Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn laatste keer in Glazen Huis Music For LifeTomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn zullen dit jaar in het Glazen Huis van Music For Life zitten. Of beter gezegd drie huizen, want de presentatoren gaan in deze laatste editie in Leuven, Gent en Antwerpen in een Glazen Huis zitten. Het zal de allereerste keer zijn dat dit trio samen de eindejaarsactie van Studio Brussel presenteert.
Ook dit jaar laten drie Studio Brussel-presentatoren zich vrijwillig opsluiten in een Glazen Huis. Daar leven ze zeven dagen enkel op sapjes. Op die manier brengen de Glazen Huis-bewoners een stille ramp onder de aandacht en tonen ze hun onvoorwaardelijke engagement voor de wereldwijde problematiek van diarree.
Glazen Verhuis
Otto-Jan Ham en Linde Merckpoel, twee andere presentatoren van Studio Brussel, zullen instaan voor de Glazen Verhuis. Vanuit Hasselt richting Leuven en vanuit Kortrijk richting Gent, met onderweg enkele stopplaatsen, zullen er kleine Glazen Huizen worden getrokken. Er wordt gevraagd aan verenigingen en andere groepen om deze huizen ter plaatse te brengen. De Nationale Loterij zal per kilometer dat de Glazen Huizen worden getrokken, 500 euro schenken aan Music For Life.
Tomas De Soete heeft de meeste ervaring met het Glazen Huis. Hij zal al voor de vijfde keer aanwezig zijn in het Glazen Huis. Voor Siska Schoeters is het de vierde keer en voor Sam De Bruyn de derde keer.
Themalied en Glazen Show
Het themalied dit jaar is een cover van 'Zanna', van Luc Van Acker. Selah Sue (uit Leuven), Jeroen van The Subs (uit Gent) en Tom Barman (uit Antwerpen) zetten hun schouders onder dit lied. Steven van Herreweghe zal een tuinhuis bemannen naast het Glazen Huis voor het programma De Glazen Show waarin BV's hun spullen ter veiling aanbieden. Artikel uit het nieuwsblad van maandag 28 november
Music For Life gaat door van 17 tot 23 december.
27-11-2011
Topkok ruilt sterrenzaak voor smoutebollenkraam
Michelinrestaurant Bruneau uit Ganshoren vaarwel gezegd voor de liefde.
De Michelinsterren waren wereldnieuws in Vlaanderen, maar niet iedereen vindt een ster het hoogste goed. Topkok Filip Van Belleghem (42) werd verliefd op foormeisje Fabienne Vandonghen (39) en ruilde een driesterrenrestaurant voor een oliebollenkraam. 'Liefde was belangrijker dan een ster.'
Amper zeven was hij, toen hij zei dat hij kok wou worden in een restaurant. En nog het liefst een sterrenrestaurant. Zijn ouders hadden een zaak en hij hing uren aan moeders rok toen ze in de keuken stond. Met resultaat, want Filip leerde een serieus stukje koken. Hij schopte het tot in de Comme Chez Soi, Robuchon in Parijs, de Bijgaarde in Groot-Bijgaarden en Bruneau in Ganshoren. Maar toen sloeg de liefde toe. 'Ik was chef-kok in Bruneau en na onze service gingen we 's avonds laat naar de kermis, om daar smoutebollen te gaan eten. En daar stond Fabienne, in haar kraam. Ik was er onmiddellijk zot van. Ik moest haar krijgen.'
Fabienne was een alleenstaande mama. Het oliebollenkraam was een familiezaak. Haar grootvader begon er mee in 1946, daarna haar vader en dan was het haar beurt. Hard werken, op de foor, tot een gat in de nacht. Elke dag opnieuw. 'Toen ik Filip en de bende zag komen, dacht ik daar is er weer zo'n zatte bende.' Er werden grapjes gemaakt, Fabienne lachte vriendelijk terug maar was blij dat de bende ook weer verdween. Filip had ze niet eens opgemerkt. Maar de volgende dag stond hij daar weer. En de dag nadien ook. Zonder bende. Ze raakten aan de praat, maar Fabienne wou geen relatie. Ze had er even genoeg van.
Recept blijft geheim
Filip lacht. 'Ze was hard to get. Twee maanden lang ben ik naar haar smoutebollenkraam gegaan. In die periode heb ik serieus wat frietjes en smoutebollen gegeten.' Uiteindelijk veroverde hij haar en kuste haar voor het eerst achter het smoutebollenkraam.
'Vanaf dan ging ik na mijn shifts bij Bruneau een handje helpen in het kraam. Frieten bakken, geen smoutebollen maken. Dat moest ik aan Fabienne overlaten.' Fabienne grijnst. 'Het recept was een familiegeheim dat van grootvader op vader en daarna op mij was doorgegeven. Zoiets geef je niet snel prijs hé.' Filip knikt. 'Ik weet nog altijd niet wat het recept is. Ik kan eigenlijk nog altijd geen smoutbollen maken.'
Uiteindelijk besliste Filip de toenmalige driesterrenzaak om te ruilen voor het smoutebollenkraam op de foor. 'Liefde was belangrijker dan een ster', zegt Filip. Fabienne: 'Ik vind het nog altijd pure romantiek om met mijn man samen in het smoutebollenkraam te staan. Hij bij de frieten en beignets, ik bij de smoutebollen.'
Of het geen heel grote stap achteruit is voor Filip? 'Het is natuurlijk iets helemaal anders. Je werkt met andere ingrediënten. In een sterrenzaak ben je in de weer met truffels, kaviaar en kreeft en heb je vijftien verschillen soorten olijfolie. Hier is een frikandel een frikandel en een viandel een viandel. Maar toch wil ik topkwaliteit. Ik zoek samen met de aardappelboer naar de beste aardappelen. Telkens als ik een aardappelzak van tien kilo open doe, proef ik er eentje. Rauw. Ik wil ook creativiteit. Ik maak frambozenbeignets, appelbeignets en zelfs speculoosbeignets. Speculoos speciaal gemaakt door een bakker. Je ziet, in een frituur kan je dus ook inventief zijn. Ik heb dan ook geen spijt dat ik die stap heb gezet.' Of hij dan nooit meer in een sterrenzaak zal werken? 'Moeilijke vraag. In een smoutebollenkraam moet je in weer en wind werken, water en elektriciteit aansluiten en rondreizen. In een toprestaurant doe je de deur open en kan je beginnen koken. Het heeft allebei zijn charmes. Maar mijn liefde voor Fabienne heeft tot nu toe altijd overwonnen.' (nieuwsblad Lotte Debrouwere) foto DBA
Ignace Crombé, de zelfverklaarde 'Missmaker', verwacht een dochter bij zijn 28-jarige vriendin Trisha. Dat maakte het koppel bekend tijdens, wat dacht u, een groot feest. Crombé, de veelbesproken voormalige 'Miss Belgian Beauty'-organisator die duidelijk niet op half werk kan betrapt worden, vierde meteen ook maar zijn 55ste verjaardag én stelde het eerste album van Trisha, 'In Blijde Verwachting', voor.
Er waren bijzondere gasten zoals Lindsay, Laura Lynn, Wim Soutaer, Vanessa Chinitor, Eef uit 'Mijn Restaurant' en Yves Segers. U begrijpt dat de polonaise even indrukwekkend was als de verjaardagstaart. De cd, daar moet u zelf maar een oordeel over vellen. Voorlopig nog niet op Spotify of YouTube. Jammer. (hln)
21-11-2011
Voorkomen is beter dan genezen
Met de winter voor de deur, donkere dagen, die resulteren in dipjes, energietekort en allerlei kwaaltjes willen wij U de fantastische werking van mangosteensap leren kennen. Ook U wil aan uw gezondheid werken, leer hoe U op een gezonde, gemakkelijke manier met een fantastische vrucht de werking van uw afweer- en immuunsysteem preventief sterk kan bevorderen, maar ook nog véél meer kwaaltjes ten strijde kan gaan.Wil je Xango eens proberen surf dan naarhttp://www.myxango.be/jimmy23/
Voor wat is Xango drinken goed? 44 problemen,1 oplossing!!! *Verminderd Vermoeidheid *Sterke oxidatieremmende werking *Verlaagt het vetgehalte in het bloed (LDL) *Ontstekkingremmende werking voorkomt mond-,maag- en darmzweren *Tegen zwaarlijvigheid-Ondersteunt het afslanken *Remmende werking op arteriosclerose-Voorkomt vernauwing van de aders *Pijnstillend (Verminderd zenuwpijnen bijv.de pijn aan handen en voeten bij suikerziekte) *Verminderd depressie *Werkt tegen gewrichtsontstekingen-preventi van artritis *Remt botonontkalking - helpt de botmassa in stand te houden *Remt ontstekingen in de mond * vermindert/voorkomt ontstekingen en infectie's van het tandvlees *Werkt tegen roos-voorkomt seborroe(de huidziekte die roos veroorzaakt) *Voorkomt nierstenen *Koortswerend en koortsverlagend *Werkt tegen diarree *Werkt tegen duizeligheid *Heeft bloeddrukverlagende werking *Voorkomt glaucoom(groene staar) *Voorkomt cataract(grauwe staar) *Pijnstillend *Harmoniseert de darmflora *Verhoogt energieniveau *Stressverlagend *Verbeterd het immuunsysteem
15-11-2011
Rhumal geef veerkracht aan uw gewrichten
Met de leeftijd, bij overgewicht, door een ongeval of bij herhaalde bewegingen, kan het gewricht zijn soepelheid verliezen.
Gewrichtsproblemen kunnen onder andere impact hebben op dagelijkse activiteiten zoals de trap oplopen, uit het bed komen, huishoudelijke taken en andere.
U kan hier echter wel iets aan doen... Voedingtips
In het jaar 2020 zijn er in Vlaanderen geen energieverslindende woningen meer. Dit is de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid heeft vooropgesteld in het Energierenovatieprogramma 2020.
Om dat te realiseren focust de overheid op drie actiepunten:
alle daken en/of zoldervloeren degelijk isoleren
alle enkele beglazing vervangen door hoogrendementsglas
alle verouderde verwarmingsinstallaties vervangen door condensatieketels.
Tevens zullen muurisolatie en de vervanging van elektrische verwarming worden aangemoedigd.
Bij nieuwbouwprojecten en grote renovaties verplicht de Energieprestatie- en Binnenklimaatregelgeving ons al om energiezuiniger te wonen. De gemiddelde dikte van dakisolatie is de laatste jaren dan ook gestegen van 11 naar 15 cm. Het marktaandeel van condensatieketels neemt gestaag toe, en ruim 80% van de Vlamingen kiest bij renovatie meteen voor hoogrendementsglas. Veel bestaande woningen echter zijn tot nu toe door de mazen van het energienet geglipt. Anno 2009 heeft in Vlaanderen 12% geen dakisolatie, 8% heeft nergens dubbel glas, en 40% van de aardgasketels en 70% van de mazoutketels hebben een slecht rendement. Het zijn precies deze woningen die de Vlaamse overheid wil aanpakken. Met haar Energierenovatieprogramma 2020 wil ze u en mij overtuigen van de dringende noodzaak van dakisolatie, hoogrendementsbeglazing en een condensatieketel. Zo zal in het jaar 2020 hopelijk geen enkele woning, ook geen huurwoning, nog energieverslindend zijn.
Een energiezuinige woning vermindert uw energieverbruik en ook de CO2-uitstoot. Daarnaast verbetert het energieprestatiecertificaat, en stijgt bijgevolg de waarde van uw woning.
Als u investeert in energiebesparing, wordt u beloond met heel wat premies en een belastingvermindering. Zo is uw investering meestal al op enkele jaren terugverdiend.
Ook als u al een dagje ouder bent, loont het beslist nog de moeite om energiebesparende werken te laten uitvoeren. U bespaart achteraf niet alleen veel geld aan verwarmingskosten, u verhoogt ook uw wooncomfort.
Gastronomie in de Albrecht Rodenbachstreek verspreid over verschillende vrijdagavonden zodat iedereen kan genieten van het aanbod van de verschillende restaurants. Vrijdag 11 november 2011 restaurant Orchidee Zonnebloemstraat 27 8800 Roeselare
In het ruim penthouse stijl restaurant 36 m boven de zeespiegel kunnen gasten eerst in de luie fauteuils van een aperitiefje genieten alvorens gastvrouw Nancy Dutry hen naar hun tafel brengt. Tevens biedt Restaurant Orchidee voor uw banketten een alternatief in zaal orchidee een aparte locatie voor seminaries en feestelijke banketten met tuin en terras tot 80 personen. Hierop de site kan je kennis maken met de uitbaters van het restaurant Orchidee.
08-11-2011
De voordelen van vezelrijke voeding zijn geweldig.
Boost je vezels met deze 5 tips. De voordelen van vezelrijke voeding zijn geweldig. Naast het feit dat vezels super zijn voor je hart en je darmen, helpen ze ook voorkomen dat de kilo's opstapelen. Ze zorgen namelijk al snel voor een vol gevoel en bevatten geen calorieën! De aanbevolen dagelijkse opname van vezels ligt rond 25 gram, maar meer kan zeker en vast geen kwaad. Met deze 5 kleine aanpassingen kan je tot 20 gram vezels per dag winnen!
Ontbijt In plaats van een glas sinaasappelsap te drinken, dat gelijk staat aan 112 calorieën en slechts 0,5 gram vezels bevat, kan je beter kiezen voor een grote, verse appelsien die slechts 86 calorieën bevat en zorgt voor 8 keer meer vezels. Daarnaast draagt het kauwen zelf bij aan een snellere bevrediging van je hongergevoel.
Tussendoortje Laat de banaan voortaan liggen want hij bevat maar liefst 105 calorieën en qua vezels, kan je er maar zo'n 3 gram uithalen. Kies daarom liever voor een handje vol frambozen. Je spaart minstens 40 calorieën uit en aangezien ze samen instaan voor 8 gram vezels, win je 5 gram. Als bonus bevatten frambozen ook ellaginezuur, dat zware metalen uit het lichaam helpt verwijderen, hart en lever ondersteunt, wondgenezing bevordert én antikankerkwaliteiten heeft.
Lunch In plaats van bijvoorbeeld rijst bij je maaltijd (gemiddeld 121 calorieën en slechts 0,3 gram vezels) kan je gaan voor een portie zwarte bonen, dat zo'n 114 calorieën bevat en niet minder dan 7,5 gram vezels. Ze zijn tevens ook proteïnebommen, wat je voldaan gevoel alleen maar ten goede komt.
Namiddaghongertje 12 babyworteltjes met 2 theelepels hummus zijn het ideale antwoord op je knagend hongertje in de namiddag. Slechts 89 calorieën en ongeveer 4 gram vezels, lekker en gezond dus. Ook hier hangt een bonus aan vast. Bètacaroteen, het pigment dat wortels zo mooi orange maakt, is een krachtige antioxidant en een precursor of uitgangsstof voor vitamine A, wat een gezond immuunsysteem helpt stimuleren.
Avondeten Weg met de witte pasta, ga voor volkoren! Je verdubbelt het aantal vezels en ook qua calorieën kan je heel wat uitsparen. Een gemiddelde portie volkoren pasta met een mix van warme groentjes en een beetje tomatensaus bevat ongeveer 174 calorieën en 4 gram vezels. Extra voordeel is dat bij volle granen belangrijke mineralen als magnesium niet verloren gaan en er dus actief wordt bijgedragen aan een goed functionerend metabolisme wanneer je kiest voor volkoren. (lf)
03-11-2011
Brugse chocoladefestival is om van te smullen
In het weekend van 11 tot 13 november vindt opnieuw de chocoladebeurs Choco-Laté plaats in de Brugse Stadshallen. Miss België zal de beurs openen in een kleed in chocolade waarvoor de Belgische topdesigner Nicky Vankets en de Brugse chocolatier Dominiek Persoone samenwerkten.
Frietzak De Kuna-indianen uit Panama die op traditionele manier chocolade maken, koning Albert in chocolade door de Maltese chocolatier Farrugia, een kleed in chocolade, de grootste frietzak ooit in chocolade, en de voorstelling van een boek over chocolade door auteur Marc De Bel. Dat zijn de primeurs op Choco-Laté in het tweede weekend van november.
De organisatoren verwachten net als de vorige jaren vele duizenden bezoekers. Het is trouwens de enigste vak- en publieksbeurs in chocolade in ons land, zegt Eddy Van Belle, organisator van Choco-Laté.
52 chocolatiers Toerisme Brugge trekt de kaart van de chocolade voor de wintercampagne in het buitenland om de Breydelstad te promoten - in Brugge zijn maar liefst 52 chocolatiers actief. Het is volgens de Brugse schepen voor Toerisme Jean-Marie Bogaert de bedoeling om met Choc'in Brugge verblijfstoeristen aan te trekken tijdens dalmaanden als november. (belga/kve) Van 11 tot 13 november, 10u tot 18u, Belfort Verdere info: www.choco-late.be
01-11-2011
Feest van allerheiligen
Wanneer je tegen iemand zegt: "Ik zie je graag", geeft dat een warm gevoel. Wanneer iemand sterft die je graag ziet, dan doet dat veel verdriet. Dat verdriet wordt wel wat kleiner als je aan die iemand denkt. Zo word je wat getroost. Met Allerheiligen en Allerzielen denken we speciaal aan al die mensen van wie we hielden en die gestorven zijn. Zo leven ze een beetje voort, In ons hoofd en in ons hart. Heel stilletjes kun je dan zeggen: Ik zie je graag ... en dat geeft opnieuw een warm gevoel.