Recept (4 pers.)
Benodigdheden:
- Een 1/2 kg wortelen
- 1 ui
- Sint-Jacobsvruchten(3 pp)ofwel scampi's.
- Ongeveer 750 ml visfumet (naargelang de dikte van de soep die je wil).
- 2 el. olijfolie
- 50 ml room
- Gember naar smaak
- 1 el chilisaus of chilipoeder.
- Koriander voor de afwerking
- snuifje pikante kruiden.
- peper
Werkwijze:
- Maak de wortelen schoon en snij in stukken
- Pel de ui en snij ook in stukjes.
- Stoof de ui aan in 2 el olijfolie
- doe er de wortelen bij en laat enkele minuten stoven, doe er de visfumet bij.
- Laat alles koken tot de wortelen gaar zijn
- Mix dit alles tot een gladde soep, je kan er nog visfumet bijdoen indien je de soep te dik vind. Ev. bijkruiden met peper.
- Dep de sint-Jacobsvruchten droog en wentel die in bloem, schud de overtollige bloem eraf,
- Bak die in de el. olijfolie met wat chilisaus of poeder, niet lang zodat ze nog wat glazig zijn.
- Indien je scampi's gebruikt hoeven die niet bebloemd te worden. Hou die warm.
- Klop de room op maar zorg dat die nog vloeibaar is en doe er snuifje pikante kruiden in
- Schep soep in een bord doe er wat room in en enkele sint-Jacobsvruchten of scampi's.
- Werk af met koriander.
Geniet van dit boostgevend soepje...
Info:
Wist je dat wortelen héél erg gezond zijn voor opbouw van sterke botten en tanden?
Bevatten ook veel calcium, magnesium, kalium, foliumzuur.
|