Zelfvoorzienend leven - gezondheid - groei - OVERVLOED!
17-03-2011
Zout en Water ... geschenken van Moeder Natuur!
Samen met licht behoren zout en water tot de essentiële
elementen van het leven: zonder water en zout is feitelijk geen leven
mogelijk. In vroeger tijden, toen de mensen nog dichter bij de natuur
stonden, wisten ze intuïtief hoe belangrijk zout voor een gezond lichaam
is.
Tegenwoordig kopen wij een potje geraffineerd zout in de supermarkt,
om ons eten beter te laten smaken. Maar zout is zoveel meer!
Zout is een geweldig geschenk van Moeder Natuur. Twee eigenschappen
maken zout waardevol voor ons: zout beschermt en het reinigt.
Bij
beschermen kun je denken aan het bewaren van voedsel in zout - in
vroeger tijden een van de weinige mogelijkheden om levensmiddelen langer
houdbaar te maken. Maar ook nu worden in de voedingsindustrie grote
hoeveelheden zout aan producten toegevoegd, het verbetert de smaak
(zout is relatief goedkoop en versterkt de smaak van de andere
ingrediënten) en houdt producten lang, zelfs járen goed. Zout is ook
reinigend: zo helpen de mineralen uit zout de organen, om de zuur-base
verhouding in ons lichaam optimaal te houden door de zuren uit te
scheiden - zoals wellicht bekend, is verzuring een van de belangrijkste
ziekmakende factoren in deze tijd.
Ongeraffineerd zout
Deze geweldige eigenschappen van zout gelden voor echt zout:
ongeraffineerd, niet vervuild en liefdevol handmatig verwerkt. Goed,
natuurlijk zout is rijk aan vele mineralen: gemiddeld zon 50
verschillende mineralen en sporenelementen, maximaal kunnen het er zelfs
84 zijn. Wat je doorgaans in de supermarkt koopt, is geraffineerd zout,
dat voor 97,5% uit Natrium-Chloride bestaat en 2,5% chemicaliën. De
overige mineralen zijn er chemisch uit verwijderd. Aan dit geraffineerde
keukenzout wordt nog van alles toegevoegd, o.a. Aluminium Hydroxide
om het zout strooibaar te maken. Deze stof die overigens ook in
vaccins zit - wordt ervan verdacht zich in de hersenen op te stapelen en
ziekten als Alzheimer en dementie te bevorderen.
Zout beschermt en het reinigt
Zout is goed voor ons. Zout heeft de laatste tientallen jaren,
onterecht, een slechte naam gekregen. Bij hoge bloeddruk wordt
geadviseerd geen zout te gebruiken; dat is jammer want dit werkt juist
averechts! De mineralen in het zout zorgen oor middel van het
osmose-principe - voor de juiste verhouding vocht/mineralen in de
cellen. Samen met het drinken van voldoende water blijft de bloeddruk
daardoor mooi op peil. Ook osteoporose en cellulitis zijn terug te
voeren op (o.a.) overmatig gebruik van NatriumChloride (dat zonder de
tegenhanger van de overige mineralen giftig is); gebruik van
ongeraffineerd zout kan deze processen stoppen.
Download hier het gehele artikel 'Zout en water, geschenken van Moeder Natuur'.
Lewis Holtman,
een jonge gast uit de VS beweert dat hij de plannen van Nicola Tesla
, zoals vrije energie, ook wel radiant energie genoemd en andere
vindingen, inzichtelijk en uitvoerbaar heeft gemaakt. Als bewijs van
zijn stelling heeft hij een kleine teaser gemaakt in de vorm van een video op YOUTube
Hierin laat
hij zien dat hij met slechts 2 dollar aan materialen een vrij energie
apparaatje kan maken dat bijvoorbeeld zijn mobiele telefoon gratis op
kan laden, waar en wanneer hij maar wilt, dus als er geen
energiebronnen in d buurt zijn.
Nou ben ik niet
technische onderlegd maar ik twijfel er geen moment aan dat onder de
lezers wel iemand te porren is om dit kleine experimentje te
reconstrueren.
Mocht dit
reproduceerbaar blijken dan is de volgende stap niet zon kleintje
maar een gigantische.
Dan kan iedereen op de hoogte gesteld worden
van dit heuglijke feit en kunnen de energiemaatschappijen inpakken.
Ik ben
benieuwd!
Bij de
opmerkingen over de video las ik dat een krachtige radiozender in de
buurt je enig vermogen kan geven. Mensen die dit gaan uitproberen
moeten hier dus ook rekening mee houden.
(Hetzelfde
effect bekom je door HOESTZALF van vb. La Drôme Provencale te
gebruiken!)
Tijdens een lezing over essentiële olieën
werd ons verteld hoe het komt dat de voetzolen olie absorveren!
Hun
voorbeeld: Doe
wat knoflook op je voetzolen, en binnen twintig minuten "proef"
je het. Sommigen
van ons gebruiken al jaren Vicks Vapo Rub voor alles en nog wat, van
het genezen van gebarsten lippen tot zere tenen en alles daar tussen.
Maar van wat hieronder staat had ik nog nooit gehoord: en niet
lachen, het werkt 100% zeker, hoewel de geleerden die het ontdekten
er niet zeker van zijn waarom.
Om het nachtelijk
hoesten van een kind (of
volwassenen, vonden we zelf uit) te stoppen, wrijf
je een stevige laag Vicks VapoRub op de voetzolen, doe er sokken over
aan, en binnen vijf minuten stopt het zware hoesten en geeft het je
vele, vele uren verlichting.
Het
werkt voor de volle 100% en is bij kinderen veel doeltreffender
dan de sterkste voorgeschreven medicijnen! Waarbij
nog vermeld kan worden dat het buitengewoon verzachtend
en kalmerend werkt
en ze vast in slaap vallen.
Op
de radio was een programma waarin een man uitlegde waarom
hoestmedicijnen bij kinderen over het algemeen meer kwaad dan goed
doen, vanwege de chemicaliën er in.
Deze
manier, dus het wrijven van Vicks VapoRub op de voetzolen, werd
werkzamer
bevonden
dan de voorgeschreven medicijnen bij het slapen. Over het algemeen
lijkt het een verzachtend en kalmerend effect te hebben op zieke
kinderen, die dan rustig in slaap vallen.
In plaats van
iedere paar seconden een oncontroleerbare hoest, ga je over op een
urenlange hoestvrije slaap. Heeft u
kleinkinderen,
geef het door! Als je zelf ziek wordt, probeer het en je zult
verbaasd zijn hoe het werkt.
Teamwork:
Zeteltjes van levende wilg Levende haag ...
Zondag
27 februari 10 u ... bar koud want er staat een westenwind ... maar
we zijn allen op post om deel te nemen aan onze Workshop: Zeteltjes
maken van levende wilg - Levende haag
Allemaal
in groepjes aan het werk zodat we later konden wisselen en ieder de
knepen van de vlechttechniek kon uitproberen.
Eigenlijk
niet te geloven hoe je uit het niets zulke mooie dingen kan creëren
In
een sleuf worden de stekken van de wilg op een afstand van 12 cm
schuin gestoken, van daaruit kan het aanbinden beginnen, een geduldig
werkje ...
zeker
op de kille grond en met de wind in het aangezicht!
Ook
de mensen die de windschermen/takkenwal creërden deden puik werk ...
meestal had met veel fors nodig om de takken in de juiste richting te
manoevreren!
Zoals
jullie zien, goed ingepakt en dan maar springen en op de takken gaan
zitten
En
zo ziet het er achteraf uit ... we hebben er 2 Elfjes laten in
plaatsnemen ...
De levende haag ... gezien en goedgekeurd!
En nu wachten op de jonge scheutjes ...
Een
mooie dag ... veel geleerd en vooral ... een mooi TEAM!
Margarine was origineel gemaakt om kalkoenen vet te
mesten.
Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de
investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de
koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden
terugkrijgen.
Het originele product was wit van kleur en had geen
enkele voedingswaarde. Dus voegden ze wat gele kleurstof toe en verkochten het
aan de consument om te gebruiken in de plaats van boter! Wat vindt je
daarvan...is dat geen slimme oplossing...gewoon wat kleur- en smaakstoffen
toevoegen en klaar is kees!
Weet jij... het verschil tussen boter en
margarine?
Lees door tot het einde...het wordt reuze
interessant...
· Beiden hebben dezelfde hoeveelheid aan
calorieen.
· Boter heeft een ietsie pietsie hogere
hoeveelheid verzadigd vet, namelijk 8 gram tegenover 5 gram voor
margarine.
· Volgens een recente medische studie aan Harvard
verhoogt het eten van margarine de kans op hartziekten bij vrouwen met 53%
tegenover het eten van dezelfde hoeveelheid boter
· Het eten van boter verhoogt de opname van vele
andere voedingstoffen in voeding.
· Boter heeft vele gezondheidsvoordelen voor het
lichaam, margarine heeft er maar enkelen, en dan nog alleen omdat ze extra zijn
toegevoegd.
· Boter smaakt zoveel beter dan margarine en het
kan de smaak van andere voedingstoffen verhogen.
· Boter bestaat al sinds eeuwen, terwijl margarine
nog geen 100 jaar bestaat.
En nu de margarine....
· Margarine bestaat uit zeer grote hoeveelheden
transvetzuren.
· Het verdriedubbelt de kans op ziekten aan de
kransslagaders.
· Het verhoogt het gehalte aan lipoproteine-a en
dus de kans op arteriosclerose.
· Vervijfvoudigt de kans op kanker.
· Verlaagt de kwaliteit van
moedermelk.
· Ondermijnt het immuunsysteem.
· Verlaagt de insuline respons.
En hier is het meest beanstigende feit...het meest
interessante feit.....
De samenstelling van
margarine verschilt maar 1 molecule met plastic en heeft 27 ingredienten die ook
in verf zitten....
Deze twee factoren alleen al waren voor mij genoeg om
margarine, en alle andere producten die gehydrogeneerd zijn, te vermijden voor
de rest van mijn leven. ( gehydrogeneerd wil zeggen: bewerken van de moleculaire
structuur en/of samenstelling)
Try this at home! ( probeer dit thuis
even)
Koop een kuipje margarine en zet het open in je garage of
een andere schaduwrijke plek. Binnen enkele dagen kun je het volgende
constateren:
· Geen vlieg, zelfs niet die vervelende
fruitvliegjes, zullen er op af komen. Dit zegt toch al wat, niet?
· Het gaat niet rotten of vies ruiken, dit komt
omdat het totaal geen voedingswaarde heeft.
· Niets kan er op groeien, zelfs die minuscule
kleine micro-organismen kunnen hier geen groeiplekje op vinden.
· Waarom...? omdat het bijna plastic
is.
· Zou jij je tupperware bakje smelten om op je
boterham te smeren? Nee toch?
Pass the butter on
please!
Een oud Chinees spreekwoord zegt: Als iemand iets
waardevols met je deelt en jij kunt er je voordeel mee doen, heb je de morele
verplichting om dit te delen met anderen ....
(WERK)handen gevraagd op 't Zomererf in Stekene!!!
't Zomererf Stekene
Transitie Stekene heeft een project op stapel staan: http://www.zomererf.be/ Het gaat hier om een vervallen openluchtzwembad met accomodatie.
Transitie kreeg dit in bruikleen voor 3 jaar om een project op te starten. Dit project loopt in samenwerking met GOF (Gardens Of Freedom) Gevraagd: mensen met (werk)handen aan hun lijf, die mee wensen te toveren, creëren aan dit op stapel staande initiatief!
Ieder 1ste en 3de weekend van de maand wordt er SAMEN gewerkt op het domein, voor meer info kan je terecht bij: Lotte De Greveleer >>> lotte13cimi@gmail.com voorzie je van potluck/schoofzak, soep is steeds aanwezig! Zelf zal ik ook regelmatig aanwezig zijn in de mate van het mogelijke!
Alles
wat het leven nodig heeft om te leven, is er al.
Het
is niet zo dat dit er pas is, als er voldoende geld op aarde is.
Alles is er al, en dat kunnen we gewoon voor elkaar beschikbaar
laten.
Met elkaar omgaan vanuit het besef dat alles er al is,
dat is het
Overvloedsprincipe.
Wij
kunnen er zelf voor kiezen om de toegang tot dit alles, de toegang
tot wat het leven ons brengt, voldoende en in gelijke mate aan elkaar
beschikbaar te stellen, door een ruilmiddel te gebruiken waar
iedereen ook voldoende en in gelijke mate toegang toe heeft.
Binnen
het transactiesysteem Equi
Place wordt
er maandelijks voor iedereen die aangesloten is, even veel ruilmiddel
gecreëerd. Dit ruilmiddel heet Equi.
Geen
project,
geen ideologie, geen investering, geen goed doel, geen stemknopje
nodig.
Helemaal
niets nodig.
Mensen
zijn prima in staat om in hun eigen leven waar te nemen wat ze nodig
hebben. Door de toegang beschikbaar te laten, kan iedereen het eigen
leven leven.
Op deze site overvloedsprincipe.nl
vind
je verdieping over Equi en over het Overvloedsprincipe. Dit biedt
voldoende informatie om er voor te kunnen kiezen of je wel of niet
met Equi
Place wilt
gaan werken. Deze eerste pagina kan in principe al voldoende bieden
om een keuze te maken. Als je meer verdieping nodig hebt, dan kan je
verder lezen in alle informatie die beschikbaar is.
Door het
werken met Equi zal je merken dat er een behoorlijke
bewustzijnsverandering op gang komt in jezelf, en in de mensen om je
heen.
We
betreden tenslotte een heel nieuw gebied, waardoor oude, onbewuste
aannames in onszelf, ook ineens beginnen te bewegen.
Persoonlijke
Equi
rekeningen,
Equi transactie-rekeningen,
en Equi tussen-rekeningen.
Personen
hebben een
Equi rekening,
waarvoor
Equi Place maandelijks 750 Equi creëert.
Voor
jouw bedrijf, groep, project etc. kan je ook een
transactierekening maken,
waar
Equi Place geen Equi voor
creëert.
Ook
voor tussenrekeningen wordt er geen Equi
gecreëerd.
Equi-toegang betekent: gelijke en
onvoorwaardelijke toegang tot het leven. Genoeg, gelijke, en onvoorwaardelijke toegang
tot het leven, door een ruilmiddel te gebruiken waar
iedereen evenveel toegang toe heeft en
dat is gebaseerd
op
onze eigen aanwezigheid op aarde.(lees
geboorterecht!)
Onze aanwezigheid
creëert vanzelf een vraag naar voedsel,drinken,onderdak,etc.. Deze vraag naar leven wordt vertaald naar de creatie
van
de hoeveelheid ruilmiddel die daar voor nodig is.
Zoveel
mensen, zoveel ruilmiddel.
Voor
het aanvragen van een Equi Place rekening gebruiken wij geen BSN
nummer,
(je
kan enkel door een vriend(in) aangebracht worden,
dit
omwille van veiligheidsredenen!)
Via
Equi Place betalen wij onze diensten, producten, huur, etc. met Equi.
Zo heeft iedereen even veel en genoeg toegang
tot het leven. Er zijn dus geen belastingen meer
nodig, geen overhevelingen, geen subsidies, niets. Iedereen heeft
namelijk AL voldoende toegang, met 750 Equi per
maand.
Bij elke transactie die je doet lost 1/1000
van
het overgemaakte Equi bedrag weer op.
Equi
Place is namelijk een afspiegeling van 'het in leven zijn van een
mens'.
Enig
moment ben je er niet meer,
en
zo lossen de voor jou gecreërde Equi ook langzaam aan weer op.
Eenvoudig
in te bedden in processen Aangezien
je kunt instellen dat er direct een mail bericht verzonden wordt als
er voor of door jou een overboeking heeft plaats gevonden, kan je
deze mail-alert meteen als een workflow in je interne bedrijfs- of
groepsprocessen toepassen. Je kan de email adressen bij jouw
transactie rekeningen invullen, die naar de juiste rol of functie
binnen je je groep, bedrijf of proces gaat.
Kinderen
en een Equi rekening Equi toegang staat voor
'de
hoeveelheid ruilmiddel die we nodig hebben om in leven te kunnen
zijn'.
Kinderen
hebben natuurlijk een ander maandelijks bedrag nodig dan volwassenen.
Het
zal zich vanzelf gaan tonen, wat de werkelijke maandelijkse bedragen
zijn.
Tot
dan is het aan iedereen zelf, of je in samenspraak met je kinderen,
hen een Equi rekening laat aanvragen waar maandelijks 750 Equi op
beschikbaar komt,
of
dat je voor hen een Equi transactie rekening aanmaakt (waar geen
maandelijkse Equi voor wordt gecreërd).
Het aanmaken van een
Equi transactie rekening is natuurlijk ook een optie voor mensen in
jouw omgeving
die
nog niet kunnen wennen aan het idee dat je maandelijks
750 Equi krijgt.
Door
het gebruik van een Equi transactie rekening kan je wel gewoon alle
Equi Place functionaliteiten gebruiken voor betalingen,
maar
wordt er niet maandelijks Equi voor je gecrealiseerd.
Lening
Er
is ook een leenfunctionaliteit beschikbaar binnen Equi Place, zodat
je een rekening courant hebt van uitgeleende en inmiddels terug
ontvangen bedragen.
Erfgenamen
Bij
persoonlijke rekeningen en transactie rekeningen kan je in Equi Place
aangeven
wie
de erfgenamen zijn. De verdere procedure staat op het
Timay-id netwerk
beschreven.
De
link kan je zien als je op het Timay-id netwerk bent ingelogd.
Wat
zou voor jou de reden zijn om met Equi te gaan werken? Voor
sommigen is
'iedereen
genoeg en gelijkwaardige toegang tot het leven'
genoeg
om te besluiten om met Equi te gaan werken.
Anderen
hebben eerst nog wat meer informatie nodig.
Onderstaand
zijn er verwijzingen naar sites met extra informatie.
En de
reden waarom je met Equi gaat werken, maakt niet uit. Equi
is onvoorwaardelijk: iedereen heeft er toegang toe.
Op deze sites vind je ook
verschillende crowd power internet applicaties die je bij de
wereldwijde transitie naar Equi kan gebruiken.
Bijeenkomsten Je
kunt meteen met Equi Place gaan werken. Of misschien wil je eerst
een bijeenkomst organiseren.
Daar zullen we het dan niet
over het gebruik van
Equi Place hebben,
want
de werking daarvan is eenvoudig: het werkt zoals internetbankieren.
Bijeenkomsten gaan over de betekenis van Equi in ons eigen
leven, de wereldwijde transitie, en over de betekenis van
'het
los laten van het oude systeem'.
De
bijdrage is 10 euro per persoon, of 5 euro en 5 Equi. Plus
reiskosten vergoeding in euro.
De bovenstaande presentatie is
de leidraad voor de bijeenkomsten. Je kunt die presentatie van te
voren doornemen, dan kunnen we tijdens de bijeenkomst meteen wat
dieper gaan, en hoeven we geen beamer en dergelijke te gebruiken.
Indien je geïnteresseerd bent in een bijeenkomst, dan kan je
dit contact
formulier
gebruiken.
Vanuit
het Timay-id netwerk kan je een Equi rekening aanvragen.
Killing us softly .... Zoet vergif ... een MUST om te lezen!
KILLING US SOFTLY .....ZOET
VERGIF, EEN "MUST"OM TE LEZEN
In
oktober 2001 werd mijn zus erg ziek. Ze had maagkrampen en ze had het
heel zwaar.
Lopen
was een enorme opgave. Ze had al haar krachten nodig om uit bed te
komen, zoveel pijn had ze. In maart 2002 had ze al verschillende
weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had ze 24 verschillende
medicaties voorgeschreven gekregen. De artsen konden niet vinden wat
zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo ziek dat ze wist dat
ze ging sterven. Zij zette haar huis, bankrekeningen,
levensverzekering etc. op naam van haar dochter en regelde alles voor
de verzorging van haar jongere kinderen. Zij wilde nog een keer
echt genieten en plande voor 22 maart een reisje naar Florida
(voornamelijk in een rolstoel). Op 19 maart belde ik haar hoe de
meest recente tests waren verlopen en zij zei dat men bij de tests
niets had gevonden, maar dat men
dacht dat ze MS had.
Ik
herinnerde me een e-mail die een vriend me gestuurd had en vroeg mijn
zus of zij frisdrank
Light
dronk. Zij bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje
open te maken. Ik raadde haar aan om te stoppen met het drinken van
Light drankjes en e-mailde haar het artikel dat mijn vriend, advocaat
van beroep, mij had toegestuurd. Mijn zus belde me binnen 32 uur
na ons telefoongesprek en vertelde me dat
ze gestopt was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon
lopen.
De spierkrampen verdwenen. Ze voelde zich nog wel geen 100%, maar wel
stukken beter. Ze zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me
later bellen. Wel, ze belde me en vertelde dat haar arts verbaasd
was.
Hij
zou al zijn MS- patienten bellen en navragen of zij kunstmatige
zoetstof van wat voor soort dan ook gebruikten. Kortom, zij
werd vergiftigd door het aspartaam in de Light drankjes en was
letterlijk bezig dood te gaan. Toen
zij op 22 maart in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te
slikken en dat was een pil tegen de aspartaam-vergiftiging. Zij is
goed op weg naar een compleet herstel en ZE
LOOPT, geen rolstoel.
Dit artikel redde haar leven.
Als
er op een label "SUIKERVRIJ" staat : VERGEET
HET!!
Er
zit gegarandeerd ASPARTAAM in
Ik
heb verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie
over Aspartaam , op de markt gebracht als Nutrasweet
en diverse andere namen
. Tijdens een lezing door de "EPA" was bekend gemaakt
dat er in 2001 in de USA een epidemie was van MS
en "systemic lupus" (een het gehele gestel
betreffende huidziekte).
Het was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was. Ik
stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat
onderwerp te geven. Ik zal uitleggen waarom juist aspartaam zo
gevaarlijk is. Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 32°
Celcius) komt, verandert de methylalcohol
in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur ,
dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging
veroorzaakt .
Mierenzuur
is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren. De
methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op MS en systematische
lupus . Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen.
Ofschoon MS geen doodsvonnis betekent,is methanol vergiftiging dat
wel. Systematische lupus komt bijna net zoveel voor alsMS,
vooral bij Dieet
Cola en Pepsi drinkers. Het
slachtoffer weet gewoonlijk niet dat aspartaam de boosdoener is. Hij
of zij blijft het gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat
het levensbedreigend kan worden. Wij hebben patienten gezien
waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij geen
Light drank meer gebruikten.
In
gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen. We hebben
veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor
aanmerkelijk verbeterde. Dit
is ook van toepassing op gevallen van tinnitus en fybromyalgie.
Gedurende
een lezing zei ik: "Als u aspartaam gebruikt en u lijdt aan
fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen,
duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn
Gedurende
een lezing zei ik: "Als
u aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen,
pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn,
tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen,
onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft
u waarschijnlijk een aspartaam-vergiftiging .
Mensen
stonden op gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze
symptomen, is het omkeerbaar? JA! JA! JA! Stop
met het drinken van Light drank en wees alert op aspartaam op
voedsellabels
. Veel producten worden hiermee versterkt. Dit is een serieus
probleem. Dr. Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel
mensen symptomatisch schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn
recente bezoek aan een ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6
van haar vrienden, allemaal zware Cola Light verslaafden, allen de
diagnose MS hadden gekregen.
Dit kan geen toeval meer zijn. Light
dranken zijn geen dieetproducten
. Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig sodium (zout) en
aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar
koolhydraten . Het lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen.
Deze producten bevatten formaldehyde , wat opgeslagen wordt in de
vetcellen, vooral op de heupen en dijen . Formaldehyde
is absoluut vergif
en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren .
Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij
niet in ons lichaam zouden moeten opslaan.
Dr.
Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de
"dieetproducten" en met geen beduidende toename van
oefeningen, zijn patienten een gemiddelde van 19 pond verloren
gedurende een proefperiode. Aspartaam is vooral gevaarlijk voor
diabetici . Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij
een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met
symptomen veroorzaakt door aspartaam. De
aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.
Dientengevolge
kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het
feit dat aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch zijn als ze
zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een
goede balans. Diabetes behandelen gaat helemaal over BALANS.
Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen grens
en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter. Het veroorzaakt
dan diverse soorten van hersenbeschadiging, infarcten, depressie,
manische depressie, paniek-aanvallen, oncontroleerbare
woede-aanvallen!!!
Consumptie
van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij
niet-diabetici . Documentatie en observatie onthullen ook dat
duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete
omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer
gebruikt werden. Zogenaamde gedragsveranderende medicijnen (Ritalin
e.a.) zijn niet meer langer nodig . De waarheid is dat ze eigenlijk
in de eerste plaats nooit nodig waren. De meeste van deze kinderen
werden dagelijks "vergiftigd" met juist het voedsel dat
"beter voor hen zou zijn dan suiker".
Het
vermoeden bestaat ook dat de aspartaam in duizenden pallets met Coke
en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen
in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het wel bekende
"Golfoorlog syndroom".
Dr.
Roberts waarschuwt dat het geboortegebreken kan veroorzaken, zoals
verstandelijke handicaps , als het gebruikt wordt gedurende de
tijd van conceptie of de zwangerschap .
Kinderen
lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden NOOIT
kunstmatige zoetstof moeten krijgen. Er zijn verscheidene gevallen
bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere
neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het
gebruik van dit dodelijke vergif.
Hierin
ligt het probleem. Er was een hoorzitting van het Congres waar grote
bezwaren werden ingediend tegen het gebruik van aspartaam.Sinds
deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog
niets aan gedaan. De medicijnen en chemische lobbies hebben veel in
de melk te brokkelen
Helaas
is het patent van MONSANTO op aspartaam verlopen . Er zijn nu
meer dan 5000 producten op de markt die dit dodelijke
chemische product bevatten en er zullen er nog meer worden
geintroduceerd. Iedereen wil een stukje van de "Aspartaam-cake".
Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de uitvinder van aspartaam, weet
hoe dodelijk het is .
En
is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes
Vereniging, de Amerikaanse Dieet Vereniging en de Conferentie van het
Amerikaanse College van Artsen sponsort?
Hierin
ligt het probleem. Er was een hoorzitting van het Congres waar grote
bezwaren werden ingediend tegen het gebruik van aspartaam.Sinds
deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog
niets aan gedaan. De medicijnen en chemische lobbies hebben veel in
de melk te brokkelen.
Dit
is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times. Bovengenoemde
organisaties kunnen geen kritiek leveren of hun link met Monsanto
bekend maken, omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en
achter hun producten moeten staan.
Senator
Howard Metzenbaum schreef en presenteerde een wetsontwerp, dat men
labelwaarschuwingen moest aanbrengen op producten die aspartaam
bevatten, vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en
babies. Het wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten
instellen over de bekende gevaren en de bestaande problemen bij de
bevolking betreffende aanvallen, veranderingen in de hersenen,
neurologische veranderingen en gedragssymptomen.
Het
wetsontwerp werd afgewezen.
Het
is bekend dat de machtige medicijnen en chemische lobbies hier
verantwoordelijk voor zijn door de "honden" van ziekte en
dood los te laten op een argeloos en ongeinformeerd publiek.
Wel,
u bent nu geïnformeerd. U HEEFT HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!
Fatale
Cola
De
lever zet alle suiker om in vet. Een tijdje krijg je van de suiker
een beetje extra energie en van de extra dopamine een beetje lekker
gevoel.
Na
een uurtje heeft
het fosforzuur in de Cola calcium, magnesium en zink in je ingewanden
gebonden, je
stofwisseling wordt opgevoerd en door de hoge dosis suiker en
kunstmatige zoetstoffen neemt de
calciumuitscheiding in je urine toe.
De regering van
Venezuela heeft Coca-Cola verboden, ookde Zero-
Calorieën variatie vanwege de bewezen gezondheidsrisicos.
Twintig minuten na
het drinken van een glas Cola explodeert het suikergehalte in je
lichaam, dat ineens 10 theelepels suiker, 100% van de dagelijks
aangeraden hoeveelheid, moet verwerken.
Dat forceert een
overmatige insulineaanmaak.
De lever zet alle
suiker om in vet. Een tijdje krijg je van de suiker een beetje extra
energie en van de extra dopamine een beetje lekker gevoel. Na een
uurtje heeft het fosforzuur in de Cola calcium, magnesium en zink
in je ingewanden gebonden, je stofwisseling wordt opgevoerd en door
de hoge dosis suiker en kunstmatige zoetstoffen neemt de
calciumuitscheiding in je urine toe.
Jammer want die
calcium heb je hard nodig om geen botontkalking te krijgen. De
cafeïne dwingt je na een uur naar de wc en daar gaan al die
nuttige voedingsstoffen het riool in.
Sinaasappelen
hebben een verbazend positieve invloed op de gezondheid. Dit
effect kan al bereikt worden door het eten van één sinaasappel
per dag.
Hier
vindt u de belangrijkste redenen om sinaasappelen te eten.
Sinaasappelen
ontgiften het lichaam. Antioxidanten kunnen in elk deel
van dit fruit gevonden worden, inclusief de schil. Deze
antioxidanten helpen zuurstof door het lichaam te
transporteren. Bovendien beschermen ze de huid tegen
veroudering.
Sinaasappelen
zijn een grote bron van limonoïden, phytochemicaliën die het
lichaam beschermen tegen allerlei vormen van kanker.
Eén
sinaasappel geeft het lichaam 67% van de dagelijkse aanbevolen
hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine versnelt de genezing van
wonden en maakt het lichaam minder vatbaar voor ziekten.
Sinaasappelen
bevatten pectine. Pectine onderdrukt de eetlust gedurende
tenminste vier uur. Wanneer u probeert gewicht te verliezen
helpt het om sinaasappelen te eten. Pectine helpt ook bij het
verlagen van het cholesterol.
Door
regelmatig sinaasappelen te eten vermindert het risico op
hartziekten tot 50%. Gedacht wordt dat de flavonoïden in
sinaasappelen helpen de cellen te beschermen.
Ook
folaat uit het vitamine B-complex bevindt zich in
sinaasappelen. Deze vitamine voorkomt bepaalde
geboorteaandoeningen. Het helpt tevens bij de bescherming van
het hart.
Kalium
zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het lichaam in balans
blijft. Eén sinaasappel draagt zorg voor 7% van de
dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kalium.
Een
recente studie laat zien dat sinaasappelen een stof bevatten die
van nature strijdt tegen huidkanker. Dit is wellicht een
betere bescherming dan zonnebrandcrème.
Phytochemicaliën
in sinaasappelen voorkomen leeftijdsgebonden ziekten. Ze
werken als een geoliede machine samen om de cellen in ons lichaam
te beschermen.
Zoals u ziet
brengt het eten van sinaasappelen vele voordelen met zich mee!
Zomerhuis in Stekene wordt ECOlogisch voorbeelddorp!!!
Er was eens ... ja zo beginnen alle sprookjes ... HET
in Stekene.
Het
Zomerhuis is iedereen in Stekene en omstreken wel bekend. Met zijn
zwembad en mooie omgeving was het sinds mensenheugenis een trekpleister
waar jong en oud zich kwam ontspannen en amuseren.
Doch sinds enkele jaren trok het niet zoveel mensen meer aan.
Rond
de eeuwwisseling kon het zwembad niet meer aan de nieuwste hygiënische
en veiligheidsnormen beantwoorden. Er was even een heropleving van het
recreatiedomein als dierenpark met feestzaal doch dat mocht ook niet
blijven duren.
Het Zomerhuis werd overgenomen door de gemeente, met vele plannen maar nog geen budget hiervoor.
Toen
heeft Transitie Stekene een voorstel ingediend om op de gronden van
het zomerhuis rond het zwembad transitie projecten te starten. Dit werd
goedgekeurd en ze krijgen de terreinen in beheer tot 2013!
Zomerhuis wordt ecologisch Zomererf
Eindige energiebronnen
Alles
ligt er nu verwilderd bij, maar er is hoop. Het gemeentebestuur heeft
het beheer en de exploitatie van de tuinen en bossen voor drie jaar
overgedragen aan Transitie Stekene. Deze vereniging tracht een positief
antwoord te geven op de problematiek rond de olie- en klimaatcrisis. Hun
filosofie is om met lokaal voedsel, zelf opgewekte stroom en materialen
uit de buurt minder afhankelijk te worden van olie en andere eindige
energiebronnen.
Lotte De Greveleer is lid van de stuurgroep van
Transitie: 'Wij kregen van het gemeentebestuur inderdaad de toelating om
ons ambitieus plan te verwezenlijken. Het is de bedoeling om van het
vroegere recreatiedomein een ecologisch voorbeelddorp te maken. Zo zullen er onder meer lemen woningen en boomhutten gebouwd worden en in het vroegere zwembad wordt een natuurlijke waterzuiveringsinstallatie aangelegd. Belangstellenden kunnen één keer per week langs aangelegde paden kennis maken met alternatieve vormen van wonen.'
Volkstuintjes
'Transitie
Stekene wil dit project niet alleen verwezenlijken', zegt De Greveleer.
'Wij willen zoveel mogelijk andere organisaties die rond hetzelfde
thema werken, bij ons project betrekken. Zo is er een ruime plaats
voorzien voor volkstuintjes. Wie iets ziet in het sociale aspect van dit
soort tuinieren, is bij ons van harte welkom om een stukje grond te
bewerken'.
Wat er met de gebouwen op het domein moet gebeuren, is
nog niet duidelijk, maar het is bekend dat het landbouwmuseum in de
Heidestraat op dit ogenblik veel te krap behuisd zit. Voor hen zou een
plaats op dezelfde site een erg aantrekkelijke oplossing zijn.
Wie interesse heeft in de volkstuintjes kan nu reeds contact opnemen via www.lightflower.com en doorklikken naar Zomererf forum
Geruime
tijd reeds speelt het idee van een composttoilet.
Het
waterverbruik van het doorspoelen van plasjes vind ik zooo
verspillend ...
Maar
waar ga ik het zetten ... in de garage, eigenlijk fijn in de zomer
... maar ik zie mezelf in de winter niet de tuin in hollen om ...
ja, niet doen dus!
Besloot
dan maar een hoekje in de badkamer vrij te maken.
Als
opvang nam ik 2 in mekaar passende emmers.
De
bovenste emmer (de grootste) plaatste ik zodoende in de
onderste emmer (iets kleiner) dat er nog een heleboel ruimte
is om de urine op te vangen.
In
de bovenste emmer (grootste), maakte ik middenin enkele gaatjes
met een dikke nagel.
Over
die gaten legde ik een bordje met gekartelde rand, zodat de
urine langs daar in de onderste emmer kan geloost worden ...
De
faeces die op het bordje terecht komen kunnen dus niet naar het
onderste reservoir ...
Enfin
... dit is al opgelost... nu de timmer!
Het gat v/d plee!
Vol
goeie moed toog ik aan den timmer, met hout dat nog in de
garage te vinden was!
Alle
maten genomen, zien dat het goed oogde...
Het
heeft wat kunst en vliegwerk gekost, ben het trouwens niet gewend van
met zulke voor me zware machines om te gaan (wipzaag &
boormachine)
Heb
ongeveer een mooie cirkel bekomen, die ik zo zacht schuurde
als een kinderpoepje ... je moet niet vragen!
Vermits
de afstand die ik had achter een deur niet voldoende was om een
toiletbril te kunnen gebruiken, opteerde ik dan maar voor een
plastiek (voorlopig misschien) deksel!
Voortaan
kan ik dus hier terecht.
Ik
ga proberen te werken met E.M. zemelen, omdat bij gebruik van
E.M. (effectieve micro-organismen) de fermentatie reeds
kan beginnen, en ook deels om zeker geen geurhinder te hebben!
Normaal
gebruik je bij een composttoilet droge bladeren, schaafsel of
droge takjes ... maar vind dit procedé het proberen waard!
(voor
meer info omtrent de fantastische werking/toepassing van E.M.
-
effectieve micro-organismen, kan ik jullie doorverwijzen naar
www.pluviem.be)
Wist
je dat BANANEN heel speciale eigenschappen hebben ?
Nadat
je dit hebt gelezen zal je een BANAANnooit meer op dezelfde manier
bekijken
als tot nog toe !
Bananen
bevatten drie natuurlijke suikers (sucrose,
fructose & glucose) in combinatie
met vezels. Een banaan geeft een onmiddellijke,
volgehouden en aanzienlijke energiestoot.
Onderzoek
heeft aangetoond dat slechts twee bananen genoeg energie leveren om
90 minuten ingespannen te fitnessen. Geen wonder dat de banaan het
fruit nummer één is voor s werelds
topatleten.
Maar
energie is niet het enige dat een banaan ons biedt om fit te
blijven.
Ze
helpt ook tegen een groot aantal ziekten en toestanden, waardoor ze
onontbeerlijk is in ons dagelijks
dieet.
Depressie:
Volgens een recent onderzoek door
MIND onder mensen die aan een depressie lijden, voelden velen zich
veel beter na het eten van een banaan. Dat komt doordat bananen
tryptophaanbevatten, een soort proteïne die het lichaam
omzet in serotonine, een
stof die ervoor bekend staat u te ontspannen, uw stemming te
verbeteren en u in t algemeen gelukkiger te doen voelen.
PMS:
Vergeet de pillen - eet een
banaan.De vitamine B6 die
ze bevat regelt het glucosegehalte in het bloed, dat uw stemming kan
beïnvloeden.
Bloedarmoede:
Met hun hoog ijzergehalte
stimuleren bananen de productie van
hemoglobine in het bloed, zodat ze helpen in gevallen van
bloedarmoede.
Bloeddruk:
Dit uniek tropisch fruit bevat
enorm veel potassium,maar toch weinig zout, zodat het perfect helpt
tegen hoge bloeddruk. Daarom heeft de Amerikaanse Food
& Drug Administration onlangs aan
de bananenindustrie toelating gegeven om officieel te claimen dat het
fruit het risico op hoge bloeddruk en een beroerte vermindert.
Kracht
van het brein: 200
studenten in deTwickenham (Middlesex) school (Engeland) werden dit
jaar door hun examens geholpen door het eten
van bananen bij het ontbijt en de
lunch.
Onderzoek heeft uitgewezen dat dit fruit vol
potassiumhelpt
bij de studie door de leerlingen alerter te maken.
Constipatie:
De vezelrijkebanaan opnemen in het dieet kan helpen om de
normale werking van de darmen te herstellen zonder laxeermiddelen te
gebruiken.
Kater:
Een van de snelste manieren om van
een kater af te geraken is een milkshake
met banaan drinken, gezoet met
honing. De banaan kalmeert de maag en met de hulp van de honing
verlaagt ze het bloedsuikerniveau. De melk kalmeert en herbevochtigt
uw systeem.
Brandend
maagzuur: Bananen hebben een
natuurlijk zuurwerend effect op
het lichaam. Eet dus een banaan als u last hebt van brandend
maagzuur.
Ochtendziekte:
Bananen eten tussen de maaltijden
door houdt het bloedsuikerniveau op peil
en vermijdt ochtendziekte.
Muggenbeten:
Grijp niet direct naar de zalf
tegen insectenbeten. Wrijf de beet in met de binnenkant
van een bananenpel. Veel mensen vinden
dit verbazend doeltreffend om het zwellen en de irritatie te
verminderen.
Zenuwen:
Bananen bevatten veel B-vitamines
die het zenuwstelsel helpen
kalmeren.
Overgewicht
en aan het werk? Studies aan het
Instituut voor Psychologie in Oostenrijk hebben bewezen dat werkdruk
aanleiding geeft tot slechte voedingsgewoonten zoals het eten van
chocolade en chips. Bij onderzoek van 5.000 hospitaalpatiënten
stelde men vast dat de meesten onder hoge druk werkten. De conclusie
was, dat men het ongeremd eten van ongezond voedsel kan vermijden
door om de twee uren iets dat rijk is aan koolhydraten te eten en
daardoor het bloedsuikerniveau onder controle te houden.
Maagzweren:
De banaan wordt gebruikt als
dieetvoedsel tegen problemen met de ingewanden. Ze is het enige rauwe
voedsel dat men kan eten zonder problemen in geval van klachten in de
ingewanden.
Temperatuur:
Veel culturen zien bananen als een
verkoelend fruit
dat zowel de fysieke als de emotionele temperatuur van zwangere
vrouwen verlaagt. In Thailand bijvoorbeeld eten zwangere vrouwen
bananen om zich ervan te verzekeren dat hun baby met een koele
temperatuur wordt geboren.
Seizoensgebonden
ongesteldheid: Bananen helpen
lijders aan deze ongesteldheid omdat ze de natuurlijke
stemmingsverhoger tryptophaanbevatten.
Roken:
Bananen kunnen mensen helpen om van
het roken af te geraken. De B6
en B12 vitamines die ze bevatten,
evenals het potassium en magnesium, helpen het lichaam bij het
herstellen van het nicotinegebrek.
Stress:
Potassiumis een vitaal mineraal
dat de hartslag normaliseert, zuurstof
naar de hersenen stuurt en de waterbalans van het lichaam regelt.
Wanneer we gestresseerd zijn stijgt ons metabolismeniveau en
vermindert het potassiumgehalte. Dat kan worden vermeden door bananen
met veel potassium te eten.
Beroerte:
Volgens een onderzoek door het New
England Journal of Medicine kan het
regelmatig eten van bananen het risico op overlijden door een
beroerte met 40% verlagen!
Wratten:
Mensen die gesteld zijn op
natuurlijke alternatieven zweren dat men een wrat kan doen verdwijnen
door er een stukje bananenschil op te bevestigen met een klever! Gele
kant langs buiten.
Dus:
een banaan is een natuurlijke remedie tegen veel aandoeningen.
Vergeleken met een appel bevat ze
4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor, 5x
zoveel vitamine A en ijzer en 2x zoveel andere vitamines en
mineralen. Ze is ook rijk aan potassium en een
van de beste voedingsmiddelen. Het
is dus misschien tijd om dat welbekende gezegde te veranderen in Een
banaan elke dag houdt de dokter weg!"
PS:
Bananen moeten wel de reden zijn waarom apen altijd zo gelukkig
lijken!
Nog
een tipje: als men zijn schoenen snel wil doen blinken, wrijf ze in met
de binnenkant van een bananenpel en poets ze op met een droge doek.
Het
geniale in de vinding van Royal R. Rife was de methode die hij
ontwikkeld had om de frequentie die de cel in kwestie moest
vernietigen, om die als het ware te vergrendelen met de bewuste cel
Royal R. Rife,
briljant, een genie, de man die Kanker
voor 100procent
wist te genezen en daarom heeft u nog nooit van hem gehoord.
Kennis
is macht, maar soms kom je ergens achter dat je werkelijk heel boos
maakt, zo boos, je gaat bijna denken 'wist ik dit maar niet'.
Ik ga u
voorstellen aan het werk van een genie, een man waar u vrijwel zeker
nog nooit van gehoord heeft.
Net als de genie Nicola
Tesla,
komt ook nog aan bod op EQgen,
is Royal
R. Rife
uit de geschiedenisboeken verwijdert. Waarom is dit met beide heren
gebeurd? Het antwoord op die vraag is ronduit schokkend en zal u pijn
doen.
Het
menselijke lichaam en alles om ons heen bestaat uit energie Soms
is het merkwaardig om te spreken over zaken die in de moderne
wetenschap oud nieuws zijn, terwijl mensen om mij heen nog roepen
"wat je nu zegt is onzin".
Als u naar uw lichaam
kijkt ziet u vlees en bloed, net als dat u steen ziet als u naar een
muur kijkt. Onder de microscoop komen we al gauw tot de ontdekking
dat alles bestaat uit moleculen, neutronen en protonen.
Deze
bouwstenen zijn de basis van alles om ons heen, iedereen en alles is
gemaakt van en bestaat uit energie.
Albert
Einstein:E=MC2; "Energie verdwijnt niet, maar kan zich wel in
een andere vorm begeven"
Dus
zelfs als u dood gaat, zal uw energie nooit in niets opgaan, maar in
een andere vorm verder gaan. Wellicht nog eens een leuk artikel in de
toekomst, want ik kan u verzekeren, de dood bestaat niet.
Alles
functioneert op zijn eigen unieke Frequentie Alles
om ons heen inclusief dus ons eigen lichaam, functioneert op een
bepaalde frequentie. Net zoals de radio werkt, doordat radio1 op een
andere frequentie zit dan radio2, kunnen beide zenders dezelfde
ruimte vullen zonder last van elkaar te hebben.
Zodra we op
radio1 afstemmen, horen we niet radio2, maar die is gewoon nog
aanwezig. Stellen we de radio-ontvanger echter niet nauwkeurig in,
niet precies op de frequentie van radio1, dan kan het zijn dat radio2
als storing hoorbaar is. Deze storing is echter alleen aan de kant
van de niet nauwkeurig afgestelde ontvanger.
We kunnen
frequenties natuurlijk ook zelf storen, door bijvoorbeeld op dezelfde
frequentie als radio1, iets totaal anders uit te zenden. Er zal nu
storing ontstaan die niet op te lossen is aan de kant van de
ontvanger, radio1 is niet meer goed of helemaal niet meer
hoorbaar.
Wanneer we ons storingssignaal sterker en sterker
maken, zal het moment komen dat radio1 volledig verdwenen is en
alleen nog maar ons signaal hoorbaar.
Cellen
vernietigen met hun eigen frequentie Met
deze kennis ging Royal
R. Rife aan
de slag. Zijn gedachten was om uit te vinden op welke unieke
frequentie een virus of bacterie functioneert. Aangezien alles dus op
zijn eigen unieke frequentie werkt, zou het vernietigen van een virus
of bacterie net zo moeten werken als het storen of platleggen van
radio1, zolang het signaal maar sterk genoeg is.
Het zou ook
totaal veilig zijn voor het menselijke lichaam, aangezien al onze
organen, cellen en noem maar op, niet op de frequentie zitten van een
andere energievorm in dit universum, zij het een virus, bacterie of
die stenen muur.
Hebt u wel eens gezien hoe een stuk glas uit
elkaar knalt door geluid (filmpje)
? Het glas begeeft het om de volgende reden. Dit glas heeft een
bepaalde unieke frequentie. Door op deze frequentie een
geluidssignaal uit te zenden, kunnen we de moleculen harder laten
vibreren, dit naar mate we meer energie achter te frequentie
zetten.
Op een bepaald moment is de energie waar de moleculen
op trillen zo groot, dat de beweging van de onderlingen moleculen te
groot wordt om de structuur van het glas, de vorm, nog intact te
houden. Hierdoor zien we het glas vervolgens onder druk van zijn
eigen frequentie uit elkaar spatten.
Nu, dit is de methoden
die Royal R. Rife tot in de perfectie heeft uitgewerkt als het gaat
om virussen, bacteri?n, kankercellen en alle andere
ziekteveroorzakers. Het was allemaal niet zo makkelijk als dat het
klinkt, aangezien een virus of bacterie of kankercel niet zomaar te
vernietigen is met zijn eigen frequentie.
[
De vinding van Royal R. Rife ]
Sturen we namelijk gewoon
dezelfde frequentie af op de cel die we vernietigen willen, dan gaat
veel energie verloren door weglekken. Vergelijk het met onder stroom
staan, veel van de energie reist alleen maar door je lichaam om
vervolgens in de grond weg te lekken.
Het geniale in de
vinding van Royal R. Rife was de methode die hij ontwikkeld had om de
frequentie die de cel in kwestie moest vernietigen, om die als het
ware "te vergrendelen" met de bewuste cel.
Momenteel
zijn er mensen die hun hele leven wijden aan het opnieuw ontwikkelen
van deze verloren (onderdrukte, gestolen, verborgen) geraakte kennis
en zij gebruiken plasma als drager van de energie. En niet zonder
succes, u kunt een kort fragment downloaden waar met succes een
levend organisme letterlijk explodeert.
De
test die een enorm succes bleek en het einde van deze vinding
inluidde De
onderzoeksresultaten begonnen eind jaren twintig op te vallen in de
medische wereld en men stelde Royal R. Rife voor een uitdaging. Hem
werden 16
patiënten
toegewezen die allen opgegeven waren door de moderne wetenschap,
allen
hadden een
terminale vorm van kanker.
Na
drie maanden wist Royal R. Rife 12 van de 16 patiënten volledig
kankervrij te krijgen, volledig genezen. Met de laatste 4 had hij
meer moeite, maar ook die krijg hij in de volgende drie maanden
volledig kankervrij en volledig genezen.
Door
bij iedere individuele patiënt exact de frequentie uit te dokteren
van
hun kankerbacterie, de T-baccilli,
bleek
al gauw dat een 100%-succes ratio gehaald werd.
Het
was tijd voor een groot feest Hier
links ziet u een bijeenkomst gehouden in november 1931. Tijdens
dit banket wordt door vooraanstaande doktoren en wetenschappers feest
gevierd. Het is namelijk een bijzondere dag in de geschiedenis van
de geneeskunde, er is een apparaat uitgevonden dat iedere vorm van
kanker 100% geneest.
Je
zou toch verwachten dat we deze man allemaal kennen en dat hij
geprezen wordt in alle medische publicaties en geschiedenisboeken.
Royal R. Rife is namelijk de man wiens uitvinding in 1931
kanker VOLLEDIG wist te GENEZEN.
Maar zijn vinding is
verdwenen en Royal R. Rife stierf anoniem en gedesillusioneerd.
Ondanks dat hij kon bewijzen, keer op keer, dat hij kanker kon
genezen, werd hem overal de deur gewezen. Gewist uit de
geschiedenisboeken, uitgewist als geniaal wetenschapper.
Er
kon niet verdient worden aan deze uitvinding Zijn
kennis is in handen van mensen die dit niet met de wereld willen
delen. Er zijn zelfs apparaten ontwikkeld op basis van deze
technologie die menselijke cellen volledig kunnen vernieuwen.
Zo
is er een apparaat, ik zal hier een artikel aan gaan wijden, waar je
een mens in kunt schuiven en 3 minuten later komt die persoon er weer
uit met volledig vernieuwde cellen. Ja mensen, het eeuwige leven
bestaat al,
de
techniek is bijna 100 jaar oud.
Dagelijks
sterven er miljoenen mensen aan kanker
terwijl deze 100% genezen kunnen worden. Mensen doorgaan gruwelijke
chemocuren, worden volgespoten met zwaar gif
om alle cellen
te verbranden
in de hoop dat je nog op tijd nieuwe cellen aanmaakt voor je sterft,
allemaal voor niets? Of toch niet? De farmaceutische
industrie verdient namelijk
triljoenen aan de handel in allerlei "niet" geneesmiddelen
tegen kanker.
Ik zeg het u recht voor zijn raap, het
kankerfonds mag dan gedragen worden door enorme aantallen ter goeder
trouw menslievende mensen, maar de
personen die deze organisatie hebben opgezet zijn CRIMINELEN.
Biljoenen gaan er om in de zoektocht
naar een NIET genezend geneesmiddel.
Het
is werkelijk te triest voor woorden dat de zucht naar macht en geld
een dergelijk walgelijk bedrog bestaansrecht geeft. Denkt u er maar
eens goed over na wanneer een geliefde van u sterft aan kanker en
waarom hij sterft.
U bent niet boos? Dan komt dat omdat u deze
informatie niet geloven kunt of niet geloven wilt.
Na
de oogst, de tuin winterklaar zetten, komen de dagen om binnen een
heleboel werk te doen ... De kiembakjes die de hele zomer inaktief
waren komen weer boven.
Lekkere
kernachtige kiemen ... een meer dan welgekome tractatie bij de
dagelijkse rauwkostschotel!
Kiemgroenten
zijn de jonge
kiemen & scheuten van zaadjes, erwten en bonen.
Lekker, fris en boordevol vitaliteit, kracht & gezonde
bouwstoffen. En,
wat veel mensen niet weten: ze groeien in het donker!
Wat
maakt kiemgroenten zo bijzonder?
Kiemgroenten
worden geoogst in het prille begin van de groei.
Juist op dat moment bevat de kiem een zeer hoge voedingswaarde en
staat bol
van proteïnen, enzymen, bioflavetoïden, vitamines en waardevolle
mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium.
Daarnaast bevatten ze onverzadigde
vetzuren
en nauwelijks tot geen vet of verzadigde vetzuren.
Kiemgroenten
zijn heerlijk in salades, op een broodje gezond, op de
boterham met een plak kaas of tomaat, in roerbakschotels, als
garnering of gewoon als groente.
Licht
verteerbaar Omdat kiemgroenten eigenlijk 'baby' groenten
zijn, hebben ze nog heel dunne celwanden. Kiemen laten daardoor hun
essentiële voedingsstoffen makkelijker los. Samen met de, in
overvloed aanwezige enzymen, zorgt dit ervoor dat kiemgroenten zo
licht verteerbaar zijn.
Pittige
kiemen Kiemen
met een lekkere krachtige smaak. Ze voegen echt iets toe aan een
broodje of salade, soepen en wokgerechten. radijssla
bevordert o.a. de spijsvertering en bevat stoffen die goed zijn tegen
verkoudheid. Alle
pittige soorten bevatten anti-oxidanten die je lichaam beschermen
tegen o.a. bacteriën en schimmels.
Aromatische
kiemen Nog
nooit proefde je zo'n heerlijk zachte knoflooksmaak als in onze
lookkiemen, en
dan de koreanderkiemen:
je proeft het zaad, het blad en een vleugje citroen.. een heel
bijzondere smaak! Preikiemen
en lookkiemen
bevatten ook veel flavanoïden.
Milde
Kiemen De
meeste kiemen kun je het beste
rauw gegeten
worden, want dan bevatten ze de meeste werkzame stoffen en smaken ze
het lekkerst. Wist je dat Alfalfa
veel meer vitamine C,
B1,B2, Niacine, plantesterol en Vitamine E bevat dan b.v. komkommers
of tomaten?
Milde kiemen smaken heerlijk in elke salade, bij de lunch, op een
broodje gezond enz.
Deze
kiemen vallen op door hun frisse
rauwkost smaak maar
zijn vooral bijzonder vanwege hoge glucosinolaten gehalte. Van
broccoli
is
bekend dat de aanwezige actieve stof SGS de bescherming
bevordert tegen bepaalde soorten kanker.
Onderzoek naar de kiemen van broccoli, door Dr.Talalay aan de John
Hopkins University in Baltimore (USA), wees uit dat SGS in
Broccosprouts 30 x zoveel aanwezig is! aanbevolen hoeveelheid per
week: 30 gram.
Rode
kool kiemen Broccosprouts®
Stevige
kiemen De
iets grotere soorten die gekiemd worden uit bonen
en erwten,
zijn een waardevolle bron van eiwitten en mineralen. Ze worden
vooral verwerkt in wokgerechten
en ovenschotels, Met rijst & pasta, even meebakken met vlees, of in de soep.
Kikkerwtenkiemen
zijn een waardevolle bron van plantesterolen, natuurlijke stoffen die
een hoog cholesterol gehalte helpen voorkomen.
Deze
soorten zijn vooral mooi en vallen op door hun kleur, Ze zijn
prachtig om een bord of gerecht mee te versieren. De uitgesproken,
aardse rauwe bietjes smaak is wel voor de liefhebber! Rijk
aan vitamine B11, B12, vitamine E en Chroom.
Spruitkiemen Rode
bietenkiemen
Azuki
kiemen Roodbruine
Japanse Mungboon. Smaak:
neutraal,
notig.
Vooral geschikt voor warme gerechten: omeletten,
roerbakschotels en soepen.
Alfalfa neutraal,
frisse smaak. enorm
gezond,
boordevol plantaardige eiwitten, Vitamines(C, D, E en K) en
mineralen. Bloeddruk-en cholesterolverlagend. Gebruik: In
salades en op belegde broodjes.
Erwtenasperge
kiemen Mooie
lange, witte kiem, zeer decoratief. Smaak:
aspergeachtig. Gebruik: als garnering en in salades.
Taugé Vooral
bekend uit de chinees/Indische keuken. Taugé is lekker fris en
knapperig, Gebruik: heerlijk in roerbakschotels, salades en
soepen.
Broccosprouts®
Frisse
broccolismaak, lijkt een soort groene alfalfa en is enorm
gezond! Lekker bij vis, op een belegd broodje en in salades.
Greenpeez® Zeer
decoratieve groene kiem, Knapperig en lekker fris van
smaak. Gebruik: als garnering & in salades.
Kiemmix Bonte
mix van diverse kiemen, Vooral geschikt voor wok gerechten &
in soepen. Ook rauw door salades of meebakken met
vlees.
Kikkererwtenkiemen
Lekker
stevige, kort gekiemde erwten. Bij uitstek geschikt om te
roerbakken, in soepen & Italiaanse of Afrikaanse
gerechten. Rauw, geroosterd of gefrituurd heerlijk in
salades!
Garlic
Sprouts® Heerlijke
zachte knoflook smaak! Decoratief en erg lekker op amuses, belegde
broodjes, Salades, bij vis & vlees gerechten.
Coriander
Sprouts Uitgesproken
koriander smaak met een vleugje citroen. Gebruik: Aziatische
keuken, heerlijk bij visgerechten. Zowel rauw als
geblancheerd.
Linzenkiemen Zachte,
lichtzoete smaak. Prima als rauwkost, maar gestoomd zijn ze nog
lekkerder! In roerbakgerechten, soepen en salades. Rijk aan B1,
B2, C en ijzer
Radijssla Zo
smaakten de radijsjes vroeger! Pittig en fris, heerlijk op een
broodje kaas en in salades. Ook lekker in roerbakgerechten, sauzen
of even meebakken met vlees.
Preikiemen Fijn
& frisgroen, bijzonder duidelijke preismaak. Uitstekend bij
visgerechten; bij vissalades, kreeft, mosselen, haring. In de
rauwkost salade, op een broodje ham of kaas. Goede vervanging van
gesnipperde uitjes.
Rettichkiemen Lijkt
op groene radijssla, smaakt meer peperig Heerlijk op een broodje
ham of kaas, in een salade of wokgerecht.
Rode
bietenkiemen Neutrale,
lichtzoete iets gronderige smaak, net als rauwe rode bietjes. Door
de prachtige kleur vooral gebruikt voor decoratie. Rijk aan
vitamine B11, B12, vitamine E, chroom en magnesium.
Roe
koolkiemen Fris
smakende kiem met een zeer aantrekkelijke lichtpaarse
kleur. Combineert goed met diverse kaassoorten, appels en salades.
Rosabi
Sprouts® Zeldzaam
mooie Koreaanse roze bietenkiem. Smaak zachter dan rode
bietenkiemen. Vooral gebruikt voor decoratie. Rijk aan vitamine
B11, B12, chroom en magnesium.
Sango
Sprouts® Donkerrood/paarse
radijssoort. Pittig peperige smaak. Uitstekend op een belegd
broodje of sandwich. Door de opvallende kleur zeer decoratief in
salades. Ook geschikt om te roerbakken.
Tarwekiemen Zacht
zoete smaak met een bite, rijk aan vitamine E . Heerlijk ook in
bijv. fruitsalades, muesli en yoghurt. Geroosterd in salades
Venkelkiemen Heerlijk
zachte venkelsmaak, fris en decoratief. Geschikt voor nagerechten
met fruit of ijs(!) op een broodje kaas of ham.
Zonnebloemkiemen Olie/nootachtige
smaak. De prachtige groene kiemen smaken heerlijk in salades,
soepen en roerbakschotels, rauw of gesmoord. Rijk aan
vitamine C en E, fosfor en calcium
Queensland,
Australië. Midden
in een tropische vruchtenjungle kijk ik verwonderd om me heen: 17
soorten bananen, 3 soorten passievruchten, sinaasappelen, mango`s,
sterfruit,
lychee`s
grapefruits, mandarijnen, jackfruit, Japanse kersen, eetbare bamboe,
ananas, etc.
Ik
sta in één
grote eetbare jungle.
Naast mijn verwondering zijn er ook veel dieren die van dezelfde
jungle genieten. Possums op jacht naar bananen, bush-turkeys die de
gevallen passievruchten opeten en vlinders zo groot als mijn hand,
die langs vliegen.
Het
is vreemd om te horen dat deze
oase 10 jaar geleden nog grasland was.
Het strakke kort gemaaide gazon van de buren laat precies zien hoe
dit tropische fruitwoud er vroeger uit moet hebben gezien. De
eigenaars leggen me uit dat ze het stuk land opgebouwd hebben met
behulp van Permacultuur.
Permacultuur ??, vraag ik.
Wat
is Permacultuur?
Permacultuur is een
afkorting van permanente agricultuur en permanente cultuur. Het is in
de jaren 70 ontwikkeld aan de universiteit van Tasmanië, Australië
door Bill Mollison en David Holmgren.
De bedenkers hebben
permacultuur ontwikkeld om oplossingen te vinden voor een groot
aantal problemen die een monocultuur landbouw met zich meebrengt.
Het grootste
probleem van de huidige landbouw is het enorme verbruik van
fossielebrandstoffen als olie en aardgas. Voor elke
calorie output aan voedsel die er geproduceerd wordt zijn er 10 tot
100 caloriën aan fossiele brandstof aan input nodig. Met het
schaarser en daarmee duurder worden van fossiele brandstoffen is dit
landbouwsysteem daarom op de lange termijn niet houdbaar.
"Het
is vreemd om te horen dat deze oase 10 jaar geleden nog grasland
was."
Maar er zijn meer
problemen. Monocultuursystemen zijn uitermate gevoelig voor
ziektes door het grote gebrek aan natuurlijke diversiteit in het
systeem.
Dit probleem heeft
zich in Nederland/België zowel in gewassen als in de veestapels de
afgelopen jaren vaak laten zien met preventieve massavernietinging
van miljoenen kippen, varkens, geiten en koeien tot gevolg.
In Australië
namen daarnaast verwoestijning en bodemerosie schrikbarende vormen
aan. En als laatste zijn problemen, zoals kunstmest dat het
grondwater vervuilt en het gebruik van te veel bestrijdingsmiddelen
met bijensterfte tot gevolg wereldwijd een groot probleem.
Permacultuur heeft
voor deze problemen oplossingen gevonden door de ecologische wetten,
die opgaan voor een natuurlijk ecosysteem te bestuderen. Aan de hand
van deze principes wordt een systeem ontworpen wat functies heeft
voor de mens, bijv. voedselvoorziening, met de veerkracht van een
natuurlijk ecosysteem.
Hierin verschilt
permacultuur dan ook van biologische landbouw. Permacultuur is een
ontwerpsysteem. Je ontwerpt de natuur letterlijk om de mens heen en
beschouwt de mens als onderdeel van het gehele ecosysteem.
Hoe
werkt het?
Een
permacultuursysteem wordt gemaakt door te kijken naar de drie
ecologische hoofdfactoren: zon, water en wind, en hoe deze in het
systeem kunnen worden geïntegreerd met inachtneming van
bodemstructuur en -reliëf. In Nederland is het belangrijk om het
permacultuurontwerp zo te maken dat er veel zon wordt ingevangen en
dat sterke winden worden omgeleid.
In droge landen
worden de ontwerpen vooral gemaakt voor optimaal wateropvang en
-behoud. In Jordanië vlakbij de dode zee zijn ze bezig een stuk
woestijn te vergroenen met behulp van een goed ontworpen
permacultuursysteem en met succes. Dit kan bekeken worden in de korte
film Greening the Desert die je hier kunt zien >>> http://www.youtube.com/watch?v=sohI6vnWZmk
Een uitgebreide
uitleg over de ecologische principes waarop permacultuur gebaseerd
is, is te vinden op de website www.permacultuurnederland.org waar een
gratis downloadbare cursus geïnteresseerden bekend maakt met de
belangrijkste ontwerpprincipes van permacultuur. Van deze website
komen ook de volgende voorbeelden:
De
Zonnecirkel
Op dit
bovenaanzicht staan een aantal bomen met eromheen struiken in een
halve cirkelgericht op het zuiden.
Hierdoor
concurreren de bomen zo weinig mogelijk met elkaar om het licht.
Daarnaast wordt de noordenwind om het systeem heen geleid waardoor
de warmte opgevangen wordt op de plaats waar het water is. Het
water wordt hierdoor sneller warm en kan goed dienst doen als een
zwemplaats voor mensen. Door slim te ontwerpen levert dit
permacultuursysteem winst op voor de planten die erin staan en voor
de mensen die er gebruik van maken.
Mulchen
Een ander typisch
permacultuurbegrip is mulchen. Mulchen is het bedekken van de
zwartegrond met organisch materiaal. Doordat de grond
bedekt wordt met organisch materiaal zoals bladeren, stro, dode
plantenresten, zaagsel, etc. kan er geen licht bij de grond komen
waardoor onkruid minder snel ontspruit en minder snel groeit.
Daarnaast houdt het
dode organische materiaal goed vocht vast waardoor de bodem mindersnel uitdroogt als de zon fel schijnt.
