Recept :
Benodigdheden voor 2 pers.
- 1 zoete aardappel
- 1 rolletje geitenkaas of stuk geitenkaas zonder korst
- lavendelbloemen of amandelschilfers(licht geroosterd)
- Ras el hanout
- honing of agavesiroop
- gemengde sla
- frambozenvinaigrette
- olijfolie.
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180°C
- Was de zoete aardappel en snij in lengte sneden van ongeveer 1 cm.
- Besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruiden met de Ras el hanout, dit langs beide zijden, Leg op rooster en schuif dit in oven ongeveer 15 min.
- Rol intussen de geitenkaas in lavendelbloemen of amandelschilfers, snij in schijfjes en leg op de reeds gare zoete aardappel, besprenkel met honing of agavesiroop en zet onder grill een 5 tal min.
- Leg wat salade op een bord en doe er wat frambozenvinaigrette over, leg de zoete aardappel erop en klaar is kees.
Smakelijk.
Info:
Zoete aardappel is rijk aan vit C, bevat ook betacaroteen die omgezet word in vit. A. Bevat alsook vele antioxidanten.
Geitenkaas is rijk aan vit B12,B1,B2,B6,B11.Alsook vit. A en D.
|