Recept:
Benodigdheden:
- 200 gr penne rigate
- 200gr aubergine
- 250gr kerstomaatjes
- 50 gr rucola en war extra voor de afwerking
- grof zout,peper
- 20 gr parmesaanse kaasschilfers
- 3 el olijfolie en wat extra voor de pesto
- provençaalse kruiden
- 2 teentjes look
- 60gr geroosterde pijnboompitten
- Voor de rucolapesto:
- 50 gr rucola
- 40 gr geroosterde pijnboompitten
- 10 gr parmesaanse kaas
- 1 teentje look
- olijfolie naar wens
- peper
- Voor de tomatencoulis:
- 200 gr tomaten
- 1 kleine sjalot
- 1 teentje look
- p&z
- 1 el.olijfolie
Werkwijze:
- Was de aubergine en snij die in blokjes
- Verwarm 2 el olijfolie en bak de aubergine erin,leg deksel erop en laat een 15 tal minuten stoven,opletten dat dit niet aanbakt.
- Zet kom met water op het vuur om de penne te koken,volg de instructies op de verpakking en giet de penne af en hou die warm
- Verwarm de oven op 180°C,was de kerstomaatjes en leg ze in vuurvaste schotel ,besprenkel rijkelijk met olijfolie ook met het grof zout en provençaalse kruiden ,zet dit ongeveer 10 à 15 min.in de oven.
- Maak de rucolapesto met de bovengenoemde benodigdheden(kun je ook voordien maken)
- Voor de tomatencoulis:
- kook wat water en leg er de tomaten in die vooraf een inkerving gekregen hebben.
- ontdoe ze van de pel en snij in stukken
- Doe een scheut olijfolie in kom stoof er de fijngesneden sjalot in alsook de look en doe er de tomaten bij, na een 15 minuutjes het geheel mixen en kruiden met p&z.
- Voeg de penne bij de tomatencoulis,alsook de aubergine.Schik dit op een bord ,leg er de kerstomaatjes bij ,werk af met rucola,pijnboompitten en parmesaanschilfers en rucolapesto.
Eet smakelijk!
Ter info:
De penne is héél vezelrijk.
De aubergine(uit eigen tuin)is heel smaakvol en zit boordevol vitamines,alsook antioxidanten.
Tomaten (uit eigen moestuin)zijn bron van vit. Cen K,lycopeen,Kalium en foliumzuur.
Rucola:90% van de ADHV vit.K
|