Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
Benodigdheden:
4 roggefilets(vragen aan vishandelaar doen dit
gratis filets snijden is niet gemakkelijk)
Ongeveer 2 stronken witloof is te zien hoe
groot die zijn
50 ml visfumet
100 ml room 40% (wat extra voor de puree)
250 gr geitenkaas zonder korst(nog extra voor
puree)
500 gr aardappelen(mag meer ook natuurlijk)
klontje boter
p&z
viskruiden
Dille voor de afwerking
Werkwijze:
Snijd het witloof in dunne
reepjes(julienne),spoel af en bak dit kort in pan. Laat afkoelen.
Schil intussen de aardappelen en kook ze.
Neem een roggefilet kruiden en leg er wat
gestoofd witloof op en rol op leg in ovenschotel.
Oven voorverwarmen op 150°C.
Giet de aardappelen af en pureer ze doe er wat
room in en geitenkaas naar smaak zorg dat het niet overheerst kruiden
p&z. Laat wat afkoelen.
maak nu de saus: laat de visfumet en room
opwarmen doe er de geitenkaas in en laat smelten kruiden p&z, op klein
vuurtje laten inkoken en af en toe omroeren.
zet vis in oven en dit 10 min.
Doe intussen puree in spuitzak en spuit aantal
een aantal torentjes in ovenschotel. Haal de vis uit de oven en verhoog die naar
190°C en grillstand.
Giet de saus over de vis.
Zet zowel vis als aardappelen in oven dit 10
min.
schik vis en pureetorentje op bord ,werk af
met takje dille
Eet smakelijk.
Info:
Je kan er ook nog slaatje bijeten of afwerken
met wat gefrituurde prei.
Rogge: Zorg dat je rogge vers koopt en de dag
zelf klaarmaakt slaat vlug om in amoniakgeur, komt doordat dit een vis is met
kraakbeen en geen graten, kraakbeen geeft amoniakgeur af en dan is de vis niet
meer eetbaar.
Rogge is een magere vis bevat zoals de meeste
vissen vele vitamines en eiwitten.