker boven onze telefoonrekening moet gaan uitstijgen!
Maar vooralsnog is het voor de farmaceutische industrie verre van interessant.
IN HOEVERRE IS DEZE INFORMATIE VOOR ONS INTERESSANT?
Baadt het niet, dan schaadt het zeer zeker niet om 2 liter water per dag te gaan drinken en uit te vinden in hoeverre je daadwerkelijk de bewaker van je eigen gezondheid dan wel de genezer van je ziekte kunt zijn.
De vraag komt dan wel gelijk op: is het van belang wat voor soort water dit moet zijn? Bronwater, kraanwater, gevitaliseerd water?
Een belangrijk punt waar deze arts zich niet over uitgelaten heeft. Meer hierover in het artikel over gevitaliseerd water.
Het werk van Dr. Fereydoon Batmanghelidj is in Nederland verschenen onder de titel Uw lichaam hunkert naar water, uitgegeven door uitgeverij Leliehoven.