Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    03-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    • 4 roggefilets(vragen aan vishandelaar doen dit gratis filets snijden is niet gemakkelijk)
    • Ongeveer 2 stronken witloof is te zien hoe groot die zijn
    • 50 ml visfumet
    • 100 ml room 40% (wat extra voor de puree)
    • 250 gr geitenkaas zonder korst(nog extra voor puree)
    • 500 gr aardappelen(mag meer ook natuurlijk)
    • klontje boter
    • p&z
    • viskruiden
    • Dille voor de afwerking

    Werkwijze:

    • Snijd het witloof in dunne reepjes(julienne),spoel af en bak dit kort in pan. Laat afkoelen.
    • Schil intussen de aardappelen en kook ze.
    • Neem een roggefilet kruiden en leg er wat gestoofd witloof op en rol op leg in ovenschotel.
    • Oven voorverwarmen op 150°C.
    • Giet de aardappelen af en pureer ze doe er wat room in en geitenkaas naar smaak zorg dat het niet overheerst kruiden p&z. Laat wat afkoelen.
    • maak nu de saus: laat de visfumet en room opwarmen doe er de geitenkaas in en laat smelten kruiden p&z, op klein vuurtje laten inkoken en af en toe omroeren.
    • zet vis in oven en dit 10 min.
    • Doe intussen puree in spuitzak en spuit aantal een aantal torentjes in ovenschotel. Haal de vis uit de oven en verhoog die naar 190°C en grillstand.
    • Giet de saus over de vis.
    • Zet zowel vis als aardappelen in oven dit 10 min.
    • schik vis en pureetorentje op bord ,werk af met takje dille

    Eet smakelijk.

    Info:

    Je kan er ook nog slaatje bijeten of afwerken met wat gefrituurde prei.

    Rogge: Zorg dat je rogge vers koopt en de dag zelf klaarmaakt slaat vlug om in amoniakgeur, komt doordat dit een vis is met kraakbeen en geen graten, kraakbeen geeft amoniakgeur af en dan is de vis niet meer eetbaar.

    Rogge is een magere vis bevat zoals de meeste vissen vele vitamines en eiwitten.

     

    03-11-2020 om 20:15 geschreven door Katleen Popelier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs