Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    16-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met champignons (2 personen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 250 gr risottorijst.
    • 200 gr Gandaham
    • Ongeveer 600ml water.
    • 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood.
    • 500gr gemengde boschampignons(ik heb uit diepvries genomen).
    • 1 ui.
    • Klontje boter.
    • 150gr parmezaanse kaas (geraspte of schilfers)
    • Rucola voor de afwerking.
    • Peper & Zout

    Werkwijze:

    • Laat de champignons weken in ongeveer 600ml water en spaar het vocht. Daarna de uitgelekte champignons wat bakken in beetje boter geeft extra smaak aan gerechtje.
    • Stoof de fijngesnipperde uitjes in een klontje boter, Doe er de risotto bij en laat glazig worden, Als het wat aanbakt is dit niet erg .
    • Blus met wat vocht van de champignons, Hou goed in de gaten, zet op een laag vuur en bevochtig de risotto beetje per beetje wanneer vocht is opgenomen. Ongeveer een 15 min.
    • kruiden peper & zout ev. risottokruiden.
    • Voeg de champignons bij de gare risotto alsook deel parmezaanse kaas. Hou de rest voor de afwerking.
    • Verdeel de risotto en werk af met de rest kaas en rucola of peterselie en leg er de gandaham bij.

    Eenvoudig maar lekker! Smakelijk.

    Je kan de spekreepjes weglaten indien je het veggie wil eten.

    16-11-2020 om 16:44 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 4 roggefilets(vragen aan vishandelaar doen dit gratis filets snijden is niet gemakkelijk)
    • Ongeveer 2 stronken witloof is te zien hoe groot die zijn
    • 50 ml visfumet
    • 100 ml room 40% (wat extra voor de puree)
    • 250 gr geitenkaas zonder korst(nog extra voor puree)
    • 500 gr aardappelen(mag meer ook natuurlijk)
    • klontje boter
    • p&z
    • viskruiden
    • Dille voor de afwerking

    Werkwijze:

    • Snijd het witloof in dunne reepjes(julienne),spoel af en bak dit kort in pan. Laat afkoelen.
    • Schil intussen de aardappelen en kook ze.
    • Neem een roggefilet kruiden en leg er wat gestoofd witloof op en rol op leg in ovenschotel.
    • Oven voorverwarmen op 150°C.
    • Giet de aardappelen af en pureer ze doe er wat room in en geitenkaas naar smaak zorg dat het niet overheerst kruiden p&z. Laat wat afkoelen.
    • maak nu de saus: laat de visfumet en room opwarmen doe er de geitenkaas in en laat smelten kruiden p&z, op klein vuurtje laten inkoken en af en toe omroeren.
    • zet vis in oven en dit 10 min.
    • Doe intussen puree in spuitzak en spuit aantal een aantal torentjes in ovenschotel. Haal de vis uit de oven en verhoog die naar 190°C en grillstand.
    • Giet de saus over de vis.
    • Zet zowel vis als aardappelen in oven dit 10 min.
    • schik vis en pureetorentje op bord ,werk af met takje dille

    Eet smakelijk.

    Info:

    Je kan er ook nog slaatje bijeten of afwerken met wat gefrituurde prei.

    Rogge: Zorg dat je rogge vers koopt en de dag zelf klaarmaakt slaat vlug om in amoniakgeur, komt doordat dit een vis is met kraakbeen en geen graten, kraakbeen geeft amoniakgeur af en dan is de vis niet meer eetbaar.

    Rogge is een magere vis bevat zoals de meeste vissen vele vitamines en eiwitten.

     

    03-11-2020 om 20:15 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • Zalmhaasje met of zonder vel ongeveer een 250 gr
    • 50 gr grof zout,50 gr bloemsuiker,2 norisbladeren die fijngemalen zijn.
    • 100 gr pastinaak
    • Mierikswortel(bokaaltje)
    • Rode biet (bokaaltje) kan ook vers
    • koud bindmiddel(xantana, johannesbroodpitmeel, Arrowroot...)
    • P&Z
    • Zakje rodenbietenscheuten
    • paar takjes peterselie of koriander
    • Voor de vinaigrette:1 klp sesamzaadjes, 2 el.sesamolie,1 el olijfolie, beetje rode wijnazijn, beetje sojasaus, p&z(alles goed mengen)

    Werkwijze:

    • Meng het zout met bloemsuiker en de fijngemalen norisbladen en wrijf er de zalm mee in, leg in schaal en dek af en laat dit 3 tot 4u marineren in koelkast.
    • Schil de pastinaak en snij dit in blokjes kook dit gaar in een weinig water.
    • Giet af, blenden, mierikswortelpasta erbij naar wens wat olijfolie p&z mespunt bindmiddel erbij en goed mengen .Laten afkoelen.
    • Blendeer een 50 gr rode biet alsook met wat bindmiddel erbij, p&z.
    • Haal de zalm uit en spoel die goe af onder koud water dep goed droog. Snij er wat schelletjes af dikte naar wens.
    • Schik de pastinaak op midden van bord,leg er wat vis rond ,werk af met de rode bietencrème leg op de pastinaak de rodebietenscheuten en takje groen.
    • serveer er de vinaigrette apart bij.

    Geniet ervan, dit gerechtje kan ev. dienen voor feestdagen als voorgerechtje

    23-10-2020 om 20:46 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papilotte van vis van het jaar "Pladijs" met wintergroenten (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden 

    • Wintergroenten(zelf heb ik zak hutsepotgroenten genomen)
    • 6 Pladijsfilets
    • 50 ml witte wijn
    • 100 ml visfumet
    • klontje goede boter
    • fijngesnipperde peterselie
    • krielpatatjes met of zonder pel
    • Muskaatnoot, p&z, provençaalse kruiden
    • paar schijfjes citroen
    • 2 vellen aluminiumfolie.

    Werkwijze:

    • Plooi het aluminiumfolie tot 2 zakken, zorg dat ze hoog genoeg zijn en goed dicht aan zijkant zodat vocht er niet uitloopt.
    • Snij indien nodig de wintergroenten in kleinere stukken en kook die beetgaar giet af en spoel onder koud water en laat uitlekken.
    • Warm intussen de oven op 150°C.
    • Rol de filets op van dikke kant naar dunne kant.
    • Doe wat groenten in een voorgeplooide zak en leg er de filets op.
    • Zet in ovenschaal.
    • Kruiden met p&z, beetje muskaat.
    • Verdeel de witte wijn over de 2 papilots.
    • Warm licht de visfumet op en doe er beetje boter in en verdeel dit ook over de papilots.
    • Strooi er wat peterselie over.
    • Vouw de zak wat dicht bovenaan.
    • Zet dit een 20 min. in de oven.
    • Bak intussen de krielpatatjes.
    • Zet papilotte op bord en schik er wat aardappeltjes bij en werk af met peterselie.

    Smakelijk.

    Info:

    Pladijs vis van het jaar: Is een magere vis rijk aan eiwitten en mineralen alsook vele vitaminen.

    Met rest groenten heb ik hutsepot gemaakt.


    23-10-2020 om 20:36 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepofte zoete aardappel met gegrilde scampi en guacamole, zure room en tomatensalsa. (1 persoon)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 1 middelgrote zoete aardappel
    • Olijfolie, grof zout, kruiden(provençaalse)
    • 6 scampi's
    • 1 tomaat ontpit en in blokjes
    • zure room
    • olijfolie
    • chilipoeder
    • klein stukje rode paprika
    • pijpajuintje
    • enkele blaadjes sla
    • voor de guacamole:
    • 1 advocado
    • sap van 1/2 limoen
    • 1 teentje look
    • snuifje komijn
    • p&z
    • chilipoeder
    • koreander

    Bereiding:

    • Verwarm de oven of airfryer op 150°C
    • Was de zoete aardappel en dep hem droog, leg in ovenschaal of op bakpapier strijk hem in met olijfolie doe er grof zout op en de kruiden ,zet in oven ongeveer 30min zelf gaartijd controleren. Is te zien hoe groot aardappel is.
    • Maak intussen de guacamole door alle benodigdheden te mixen(niet te fijn).
    • Dep de scampi's droog en kruiden met ev. wat chilisaus en  wat olijfolie bak ze kort in grillpan of gewone pan.
    • Snij intussen een kapje van de zoete aardappel en hol die een klein beetje uit met een lepeltje
    • Doe wat guacamole in de aardappel, schik er 4 scampi's op doe er wat fijngesneden  ontpitte tomaat op, werk af met wat zure room en doe er wat Garam Masala op. Werk af met koreander
    • Leg de aardappel op beetje sla.
    • Leg de overige scampi's erbij alsook stukjes rode paprika en eventueel wat fijngesneden pijpajuin.
    Geniet van dit boostgevende smakelijke gerechtje..

    Info:
    Een advocado is méér dan gezond kzou durven zeggen gezonder dan gewoon fruit,is voor alles goed van het lichaam,alsook  voor huid en haar.

    05-10-2020 om 19:08 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodebietenwrap met geitenkaas en gerookte paling of forel (1 persoon)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 1 Rodebietenwrap (AH)
    • geitenkaas zonder korst
    • rucola(ev. met rode biet erin)
    • rode bieten op sap
    • gerookte paling of forel
    • wat sla, tomaat gekookt eitje
    • lavendelbloemetjes (optioneel)
    • Advocado in schijfjes gesneden
    • 1 pijpajuin
    • p&z

    Bereiding:

    • Haal de geitenkaas wat op voorhand uit de koelkast zodat die smeerbaar is.
    • Kook het eitje(zacht of hardgekookt aan U de keuze)
    • Neem de wrap en smeer die met de geitenkaas naar wens, strooi er wat lavendelbloemetjes op.
    • Leg wat rucola erop(beetje onder helft), leg op de rucola de gesneden vis op en de blokjes rode biet, rol dit op en snij in 2 delen.
    • Schik op het bord wat salade, tomaat, eitje, advocado ev. wat vinaigrette, p&z, pijpajuin
    • Leg er de wrap bij.
    • Een eenvoudige snelle gezonde hap.
    Info:
    Rode bietjes: Rijk aan magnesium, vezels, Kalium, fosfor en ijzer. Alsook Vit. A, B en C, bétacaroteen en foliumzuur.
    Paling: Omega3

    05-10-2020 om 18:56 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cordon blue van verse zalm op bedje van Chinese kool (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept 2 pers.

    Benodigdheden:

    • verse zalm, 2stukken van ongeveer 225gr die kan opgerold worden.
    • 4 plakjes mozarella
    • rode pesto(zie recept eerder gerecht)
    • 200 gr mix granen(heb ik gevonden in Carrefour)
    • 1 ei
    • Panko
    • klont boter
    • 125 ml visbouillon
    • 125 ml room 40%
    • dille (vers of gedroogde)
    • 1/2 Chinese kool
    • sesamzaadjes
    • sojasaus
    • olijfolie
    • viskruiden, peper
    • een 6 tal tandenstokers
    werkwijze:
    • Kruide de vis met de viskruiden, leg op ieder stuk 2 mozarellasneetjes, bestrijk met rode pesto naar wens. Rol dit op en steek er enkele tandenstokers in zodat die opgerold blijft. Wentel dit in losgeklopt ei en in de panko. Bak dit heel kort aan in pannetje met boter en leg in ovenschaal met beetje visfumet en zet aan de kant.
    • Kook de granenmix zoals op verpakking(je kan ook rijst nemen)giet dit af en hou dit warm
    • Snij intussen de Chinese kool heel fijn, doe olijfolie in pan of wokpan doe er wat sesamzaadjes in en na enkele minuten de Chinese kool laat wat stoven en doe er klein scheutje sojasaus in (zien dat het niet overheerst) hou dit warm.
    • Verwarm de oven op 180°C
    • Saus: doe de visfumet in pannetje en laat die wat inkoken, doe er de room bij en laat die ook wat inkoken, zet intussen de vis in de voorverwarmde oven ongeveer 10 à15 min. doe rijkelijk wat dille in de saus.

    Afwerking:

    • Doe saus naar wens op een bord, schik in het midden wat Chinese kool en leg er de cordon blue op leg er wat mix granen of rijst bij, werk af met wat dille.
    Smakelijk!

    Info:
    Zalm: bevat omega 3 alsook eiwitten, vit D, mineralen.

    27-09-2020 om 11:57 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veggie: Fusilli van spliterwten met pesto en groene groentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept voor 2 pers.

    Benodigdheden:

    • 160gr Fusilli
    • 150 gr erwtjes(uit diepvries)
    • 1/2 broccoli
    • 1/2 pakje sluimererwten
    • 1/2 pakje kleine groene asperges
    • Zelfgemaakte rucolapesto (zie recept eerder gerechtje)
    • Parmezaanschilfers
    • 4 eieren
    • p&z
    • klontje boter

    Werkwijze:

    • Kook de fusilli zoals op de verpakking ,afgieten en warm houden.
    • Kook alle groentjes beetgaar en snij asperges en peultjes in stukken, hou die ook warm.
    • Klop de eieren los ,smelt klontje boter en bak een omelet kruiden p&z..
    • Meng de fusilli met pesto naar wens ev. met nog wat olijfolie zodat het niet te droog is ,meng er de groenten onder.
    • Snij de omelet in julienne en meng onder fusilli.
    • Schik in bord en werk af met parmezaanse kaas.

    Smakelijk!

    Info:
    De fusilli is eiwit en vezelrijk, arm aan suikers
    De groene groentjes zijn een bom aan vitamines
    Eieren, alsook een bom aan vitamines.

    Kortom een kerngezond gerecht.

    24-09-2020 om 14:17 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelcrème soepje met chili-sint Jacobsvrucht (4 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept (4 pers.)

    Benodigdheden:

    • Een 1/2 kg wortelen
    • 1 ui
    • Sint-Jacobsvruchten(3 pp)ofwel scampi's.
    • Ongeveer 750 ml visfumet (naargelang de dikte van de soep die je wil).
    • 2 el. olijfolie
    • 50 ml room
    • Gember naar smaak
    • 1 el chilisaus of chilipoeder.
    • Koriander voor de afwerking
    • snuifje pikante kruiden.
    • peper

    Werkwijze:

    • Maak de wortelen schoon en snij in stukken
    • Pel de ui en snij ook in stukjes.
    • Stoof de ui aan in 2 el olijfolie
    • doe er de wortelen bij en laat enkele minuten stoven, doe er de visfumet bij.
    • Laat alles koken tot de wortelen gaar zijn
    • Mix dit alles tot een gladde soep, je kan er nog visfumet bijdoen indien je de soep te dik vind. Ev. bijkruiden met peper.
    • Dep de sint-Jacobsvruchten droog en wentel die in bloem, schud de overtollige bloem eraf,
    • Bak die in de el. olijfolie met wat chilisaus of poeder, niet lang zodat ze nog wat glazig zijn.
    • Indien je scampi's gebruikt hoeven die niet bebloemd te worden. Hou die warm.
    • Klop de room op maar zorg dat die nog vloeibaar is en doe er snuifje pikante kruiden in 
    • Schep soep in een bord doe er wat room in en enkele sint-Jacobsvruchten of scampi's.
    • Werk af met koriander.

    Geniet van dit boostgevend soepje...

    Info:
    Wist je dat wortelen héél erg gezond zijn voor opbouw van sterke botten en tanden?
    Bevatten ook veel calcium, magnesium, kalium, foliumzuur.

    23-09-2020 om 14:06 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappel met geitenkaas (2 personen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept :

    Benodigdheden voor 2 pers.

    • 1 zoete aardappel
    • 1 rolletje geitenkaas of stuk geitenkaas zonder korst
    • lavendelbloemen of amandelschilfers(licht geroosterd)
    • Ras el hanout
    • honing of agavesiroop
    • gemengde sla
    • frambozenvinaigrette
    • olijfolie.

    Bereiding:

    • Verwarm de oven op 180°C
    • Was de zoete aardappel en snij in lengte sneden van ongeveer 1 cm.
    • Besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruiden met de Ras el hanout, dit langs beide zijden, Leg op rooster en schuif dit in oven ongeveer 15 min.
    • Rol intussen de geitenkaas in lavendelbloemen of amandelschilfers, snij in schijfjes en leg op de reeds gare zoete aardappel, besprenkel met honing of agavesiroop en zet onder grill een 5 tal min.
    • Leg wat salade op een bord en doe er wat frambozenvinaigrette over, leg de zoete aardappel erop en klaar is kees.

    Smakelijk.

    Info:
    Zoete aardappel is rijk aan vit C, bevat ook betacaroteen die omgezet word in vit. A. Bevat alsook vele antioxidanten.
    Geitenkaas is rijk aan vit B12,B1,B2,B6,B11.Alsook vit. A en D.

    22-09-2020 om 16:51 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burrata met tomaat, gerookte ham en bruchettabroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept:

    Benodigdheden:
    • 2 à 3 tomaten
    • 1 Burrata
    • Rucola
    • gerookte ham naar wens
    • zongedroogde tomaatjes
    • Ciabatta 
    • Olijfolie
    • Balsamico crème
    • Bruchetta kruiden
    • pijnboompitten
    • zwarte peper
    Werkwijze:
    • Verwarm de oven op 180°C, snij enkele stukken van het ciabattabrood besmeer met olijfolie en bruchettakruiden, zet ze een 5 tal minuten in oven
    • Was de tomaten en snij ze flinterdun, schik ze op een bord. Leg een toef  rucola in het midden van  het bord op de tomaten. Scheur de burrata in stukken en schik op het bord.
    • Leg ook enkele sneetjes gerookte ham op het bord.
    • Leg wat zongedroogde tomaten op de burrata.
    • werk af met pijnboompitten, balsamicocrème, olijfolie
    • leg er de ciabattabroodjes bij.
    Geniet...

    12-09-2020 om 11:34 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loghaas(schorsvel)met chinese kool,sojascheuten en ovengebakken krielaardappelenmet rozemarijn voor 2 pers.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept

    Benodigdheden:
    • ongeveer een 300 gr longhaas
    • 500 gr Chinese kool
    • 250 gr sojascheuten
    • 3 el. olijfolie en extra voor de aardappelen
    • 400 gr krielaardappelen
    • goede boter
    • sojasaus
    • 1 kleine sjalot
    • 125 ml bruine fond
    • bruine maizena
    • rode wijn of porto(optioneel)
    • p&z
    • grof zout
    • verse rozemarijn of gedroogde
    Werkwijze:
    • Verwarm de oven op 150°C
    • Was de krielaardappel, snij ze in 2 of de grotere in 4, schik die in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie kruiden met grof zout en rozemarijn naar wens. Zet die gedurende ongeveer 30 min.in de oven af en toe eens omroeren.
    • Snij de bladeren van de Chinese in stukken en spoel ze onder koud water, doe 2 el. olijfolie in wokpan of gewone pan en bak dit goed aan, blus met sojasaus, kruiden met peper en zout.hou dit warm
    • Doe in dezelfde pan 1 el. olijfolie en bak de sojascheuten besprenkel met beetje citroensap en blus met wat sojasaus kruiden p&z, hou dit warm
    • Doe een goede klont goede boter in een pan en laat licht bruinen,schroei de biefstukken langs beide kanten dicht kruiden met p&z ,bepaal zelf hoe het vlees moet gebakken zijn. Haal vlees uit pan en hou het warm in zilverpapier. Blus de pan met bruine fond, rode wijn of porto en doe er de fijngesneden sjalot bij. Laat dit enkele minuten inkoken en dik de saus met de maizena.
    • Leg het vlees op bord en doe er wat saus over schik de groenten en aardappeltjes bij.
    Geniet ervan!!

    Ter info:
    Longhaas of schorsvel is "een vergeten stuk vlees" superlekker en héél voedzaam.Na het eten van zo'n stuk vlees voel je wel de energie.
    Sojascheuten:rijk aan vit.b, en C en ijzer,is caloriearm.
    Chinese kool kan zowel warm als koud gegeten worden is rijk aan vezels,foliumzuur en Kalium.

    11-09-2020 om 13:41 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastinaaksoep met appel en gerookte eendenborst(4 tal pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept:

    Benodigdheden:
    • 400 gr pastinaak
    • 1 appel
    • 1 ui
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 klp. currypoeder
    • 2 el.olijfolie
    • ongeveer een 50 gr gerookte eendenborst
    • p&z
    Werkwijze:
    • ontdoe de pastinaak van zijn schil met een dunschiller,snij in kleine blokjes en spoel die onder koud water.
    • Schil de appel en snij die ook in kleine blokjes,alsook afspoelen.
    • Pel de ui en snipper die fijn.
    • Doe 2 el. olijfolie in kom stoof de ui erin en doe er de curry bij,laat 1 minuutje stoven doe er de pastinaak en appel bij.laat wat stoven en doe er de kippenbouillon bij kruiden met peper en zout
    • Laat dit zachtjes koken onder deksel ongeveer 30 min,mix dit alles tot een gladde soep,ev. nog bijkruiden.
    • snij de eendenborst in fijne julienne(fijne reepjes).
    • Schep soep in bord of kommetje en garneer met de eendenborst.
    Is een stevige soep, een boostgevend tussendoortje....

    Info:
    Pastinaak is een gezonde groente boordevol vitamines, en evenals hoog gehalte aan vezels en eiwitten.
    Eendenborst: bevat veel eiwitten.

    09-09-2020 om 16:39 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne Rigate "koraallinzen" met tomatencoulis,aubergine,kerstomaatjes met rucolapesto voor 2 pers.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept:

    Benodigdheden:
    • 200 gr penne rigate
    • 200gr aubergine
    • 250gr kerstomaatjes
    • 50 gr rucola en war extra voor de afwerking
    • grof zout,peper
    • 20 gr parmesaanse kaasschilfers
    • 3 el olijfolie en wat extra voor de pesto
    • provençaalse kruiden 
    • 2 teentjes look
    • 60gr geroosterde pijnboompitten
    • Voor de rucolapesto:
    • 50 gr rucola
    • 40 gr geroosterde pijnboompitten
    • 10 gr parmesaanse kaas
    • 1 teentje look
    • olijfolie  naar wens
    • peper
    • Voor de tomatencoulis:
    • 200 gr tomaten
    • 1 kleine sjalot
    • 1 teentje look
    • p&z
    • 1 el.olijfolie

    Werkwijze:
    • Was de aubergine en snij die in blokjes
    • Verwarm 2 el olijfolie en bak de aubergine erin,leg deksel erop en laat een 15 tal minuten stoven,opletten dat dit niet aanbakt.
    • Zet kom met water op het vuur om de penne te koken,volg de instructies op de verpakking en giet de penne af en hou die warm
    • Verwarm de oven op 180°C,was de kerstomaatjes en leg ze in vuurvaste schotel ,besprenkel rijkelijk met olijfolie ook met het grof zout en provençaalse kruiden ,zet dit ongeveer 10 à 15 min.in de oven.
    • Maak de rucolapesto met de bovengenoemde benodigdheden(kun je ook voordien maken)
    • Voor de tomatencoulis:
      • kook wat water en leg er de tomaten in die vooraf een inkerving gekregen hebben.
      • ontdoe ze van de pel en snij in stukken
      • Doe een scheut olijfolie in kom stoof er de fijngesneden sjalot in alsook de look en doe er de tomaten bij, na een 15 minuutjes het geheel mixen en kruiden met p&z.
    • Voeg de penne bij de tomatencoulis,alsook de aubergine.Schik dit op een bord ,leg er de kerstomaatjes bij ,werk af met rucola,pijnboompitten en parmesaanschilfers en rucolapesto.

    Eet smakelijk!

    Ter info:
    De penne is héél vezelrijk.
    De aubergine(uit eigen tuin)is heel smaakvol en zit boordevol vitamines,alsook antioxidanten.
    Tomaten (uit eigen moestuin)zijn bron van vit. Cen K,lycopeen,Kalium en foliumzuur.
    Rucola:90% van de ADHV vit.K

    09-09-2020 om 15:59 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde kipfilet met torentje van spinazie rijst en bruine champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept

    Benodigdheden
    • 1 verse kipfilet
    • enkele blaadjes verse salie(ik heb er 5 tal genomen)
    • 2 klp.zelfgemaakte rode pesto(zongedroogde tomaten,pijnboompitten,parmesaanse  kaas,olijfolie, beetje basilicumblaadjes,lookteentjes samen mixen)
    • olijfolie
    • 100 gr gekookte rijst(volwaardige rijst)
    • een 8 tal bruine champignons
    • spinazie naar wens
    • peper en zout en muskaatnoot
    • paprikapoeder voor de afwerking
    • keukentouw


    Werkwijze: 
    • Snij de kipfilet  in lengte door,niet helemaal doorsnijden leg er de salieblaadjes op en de rode pesto,dit toebinden met keukentouw.
    • Wrijf de kipfilet in met kippenkruiden,bak die aan in 2 eetlepel olijfolie,laat zachtjes sudderen op klein vuur zo'n 20 tal minuten,klein beetje water erbij doen om te garen,wel met deksel op de pan.
    • Kook de rijst zoals op de verpakking.Bak intussen de in schijfjes gesneden champignons in klp.olijfolie,opletten dat ze niet aanbakken kruiden met peper.
    • Stoof de spinazie in scheut olijfolie kruiden met p&z &muskaatnoot.
    • Haal de kipfilet uit pan en verwijder het touw en schik dit op het bord ,neem een keukenring en doe er de spinazie in (opletten van vocht),
    • doe er de rijst bovenop en dan de champignons,verwijder voorzichtig de keukenring,
    • versier het bord met wat paprikapoeder.

    Smakelijk.

    Ter info:

    Heb volwaardige rijst gebruikt,is gezonder dan witte rijst,salie is goed voor spijsvertering en bloedzuiverend.
    Kip is zeker gezond,vele eiwitten.
    Spinazie boordevol vitaminen en ijzer
    Champignons alsook vele vitaminen en foliumzuur.
                       

                                
                                

    07-09-2020 om 19:27 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/katsfoodboost

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    07-09-2020 om 16:05 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs