Recept
Benodigdheden:
- ongeveer een 300 gr longhaas
- 500 gr Chinese kool
- 250 gr sojascheuten
- 3 el. olijfolie en extra voor de aardappelen
- 400 gr krielaardappelen
- goede boter
- sojasaus
- 1 kleine sjalot
- 125 ml bruine fond
- bruine maizena
- rode wijn of porto(optioneel)
- p&z
- grof zout
- verse rozemarijn of gedroogde
Werkwijze:
- Verwarm de oven op 150°C
- Was de krielaardappel, snij ze in 2 of de grotere in 4, schik die in een ovenschaal, besprenkel royaal met olijfolie kruiden met grof zout en rozemarijn naar wens. Zet die gedurende ongeveer 30 min.in de oven af en toe eens omroeren.
- Snij de bladeren van de Chinese in stukken en spoel ze onder koud water, doe 2 el. olijfolie in wokpan of gewone pan en bak dit goed aan, blus met sojasaus, kruiden met peper en zout.hou dit warm
- Doe in dezelfde pan 1 el. olijfolie en bak de sojascheuten besprenkel met beetje citroensap en blus met wat sojasaus kruiden p&z, hou dit warm
- Doe een goede klont goede boter in een pan en laat licht bruinen,schroei de biefstukken langs beide kanten dicht kruiden met p&z ,bepaal zelf hoe het vlees moet gebakken zijn. Haal vlees uit pan en hou het warm in zilverpapier. Blus de pan met bruine fond, rode wijn of porto en doe er de fijngesneden sjalot bij. Laat dit enkele minuten inkoken en dik de saus met de maizena.
- Leg het vlees op bord en doe er wat saus over schik de groenten en aardappeltjes bij.
Geniet ervan!!
Ter info:
Longhaas of schorsvel is "een vergeten stuk vlees" superlekker en héél voedzaam.Na het eten van zo'n stuk vlees voel je wel de energie.
Sojascheuten:rijk aan vit.b, en C en ijzer,is caloriearm.
Chinese kool kan zowel warm als koud gegeten worden is rijk aan vezels,foliumzuur en Kalium.
|