In de winter
beschermt deze laag de wortels tegen vorstschade. En als laatste
beginnen micro-organismen het dode organische materiaal te
verteren en wordt dit afval omgezet in voedingstoffen voor de
plant waar het omheen ligt. Mulchen heeft dus vele voordelen en
het scheelt ook nog eens veel schoffelwerk.
Oude,
lokale en nieuwe kennis
Permacultuur
is een nieuwe term maar is een ontwerpsysteem wat zowel oude
als lokale kennis integreert in het ontwerp. De Romeinen plantten in
de gebieden die ze net veroverd hadden hazelnootstruiken, tamme
kastanjes, fruitbomen, etc.. Zo richten ze nieuw veroverde
gebieden in voor het voortbestaan op de lange termijn.
Een andere
interessante techniek werd al gebruikt door de Azteken en is erop
gericht planten die positieve effecten op elkaar hebben bij elkaar te
zetten. Eerst worden er maïszaden geplant, als deze rond de 30 cm
hoog zijn worden er bonen bij gezet, bonen hebben bacteriën in de
wortels zitten die stikstof, een belangrijke meststof, uit de lucht
binden. Deze stikstof bemest de maïs, de bonen gebruiken de maïs
als klimstok.
Als laatste
worden er pompoenen tussen gezet, deze kruipen over de grond en
met hun grote bladeren zorgen ze ervoor dat weinig licht op de grond
komt zodat onkruid niet goed kan groeien. Zo helpen al deze planten
elkaar in de groei.
Duurzame
oplossingen zijn niet langer een keuze maar noodzakelijk aan het
worden voor het voortbestaan.
Ook nieuwe kennis
wordt nuttig in permacultuursystemen geïntegreerd. Druiven,
kiwi`s of andere klimplanten kunnen goed bij een serre worden
geplaatst. In de zomer hebben ze veel bladeren die voorkomen dat er
te veel zon naar binnen schijnt en daarmee dat het te warm wordt.
In de winter hebben
deze planten hun bladeren verloren en kan de zon prima de serre
verwarmen. Zo neem je plantengroei mee in het systeem en is het huis
letterlijk onderdeel van het ecosysteem.
Permacultuur maakt
ook zeker gebruik van nieuwe technieken die duurzame oplossingen
bieden. Zonnepanelen, efficiënte wateropvang en
distributiesystemen zijn hier goede voorbeelden van.
Permacultuur beperkt zich niet alleen tot het verbouwen van
voedsel maar heeft ook takken in de bouw van huizen,
wijkontwikkeling, sociale interactie etc. Het staat immers voor
permanente agricultuur en permanente cultuur.
Successen
In Australië is
permacultuur al een tijd een ingeburgerd begrip, in Amerika en
Engeland is het ook goed bekend. In niet Engelstalige landen is
permacultuur langzaam maar zeker aan het doordringen. Mede omdat het
door de wetenschappelijke wereld samen met agroforestry wordt gezien
als een reële oplossing voor het milieuvraagstuk waar de mensheid
komende jaren telkens dieper en dieper in zal worden gedrukt.
Duurzame
oplossingen zijn niet langer een keuze maar noodzakelijk aan het
worden voor het voortbestaan.
In Nederland zijn
een aantal zeer interessante voorbeeldprojecten te vinden. Het eerste
project ligt vlakbij het station van Culemborg, is 24 hectare
groot, en biedt plaats aan 250 duurzaam gebouwde woningen; het
project genaamd Eva Lanxmeer maakt onder andere gebruik van de kennis
uit permacultuur. Het is in volle ontwikkeling en zeer de moeite van
het bekijken waard.
Een ander mooi
project gebaseerd op permacultuur is de Bikkershof in Utrecht. Dit
project is in 1979 opgestart nadat twee oude garagebedrijven
vertrokken en de buurt de handen ineen sloeg.
Inmiddels is dit een
prachtig groengebied waar de bewoners elkaar vaak tegenkomen in het
gezamenlijke groen. Het is een gezellig dorp in het midden van de
stad.
Afsluiting.
Aha.. dus dat is
permacultuur. Na de heldere uitleg van Rene en Lorraine van Raders
over permacultuur krijg ik nog iets heel anders te horen. Rene was
-voordat hij zich bezig hield met permacultuur- hoofdmanager van de
grootste Mc Donalds in Nieuw Zeeland, in Oakland. Lorraine was
secretaresse. De switch van levenstijl hebben ze gemaakt nadat ze
vijf jaar met zijn tweeën per fiets door de wereld hadden gereisd.
Toen ze in Australië
aankwamen bleek Lorraine zwanger te zijn en hebben ze zich hier op de
Atherthon Tablelands in Queensland gesetteld. Beide hebben nu een
parttime baan bij de locale brandweer, zetten zich in voor veel
groenontwikkelingsprojecten in hun buurt en hebben twee vrolijke
zoontjes.
Het is grappig te
bedenken dat mensen die zo`n andere levensstijl hadden een totaal
nieuwe keuze hebben gemaakt en zich nu bezighouden met zaken waar ze
echt om geven en plezier aan beleven.. Ja,
zegt Rene: Hoe
we ecosystemen moesten afbreken wisten we al aardig, maar met behulp
van permacultuur weten we nu hoe we ze weer op kunnen bouwen en dat
is erg positief.
Een gratis
downloadbare cursus die de basisprincipes van permacultuur uitlegt
en een database met
meer dan 250 eetbare planten en paddenstoelen die
in Nederland groeien zijn te vinden op
de site van Permacultuur Nederland (HIER)
N.B. Dit stuk mag
vrij door iedereen gebruikt worden voor publicatie om permacultuur
meer bekendheid te geven. En voor aanvullende informatie kun je
contact opnemen met:
De
tuin ligt er nog frisjes bij, de pompoenen (tjes) die zichzelf
zaaiden via E.M. Hebben reeds een bestemming gevonden op een tafel
als garnituur ... stilaan zullen ze één voor één verdwijnen in
lekkere soep!
Bij
inspectie van de struiken zie ik daar warempel kalebassen hangen
... en of ik die zaaide ... maar deze verrassing vind ik wel
welgekomen, en hopelijk worden ze groot!
De
oost Indische kers nam natuurlijk weer heel de toren in beslag, heb
me er al aan overgegeven dat ie alles overwoekerd, het heeft ook zijn
charmes!
Aan
het raam, in een bloembak doet een late augurkplant zijn best om nog
wat nakomelingen te geven ... en met succes, beter laat dan niet!
De
Sunberry rijpt nog steeds, maar blijft groen, dat is even wennen,
normaal worden ze zwart ... maar ze zijn dan wel érg lekker!
Zaden
worden verkocht/geruilt/geLETSt!
Nu
Rozenbottel en Kweepeer in de potjes zitten, kunnen we noten rapen,
paddenstoelen zoeken en vooral genieten van deze zachte
herfstmomenten!
Een
boek wat ik terug vond, over confituren, opleggen, wijn maken, kortom
alles wat er te beleven valt in en met de natuur en haar vruchten,
en wat je doet wegdromen en genieten, alleen al door de kunde om het
fruit, de groenten, te presenteren in een mooie landschap ...
Geniet
van de Herfstdagen, ze zijn zo mild, zo charmant, evenals de Lente
wat nieuw leven brengt
De
bladeren ritselen onder mijn fietsbanden, hier en daar laveer ik door
een plas. De zon doet nog haar uiterste best om na te zomeren... Een
paddenstoelenwandeling brengt me naar het bos ... het voelt goed, de
heerlijke geur van het najaarsbos doet goed ...
Eigenlijk
ben ik niet onderlegd in paddenstoelen. Heb nu ook vernomen dat de
naam paddenstoelen komt van: slakken die rond de paddenstoelen
dralen en graag sommige delen ervan opeten. Anderzijds
zijn er padden in de buurt die de slakken opeten. Dan
denk ik bij mezelf: ben dankbaar, want deze zomer liep mijn tuin vol
kleine padden, dus padden eten de slakken op!
Ook
vernomen: als je de geur van amandelen ruikt, dan betekend dit dat er
cyanide aanwezig is, dus gif (in amandelen zit een hééél klein
beetje cyanide blijkbaar!)
Stinkzwam
De
sterke geur doet niet vermoeden dat deze paddenstoel ook eetbaar is.
Het heksenei, ontdaan van de sporenlaag, wordt gebakken opgediend en
geldt als afrodisiacum.
(moet zeggen dat ik het heksenei rauw geproefd heb en eht proefde
naar kool/schorseneer)
De
Kastanjeboleet
Deze is te
herkennen aan de fijn fluwelige, bij nat weer slijmerige hoed en de
standplaats in naaldbossen. Een zeer smakelijke soort, voor alle
gebruik geschikt. In sommige streken echter sterk radioactief belast.
Hij is zeer goed eetbaar. Eigenlijk vergelijkbaar met
Eekhoorntjesbrood. Verwisseling met de Bittere boleet kan weer
gemakkelijk ontstaan. Oppassen dus!
Eekhoorntjesbrood
Het
Eekhoorntjesbrood is wel de meest begeerde van alle eetbare
paddestoelen, en samen met de naaste verwanten altijd te herkennen
aan de bruine hoed en de eerst grijswitte, later via geel naar
olijfgroen verkleurende buisjeslaag.
Het
vroeg Eekhoorntjesbrood (Boletus reticulatus) groeit onder loofbomen
en onderscheidt zich door een lichter gekleurde, fijn fluwelige hoed
en een fijne overlangse nettekening op de steel.