Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    13-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 1,2 kg hertenstoofvlees.
    • bloem.
    • tomatenpuree(70 gr).
    • 2 ajuinen.
    • Rode wijn 1/2 liter.
    • Wildfond 1/2 liter.
    • Eekhoorntjesbrood(vooraf weken in water en vocht houden).
    • Kruiden: kruidnagel, p&z, laurier, tijm, jeneverbes.
    • Bruine maizena.
    • 2 à 3 appelen.
    • 6 à 8 witloofstronken.
    • sojasaus.
    • Goede boter.
    • Veenbessenconf.
    • bruine suiker .
    • Kroketten vers of diepvries.

    Werkwijze:

    • Haal het vlees klein beetje uit voorhand uit de koelkast, doe klont boter in grote kom en schroei het vlees dicht op hoog vuur, niet teveel vlees ineens ik werk altijd met pan erbij en doe dan toegeschroeid vlees in kom, strooi wat bloem ongeveer 2 eetlepels over vlees helpt al beetje voor binding saus. Doe er de in stukken gesneden ui bij alsook de tomatenpuree.
    • Voeg er de rode wijn bij en de wildfond alsook de kruiden. Voeg er ook het eekhoorntjesbrood bij en ook het vocht voor extra smaak.
    • Laat dit sudderen op klein vuurtje zeker anderhalf uur.
    • Wanneer het vlees zacht is saus ev. nog binden met bruine maizena.
    • Intussen het witloof schoonmaken en de dikke stronken in 2 doorsnijden.
    • Doe klont boter in pan en bruin lichtjes het witloof kruiden met p&z blussen met beetje water niet teveel. Wanneer het vocht wat weg is klein scheutje sojasaus erbij doen.(is optioneel)
    • Was de appelen en snij in partjes(Niet schillen).Smelt klontje boter in pan en doe er de appeltjes in laat wat bakken en strooi er wat bruine suiker over laat lichtjes karameliseren. Leg deksel erop en laat ze beetgaar worden.(hou warm)Warm ook beetje de veenbessenconf.
    • Warm terwijl frietketel voor de kroketjes. Bak ze op 170°c
    • Schik op bord en doe wat warme veenbessenconf. op appeltjes.

    Smakelijk!

    Tip:

    Het is beter om hertenragout dag op voorhand te maken smaken komen beter tot zijn recht,ik dik de saus op kort voor het opdienen anders is de kans groter op aanbakken.

    En zo is er minder stress in de keuken.

    13-12-2020 om 14:06 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs