Inhoud blog
  • Hertenragout met gebakken appeltjeswitloof en kroketjes (4 à 6 personen)
  • Zarzuella of vissoep (8 personen)
  • Risotto met champignons (2 personen)
  • Roggefilet met witloof, geitenkaas en puree (2 pers.)
  • Gemarineerde zalm met pastinaak, mierikswortel en rodenbietencrème (1 pers.)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kat's Foodboost

    09-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne Rigate "koraallinzen" met tomatencoulis,aubergine,kerstomaatjes met rucolapesto voor 2 pers.

    Recept:

    Benodigdheden:
    • 200 gr penne rigate
    • 200gr aubergine
    • 250gr kerstomaatjes
    • 50 gr rucola en war extra voor de afwerking
    • grof zout,peper
    • 20 gr parmesaanse kaasschilfers
    • 3 el olijfolie en wat extra voor de pesto
    • provençaalse kruiden 
    • 2 teentjes look
    • 60gr geroosterde pijnboompitten
    • Voor de rucolapesto:
    • 50 gr rucola
    • 40 gr geroosterde pijnboompitten
    • 10 gr parmesaanse kaas
    • 1 teentje look
    • olijfolie  naar wens
    • peper
    • Voor de tomatencoulis:
    • 200 gr tomaten
    • 1 kleine sjalot
    • 1 teentje look
    • p&z
    • 1 el.olijfolie

    Werkwijze:
    • Was de aubergine en snij die in blokjes
    • Verwarm 2 el olijfolie en bak de aubergine erin,leg deksel erop en laat een 15 tal minuten stoven,opletten dat dit niet aanbakt.
    • Zet kom met water op het vuur om de penne te koken,volg de instructies op de verpakking en giet de penne af en hou die warm
    • Verwarm de oven op 180°C,was de kerstomaatjes en leg ze in vuurvaste schotel ,besprenkel rijkelijk met olijfolie ook met het grof zout en provençaalse kruiden ,zet dit ongeveer 10 à 15 min.in de oven.
    • Maak de rucolapesto met de bovengenoemde benodigdheden(kun je ook voordien maken)
    • Voor de tomatencoulis:
      • kook wat water en leg er de tomaten in die vooraf een inkerving gekregen hebben.
      • ontdoe ze van de pel en snij in stukken
      • Doe een scheut olijfolie in kom stoof er de fijngesneden sjalot in alsook de look en doe er de tomaten bij, na een 15 minuutjes het geheel mixen en kruiden met p&z.
    • Voeg de penne bij de tomatencoulis,alsook de aubergine.Schik dit op een bord ,leg er de kerstomaatjes bij ,werk af met rucola,pijnboompitten en parmesaanschilfers en rucolapesto.

    Eet smakelijk!

    Ter info:
    De penne is héél vezelrijk.
    De aubergine(uit eigen tuin)is heel smaakvol en zit boordevol vitamines,alsook antioxidanten.
    Tomaten (uit eigen moestuin)zijn bron van vit. Cen K,lycopeen,Kalium en foliumzuur.
    Rucola:90% van de ADHV vit.K



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs