De Rode Ridder #211: Het Vuur en de Maagd. (Standaard Uitgeverij) (2006)
Tekst: Martin Lodewijk --- Tekeningen: Claus Scholz.
Te Rheims wordt de dauphin gekroond tot koning Karel de VII van Frankrijk, in aanwezigheid van Jeanne D Arc. Na de plechtigheid ontmoet Johan Thierry. Veel tijd voor een weerzien is er niet. Gilles de Rais schreeuwt enkele bevelen naar de jongen. Even later treffen Johan en Merlijn Thierry aan in de herberg waar ze verblijven, vermoord door ophanging. Als een razende gaat Johan op Gilles de Rais af. Het komt net niet tot een gewelddadige aanvaring maar Johan waarschuwt De Rais. Hierop volgen we de Maagd op haar campagne om Parijs te veroveren. Na verwoede pogingen lukt het niet de stad te bevrijden van de Engelsen. Terwijl Jeanne zich voorbereidt op de komende gevechten laat Gilles een drukte van jewelste opmerken. Hij smeedt het ene na het andere complot om de Maagd ten val te brengen. Tijdens de volgende slag richt een Fransman zijn kruisboog op Jeanne, die hierdoor gewond raakt in het been. De verrader wordt aangehouden en ondervraagd. Hij spreekt over satan als opdrachtgever. Alvorens Johan de man kan ondervragen heeft Gilles de Rais hem laten executeren. Na de mislukte bevrijdingspoging te Parijs lijkt het geluk van de Maagd definitief gekeerd. Te Compiègnes mislukt een uitval. Monsieur de Flavy die onder een hoedje speelt met Gilles de Rais zorgt ervoor dat Jeanne de stad niet in kan vluchten door de ophaalbrug te vroeg op te halen. Jeanne wordt gevangengenomen. Johan die dapper aan haar zijde streed ligt gewond in het gras.
Celadon Run #1: De ogen van Tracy Night. (HC) (Talent) (1999)
Tekst: Erik Arnoux --- Tekeningen: Elie Klimos.
Mitrailleurs, infrarode verrekijkers, maar geen enkele vingerafdruk te vinden op de plaats van de misdaad. Dr kan geen twijfel over bestaan: dit is het werk van professionelen! Maar wat zochten deze huurmoordenaars bij Warren, kassier in een supermarkt, feestneus en totaal ongevaarlijk? Welke verhouding heeft hij met Pat Callaghan, de verdwenen erfgename van een groots industrieel imperium?
De Rode Ridder #210: Het Zwaard van de Maagd. (Standaard Uitgeverij) (2006)
Tekst: Martin Lodewijk --- Tekeningen: Claus Scholz.
We bevinden ons in het jaar des heren 1416. Temidden de jachtvelden van het slot Champtoce raast er een trotse jachtstoet zijn prooi na; een prachtig edelhert. Het opgejaagde dier, gewond door de vele pijlen wordt in het nauw gedreven en wacht de genadeslag af. In de jachtstoet bevindt er zich een kleine jongen, Gilles de Rais, die van zijn grootvader, Jean de Craon het dier de genadestoot moet geven. Inmiddels bemerkte deze dat er iets geklemd zat tussen het gewei van het dier. Wanneer de kleine Gilles aarzelt maakt zijn grootvader het werk maar af. Hij haalt het voorwerp, een beke,r uit het gewei en vult deze met bloed van het dier. Hij verplicht zijn kleinzoon om ervan te drinken. Achteraf blijkt de jongen alleen nog oog te hebben voor de mysterieuze kelk . Op een afstand van honderden jaren en kilometers bevinden zich onze held Johan, de rode ridder en zijn mentor Merlijn aan de rand van een meer. De oude man ontdoet zich van zijn kledij, duikt in het meer in en even later komt hij weer tevoorschijn met in zijn hand een zwaard, het zwaard van Karel Martel. Na een korte uitleg door Merlijn over Karel Martel reizen de twee door tijd en ruimte naar het dorpje Domrémy, Frankrijk in 1424 alwaar Johan een meisje Jeanne in een visioen vertelt wat ze moet doen en waar ze het zwaard van Karel Martel kan vinden. Wanneer Het tweetal dan de tijdsmist gebruikt komen ze aan bij de garnizoensburcht van Vaucouleurs alwaar Jeanne op audiëntie is bij de heer Baudricourt. Hij aanhoort de maagd en escorteert haar naar Chinon.
Celadon Run #2: Vlinderwoede. (HC) (Talent) (2000)
Tekst: Erik Arnoux --- Tekeningen: Frank Brichau.
Tracy Night was één van de beste elementen van de geheime commando's. Een echte meester in alle infiltratietechnieken. Maar tijdens een zending in de Caraïben wordt ze verraden door haar opdrachtgevers. Ze keert klandestien terug naar de Verenigde Staten, wetende dat sommige bureaus in Washington haar niet levend willen terugzien. Ze neemt de identiteit en het gelaat over van Pat Callaghan, een jonge vrouw op de vlucht en slachtoffer van een ongeluk. Maar met de nieuwe identiteit neemt Tracy ook het verleden van Pat Callaghan over. En dan beginnen pas echt de problemen.
De Rode Ridder #209: De Judasgraal. (Standaard Uitgeverij) (2006)
Tekst: Martin Lodewijk --- Tekeningen: Claus Scholz.
Er heerst beroering in de diepe en duistere krochten van de hel. De 6 hellevorsten komen er samen om een nieuw plan te bekokstoven tegen het algoede. Bahaal, de eeuwige vijand van Johan, krijgt van de raad van zes de opdracht om de Judasgraal te vinden, de tegenhanger van de Heilige Graal, die werd vervaardigd uit de schedel van Judas Iscariot, Jezus verrader. De prins der duisternis geeft de opdracht op zijn beurt door aan een van zijn meest geliefde dienaressen: Demoniah, de duivelin. De Rode Ridder is sinds korte tijd vergezeld door twee opmerkelijke reisgezellen: Indigo, de pittige blauwe heks, en haar vader Magiste, een blinde alchemist. Het drietal is op weg naar het Bretoense stadje Saint-Malo, waar Johan een afspraak heeft met Merlijn, de beroemde magiër van het hof van Koning Arthur, en waar hij tevens afscheid zal nemen van Indigo en haar vader, die over zee naar Toledo zullen weerkeren. Maar eens te meer draaien de zaken anders uit...
Dit verhaal is samen met de albums #207 & 208 ook verschenen in Luxe album op het A3 formaat en in zwart-wit, waarvan er maar 350 exemplaren van zijn gedrukt.
Celadon Run #3: Hasta luego, companero. (HC) (Talent) (2001)
Tekst: Erik Arnoux --- Tekeningen: Alain Queireix.
Een kort overzicht. Zes maanden geleden infiltreerde een misdadig commando onder impuls van de Amerikaanse inlichtingendiensten- illegaal in de Caraïben. Deze groep imperialistische huurlingen werd aangevoerd door luitenant Tracy Night Torvill. Ze waren zelfs al doorgedrongen tot in het verblijf van de geliefde president. Zonder de tussenkomst van het State Department was president Guyabal verloren! Gelukkig konden de huurlingen worden uitgeschakeld of gevangengenomen. Tracy overleefde en zit nu vast in de gevangenis van de dood. Maar voor hoe lang nog?
De Rode Ridder #208: De blauwe heks. (SC + Luxe + HC&DVD) (Standaard Uitgeverij) (2005 + 2006 +2008)
Tekst: Martin Lodewijk --- Tekeningen: Claus Scholz.
Op weg naar de kust van Bretagne spreekt het avontuur Johan aan! Op een kleine afstand van hem brandt een vuur, een brandstapel waarop een jonge vrouw staat. Zonder aarzeling rept Johan zich ter plaatse. Hij bevrijdt de jonge blauwharige vrouw en rekent af met de soldaten die haar terechtstelden. Het meisje is Johan erg dankbaar en ze stelt zich voor als Indigo Magiste, de dochter van Magist Magiste, een groot Alchimist uit Toledo. Een hele tijd geleden is Indigos vader echter verdwenen, ontvoerd. Hierop ondernam het meisje een zoektocht om hem terug te vinden. Deze zoektocht bracht haar naar het Noorden. Daar zocht ze in alle streken naar aanwijzingen. De ontvoerders waren haar echter te vlug af, haar opvallende haarkleur zorgde ervoor dat ze ook erg herkenbaar was. Bijgevolg werd Indigo overvallen en belandde ze op de brandstapel waarvan Johan haar gered heeft. Johan ving tijdens zijn gevecht met de soldeniers de naam Graaf van Chirac op. Hij besluit Indigo te helpen op haar zoektocht en bezoekt de volgende dag met haar het stadje aan de voet van het kasteel van Graaf van Chirac. In diens burcht likt de Graaf van Chirac zijn wonden, het meisje is ontsnapt, en haar vader houdt hem aan het lijntje in zijn zoektocht naar de steen der wijzen, die van lood goud maakt en het eeuwige leven garandeert.
Dit verhaal is samen met de albums #207 & 209 ook verschenen in Luxe album op het A3 formaat en in zwart-wit, waarvan er maar 350 exemplaren van zijn gedrukt.
+
Het album is ook verschenen in A5 HC in samenwerking met Woestijnvis en het weekblad Humo. Het werd aangeboden bij het weekblad Humo van 29/04/2008 samen met de DVD van 'de lustige lezers'
Celadon Run #4: Extreme prejudice. (HC) (Talent) (2005)
Tekst: Erik Arnoux --- Tekeningen: Alain Queireix.
De president legde sterk de nadruk op de toenadering van de Verenigde Staten tot Guyabal. Met het hoogtepunt dat morgen voorzien is op het eiland Guyabal. Daar wordt met belangstelling uitgekeken naar de eerste ontmoeting van de Amerikaanse president met de Lider Ultimo na tweeëntwintig jaar van woelige relaties tussen de twee landen! Wat gaat er van komen? Die vraag stellen de waarnemers zich. Maar iedereen is het er over eens dat deze ontmoeting tussen vroegere vijanden een enorme stap voorwaarts is naar een normalisatie van de betrekkingen met dit deel van het Caraïbisch gebied!
De Rode Ridder #207: De grot van de beer. (SC + Luxe) (Standaard Uitgeverij) (2005 + 2006)
Tekst: Martin Lodewijk --- Tekeningen: Claus Scholz.
We beginnen het verhaal met onze held Johan die tegen het vallen van de avond een geschikte overnachtingplaats vindt dicht bij een waterval. Na een kampvuur te hebben ontstoken en een warme maaltijd bereid te hebben, begint hij al starend in het kampvuur terug te denken aan zijn avonturen en vrienden van weleer zoals Merlijn, Koning Arthur, Almeric Pynnock, Yorimoto en ook Karel de Montabour. Terwijl hij zich te ruste legt maakt hij duidelijk dat hij verlangt naar rust, maar onze held beseft ook dat deze pas komen gaat als Bahaal voorgoed verslagen is. Opeens, terwijl Johan ligt te slapen rijzen er primitieve gestalten uit de grond die onze held belagen. Ohaën probeert zich nog te verzetten maar bezwijkt onder de grote overmacht en wordt bewusteloos afgevoerd. Even laten komt hij weer bij bewustzijn. Hij treft er een van de primitieve gestalten die hem haarloze noemt en hem vertelt dat ze zich snel bij de andere delers moeten vervoegen vooraleer ze de zweep van de beer voelen. Dit was echter te voorbarig want al knalt een zweep genadeloos door de lucht, één van de bewakers heeft het 2 tal opgemerkt en probeert ze aan het werk te krijgen. Dit is echter niet naar de zin van onze held en hij duikt naar de bewaker in een poging deze te overmeesteren. Zijn poging valt compleet in het water, of beter het zand daar Johan voorover valt en bemerkt dat hij vast zit met een keten. Johan en zijn partner worden daarna meegevoerd naar een mijn, verlicht door lichtgevende schimmels en zwammen. Een aanblik waarvan Johan zich de vergelijking maakt met het Gehenna ( Vagevuur).
Dit verhaal is samen met de albums #208 & 209 ook verschenen in Luxe album op het A3 formaat en in zwart-wit, waarvan er maar 350 exemplaren van zijn gedrukt.
De rode loper; ode aan Karel Biddeloo. (SC) ('t Mannekesblad) (2005)
Tekst (van het stripverhaal) & tekeningen: Karel Biddeloo.
Met:
- De rode loper: Koning Oto wordt bedreigt tijdens vredesonderhandelingen. Zijn trouwe paladijn èn lijfwacht Thybald moet ervoor zorgen dat de koning in leven blijft...
- De premiejager: Een heel vreemde kijk op het ontstaan van de kraters op de maan.
en ook nog veel achtergrondinfo rond Karel Biddeloo.
Een droomvakantie voor de Rode Ridder. (SC) (Mercatorstripbeurs - Standaard Uitgeverij) (2007)
Speciale editie voor de Mercatorstripbeurs in 2007.
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
1. De Rode Ridder - Een droomvakantie voor de Rode Ridder: Johan vergezelt Merlijn die als reisleider de bemanning van een driemaster entertaint. Wat Johan als een periode van rust zag, blijkt een periode van 'slavernij' te zijn...
2. De Rode Ridder - Vreemde ontmoeting: Na een zware veldslag te hebben overleeft, ziet Johan in de verte opnieuw groot onheil...
3. De premiejager: Een heel vreemde kijk op het ontstaan van de kraters op de maan...
Het doolhof van de Draak #1: De zwarte dood. (HC) (Arboris) (1989)
Tekst & tekeningen: Alfonso Font.
Taxi, bedrijfsspionne en medewerkster van het persbureau CONTROL, doet een onderzoek naar de activiteiten van de firma Interpetrol, die evenwel hardhandige pogingen doet haar daarvan te weerhouden. Samen met haar 'werkgever' Nelson ontrafelt zij met vallen en opstaan het geheim van de geheimzinnige sterfgevallen onder kleurlingen. Is er sprake van een racistisch complot?
De Rode Ridder #206: Gog en Magog. (Standaard Uitgeverij) (2004)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
De Sinaï woestijn, Israël. Een afdeling ruiters nadert een bolwerk van de tempeliersorde. Wanneer de ruiters aankomen, wordt een van hen opgewacht en meteen tot bij een ongeduldig wachtende Gonzaga, grootmeester van de tempeliersorde, gebracht. Het is Johan, de rode ridder. Alvorens Johan een verklaring voor zijn oproep te geven, toont Gonzaga de communicatiemogelijkheden van de tempeliers in de regio. Een keten van versterkte bolwerken verkeert in staat van paraatheid. Vervolgens laat Gonzaga Johan kennis maken met Liubah, een Egyptische prinses die door de tempeliers uit de handen van een roversbende gered werd en over krachten beschikt die haar een blik in de toekomst gunnen. Op aandringen van Johan geeft Gonzaga vervolgens een verklaring voor al deze commotie. Gog en Magog, het einde van de wereld. Liubah werpt nog een blik in de toekomst door Gonzagas beker aan te raken, waarop deze hevig begint te beven, een onheilsteken! De vesting davert nu op zijn grondvesten, buiten de vesting stijgen geheimzinnige dampen op, met het zwaard in de hand verlaten de tempeliers hun veilige haven. Niets te bespeuren, enkel een oude man, die enkele bewegingen maakt met zijn staf waardoor de dampen verdwijnen. Gonzaga weet dat de man vriendelijke bedoelingen heeft. Het is Aaron, een verre afstammeling van de broer van Mozes. Johan en de omstaanders naderen de kraters, Liubah die achterna gekomen is weet hen te vertellen dat Gog en Magog ontwaakt zijn en dat de kraters een uitdaging zijn...
Het doolhof van de Draak #2: Gevaarlijke lading. (HC) (Arboris) (1989)
Tekst & tekeningen: Alfonso Font.
Taxi ontdekt dat er in de haven van Barcelona een bloedige strijd tussen Joodse en Arabische belangengroepen gaande is, met als inzet een gestolen cylinder met Plutonium. Wanneer zij achter de bestemming van het radioaktieve materiaal probeert te komen, belandt zij in de Sahara. Daar begint een race tegen de tijd. Zal ze op tijd de bewoonde wereld bereiken om de doorverkoop van het voor atoombommen bestemde materiaal te verhinderen?
De Rode Ridder #205: Het scheepskerkhof. (Standaard Uitgeverij) (2004)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Al dagen woedt er een zware storm op zee. Wanneer de storm gaat liggen is kapitein Zartos van de Albatros bezorgd om de averij die het schip opliep. De stuurman bevestigt dat het roer niet meer luistert en dat ze overgeleverd zijn aan de elementen van de zee. Johan meldt dit nieuws aan Isaac, een Joodse rabijn die hem inhuurde als lijfwacht, en zijn vrouw Esther. Ondanks het windstil is merkt Isaac op dat er een luchtstroom door het raam komt en ook het gescheurde zeil wappert heen en weer. En dan blijkt de Albatros aan het varen is. Als de uitkijk roept dat er een misbank op komst is, proberen Johan en de bemanningsleden het roer nog om te gooien, maar zonder resultaat. De Albatros vaart recht de mistbank in en in de mist duiken plots overal scheepswrakken op, zonder dat er een spoor van leven is. De Albatros komt tot stilstand tussen allerlei soorten schepen, o.a. een Chinese jonk. Isaac lijkt niet onder de indruk en kan er een verklaring voor geven wanneer Johan plots gevaar bemerkt en Isaac op de grond duwt. Een scherpe pijl zich boort zich in de reling op de plats waar Isaac zonet stond. Een tweede pijl zoeft door de lucht en treft een matroos in het hart, die overboord valt. Johan heeft ondertussen de aanvaller ontdekt en haalt snel een kruisboog, waarmee hij de aanvaller op Chinese jonk neerschiet. Ook een tweede sluipschutter in de mast moet het ontgelden. Ondertussen vindt er op de reling achteraan het dek een nieuwe aanval plaats. Johan trekt snel zijn zwaard en geraakt in een gevecht met de aanvallers, en wordt daarbij geholpen door Esther, die met de kruisboog enkele aanvallers neerschiet. Hierop vluchten de overvallers snel weg...
Het doolhof van de Draak #3: De Duivelskloof. (HC) (Arboris) (1990)
Tekst & tekeningen: Alfonso Font.
Wanneer Control een anonieme tip krijgt over een drugstransport zijn Taxi en haar (baas) Nelson Tort er als de kippen bij, beladen met fotoapparatuur. De tip blijkt juist te zijn, maar er valt niets te bewijzen omdat de smokkelaars het spul in een diepe zeekloof hebben laten zakken. Voorgoed verloren, denkt iedereen, maar daar heeft Taxi haar eigen mening over en ze blijft dan ook hardnekkig doorzoeken in de omgeving van de Duivelskloof. Dat iemand het daar niet mee eens is, blijkt gauw genoeg, wanneer er een moordaanslag op haar wordt gepleegd . Maar wie IS die man achter de schermen, die zo verbluffend goed van alles op de hoogte is?
De Rode Ridder #204: De rode gezant. (Standaard Uitgeverij) (2004)
Tekst & tekeningen: Karel Biddeloo.
Cumberland, midden Engeland. Johan nadert de grens, op weg naar heer Rodrick, de landvoogd. Aan de grens wordt hij tegengehouden door soldaten. De soldatenkapitein meent Johan echter te herkennen en fluit zijn soldaten terug. Hij raadt Johan aan de nacht in Crackwick door te brengen. Daar bovenop wil hij Johan nog een escorte aanbieden ook. De tocht eindigt te Crackwick aan herberg De witte zwaan. De soldatenkapitein keert naar de grens terug, terwijl Johan de herberg binnengaat. In de herberg heerst een bedrukte sfeer, blijkbaar wordt Johan er verwacht. Irina het dienstmeisje breekt het ijs en vraagt wat Johan wenst. In tegenstelling tot de andere gasten die slechts water en brood krijgen worden Johan de lekkerste gerechten voorgeschoteld. Stomverbaasd deelt Johan de gerechten uit aan de andere gasten , die hierop al minstens even verbaasd reageren. Bram en Seppe, 2 mannen die in de herberg aanwezig zijn meenden in Johan de gezant te herkennen. Dit schouwspel doet hen ernstig twijfelen. Een geluk voor Johan, want de gezant mocht de herberg niet levend verlaten...
Ridder Walder #1: De gevangene van God. (HC) (Talent) (1997)
Tekst & tekeningen: Jeanine Rahir.
De Teutoonse ridders, monniken-soldaten uit Noord-Europa, brengen in naam van het Kruis de hel naar de dorpen en de velden. Wanneer Walder, de ridder met de raaf, verscheurd wordt door wanhoop, vrijheid en eenzaamheid, heeft hij niets meer te verliezen. Hij verkiest een luxeleventje boven de eer.